• 35 gezonde recepten

NIEUW! 35 Super Gezonde Recepten

2017-03-02T14:45:02+00:00april 26th, 2013|Gratis Ebooks|71 Reacties

NIEUW! 35 Super Gezonde Recepten

Vorige jaar bracht ik een receptenboek genaamd "101 Gezonde Recepten" uit. In het receptenboek heb ik de meest gezonde recepten gebundeld in één totaalprogramma. Een gezonde leefstijl begint met de voedingskeuzes die je dagelijks maakt.

Ik noemde het toen ook wel ‘’Je bent wat je eet’’... en vooral dat laatste kunnen veel mensen wat extra hulp bij gebruiken.

Nu, bijna een jaar later, ben ik de recepten aan het herzien om deze aan te passen aan de laatste ontwikkelingen in gezondheidsland:). In de herziene versie tref je o.a. een betere beschrijving aan, mooier design, gesimplificeerde recepten en ik heb het oergraan ''Spelt'' erin verwerkt.

Nu kan iedereen gezonder eten!

Om je een indruk te geven heb ik 35 recepten verwerkt in 5 losse e-books. Met deze gezonde recepten kun je vandaag al gezonder eten. Want een gezond voedingspatroon is de basis van een gezonde leefstijl!

Download hieronder mijn gratis eBooks

Anti Stress Management


Rechtermuisknop, opslaan als...


Reacties zijn welkom!

Heb je het receptenboek gedownload en gelezen? Dan hoor ik dat natuurlijk graag!

Ik ben best lang bezig geweest met het samenstellen van de recepten. Ik zou het erg waarderen als je hieronder en reactie achterlaat of even op de ‘’vind ik leuk’’ , ‘’tweet’’ of ‘’+1’’ knop te klikken!

Alvast bedankt!

71 Reacties

 1. Ineke 30 april 2013 om 17:13 - Antwoorden

  Bedankt voor de bijzondere recepten. De meeste lijken mij het proberen meer dan waard. Wat mij op valt is het gebruik van spelt meel en pasta. Denk dat dat voor mij een aankoop probleem gaat worden. Ik verblijf in Spanje, waar men inmiddels ietsje bewuster worden wat etenbetreft. Maar toch.... Momenteel bak ik meestal mijn eigen brood. Voor diner rols gebruik ik broodmeel en mijn dagelijkse boterham(men) van een soort meergranen. Beide smaak is goed. Hoop dat het al vervanger gebruikt kan worden. Gaarne Uw advies. M.vr.gr Ineke

  • Kees 3 juli 2013 om 18:27 - Antwoorden

   Hoi Ineke,

   Ik ben zelf woonachtig in Frankrijk, en loop regelmatig tegen hetzelfde probleem op. Gezonde (basis)producten die je wilt gebruiken, maar niet verkrijgbaar zijn in het buitenland. Inderdaad, ook speltmeel is hier een probleem. Ik heb er nog geen ervaring mee, maar wellicht kun je contact opnemen met http://www.speltproducten.nl, een website die ik vorige week toevallig tegenkwam. Ze leveren in België en in Nederland, maar misschien zijn ze ook bereid om naar Spanje en Frankrijk te verschepen. Is allicht een vraagje waard!

   Succes!

 2. hinke reuhman 11 mei 2013 om 16:02 - Antwoorden

  het downloaden via de mail lukt niet. ik heb wel de instructies opgevollgd. Facebook of twitter.
  heb ik niet

  hinke Reuhman

 3. suzana 19 mei 2013 om 13:37 - Antwoorden

  hallo , het downlloadenlukt mij niet , kunt u via mijn mijn e-mail versturen .dank je vrindelijk!

