Candida

Laatste Update: 4 november 2016

19 tips om een candida infectie de baas te worden

19 tips om een candida infectie de baas te worden

candida infectie tipsEen relatief veel voorkomende aandoening is een candida infectie. Schimmelinfecties kunnen zich op verschillende plekken op je lichaam uiten.

Zo kan een schimmelinfectie zich nestelen in je darmen, maar ook komt een schimmelinfectie vaak voor op de huid en de slijmvliezen. Slijmvliezen bevinden zich in je mond en je geslachtsdelen.

Gelukkig zijn er een heleboel dingen die je kunt doen om weer van een candida infectie af te komen.

Wat is een candida infectie?

In dit artikel ga ik je tips geven om zelf van verschillende soorten schimmelinfecties af te komen. Maar voordat ik je de tips ga geven hoe je van een candida infectie afkomt, is het belangrijk dat je weet wat een schimmelinfectie is en hoe deze ontstaat!

Zodat je in de toekomst nog beter in staat bent om een schimmelinfectie te voorkomen.

Candida Albicans

De veroorzaker van een candida infectie waar dan ook in je lichaam is de zogenaamde candidagist. Deze gist komt normaalgesproken in kleine hoeveelheden voor in je darmen, in je mond, op je huid en ook op en in je geslachtsdelen.

Een mooie ouderwetse term voor de omschrijving van candida is een commensaal, oftewel een onschadelijk gast organisme, een kostganger.

Dit vind ik een hele treffende omschrijving van de candidagist, zolang de gist onopvallend aanwezig is heb je er geen hinder van en eet hij lekker mee van de voedingsstoffen die in je spijsvertering zitten.

Zolang de goede bacteriën de overhand hebben heb je dus geen last van de candidagist. Naast dat je goede bacteriën de candidagist onder de duim houden heb je ook nog je immuunsysteem als back-up en deze kan de groei van de candidagist ook reguleren.

Evenwicht verstoord

Dus zolang alle randvoorwaarden in orde zijn zal de candidagist zich niet uitbreiden en zal je er geen last van hebben. Echter candida ligt altijd op de loer en op het moment dat de gist niet onder controle wordt gehouden zal het gaan groeien.

Deze groei van candida zorgt ervoor dat jij last krijgt van een schimmelinfectie.

Tekort goede bacteriën

Deze groei kan een aantal oorzaken hebben. Ten eerste zorgt een verstoring van de balans van goede en slechte bacteriën ervoor dat de candidagist gaat vermenigvuldigen, dus de afname van goede bacteriën zorgt ervoor dat de candidagist ongeremd gaat groeien.

De oorzaak van een tekort aan goede bacteriën is meestal een breedspectrum antibioticakuur, deze kuur doodt een heleboel van de goede bacteriën en daardoor valt de concurrent van de candidagist weg.

Verstoring van de zuurgraad

Een andere veel voorkomende oorzaak van bijvoorbeeld een vaginale schimmelinfectie is een te lage zuurgraad. Doordat de zuurgraad daalt tot boven een PH-waarde van ongeveer 4,5 (hoe zuurder des te lager de PH-waarde) kan de candidagist ook enorm gaan groeien.

Aan de andere kant kun je ook weer te maken krijgen met een schimmelinfectie als je verzuurt. Dit klinkt tegenstrijdig maar dat is niet zo. Daar waar indringers makkelijk in je lichaam kunnen binnendringen, bijvoorbeeld in je maag of via je slijmvliezen heeft het lichaam een extra zure barrière die de bacteriën en virussen tegenhoudt.

Als deze zure omgeving minder zuur wordt dit een ideale broedplaats voor candida, wat het best gedijt in een licht zure omgeving.

Aan de andere kant, je lichaam functioneert het beste als het licht basisch is. Dus in je lichaam zelf is het een stuk minder zuur dan in de netgenoemde barrières.

Op het moment dat je lichaam zuurder wordt ontstaat daar wee die ideale licht zure broedplaats voor candida.

Dus op bepaalde plaatsen in het lichaam moet de zuurgraad zo hoog mogelijk zijn (met een lage PH dus) om een barrière te vormen, op andere plekken in het lichaam is de zuurgraad juist lager dan dat de candidagist prefereert.

