Wat zijn de voordelen van rijstolie?

2017-04-07T09:42:57+01:00augustus 31st, 2013|Voedingsadvies|21 Reacties

Laatste update: door

Wat zijn de voordelen van rijstolie?

Rijst is een van de meest overvloedige voedselgewassen ter wereld en wordt in grote hoeveelheden gebruikt door mensen van allerlei verschillende achtergronden en etnische groepen. Voor veel mensen is rijst een standaard in hun dieet.

Rijst bevat veel vitaminen, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren en antioxidante voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft om het immuunsysteem te helpen ziektes tegen te aan en zo de algemene gezondheid te bevorderen.

Wat is rijstolie?

Rijstkiemolie is een bijproduct van rijstplanten en is een van de meest veelzijdige oliën die we als mens kunnen gebruiken. Rijstkiemolie is de olie die uit de kiem en de vliezen van de rijstkorrel wordt gewonnen. Nadat deze rijstolie een stabilisatie-en extractieproces ondergaat wordt de rijstolie zorgvuldig verwerkt om ervoor te zorgen dat de smaak behouden blijft en het de natuurlijke voordelen voor de gezondheid niet verliest.

Voordelen van het gebruik van rijstolie

Het verminderen van cholesterol en een verlaging van het risico op cardiovasculaire ziekten zijn slechts twee van de voordelen van het gebruik van rijstolie. Het bevat antioxidanten en is geschikt voor mensen die denken dat ze bepaalde voedselallergieën hebben. Daarnaast is het goed voor mensen die zich aan een bepaald dieet moeten houden, bijvoorbeeld een glutenvrij dieet. Het is ook een goede bron van koolhydraten, proteïnen en essentiële aminozuren die helpen bij spiergroei en herstel.

Koken met rijstolie

Rijstkiemolie is snel onderweg om bij commercieel koken gehydrogeneerde oliën die transvetten bevatten te vervangen. Het is een geweldig alternatief bij roerbakken en als salade dressings wanneer we het vergelijken met andere oliën. De zachte smaak van rijstolie werkt als een aanvulling op de meeste gerechten zonder de oorspronkelijke smaak te overweldigen. Rijstolie is van nature bestendig tegen roken bij hoge temperaturen en emulgeert gemakkelijk, hierdoor is rijstolie ideaal voor gebruik in dressings.

Rijk aan antioxidanten

Oryzanol is een antioxidant dat we alleen terugvinden in rijstolie. De ‘American Dietetic Association’ is van mening dat rijstolie effectiever is in de strijd tegen