 4. anoeshka 20 mei 2013 om 14:52 - Antwoorden

  het downloaden via mail lukt niet. er staat eerst dat het en pdf bestand is, en als ik het bestand wil downloaden staat er ineens dat het een zip bestand is. en als ik dat download wil dat bestand niet opengaan. ik krijg enkel een wit internet blad.
  hoe kan ik dit oplossen.

  mvg
  anoeshka

 5. N. de Hoop 21 mei 2013 om 11:40 - Antwoorden

  Hallo,
  Ik heb geprobeerd het te downloaden, maar het is een zipfile en het lukt me niet dit uit te pakken.
  Heb je geen andere bestanden? Pdf bv?
  Hartelijke groet, Natasscha

  • Robert Jan Hendriks 24 mei 2013 om 17:02 - Antwoorden

   Dag Natasscha,

   Ik zal je een email sturen met als bijlage de recepten:)

  • Fabian 4 juni 2013 om 12:44 - Antwoorden

   Beste Robert Jan Hendriks,

   Heb net wel de 35 super gezonde recepten kunnen downloaden
   (Sorry, maar moest wel even lachen om de eerste paar reacties die ik las)

   Ben mijn keuken nog aan het bouwen, maar heb nu al zin om met de recepten aan de slag te gaan.

   Met vriendelijke groet,

   Fabian

   • Robert Jan Hendriks 4 juni 2013 om 13:35 - Antwoorden

    Goed te horen dat je de recepten hebt kunnen downloaden!
    Veel plezier, en laat me weten wat je er van vind.

    Groetjes,

 6. Cathy Minnebo 1 juli 2013 om 18:35 - Antwoorden

  Ik kan de zip folder niet openen in dropbox of evernote op mijn Ipad. Enig idee hoe ik hem wel kan unzippen?
  Mvg,
  Cathy Minnebo

  • Robert Jan Hendriks 2 juli 2013 om 06:28 - Antwoorden

   De recepten zijn ingepakt in een .zip bestand. Normaliter is een uitpakker al aanwezig op je computer. Echter, als dat niet het geval is raad ik je aan om ''winrar'' te downloaden en installeren.

   http://www.rarlab.com/download.htm

   Daarna nogmaals het bestand openen en je kunt de recepten uitpakken.

   Succes!

 7. Johanna 19 juli 2013 om 19:47 - Antwoorden

  erg koolhydraatrijk en dus niet al te best voor diabeten...deze tellen koolhydraten...maar ja spelt en pasta en vis voer is zo en zo niet aan mij besteed..brrrr..maar vind t wel leuk om t te lezen en er zal vast wel iets tussen zitten voor mij:)

 8. P.Losito 26 juli 2013 om 14:33 - Antwoorden

  Vorige week heb ik een contact ontvangen met recepten, kom alleen elke keer in een volgende pagina. Geen recepten. Gemaild dat dit zo is en terug ontvangen dat het aan de website ligt. Nu weer een contact mail met recepten, hetzelfde probleem herhaald zich, kom niet door de download heen. Winnaar staat op mijn i pad daar kan het niet aan liggen.
  Ik ben hier erg ontevreden over.

  M.vr.gr. P. Losito

  • Robert Jan Hendriks 29 juli 2013 om 11:01 - Antwoorden

   Hallo,

   Dat is zeker niet de bedoeling! Excuses dat u de recepten tot heden nog niet hebt ontvangen. Ik heb u een e-mail gestuurd met de recepten in de bijlage (pdf). Laat mij even weten of het allemaal gelukt is!

   Groet,

   Jack

 9. Ellen Meijer 12 augustus 2013 om 16:57 - Antwoorden

  Ik was al in het bezit van deze recepten, helaas kan ik ze echter niet als e-book opslaan. Het downloaden mislukt steeds, terwijl dit wel goed gegaan is bij het tnnitusprogramma. Kunt u helpen? Voorts blijkt bij het sportprogramma(deel2) de link naar het videofilmpje niet aanwezig.
  M.vr.groet,
  Ellen

 10. Thea 28 augustus 2013 om 14:43 - Antwoorden

  Jack bedankt voor je heerlijke recepten.Super dat je hier voor inzet om je recepten te delen.
  Hopelijk maken veel mensen hier gebruik van , zodat we een gezondere leefwereld kunnen
  ontwikkelen.

