• 9 redenen om meer Kurkuma te eten

9 redenen om meer Kurkuma te eten

2015-11-30T23:35:07+01:00november 30th, 2015|Supplementen|6 Reacties

Laatste update: door

9 redenen om meer Kurkuma te etenkurkuma

In het vorige artikel heb ik het gehad over supplementen. Een van deze vier supplementen was Curcumine.

Omdat echter niet iedereen graag extra supplementen wil nemen, wil ik in dit artikel even dieper ingaan op de vele gezondheidsvoordelen van Curcumine, het is namelijk gelukkig ook mogelijk deze krachtige stof in natuurlijke vorm binnen te krijgen: met kurkuma.

De gezondheidsvoordelen van Kurkuma

Kurkuma is een geel kruid dat een effectief supplement kan zijn. Het wordt ook wel Indiase geelwortel en tarmeriek genoemd.

Het heeft bijzonder krachtige voordelen voor je gezondheid, hieronder heb ik enkele wetenschappelijk bewezen voordelen voor je op een rijtje gezet.

  1. Kurkuma heeft geneeskundige eigenschappen

Kurkuma is een Indiaas kruid dat vooral bekend is om zijn gele kleur en zijn gebruik in currygerechten (die daardoor ook een karakteristieke gele kleur en geur krijgen).

Kurkuma wordt in India ook al eeuwen gebruikt als genezend kruid.  In de afgelopen jaren is uit onderzoek gebleken dat Kurkuma inderdaad medicinale eigenschappen bezit.

Dit komt door de zogenaamde curcuminoïden, waarvan Curcumine de belangrijkste is. Curcumine heeft ontstekingsremmende eigenschappen en is een sterk antioxidant.

Het moet wel gezegd worden dat het makkelijker is Curcumine in de vorm van een supplement in te nemen, o