*NIEUW* Afvallen met ovenschotels!

Ontvang tijdelijk GRATIS het Koolhydraatarm Ovenschotel Weekmenu

Voedingsadvies

Laatste Update: 31 juli 2020

5 vruchten tegen de kou

Het leek  even alsof de winter alweer voorbij was. Maar toen ik vandaag  even wat boodschappen ging doen merkte ik, tot mijn grootste verbazing, dat het ineens sneeuwde. Ik zelf ben niet echt een grote fan van de sneeuw (misschien alleen in combinatie met wintersport) en dit komt vooral omdat je dan weer zo snel ziek kan worden. Het komt niet direct door de kou, alleen het heeft er zeer zeker wel mee te maken. Door de kou kan je immuunsysteem een klap krijgen waardoor het voor virussen makkelijker is om binnen te dringen dan anders.

Toen het vandaag weer sneeuwde, was ik een beetje teleurgesteld in het weer en daarom heb ik dit artikel geschreven. Juist op dit soort momenten, dat je eigenlijk geen kou of sneeuw meer verwacht ben je extra vatbaar.  Je kan daarom ineens een klap krijgen.

Dit artikel staat in het kader van 5 super vruchten, die de griep tegengaan. Het zijn natuurlijke “griep” killers omdat de voedingsmiddelen die hierin zitten je lichaam een extra boost geeft in de winterse dagen.

Anti-griep vruchten

Appels: Appels zijn de vruchten die in verhouding ons dieet de meeste anti-oxidanten geven. Misschien heb je wel eens het spreekwoord “An Apple a day, keeps the doctor away”. Eigenlijk spreekt dit voor zich. Niet alleen geven appels je immuunsysteem een boost. De kans op kanker en hartproblemen wordt ook verkleint(1).

Papayas: Er zit zoveel vitamine C in een papaya dat je eigenlijk direct de kou aanpakt.  Met zoveel vitamine C in je lichaam kun je eigenlijk al niet meer ziek worden. Daarbij zitten er ook veel antioxidanten in (2).

Cranberry’s: Cranberry’s eten we eigenlijk niet zo heel veel, maar ook hier zitten erg veel anti-oxidanten in. De laatste onderzoeken hebben aangetoond dat in cranberry’s ongeveer 5 keer zoveel anti-oxidanten bevatten dan broccoli. Daarbij heeft het allerlei gezondheidsvoordelen voor je darmflora(3).

Grapefruit: Dit is mijn persoonlijk favoriet en een grapefruit na een avondmaal kan ik bijna niet afslaan. Naast dat deze grapefruit bol staat van de vitamine C is deze vrucht ook goed voor je cholesterol gehalte. Nog een prettige bijwerking van een grapefruit is, is dat deze “kanker aanvallende”stoffen bevatten(4).

Banaan: Een banaan is niet alleen goed wanneer je bijvoorbeeld een slechte ontlasting hebt, bananen bevatten ook nog eens onze dagelijkse hoeveelheid vitamine B6. Daarnaast is een banaan ook goed voor personen met een te hoge bloeddruk(5). In de winter eten we meer zout dan in de zomer. Dit verhoogd de bloeddruk alleen maar. Dus een banaan op zijn tijd is helemaal niet zo verkeerd.

Het kan geen kwaad om op een dag als deze even wat extra vitaminen binnen te krijgen. Het is niet alleen lekker, maar ook verklein je de kans op de griep.

Pas wel op dat je niet een vitamine overdosis krijgt:)

[MOWPOP id="128"]

Bronnen:

  1. https://link.springer.com/article/10.1186/1475-2891-3-5
  2. http://www.phytojournal.com/archives/2017/vol6issue1/PartF/5-6-25-896.pdf
  3. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/jsfa.8882
  4. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1021949816301843
  5. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0308814616303831

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

2 Shares
Tweet
Pin
Share2