  Thea

 11. pauline 28 augustus 2013 om 18:41 - Antwoorden

  ik ontving een bijlage over 10superfoods, waaronder tarwegras. In de tekst werd vermeld dat tarwegras oa. vitamine B12 zou bevatten. Vitamine B12 echter komt uitsluitend voor in dierlijke produkten, zoals zuivel, vis,vlees en ei. Niet in tarwegras dus.

 12. Wilma 28 september 2013 om 09:56 - Antwoorden

  Hartelijk bedankt voor de superfijne recepten! Vooral voor ontbijt 🙂
  Ik ben een hele slechte ontbijtster, maar op deze manier wordt het gewoon leuk.
  Ik vind spelt ook heel fijn, dus ik ben er erg blij mee!

  mvg Wilma.

 13. Lya 16 oktober 2013 om 09:16 - Antwoorden

  Hoi Jack. Kan de recepten downloaden maar niet openen via htail. Dus kan het niet via ibooks in een pdf bestand. Nu kan ik er niet in en heb een paar lekkere recepten gezien,

  Bedankt lya

  • Robert Jan Hendriks 16 oktober 2013 om 09:48 - Antwoorden

   Hallo Lya,

   heb je al geprobeerd om het ebook op de downloadpagina via ''view online'' te bekijken? Als dat niet werkt kan ik je wel even het ebook mailen, laat maar weten.

   Groet,

   Jack

 14. Truus ten Broeke 10 november 2013 om 22:46 - Antwoorden

  Downloaden lukt niet van de recepten!

 15. Linda 13 november 2013 om 13:57 - Antwoorden

  Dag jack, vol interesse je recepten gaan lezen, maar je adviseert om iets te verwarmen in de magnetron, datis niet echt gezond lijkt me?

  • Robert Jan Hendriks 18 november 2013 om 14:45 - Antwoorden

   Zelf gebruik ik de magnetron amper. Echter, volgens voedingscentrum: ''Uit wetenschappelijk onderzoek naar de bereiding met de magnetron blijkt dat er geen reden is om je zorgen te maken over mogelijke schadelijke stoffen of het verlies van voedingswaarde door de magnetron.''

   Daarom heb ik het meegenomen in de recepten, maar kan mij goed voorstellen dat je liever niet voedingsmiddelen wilt verwarmen in de magnetron.

   http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/magnetron.aspx

   Groetjes,

   Jack

 16. Henna 14 november 2013 om 10:38 - Antwoorden

  Hai,
  Verschillende pogingen G edaan om je ebooks te downloaden, maar niet gelukt, heel spijtig! Zo op verheugd na het invullen van je vragenlijst! Het bestand is niet te openen. Heb je misschien een oplossing?
  Groetjes
  Henna

 17. Tineke 15 november 2013 om 15:07 - Antwoorden

  Bedankt voor de recepten. Ze zien er erg lekker uit. Waar ik mij wel aan geërgerd heb is het taalgebruik. Ik krijg de indruk dat het een vertaalde versie is die vertaald is met een vertaal tool. Misschien dat in de toekomst een nieuwe versie gemaakt zou kunnen worden. Dat zou een stuk prettiger lezen. Ook zijn er foto's verwisseld bij de Smoothies. Jammer.

  • Robert Jan Hendriks 18 november 2013 om 14:37 - Antwoorden

   Hallo Tineke,

   er komt volgende maand een nieuwe versie van de recepten aan, uiteraard krijgt iedereen hier een e-mail over. Bedankt voor de feedback. Overigens de recepten zijn niet gemaakt met een vertaal tool.

