Goede Voornemens

Laatste Update: 2 november 2016

2012 IJzersterk Beginnen?

We zijn alweer bijna door het jaar heen, en een gezond 2012 ligt binnen handbereik! Nog minder dan 36 uur en dan vliegt er weer voor miljoenen euro’s de lucht in. Zelf ben ik niet erg fan van vuurwerk, maar ik mag er altijd graag naar kijken. Misschien klinkt het een beetje sentimenteel, maar nu het jaar 2011 bijna afgelopen is, is een kleine terugblik best leuk.

“Wat heb ik dit jaar allemaal gedaan?”
Het jaar 2011 is enorm snel voorbij gegaan zonder dat ik er erg in had. Vorig jaar had ik ook een lijstje gemaakt met goede voornemens en toevallig kwam ik die tegen. Een aantal doelen zijn behaald waar ik erg trots op ben, maar er zijn ook genoeg dingen waar ik iets minder trots op ben.

Zo was de marathon van een paar maanden geleden een doel waar ik al jaren tegenaan liep. Jarenlang kwam het er niet van, totdat ik door een vriend van mij (Arjan) opnieuw gemotiveerd werd. Het was een zeer mooie ervaring geweest en ben erg blij dat ik het toch heb gedaan.

Notitieblok“Wat ga je komend jaar doen?”
Voor het komende jaar heb ik ook een aantal doelen opgeschreven deze staan als “noteblock” op het bureaublad van mijn computer. Hierdoor wordt ik er elke dag even kort aan herinnerd. Wat zijn jouw doelen voor dit jaar? Mocht je dit lastig vinden, dan heb ik hieronder een aantal tips voor je!

  1. Pak een vel papier en denk na over je gezondheidsdoelen van 2012 en schrijf ze NU op. Vervolgens ga je de lijst bij langs en kijk je welke doelen goed voelen en voor jou haalbaar zijn. Het heeft geen zin om doelen op te schrijven waar je momenteel nog niet in geloofd.

  1. Verfijn je gezondheidsdoelen en zorg ervoor dat er niet te veel zijn. Vervolgens focus heel 2012 op deze lijst en plak het op je spiegel in de badkamer of op de koelkast. Iets magisch gebeurt wanneer je doelen opschrijft en dagelijks ziet. Mijn eigen methode is om elke ochtend en avond mijn gezondheidsdoelen door te lezen zodat ik weet waar ik naar toe ga. Een doel van mij is om 25 maart in Barcelona de marathon te lopen en daar focus ik mij dan ook de komende maanden op en geloof er in dat ik het kan halen.

  1. Maak het je doel om je lever zo schoon mogelijk houden. Een lichaam met te veel gifstoffen voelt niet goed aan en is één van de verborgen oorzaken van overgewicht. Een goede tip is om in 2012 te beginnen met het drinken van tarwegras. Een andere tip is om warm water te drinken elke ochtend met een beetje citroensap. Iets ongelooflijks gebeurt er wanneer je lever optimaal werkt.

  1. Als je weinig energie hebt en je niet lekker in je vel voelt is het een goed idee om in 2012 een mini ontgiftingskuur in te plannen. Met name voldoende water drinken elke dag en letten op je voeding kan veel doen voor je gezondheid!

  1. Drink kefir, ik ben nu helemaal fan van kefir en deze soort ‘’karnemelk’’ zit vol met de goede bacteriën en kan zeer goed helpen tegen huidproblemen, astma en schimmelinfecties.

  1. Neem eventueel digestieve enzymen (kun je bij de Tuinen krijgen) om te helpen bij brandend maagzuur, obstipatie en spijsverteringsproblemen. Deze enzymen zijn ook zeer nuttig om ‘’ongezonde’’ voeding goed te helpen verteren die we allemaal eten tijdens de feestdagen.

  1. Zorg ervoor dat je tenminste 20 tot 30 minuten per dag beweegt. Dit kan iets simpels zijn als even een wandeling maken en helpt ook tegen stress!

 1. Ga voor consistentie. Regelmaat of consistentie is de sleutel tot succes om niet alleen je gezondheidsdoelen te halen, maar ook om slechte gewoontes af te leren. We weten allemaal dat ongezonde gewoontes erg moeilijk zijn om te doorbreken. En daarom blijft het voor veel mensen bij alleen maar goede voornemens. Door bewust te zijn dat routines niet eenvoudig te doorbreken zijn voel je je niet schuldig en neem je de tijd om je nieuwe gezondheidsdoelen te halen.


"Heb jij goede voornemens?"
Ik ben altijd benieuwd hoeveel mensen nu eigenlijk goede voornemens hebben. Daarom hieronder een kleine "poll" en ik wil je vragen deze voor me in te vullen zodat ik weet hoeveel mensen nu eigenlijk goede voornemens hebben.
[poll id="44"]
In 2012 kun je veel verwachten van OptimaleGezondheid en ik zal mijn uiterste best doen om je verwachtingen meer dan waar te maken!

Daarbij kijk ik ernaar uit om je in 2012 verder te helpen met het halen van je gezondheidsdoelen!

Hartelijke groeten,

Jack
Vuurwerk
[MOWPOP id="128"]

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Hallo Jack,

  Bedankt voor al je goede adviezen. Samen met mijn vrouw hebben we er van geleerd. Voelen ons gelukkig goed gezond en hebben dan ook geen specifieke goede voornemens voor 2012. We gaan lekker zo door.
  Goede jaarwisseling,
  Tiny en Kees

 2. ik vind het fantastisch wat je allemaal doet en ben er zeer tevreden over.
  je hulp en adviezen zijn altijd welkom.
  wij wensen jou en iedereen ook een fijne jaarwisseling en een gezond en gelukkig 2012 toe.

 3. Ik wens jou een gezond en voorspoedig 2012,Jack.
  Ook wil ik jou bedanken voor de goede adviezen.
  In 2012 hoop ik nog meer energie te krijgen.
  Groeten Teuny.

 4. Voor jullie ook een goed uiteinde en succes met de voorgenomen doelen.
  Zeer blij met je steun, ik ben al een heel eind op meerdere vlakken.
  Dank je wel, dank je wel Manüella

 5. Dank je wel voor al je tips. Ja wij hebben goede voornemens voor 2012.
  Doorgaan met gezond eten en mijn zoon en ik willen beiden 10 kilo afvallen.
  Hij wil ook graag stoppen met roken en hij is een weekend drinker en wil dat ook minderen.
  Maar ik denk dat je niet alles tegelijk moet doen.
  We maken er een mooi jaar van. Veel groeten Caty

 6. Alle goede wensen voor 2012. Ik heb veel respect voor jouw aanpak van dit gezondheidsproject. De regelmatige berichtjes houden mij bij de les. Heel erg bedankt daarvoor. Extra goede voornemens heb ik niet gemaakt. Heel veel anders is niet nodig. Zo hoop ik 2012 op een goede manier te beleven.
  Mvrgr Dirk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share