Er zijn verschillende oorzaken die ervoor zorgen dat je lichaam verzuurt, op de eerste plaats zal je lichaam verzuren als je lever,  nieren en longen minder goed functioneren. Dit zijn namelijk de organen waarmee je lichaam de zuurgraad kan reguleren. Een grote factor daarbij is natuurlijk leeftijd, de functie van je organen wordt gewoon minder naarmate je ouder wordt.

Daarnaast zijn er een heleboel leefstijlfactoren die tot verzuring kunnen leiden.

Te weten:

 • Overmatig alcoholgebruik
 • Roken
 • Te weinig lichaamsbeweging
 • Te veel suiker eten
 • Te veel sporten
 • Crash diëten
 • Stress

Verminderde weerstand

Een derde belangrijke factor die het krijgen van een schimmelinfectie in de hand werkt is natuurlijk een verminderde weerstand. Op het moment dat je weerstand verzwakt zal de regulerende functie van je immuunsysteem afnemen en krijgt de candidagist de kans om zich te vermenigvuldigden

De oorzaken van een verminderde weerstand kunnen te vinden zijn in een onderliggende aandoening. Een verminderde weerstand kan het gevolg zijn van tekorten aan vitamines of essentiële voedingsstoffen, maar ook een gebrek aan een goede nachtrust kan je immuunsysteem aantasten.

Alle oorzaken die kunnen leiden tot verzuring kunnen ook voor een verminderde weerstand zorgen, met name stress is een hele grote factor wat betreft je immuunsysteem.

Schimmelinfectie tegengaan met schimmeldodende voeding

Op de eerste plaat kun je de candidagist aanpakken door voedingsmiddelen te gaan eten waar de candidagist niet tegen kan, de zogenaamde schimmeldodende voeding. Dit is voeding dat van nature schimmelwerende componenten bevat.

Niet alleen de mens heeft te kampen met schimmels ook planten worden ziek van schimmels.

Deze planten hebben allerlei stoffen ontwikkeld om zich van schimmels te ontdoen, een plant kan zich niet even wassen of maar verkassen, dus is een plant aangewezen op stofjes die ervoor zorgen dat schimmels niet overleven op die plant.

Deze planten eten wij weer om te kunnen genieten van de schimmelwerende componenten.

1 Knoflook

Van knoflook is al duizenden jaren bekend dat het gezondheidsbevorderende eigenschappen heeft. Deze eigenschappen zijn door de wetenschappers onderzocht en bevestigd. Uit onderzoek  (1) blijkt dat knoflook sterke schimmelwerende en ontstekingsremmende eigenschappen heeft.

Dit komt omdat knoflook vol zit met allicine, het stofje wat de knoflook zijn kenmerkende geur geeft. De allicine uit knoflook gaat candida direct te lijf als je het eet. Dus ondanks dat je er flink van uit je mond kan gaan ruiken is knoflook nog steeds de nummer 1 wat betreft het bestrijden van candida.

2 Uien

Een goede andere bron van allicine, waar je een stuk minder van gaat stinken is ui. Onderzoek heeft ook aangetoond dat uien sterke antischimmel eigenschappen heeft en dat het eten van veel ui de groei van candida in de darmen tegengaat. (2)

3 Kokosolie

Uit een uitgebreid onderzoek uit 2004 waarbij meerdere soorten candidagisten zijn onderzocht op hoe slecht deze gisten bestand zijn tegen kokosolie is gebleken dat vooral de candida albicans, de grote veroorzaker van schimmelinfecties effectief bestreden kan worden met onverdunde kokosolie.

De reden waarom kokosolie zo’n sterke candidakiller is, is vanwege de grote hoeveelheden laurinezuur en caprylzuur. (3)

4 Cranberries

Ook cranberries hebben van nature een schimmeldodende werking. Het eten van cranberries helpt niet alleen tegen de candida in je spijsvertering. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de schimmelwerende eigenschappen van de cranberries ook nog intact zijn als de stoffen inmiddels zijn verwerkt tot urine.