 18. wendy meulemans 24 november 2013 om 20:28 - Antwoorden

  Beste jack

  K kan t bestand van de recepten niet openen.

  Mvg wendy meulemans

 19. Thijs Rosita 28 november 2013 om 12:31 - Antwoorden

  Ik krijg de recepten niet niet gedownload

  • Robert Jan Hendriks 29 november 2013 om 08:44 - Antwoorden

   Hallo Thijs,

   ik zal u een e-mail sturen met de recepten. Omdat het meerdere ebooks zijn heb ik het ingepakt in een zip bestand. Waarschijnlijk heb je geen programma om zip bestanden te openen. Zelf gebruik ik (gratis) winrar om zip bestanden te openen.
   http://www.rarlab.com/download.htm

   Groetjes,

   Jack

 20. w.vos 20 december 2013 om 14:55 - Antwoorden

  Beste jack,
  ik ben geen computerfan!! voor mij een straf om achter de computer te moeten,
  kan het ook gewoon opgestuurd in papieren versie??? dit lijkt me geweldig
  ik hoor het graag b.v.d H groet Carolien

  • Robert Jan Hendriks 31 december 2013 om 10:34 - Antwoorden

   Hallo Carolien,

   ik kan mij goed voorstellen dat u liever een paperback heeft. Persoonlijk ben ik ook meer een voorstander van een écht book versus eBooks. Ik heb u een e-mail gestuurd met betrekking tot de papieren versie.

   Groetjes,

   Jack

  • Korsten 2 april 2014 om 10:39 - Antwoorden

   Hallo Jack,

   Ik heb het ook liever aangeleverd in boekvorm,
   als dat zou kunnen, heb je ook boeken uitgebracht?
   Mvg, W.

 21. Yolanda Huijgen 8 januari 2014 om 15:14 - Antwoorden

  Wat jammer dat het ebook niet te downloaden is op mijn Ipad.

 22. Astrid 16 januari 2014 om 07:26 - Antwoorden

  Hoe ga ik deze nieuwe manier van leven in mijn werk als kraamverzorgende indelen?????
  Moet vers eten zijn, niet langer dan 2 uur tussen bereiden en eten....Wordt gruwlijk lastig want wij hebben geen lunchtijd. Soms gewoon geen tijd om te eten en neem je in het voorbijlopen een hap van de boterham, letterlijk niet figuurlijk.

  Mvg,

  Astrid

 23. Oosthoek 21 januari 2014 om 11:26 - Antwoorden

  Kunt u mij vertellen waar ik de sportvideo's oefening 3 en 4 kan vinden ?

 24. Wenny Erdman 25 januari 2014 om 15:51 - Antwoorden

  ik heb de 35 recepten ontvangen en gaan naar downloaden tot zover goed maar dan zeg ie het is een zipbestand en die kan ik niet openen de vorige namelijk wel.
  waarom deze in een zipbestand???????
  groet wenny erdman

 25. jose 30 januari 2014 om 21:10 - Antwoorden

  dank je wel heb de 35 recepten binnen gehaald
  heb denk ik nu alles een beetje en ga nu aan de gang
  gr jose

  • Robert Jan Hendriks 31 januari 2014 om 08:22 - Antwoorden

   Succes!

   Vergeet niet dat je zelf de recepten ook gezonder kunt maken. Bijv. een havermout ontbijt kun je altijd aanvullen met bosbessen. Het beste wat je kunt doen is een aantal gezonde recepten je eigen maken.

 26. Ina 14 februari 2014 om 13:12 - Antwoorden

  Hallo, ben erg blij met alles tot nu toe. Ben alleen een tegenstrijdigheid tegengekomen;
  op pag. 48 staat bij de lijst Niet aanbevolen Garnalen, echter op pag. 52 staat een recept met garnalen salade?
  vriendelijke groeten Ina

  • Robert Jan Hendriks 17 februari 2014 om 09:36 - Antwoorden

   Bedankt voor uw feedback. Bij de vernieuwde versie zal ik dat meebrengen en de tegenstrijdigheden eruit halen.

