• Wat kan suiker betekenen voor je gezondheid?

Waarom Suiker Zo Slecht Is Voor Je Gezondheid (gratis e-book)

2016-10-29T18:08:29+01:00juli 27th, 2011|Gratis Ebooks|7 Reacties

Laatste update: door

Suiker en je Gezondheid

Tegenwoordig ontkom je er bijna niet meer aan, suiker! Veel van het voedsel van wat we dagelijks eten zitten al snel vol met suikers. Soms kun je de suikers niet eens proeven omdat ze verstopt zijn in de ingrediëntenlijst, of op de verpakking staat ‘’vet arm’’ of ‘’suiker vrij’’, allemaal fabeltjes om de consument op het verkeerde been te zetten om zodoende producten te verkopen.

Natuurlijk geldt voor suiker ook de regel  ‘’met mate’’, maar het probleem is dat mate vinden erg moeilijk is omdat je al vrij snel over je ‘’suiker’’ quotum van de dag heen zit.

[pullquote]Quotum is niet meer dan 10% van je dagelijkse energietoevoer mag uit suikers bestaan[/pullquote]

Suiker in je bloedsomloop

Suiker is een plakkerige substantie die direct in je bloed wordt opgenomen omdat er verder niks mee gedaan kan worden door je lichaam. Ik noem ze ook wel ‘’lege calorieën’’  en veroorzaken veel gezondheidsklachten:

Het verminderen van je totale suikerinname is extreem belangrijk om je gezondheid te verbeteren. Natuurlijk tref je ook suiker aan in groente en fruit, maar het grote verschil tussen deze bronnen en geraffineerde witte suiker is dat er vezels, vitamines en mineralen aanwezig zijn om de suiker inname te vertragen.

Zo zorgen vezels er voor dat de spijsvertering bevorderd wordt en heb je voor een lange tijd energie in plaats van bij witte suikers voor korte duur. Ook zorgen witte suikers ervoor dat je alvleesklier (pancreas) hard moet werken om de suikers uit je bloed te halen, uiteindelijk kan dit zelfs leiden tot diabetes.

Nu zijn er nog veel meer redenen waarom suiker zo slecht voor je gezondheid is en wat je VANDAAG nog kunt doen om je suikerinname onder controle te krijgen. Daarom heb ik een korte handleiding / stappenplan geschreven over de ‘’Geheimen en Gevaren Van Suiker’’.

Deze kun je gratis lezen door hieronder op de afbeelding te klikken.