Dus ook je urinewegen hebben er baat bij en niet alleen je darmen! (4)

5 Gember

Ook van gember is al duizenden jaren bekend dat het gezondheidsbevorderende eigenschappen heeft. Maar ook de recente onderzoeken tonen aan dat bijvoorbeeld een extract van 10% uit gember zelfs nog ingezet kan worden als antischimmelmiddel tegen onder andere candida albicans.

Dus als je weleens last hebt van een schimmelinfectie is het een zeer goed idee om veel vaker wat verse gember aan je dieet toe te voegen, het is een zeer sterk natuurlijk antischimmel middel dat nog lekker is ook! (5)

6 Olijfolie

Met name de grote hoeveelheden onverzadigde vetzuren heeft olijfolie een dubbele werking. Ten eerste versterken de onverzadigde omega drie vetzuren je gezondheid en je immuunsysteem . Aan de andere kant heeft olijfolie ook weer specifieke antischimmel eigenschappen en pakt het op die manier ook de candidagist direct aan.

Het grote voordeel van olijfolie is dat je het ook wat royaler geconsumeerd kan worden, in tegenstelling tot kokosolie waar je de inname echt moet beperken tot een lepel of twee.

Olijfolie zit  vol met polyphenolen die ook weer een schimmelwerende werking hebben. (6)

En het hoeft niet perse olijfolie te zijn om van de schimmelwerende eigenschappen te kunnen genieten, je kunt natuurlijk ook gewoon olijven eten!

Schimmelinfectie tegengaan door je darmflora te versterken

Daarnaast is het belangrijk dat je je eigen gezonde darmbacteriën gaat helpen, want hoe meer goede bacteriën je hebt des te moeilijker is het voor de candidagist om te vermenigvuldigen.

De beste manier om je eigen darmflora te versterken is door voeding te nemen met de zogenoemde levende culturen, de probiotica.

Dit zijn voornamelijk bacteriën van de stam lactobacillus acidophilus. Deze bacteriën zijn belangrijk zijn voor een goede darmfunctie, deze bacteriën zorgen er ook voor dat de candidagist niet de overhand krijgt, hoe meer acidophilus bacteriën des te minder plaats er is voor candida!

7 Biologische yoghurt

Een hele goede bron van goede bacteriën is magere biologische yoghurt.  Omdat yoghurt gemaakt wordt op basis van fermentatie en op een relatief lage temperatuur  zit het vol met levende bacteriën.

8 Kefir

Vooral als je geen grote yoghurt eter bent dan is een kopje Kefir een goed alternatief. Ook kefir zit vol met probiotica en het drinkt veel makkelijker weg. De smaak is ook minder sterk dan dat van karnemelk.

9 Karnemelk

Een glas ouderwetse karnemelk bevat ook genoeg levende culturen om je darmflora te bevorderen.

10 Groene Smoothies (oppassen met teveel fruit)

Voor diegenen die de gefermenteerde melkproducten echt een aanval op de smaakpapillen vinden is er natuurlijk ook nog zoiets als een groene smoothie drinken om je weerstand een boost te geven! Als je last hebt van een candida infectie is dat nogal een aanslag op je lichaam, vooral dan is het belangrijk om voldoende belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen.

Denk dan aan een groene smoothie grotendeels gebaseerd op groente! Dus niet teveel fruit!

Candida infectie tegengaan door de brandstof voor de schimmel weg te nemen

Aan andere tactiek is om datgene wat als brandstof dient voor de candidagist te vermijden. Een candidagist kan eigenlijk alleen goed gedijen op suiker.

Wij kunnen daarentegen ook heel goed onze voedingsstoffen uit vetten, eiwitten en meer complexe koolhydraten halen.

Je kunt de candidagist dus laten verhongeren. Het mooie aan dit dieet is dat het niet alleen slecht is voor de candidagist, het is ook nog eens het juiste dieet voor je gezondheid.

11 Eet veel minder suikers

Het is samen met de verzadigde en transvetten de reden dat we zoveel gezondheidsklachten hebben, we eten veel teveel suikers. Zoveel zelfs dat we de normale gezonde verhoudingen van de darmflora verstoren.