   Groetjes,

   Jack

 27. anne 26 februari 2014 om 11:49 - Antwoorden

  Wil zo snel mogelijk UITGESCHREVEN . Het idee was goed bedoeld van je, doch ZELFS op Ipad niet te doenloaden. BEDANKT en ALL the best ZONNETJE, anne

 28. Paulien de Dreu 28 februari 2014 om 10:04 - Antwoorden

  Mijn printer werkt momenteel niet.
  Is het mogelijk het boekje op te sturen?
  B.v.d.
  groet,
  Paulien

 29. Iris Verbunt 2 maart 2014 om 06:40 - Antwoorden

  Beste Jack,
  Mag ik je er even op attenderen dat de foto's soms niet kloppen met de gerechten?? Bij een groene smoothie staat bijvoorbeeld een foto van een roze met aardbeien. En in lunch gerecht staat dan bijvoorbeeld : met 3 spelboterhammen, maar op de foto staan twee heerlijke knapperige broodjes. En zo zijn er nog een paar van die foutjes. Zou ik wel even nakijken, want dan komt het professioneler over.
  Mvg Iris

  • Robert Jan Hendriks 2 maart 2014 om 12:22 - Antwoorden

   Bedankt voor de tip. Ik was mij al bewust hiervan. Bij de volgende update (deze maand) zal dat opgelost zijn.

   Groetjes,

   Jack

 30. Abdel 7 maart 2014 om 15:15 - Antwoorden

  Beste Jack, ik heb sinds 2weken psoriasis guttate en nu ik alle zuivelproducten uit m'n menu heb gehaald vraag ik mij af hoe het met geitenmelk zit want dat schijnt wel goed te zijn voor mensen met een huidziekte?!dilemma of is het juist verantwoord?!

  • Robert Jan Hendriks 9 maart 2014 om 08:14 - Antwoorden

   Geitenmelk zou geen probleem moeten opleveren. Probeer anders ook eens amandelmelk zonder toegevoegde suiker (kun je krijgen bij de natuurwinkel). Daar heb ik zelf erg goede ervaringen mee. Verder natuurlijk ook goed letten op de inname geraffineerde suiker en zorg ervoor dat je voldoende antioxidanten binnenkrijgt. Kortom, een meer vegetarisch voedingspatroon / mediterrane (omega 3).

   Daarnaast nog een goede tip om wat minder gluten te eten of van ambachtelijke speltproducten.

   Succes!

 31. liesbeth 27 april 2014 om 10:26 - Antwoorden

  Hallo Robert Jan Hendriks,
  Via via kwam ik jou site tegen. De aandacht voor de recepten was duidelijk.
  Graag zou ik weten waar jij je recepten op baseert.
  Juist voedingstoffen/middelen extra of juist minder? en welke?
  Dit kon ik niet direkt vinden.
  bedankt voor de recepten Liesbeth

  • Robert Jan Hendriks 27 april 2014 om 11:07 - Antwoorden

   Hallo Liesbeth,

   De recepten in de eBooks zijn gebaseerd op gevarieerd en gezond eten op basis van gezonde ingrediënten. Aangezien er (gelukkig) heel veel gezonde ingrediënten zijn, concentreer ik me niet op specifieke ingrediënten. De basis van een goede gezondheid, nog sterker: een optimale gezondheid, is naar mijn mening gebaseerd op deze pijlers.

   Groet,
   Jack

 32. liesbeth 27 april 2014 om 10:29 - Antwoorden

  Hallo Jack,
  Spelt is toch ook gluten?
  Ken jij http://energiekevrouwenacademie.nl/
  misschien leuk om eens te bekijken.
  dag liesbeth

  • Robert Jan Hendriks 27 april 2014 om 11:10 - Antwoorden

   Daar was je alweer! lol

   Jazeker, in speltbrood zitten ook gluten.De recepten die gemaakt worden op basis van speltmeel is dan ook niet van toepassing op een glutenvrij dieet.
   Overigens heel erg bedankt voor deze tip. Ik kende de website al, maar wellicht zijn er andere lezers die deze site nog niet kenden.

