Aambeien Supplementen

Laatste Update: 28 november 2022

Aambeien Genezen Met Natuurlijke Remedies

Als je regelmatig last hebt van aambeien weet je natuurlijk hoe vervelend en pijnlijke ze zijn. Gelukkig gaan ze vaak vanzelf weer weg, maar er zijn veel middelen om de genezing te bevorderen.

Persoonlijk ben ik een grote voorstander van natuurlijke middelen, omdat ze overal te krijgen zijn en geen vervelende bijwerkingen hebben.

In dit artikel ga ik mijn eigen natuurlijke remedies bespreken om aambeien effectief te verwijderen.

Kokosnoot olie

Ik ben groot voorstander van kokosnoot olie en heb er al eerder een artikel over geschreven voor de behandeling van schimmelinfecties en zelfs herpes.

Maar werkt kokosnoot olie ook tegen aambeien?

Veel mensen denken dat kokosnoten niet gezond zijn, omdat ze voor 85% uit verzadigde vetten bestaan. Echter, de verzadigde vetten uit kokosnoot olie zijn niet dierlijk, waardoor ze niet zo slecht voor je zijn! De moleculaire samenstelling van kokosolie is ook anders dan die van de meeste verzadigde vetten. Hij is vaak veel korter. Het voordeel hiervan is dat het vet meestal juist niet wordt opgeslagen in de vetcellen, maar direct verbrand wordt.

Daarbij bevorderd kokosnoot olie je goede cholesterol en is het een sterke anti viraal en anti bacterieel middel.

Nog belangrijker is het feit dat kokosnoot olie verstoppingen tegen kan gaan (1).
Veel mensen met aambeien hebben een probleem met de spijsvertering en een paar theelepels biologische kokosnoot olie per dag kan dat zeker verhelpen.

Door kokosolie verklein je de kans op constipatie. Dit verkleint ook de kans dat je een inwendige aambei naar buiten duwt.

Tenslotte, kun je kokosnoot olie ook direct op de aambei aanbrengen met een katoenen pad. Gewoonweg elke dag 2x keer gedurende een paar dagen.
Dit alleen moet al voldoende zijn om het droge ruwe gevoel te verminderen.

In een onderzoek naar zwangere vrouwen die last hadden van aambeien en die een mengsel met kokosolie moesten aanbrengen kwam naar voren dat dit hielp (2).

Vergeet niet om altijd biologische extra virgen kokosolie te nemen!

Appel Cider Azijn

Een vrij bekend natuurlijk middel is appel cider azijn en dit kun je bij de natuurwinkel krijgen. Als gezondheidsonderzoeker kom ik dit middel vaak tegen als oplossing voor verschillende klachten.
Appel cider azijn wordt met name gebruikt bij huidaandoeningen.

Bij aambeien heeft het middel zich ook bewezen door het direct op de aambei aan te brengen. Volgens velen is dit het nummer 1 geneesmiddel tegen aambeien op de markt.

Aanbevolen wordt om ook een paar druppels appel cider azijn aan te brengen op een pad nadat je een bad hebt genomen. Het kan zijn dat je na het aanbrengen wat gaat voelen, maar dit behoort niet te lang te duren. Het beste is om dit proces een aantal keer per dag te herhalen, totdat de pijn verdwenen is en de aambei gekrompen is.

Als de pad niet goed blijft zitten kun je ook gebruikmaken van een inlegkruisje. Die heeft als voordeel dat er een plakrandje aanzit die je aan je ondergoed kunt plakken.

Daarnaast kan je dit ook gemengt met water drinken. Let wel op dat je dit in de juiste verhouding doet voor je tanden (3).

Voedingsvezels

Een van de onderliggende oorzaken van terugkerende aambeien, is een probleem met je spijsvertering. Doordat de ontlasting niet soepel verloopt ontstaat er onnodig veel druk en kunnen er aambeien ontstaan.