En het gekke is, hoe onnatuurlijker de suiker des te beter gedijt de candidagist en des te slechter is het een goede brandstof voor het menselijk lichaam.

Vaak zijn het de verborgen suikers die ervoor zorgen dat je veel teveel suikers binnenkrijgt. Niemand zou uit zichzelf een paar grote lepels suiker over het kippenpootje strooien, dat doe je gewoon niet.

Toch is dit wel wat je eet als je van die lekkere sausjes bij de kip doet.

Met name de angst voor vet en dus mayonaise is weer een reden om andere sausjes over de kip te doen. Om heel kort te zijn het zit allemaal vol met suiker! Ook de ketchup! Dus laat al die sausjes links liggen.

Hetzelfde geldt voor ALLE bewerkte voedingsmiddelen, denk jij dat in je ossenworst alleen rauw rundvlees zit? Niet dus, om je candidagist een plezier te doen zit er zelfs in de ossenworst dextrose, hoe onnatuurlijk wil je het hebben?

Natuurlijk kun je suiker herkennen aan de termen suiker, stroop of siroop maar de voedingsindustrie weet dat de consument de ingredientenlijstjes in de gaten houdt. Omdat de fabrikanten verplicht zijn om op de etiketten te zetten wat er in het product zit proberen de fabrikanten je te misleiden door kunstmatige suikers met moeilijke woorden te omschrijven in de hoop dat jij ze niet herkend

12 Vermijd daarom juist de voedingsmiddelen waar de volgende stoffen inzitten:

 • D-glucose
 • Dextrose
 • Fructose
 • Fructosesiroop/ Fructosestroop
 • Glucose
 • Glucosesiroop/Glucosestroop/ Glucose-fructosestroop
 • Karamel
 • Lactose
 • Malt/ Maltodextrine/Maltose
 • Moutextract
 • Sacharine/Sacharose
 • Sapconcentraat
 • Sucrose
 • Tarweglucosestroop
 • Tarwestroop

13 Vermijd de volgende E-nummers

Daarnaast heb je nog de E-nummers waaraan je de toegevoegde suikers kunt herkennen. Dit is een rijtje die je eigenlijk uit je hoofd zou moeten leren namelijk E950 t/m E969!

E420   Sorbitol(stroop)
E421   Mannitol
E422   Glycerol

De rest van de toegevoegde zoetstoffen zijn onder E950 tot en met E969 ondergebracht.

E950,  Acesulfaam-K
E951   Aspartaam,
E952   Cyclaamzuur, natriumcyclamaat en calciumcyclamaat
E953   Isomaltitol
E954   Sacharine
E955   Sucralose
E957   Thaumatine
E959   Neohesperidine-DC
E960   Steviolglycosiden
E961   Neotaam
E962   Acesulfaam
E964   Polyglycitolstroop
E965   Maltitol(stroop)
E966   Lactitol
E967   Xylitol
E968   Erytritol
E969   Advantaam

Specifieke tips tegen vaginale schimmelinfectie

Ongeveer driekwart van de vrouwen heeft ooit in haar leven weleens een vaginale schimmelinfectie gehad. Dat kan ook bijna niet anders want iedereen draagt de candidagist in zich en iedereen heeft weleens last van een verminderde weerstand.

Een ander veel voorkomende oorzaak van een schimmelinfectie is dat de zuurgraad van de vagina verstoord raakt, dit kan komen door zeep te gebruiken bij het wassen van de vagina, maar ook seks kan een oorzaak zijn van een verstoring van de zuurgraad.

Er zijn een aantal natuurlijke tips die je naast de bovenstaande algemene tips nog specifiek toe kunt passen als je last hebt van een vaginale schimmelinfectie.

14 Geen zeep gebruiken

Zeep verstoort de natuurlijke balans van de vagina. Dus al klinkt het misschien raar, je vaginale hygiene is er beter bij gebaat als je geen zeep gebruikt maar in plaats daarvan alleen wast wet lauwwarm water. Op die manier zal de zure barrière in stand blijven of in geval van een vaginale schimmelinfectie zal de zuurgraad sneller weer in balans zijn.

