• Foliumzuur de risico’s en het natuurlijke alternatief

Foliumzuur: de risico's en het natuurlijke alternatief

2016-02-10T17:44:35+01:00februari 10th, 2016|Supplementen|4 Reacties

Laatste update: door

Foliumzuur: de risico's en het natuurlijke alternatieffoliumzuur

Je staat op het punt iets over de voordelen en de risico's van foliumzuur te lezen, dat je waarschijnlijk zal verbazen! Sterker nog, het zou waarschijnlijk zelfs enkele artsen en voedingsdeskundigen verbazen, vooral omdat foliumzuur door iedereen wordt aangeraden.

Op dit moment is het zo dat vrouwen die zwanger zijn gelijk elke dag foliumzuur supplementen moeten slikken om te voorkomen dat hun kindje geboren wordt met twee veel voorkomende en ernstige afwijkingen. Deze afwijkingen worden spina bifida (open ruggetje) en anencefalie (neurale buisdefect) genoemd.

Dit is eigenlijk een behoorlijk dringende aanbeveling en geldt bovendien alleen voor zwangere vrouwen. Voor de gezondheid van mannen werd zo een aanbeveling nooit gedaan. Foliumzuur is zelfs een van de weinige vitamines en mineralen die wijdverspreid wordt aanbevolen door gezondheidsinstanties en overheden en in enkele landen zelfs wordt toegevoegd aan bepaalde graanproducten om de incidenten van open ruggetjes te verminderen.

Als je de studies echter nader bekijkt is dit behoorlijk schokkend. Verschillende onderzoeken hebben inmiddels aangetoond dat foliumzuur schadelijk is voor onze gezondheid en zelfs in verband wordt gebracht met kanker!