Om dit probleem weg te nemen (ook bij bestaande aambeien), is het belangrijk om je spijsvertering extra te ondersteunen.

Een goed middel hiervoor zijn voedingsvezels. Voedingsvezels werken het beste in combinatie met veel water. Daarom is het extra belangrijk om tenminste 6 tot 8 glazen water per dag te drinken. Dit is ongeveer 1,5 tot 2 liter water per dag.

Nu zijn er 2 verschillende soorten voedingsvezels. De zogenaamde oplosbare en onoplosbare voedingsvezels. Verteerbare voedingsvezels kunnen door het lichaam volledig opgelost worden. Denk aan roggebrood, haver, wortelen etc. Het voordeel hiervan is dat deze verteerbare vezels je lichaam helpen om zoveel mogelijk voedingsstoffen in je lichaam op te nemen.

Onoplosbare vezels kunnen niet opgelost worden en verlaten met de stoelgang het lichaam weer. Dit heeft als voordeel dat de stoelgang zachter is. De vezels nemen namelijk ook water en LDL-cholesterol op waardoor alles wat vloeibaarder wordt. Dit voorkomt droge en harde ontlasting.

Mijn persoonlijke favoriete onoplosbare vezel is lijnzaad en ik neem hier dagelijks wat van om mijn stoelgang soepel te houden.

Hieronder een schema met de verschillende soorten voedingsvezels. De regel is om langzaam de hoeveelheid vezels op te bouwen om je spijsvertering te versterken.
Plotseling te veel vezels eten kan averechts werken. Als je nooit echt veel voedingsvezels binnen hebt gekregen moet je systeem hier eerst aan wennen!

voedingsvezels

Voldoende beweging

Een ander probleem waar veel mensen met constipatie en aambeien last van hebben is dat ze te weinig bewegen. Je lichaam heeft beweging nodig voor een goed lopende stoelgang. Daarom is het belangrijk om dagelijks minimaal een half uur te bewegen.

Zo ken ik iemand die als hij last heeft van constipatie dan even gaat wandelen er bijna direct weer van verlost is. Je hoeft dus niet eens intensief te sporten, maar gewoon wandelen is ook voldoende. Door er een uitdaging van te maken om dit 30 dagen lang elke dag te doen kun je hiervan eenvoudig een gewoonte maken. Dan gaat het bijna automatisch.

Een andere leuke manier om je darmen aan het werk te zetten is door yoga te doen. Vooral bij yoga draaiingen kan het helpen om obstipatie te verminderen. Het is bijna letterlijk je lichaam uitwringen 😉

Niet alleen een half uur bewegen per dag is van belang, maar ook het vermijden van langdurig zitten of langdurig staan. Probeer daarom een timer te gebruiken zodat je in ieder geval elk uur eventjes loopt. Al is het maar naar het koffieapparaat op de afdeling van je werk.

Conclusie

Door de bovenstaande vier tips op te volgen zul je ongetwijfeld een verbetering merken. Drink dus meer water, eet meer vezels en maak gebruik van kokosolie en appelciderazijn voor het behandelen van externe aambeien.
Zorg er in ieder geval ook voor dat je voldoende beweegt en start met een vezelrijk dieet. Door je lichaam te voorzien van voldoende vezels zul je veel minder snel last krijgen van aambeien klachten.

Het je zelf nog een goede natuurlijke remedie tegen aambeien? Laat dan hieronder je reactie achter!

Aambeien zonder zalven oplossen? Weg met Aambeien!!
.

Bronnen:

 1. https://wjpr.s3.ap-south-1.amazonaws.com/article_issue/1577790664.pdf
 2. http://eprints.mums.ac.ir/17634/
 3. https://rjptonline.org/HTML_Papers/Research%20Journal%20of%20Pharmacy%20and%20Technology__PID__2014-7-2-17.html

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Toen ik 4 weken moest wachten op een afspraak in het ziekenhuis, terwijl ik zwaar bloedende inwendige en uitwendige aambeien had, heb ik op advies van mijn orthomoleculair arts de volgende supplementen genomen. Na twee weken hielden bloedingen op, na 4 weken waren mijn klachten weg.

  vezelrijk eten ('s ochtends eet ik havermout met lijnzaad, chiazaad en hennepzaad)
  stoppen met alcohol en suiker
  3 x daags 1 capsule colostrum bij de maaltijd
  1 x daags bij avondmaaltijd 2 x capsules paardekastanje
  voor het slapen gaan 1 x capsule orthiflor oplossen in lauw water
  voor het slapen gaan 2 x DarmMild tablet (voor zachtere stoelgang)

  Daarnaast gebruikte ik twee maal daags een creme die de huisarts voorschreef: Diltiazem 2% in vaselinecetomacrogolcreme DMB.

  Mijn klachten zijn al een jaar weg.

  1. Dat is erg goed nieuws. Bij mij gaat het ook steeds weer weg. Heb er meestal maar enkele dagen tot een week last van en dan ben ik er weer van verlost.
   Echter ben ik steeds bang dat het een keertje gaat blijven. Daarom was ik naar een goed middeltje op zoek. Nu lijk jij wel erg tevreden te zijn over die middeltjes die jij hebt genomen. Alleen vind ik het nogal veel.
   Das echt een hele medicijnkast die je opsomt hé 🙂 , nou ja, als het werkt...
   En een orthomoleculaire arts? Wat is dat voor een beestje? Daar heb ik nog nooit van gehoord. Ik denk niet dat we die hier in Belgïe hebben. klinkt duur alleszins.
   Bedankt voor de info!

 2. Ik heb zelf enorme last van (bloedende) aambeien gehad. Ik ben erachter gekomen dat mijn aambeien een reactie zijn op wat ik eet. Zodra ik fastfood eet, voedsel met smaakversterkers, of melkproducten zoals kaas, yoghurt en ijs, is het de volgende dag helemaal mis, vooral als ik deze in grote hoeveelheden nuttig. Het duurt dan vaak een week voordat het weer helemaal hersteld is.

  1. Hoe vervelend dan ook, ik ben blij dat jij jouw trigger hebt gevonden.

   Zijn er meer lezers die bepaalde triggers bij zichzelf ontdekt hebben?

 3. Hallo Robert

  Simple natuurlijk medicine die goed werk Tegen aambeien was ook een patiënt van maar dit werk heel goed geen operatie meer zou graag iedereen willen helpen die last hier van heeft

 4. Ik ben door de aambeien, glutenvrij en zuivelvrij gaan eten. Jaren ging het goed. Nu is het weer terug gekomen. Maar ik verwijt het mezelf doordat ik veel te zwaar getild heb met tuinwerk. Ik drink sinds een paar dagen cats claw thee 1 kopje per dag en slik curanol tabletten. Het is nu bijna weg. Maar het heeft deze x wel 4 weken geduurd. Het begon met een trombose aambei. Die kun je door rust te houden weg laten gaan. Het lichaam ruimt het stolsel op. Maar als hij te groot is, is het verstandig om een proctoloog te benaderen. Verder smeer ik geregeld met sudocreme. Met de douche kop er op na de ontlasting. Ik heb nu in de tuin ook helmkruid. Maar of dat echt helpt weet ik nog niet. De thee van Cats Claw veranderde wel direct mijn ontlasting. Dat is wel bijzonder. Verder elke dag een tablet rutine (van solgar, die is 500 mg) en een orthiflor probiotica capsule in lauw water.

  1. Toevallig ben ik met een artikel bezig over Cat's Claw, Linda. Deze kun je volgende week op de blog verwachten!
   In ieder geval bedankt voor het delen van jouw ervaringen, en voor de aanvullende tips.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

1 Shares
Tweet
Pin1
Share