15 Tea tree olie

Uit onderzoek is gebleken dat de antibacteriële en schimmelwerende werking van tea tree olie ook zichtbaar is op cellulair niveau. In gewoon Nederlands, tea tree olie beschadigt de celwanden van de candida albicans gist.

Het voordeel van tea tree olie is dat het geen invloed heeft op de zuurgraad.

Het kan in zeldzame gevallen voorkomen dat je allergisch bent voor tea tree olie, dus voordat je je tea tree olie gaat gebruiken moet je dit eerst wel even testen. Dit test je makkelijk door een beetje tea tree oil op de huid aan te brengen.

Door een of twee druppels tea tree oil op een tampon te doen kun je de tea tree olie veilig en nog belangrijker gedoseerd inbrengen. (7)

16 Kokosolie

Ook kokosolie kan je vagina een handje helpen in het herstellen van de balans. Je kunt de kokosolie ook in oplosbare capsules krijgen die je makkelijk in kunt brengen. Kokosolie heeft een hele sterke antischimmelwerking en het heeft geen invloed op je zuurgraad, ideaal!

17 Vaginale probioticacapsules

Omdat je bij een vaginale schimmelinfectie wel de probiotica in je vagina wilt hebben die de candidaschimmel om zeep helpt, maar je verder geen andere zaken in je vagina wilt hebben die de zuurgraad kunnen aantasten of wellicht voor extra bacteriën zorgen adviseer ik je om probioticacapsules te gebruiken in plaats van yoghurt.

Soms zijn capsules gewoonweg beter, een vaginale schimmelinfectie is zo’n situatie.

Specifieke tips tegen mannelijke schimmelinfectie

Naast de kokosolie en tea tree oil die ook voor mannen met een schimmelinfectie goed werken, kun je als man iets groffer geschut inzetten omdat je je minder zorgen hoeft te maken over de zuurgraad.

18 Waterstofperoxide

Waterstofperoxide doodt de schimmelinfectie. Natuurlijk moet je wel voorzichtig zijn met dit goedje en moet het maximaal 3% sterk zijn. Maximaal drie maal daags aanbrengen met een wattenstaafje en vervolgens goed in laten trekken .

Specifiek tips tegen huiduitslag

Je kunt alle bovenstaande tips evengoed toepassen bij een schimmelinfectie op de huid. Een extra reden dat je op bepaalde plekken op je huid last krijgt van een schimmelinfectie is omdat het juist op die plekken extra warm en vochtig is, dus onder je armen of borsten, tussen je benen en in je bilnaad of je navel zijn allemaal van die plaatsen op je huid waar het extra broeierig kan zijn.

19 katoenen ondergoed

Naast alle candida dodende smeersels is het dus belangrijk dat je de geïrriteerde plekken zoveel mogelijk laat luchten. Een goede tip is katoenen ondergoed dragen in plaats van synthetische stoffen.

Tot slot..

Op de eerste plaats moet je proberen je lichaam zoveel mogelijk te ondersteunen door het niet tegen te werken met alcohol, sigaretten, transvetten en suiker. Daarnaast is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je niet teveel wordt blootgesteld aan stress.

Wist jij dat je door middel van lichaamsbeweging je stress kunt verminderen?

Naast al die gezonde gewoontes die je op de lange termijn moeten beschermen tegen schimmelinfecties kun je een heleboel natuurlijke middelen inzetten die een erg sterke antischimmelwerking hebben.

Deze schimmeldodende ingrediënten maken actief de candidagist kapot, samen met het afsluiten van de brandstoftoevoer van de schimmel en het herstellen van de juiste zuurgraad zijn dat de eerste drie grote klappen die je de candidaschimmel toe kunt dienen.