   Groet,
   Jack

 33. Rosemarijn 1 mei 2014 om 15:25 - Antwoorden

  Beste Jack,

  Heerlijke recepten die er ook lekker uit zien, de smoothie is zalig.
  maar ik heb ook een vraag, heb een groot probleem ben in 2 maanden 8 kilo aan gekomen door medicijnen, ik ben normaal altijd heel slank maat 38 en eet heel gezond. Ik zoek het hele internet af, om iets te vinden waardoor ik mijn buik en borsten in bedwang kan houden. Voel mij er erg ongelukkig door. De arts begint met eet je niet te veel of je snoept. Flauw want ik weet voor 1000 % dat dat niet zo is.
  Ben erg benieuwd of U daar iets mee kunt,en voor mij een oplossing weet
  Met vriendelijke groet,
  Rosemarijn

  • Robert Jan Hendriks 1 mei 2014 om 15:37 - Antwoorden

   Hoi Rosemarijn,

   Fijn dat je de recepten lekker vindt. Ook ik ben fan van de smoothie. Eigenlijk van smoothies in het algemeen!

   Voor wat betreft het feit dat je in 2 maanden tijd 8 kilo aangekomen bent, is lastig te verklaren. Maar dat had je zelf al in de gaten. (kan het door het gebruik van de pil komen?) Als je zeker weet dat je niet tussendoor snoept en/of te veel eet, kan ik alleen maar adviseren om je verder te laten onderzoeken. Waarschijnlijk is er dan iets anders in je lichaam aan de hand waardoor je gewicht toeneemt. Iets waar je nu nog geen weet van hebt.
   Niet leuk, ik weet het, maar toch maar weer een afspraak maken met een arts voor verder onderzoek.

   Hou je me op de hoogte?
   Jack

   • rosemarijn 2 mei 2014 om 19:56 - Antwoorden

    Hallo Jack,

    Tja het blijft een vreemd iets, ik heb een afspraak gemaakt bij de huisarts.
    Volgende week krijg ik ook een echo, wie weet wat er uit komt.
    Dank voor je reactie,
    Groet, Rosemarijn

 34. Martin 13 mei 2014 om 17:25 - Antwoorden

  Beste Jack,

  Vriendelijke dank voor de recepten!
  Toch had ik een vraagje, momenteel zit ik met een wat ontstoken slokdarm door reflux en heb af en toe ook het gevoel van een brok in de keel.
  Moet ik iets aanpassen aan de receptjes of mag ik gewoon alles eten?

  Nu reeds bedankt voor antwoord,

  Groetjes,

  Martin

  • Robert Jan Hendriks 14 mei 2014 om 07:57 - Antwoorden

   Hallo Martin,

   Ik heb de recepten verzameld en geschreven voor mensen die gezond willen eten. In jouw geval zal je toch een paar dingen aan moeten passen:
   Géén pittige kruiden zoals nootmuskaat, kerrie, chilipeper of peper(s).
   Géén hard voedsel zoals crackers, noten en rauwe groenten.
   Géén zure dranken en/of voedingsmiddelen.
   Probeer zo veel mogelijk zacht voedsel te eten, bijvoorbeeld zacht fruit, gehakt, vla, pudding, aardappelpuree en appelmoes.

   Het is dus zaak om de recepten hier en daar wat aan te passen.

   Ik wens je heel veel succes!
   Jack

Reactie achterlaten

Over de Auteur:

Robert Jan (RJ) is de initiatiefnemer en het (nieuwe) gezicht van OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.
Zoek Op Klacht: