Tijdelijk Gratis!

Het Koolhydraatarm Zomer Weekmenu! ☀️

Acne Medicatie

Laatste Update: 16 maart 2012

Ziek worden door acne medicijnen

0
(0)

Antibiotica

Acne is een huidaandoening waar we het liefst dezelfde dag vanaf willen komen. Iedere ochtend worden we er in de spiegel mee geconfronteerd een na een tijd lang proberen deze pukkels uit te drukken, is het vaak alleen maar erger geworden.

Het is daarom ook helemaal niet gek dat mensen met acne/puisten op zoek zijn naar een behandelmethode om hier zo snel mogelijk vanaf te komen. In het begin gaan we crèmes aanschaffen die veel beloven en wanneer je erachter komt dat dit werkt gaan we zoeken naar wat zwaarder geschut.

Acne met antibiotica bestrijden doen we al jaren en sommige mensen hebben er inderdaad successen mee geboekt, maar dit kunnen we helaas niet over iedereen zeggen. Antibiotica is een "zwaar" soort medicijn die eigenlijk teveel EN te snel door iedereen wordt geslikt zonder dat men de bijwerkingen hiervan leest.

De drang om weer een schoon en egaal gezicht te hebben is zo groot dat we eigenlijk ook niet bezig zijn met de mogelijke bijwerkingen op lange termijn. In een vorig artikel heb ik al gesproken over de bijwerkingen van het medicijn benzoyl peroxide. Dit is geen recept medicijn en veel mensen gebruiken het. Mits medicijnen goed gebruikt worden (hier ligt ook vaak het punt wat fout gaat) kan men inderdaad acne verminderen.

Keelontsteking bij antibiotica

Onlangs is er een onderzoek geweest in Amerika (waar anders) waar men de bijwerkingen van orale antibiotica vast te stellen. De volgende conclusie kan getrokken worden: Mensen met antibiotica slikken om zodoende van hun acne probleem af te komen hebben er grotere kans om een keelontsteking te ontwikkelen dan mensen die dit niet doen!

Een keelontsteking hoeft niet gevaarlijk te zijn, maar men MAG dit zeker niet onderschatten. Je mag 3x raden wat de medicijnen zijn wanneer je een keelontsteking hebt: Inderdaad antibiotica.

Dus het ene medicijn probeert je van het acne probleem af te helpen, maar kan er wel voor zorgen dat je een keelontsteking ontwikkeld waarbij je weer antibiotica moet gaan slikken.

Zodoende zit je alweer een aantal weken aan een kuur vast en zo gaan de dagen wel tellen. Wanneer je een paar dagen antibiotica slikt, zullen de bijwerkingen wel niet zo extreem zijn. Maar langdurig gebruik dat er voor zorgen dat de lange bijsluiter toch gelijk heeft!

Wetenschappers maken zich druk

Er is een handje vol wetenschappers die zich wel degelijk zorgen maken over het vele gebruik van antibiotica. Doordat veel mensen acne "proberen te controleren" (niet oplossen dus) met antibiotica was dit de ideale groep om de lange termijn bijwerkingen van antibiotica te onderzoeken.

Vooral het gebruik van orale antibiotica zorgt ervoor dat de kans op een keelontsteking groter wordt. Waarom dit het geval is, is nog niet bekend.

Oplossing: Orale antibiotica kan dus zorgen voor keel problemen, maar wat kan ik dan wel doen? Nou, als je na dit verhaal nog steeds "gelooft" in antibiotica dan raadt ik je aan om topische antibiotica te gebruiken. Deze kun je namelijk direct aanbrengen waardoor het risico op een keelontsteking minder groot is.

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 

Benzoyl peroxide en acne
Roaccutane
Yasmin tegen acné: is het de moeite waard?
Acne en Antibiotica
Acne en anticonceptie

Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

juni 11, 2021

De beste uiensnijder voor het fijne snijwerk

juni 7, 2021

De beste handcrème voor jouw handen!

juni 1, 2021

De beste oogcrème voor jouw ogen!

juni 1, 2021

De beste waist trainer om je lichaam mee te trainen!

mei 12, 2021

Laat je haar stralen met deze jojoba olie haar!

mei 6, 2021

Het beste voetenbad om mee te ontspannen
0 Shares
Tweet
Pin
Share