Nog meer tips tegen een schimmelinfectie in een handig ebook formaat ontvangen? Klik hier voor het gratis boek met 21 effectieve tips tegen een schimmelinfectie

Bronnen:

1 http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1286457999800033

2 http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ptr.2650050403/abstract

3 http://online.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/jmf.2006.1209

4 http://www.hindawi.com/journals/ecam/2010/710959/abs/

5 http://www.ijdr.in/article.asp?issn=0970-9290;year=2013;volume=24;issue=4;spage=397;epage=400;aulast=Giriraju

6http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/mnfr.201200421/abstract?systemMessage=Wiley+Online+Library+will+be+disrupted+on+11th+July+2015+at+10%3A00-16%3A00+BST+%2F+05%3A00-11%3A00+EDT+%2F+17%3A00-23%3A00++SGT++for+essential+maintenance.++Apologies+for+the+inconvenience&userIsAuthenticated=false&deniedAccessCustomisedMessage=

7 http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1046/j.1365-2672.2000.00943.x/pdf

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Alleen met die gefermenteerde groente ben ik het niet eens. Zitten stoffen in die je lijf juist kunnen ontregelen. Ben zelf van mijn candida afgekomen door een biogene-aminenarm dieet, dus zonder zuurkool, kaas, zuurdesem etc.

 2. een van mijn zonen heeft heeft een oog vieris op gedaan is zeer besmetelijk is daar iets aan te doen op natuurlijke wijzen vraag hier bij om hulp a.u.b. alvast bedank monique

  1. Allereerst excuses voor de late reactie. Door de vele waardevolle reacties, loopt het beantwoorden enigszins achter.

   De tips die je in het artikel leest, zijn ook van toepassing op candida in je mond. het principe blijft hetzelfde.

   Veel succes!

 3. ik zou willen wat meer informatie krijgen ivm het verwerken van look in de voeding (dagelijks)
  Mag die mee verwerkt worden in een gekookte maaltijd (zo laat mogelijk in het bereidingsproces) of moet die altijd rauw gebruikt worden. Ik heb wel geprobeerd op rauwe look te eten, maar dat is niet evident. Een klein stukje ja, maar 4 teentjes.... dat is mij teveel op die manier.
  Kan u daar wat meer over vertellen?

  Met dank
  Anna Nys - Grimbergen

 4. Ik heb een candida in mijn bloed zitten, en heb jaren exeem ziekenhuis opnames spieruitval en zeer ernstige vermoeitijd gehad.
  Als ik een uitbraak heb eet ik het volgende:
  Yochurt, zuurkool,groenten,2 stuks fruit sochtends.
  3 x per week smeer ik mijn hele lijf in met originele Griekse yochurt( ook in vagina en tussen de billen.
  Ik poets mijn tanden met teetree tandpasta van de tuinen.
  Eet alles vers niks uit pot/zak of blik
  Eet geen vlees,suikers,glutten of andere zetmelen behalve 1 x per avond een gekookte banaan met kaneel( het water dus)
  Ik gebruik alles van dokter organic van de tuinen en sinds ik dat doe gaat het al beter met me.
  Ik wens iedereen succes!

  1. Fijn dat je dit met ons wilde delen, Jadja!

   Zijn er meer lezers die ervaring hebben met de producten van Dokter Organic van De Tuinen?

   1. Ik zweer zelf bij de natuurlijke producten van vital direct en dan met name de candiplex strong en symbion forte. Dat is wat mij betreft een ideale combi die direct werkzaam zijn.

 5. Ik hoor niets over de invloed van gist in brood en gist in andere voeding op de candida.sinds ik deze gistten uit mijn voeding laat gaat het beter met me

  1. Het effect van gisten op je lichaam is erg persoonlijk, Vreni
   Maar het is een feit dat er wel degelijk een verband is.
   Bedankt voor deze aanvulling!

 6. Venamed heeft hier prima producten voor om het herstel te bevorderen. Alle tips van hierboven zijn goed, ik gebruik ze en leef ernaar, maar ik heb zelf wel ervaren dat je toch iets extra's moet doen met medicijnen of supplementen (absoluut MIJN voorkeur) om je lijf helemaal schoon te krijgen. De candiplex strong van venamed is voor mij een absolute topper gebleken samen met de symbion forte die ik nog steeds in een onderhoudsdosering van 1 per dag inneem om ervoor te zorgen dat die ellendige schimmel niet meer terugkeert in mijn lichaam

 7. Hoi ik zou ook graag een aanvulling willen doen. Sinds ik geen champignons, witbrood, minder suiker en oude kaas/schimmelkaas (vond het al niet lekker die kazen.. maar toch) eet. Wordt candida onder controle gehouden. Dit advies kreeg ik van het ziekenhuis. Maar dit artikel is zo fijn. Ik en vele andere kunnen hier zeer zeker wat mee. Dank u wel.
  Gr bianca

 8. Hallo allemaal, ik heb mij vaak afgevraagd of de Candida infectie ook in verband staat met de amalgaam verfiftiging. Vanaf een jaar of negen heb ik daardoor o.a.mondproblemen gehad. Bij mij heeft kokosolie( voor het slapen) en L-Lycine in combinatie met vit. C het probleem grotendeels opgelost. Ook het drastische verminderen van de suikers ( ik was een zoetekou ) en het gebruik van cayenne peper, curcuma met zwarte peter in kokos/ amandeldrank heeft goed gewerkt bij de spijsverterings problemen. Ik heb inmiddels ook gemerkt dat stress wel degelijk van invloed is bij het candida probleem.

 9. nadat ik een keer heftige koorts (met braken diarree, dus lage weerstand) heb gehad, kreeg ik vaginale jeuk en een schimmel in mijn mond.
  Voor de vaginale jeuk heb ik 1x yoghurt hoeven gebruiken om de zuurgraad daar weer op pijl te krijgen. Het werkte heel snel.
  Ik ga nu met de knoflook/ui en gember aan de gang voor mijn mond. Bedankt voor die tips!

 10. Ik gebruik sinds enkele maanden elke ochtend psylliumvezels om de stoelgang regelmatig te houden.
  Maar sinds ik dit gebruik merk ik dat ik al geruime tijd geen last van een vaginale schimmelinfectie heb gehad!
  Ik heb daar al jarenlang heel regelmatig last van, dat ik de dokter dan om een fluconazol capsule moet vragen.
  Op het laatst hielp 1 capsule niet eens meer en moest ik er meerdere innemen om van de schimmel af te raken.
  Om dan vervolgens enkele weken later weer last te krijgen. Erg vervelend...
  Maar wat ik zeg, sinds de psylliumvezels ben ik er vanaf. Per ongeluk ontdekt, maar toen ik er op ging googelen kwam ik het toch tegen als een oplossing. Vandaar dat ik het hier ook wil noemen.

 11. Waarom kan de peroxide alleen op de penis en niet op de vagina/vulva gebruikt worden?

  1. Peroxide is te irritant om op de vagina/vulva gebruikt te worden. De kans is groot dat het naar binnen gaat.
   Bij de penis is die kans nagenoeg nihil.

 12. Ik heb een vaginale schimmelinfectie en heb blaasjes op me schaamlippen en erin... ze jeuken en branden verschrikkelijk erg ik heb nu een zalfje en het werkt nog niet heel goed..... ben nu ook nog ongesteld geworden vreselijk

 13. Beste,

  Ik heb huidcandida. Geen enkel symptoom in mond of in de schaamstreek, enkel grote vlekken in mijn nek, bovenste deel van mijn romp en rug. Daarnaast ook heel erge vermoeidheid, concentratie problemen enz... overduidelijk een schimmelinfectie. Daar is geen twijfel over.

  Zijn hier andere tips voor dan degene die ik op uw website vind? Wordt hierover geschreven in uw boeken/ebooks? Wat ik hier allemaal lees, voelt juist... maar ik zoek wel een oplossing die specifiek op dit probleem gericht is.

 14. candiplex strong en symbion forte voor de 2de maal besteld en ondertussen gemerkt dat OOK mijn hooikoortsklachten flink zijn verminderd. Wat is dat fijn zeg!!!!

 15. symbion forte werkte goed bij mij. Je kunt het overal halen volgens mij, ik heb het via http://www.gezondheidswebshop.nl daar haal ik bijna al mijn supplementen, is een goed adres met ook deskundigheid, je kunt ze ook bellen voor een advies, dat vind ik soms wel erg fijn. Tot nu toe altijd zeer goed geholpen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

14 Shares
Tweet
Pin14
Share