Afvallen

Laatste Update: 6 maart 2017

Afvallen met thee? Afslank thee vs groene thee

Afslank thee

Typ maar eens het woordje "afvallen" in google en je zal merken dat er miljoenen verschillende vormen en manieren zijn om de overtollige kilo's kwijt te raken. Het meeste grappige is dat ieder product of dieet je beloofd dat dit de enige manier is om af te vallen. De voedingsmiddelen fabrikanten spelen op deze "vraag" naar afvalproducten is door voedingsmiddelen te ontwikkelen die er voor zorgen dat je de kilo's zonder enige moeite kan verliezen.

"Erg interessante deze stelling"

Laatste liep ik door een bepaalde winkelketen en zag ik "AFSLANK THEE" (van het huismerk) in de schappen staan. Ik ben iemand die tegenwoordig aardig op de schappen let en wat er allemaal vermeld staat op de verpakking. Dit trok dus direct mijn aandacht en zodoende heb ik het gekocht om er een artikel over te schrijven. Daarnaast heb ik deze afslank thee ook aangetroffen bij vrienden thuis:)

Inhoud van het artikel
Wat is afslank thee?
Zorgt afslank thee voor het verliezen van kilo's?
Positieve punten en negatieve punten
Is er een alternatief? (groene thee)
Video
Conclusie

Wat is afslank thee?

Afslank thee kruiden

Laat ik voorop stellen dat er zeer veel verschillende soorten afval thee zijn, ik zal dus niet specifiek een bepaalde soort "reviewen". In dit artikel geef ik meer mijn kijk en idee op het product afval thee.

Door het drinken van deze thee verbranden er niet ineens een hoop calorieën, hoewel de meeste mensen dit wel denken. De stoffen (ondanks dat het een natuurproduct is) die in de thee verwerkt zitten hebben nagenoeg allemaal een laxerende werking (geloof me, dit heb ik zelf ondervonden). Dit betekent dat het ook gedronken kan worden wanneer je je lichaam wilt detoxen. Echter dit is juist ook het punt wat gevaarlijk kan zijn omdat er verschillende klachten kunnen optreden. Door je lichaam bloot te stellen aan laxerende middelen, kan er een resistentie gaan opbouwen. Dit zorgt er uiteindelijk voor een verstoppende werking op lang termijn. Hierover later in het artikel meer.

Wat doet afslank thee? Het zorgt er dus eigenlijk voor dat je simpelweg meer naar het toilet moet dan normaal.

Zorgt afslank thee voor het verliezen van kilo's?

Nu zijn we bij het punt gekomen om te kijken wat deze thee nu eigenlijk met ons lichaam doet. De verpakking suggereert dat wanneer je de thee drinkt dat de kilo's eraf vliegen. De consument vertaald "afslank thee" in "met deze thee ga ik het overtollige vet te lijf. Maar is dit ook precies hetgeen wat het doet.

In het bovenstaande verhaal hebben we kunnen liezen dat afslank niet magisch extra calorieën laat verbranden, maar dat het eigenlijk alleen maar een laxerende werking heeft. Dit betekent dus niet dat je bijvoorbeeld vet aan het verbranden bent, maar eigenlijk heel veel vocht verliest.

Het resultaat mag dan misschien wel hetzelfde zijn, je verliest inderdaad kilo's. Echter dit is niet de meest gezonde vorm van afslanken toch? Gezond afvallen heeft te maken met het kwijtraken van overtollig vet en niet met het verliezen van grote hoeveelheden vocht. Sterker nog, dit kan ook nog eens erg gevaarlijk zijn.

Hieronder meer...

Positieve en negatieve punten

Afslank thee, voordelen en nadelen

Laten we maar eerst beginnen met het opnoemen van een aantal positieve punten.

Positieve punten van afslank thee

Je verliest kilo's
Het klopt inderdaad dat je wat afvalt. Dit is ook vrijwel het enige punt wat ik kan bedenken. Echter wanneer je lange tijd deze tijd gat drinken zal het ervoor zorgen dat je aankomt in een hoog tempo. De laxerende werking kan op lange termijn zorgen voor verstoppingen.

Detox
Nog een klein puntje, afslank thee heeft ook een detox-werking. Echter naast de slechte stoffen in je lichaam, zal het ook de goede stoffen in je lichaam verwijderen in je lichaam. Eigenlijk is dit dus ook niet direct een voordeel. Want er zijn veel betere manieren om te detoxen.

Negatieve punten van afslank thee

Laxerende werking
Wanneer je reeds gevoelige darmen hebt, is het niet verstandig om deze thee te drinken. De grote laxerende werking kan in dit geval voor meer schade zorgen dan dat het je oplevert. Wanneer je gevoelig darmen hebt, moet je juist hier voorzichtig mee omgaan. Het ineens ophoog schroeven van je stofwisseling zal dit niet ten goede komen.

Daarnaast hebben je darmen niet de tijd om de voedingstoffen uit het voedsel te halen. Veel vitamines en mineralen loopt je lichaam hierdoor mis. Naast dit feit, verlies je ook nog eens erg veel vocht. Heel erg veel mensen drinken te weinig water. De aanbevolen hoeveelheid water dat je moet drinken per dag is rond de 2 liter. Veel mensen komen hier niet eens aan. Wanneer je dan ook nog eens veel vocht verliest, blijft er helemaal weinig over.

Is er een arternatief (groene thee)

Groene thee en afvallen

Ik heb reeds verschillende artikelen geschreven over de helende werking van groene thee. Zelf ben ik al een fan van groene thee, nu is het ook nog zo dat het afvallende eigenschappen heeft.

Stress

Door het drinken van groene thee zullen de stresshormonen in je lichaam afnemen. Het is bewezen dat wanneer je veel stress ondervindt, dat het voor je lichaam moeilijker is om af te vallen. Je kan dus eigenlijk zeggen (schrijven) dat groene thee een zeer goede ondersteunende factor is wanneer je van plan bent om af te vallen. Ook bij het verlagen van de bloeddruk en cholesterol kan groene thee je ondersteunen.

Geen negatieve punten

Groene thee heeft nagenoeg geen enkel negatief punt. Het enige wat ik kan bedenken is wanneer je daadwerkelijk allergisch bent voor groene thee. Door het drinken van een paar koppen per dag, krijg je ook nog een voldoende water binnen. Helemaal wanneer je "water drinken" saai vindt, is groene thee de ultieme oplossing.

Lees meer over groene thee: Groene Thee special deel 1: De achtergrond van Groene Thee


Hieronder nog een korte video waar ik het een en ander nader uitleg in video vorm:


Conclusie

De conclusie lijkt me eigenlijk erg duidelijk. Wanneer je de keuze hebt tussen afslank thee en groene thee, zou je eigenlijk altijd moeten kiezen voor de "groene variant". De afslank thee zorgt voor veel vocht verlies en een aantal kilo's op korte termijn. Echter ben jij iemand die kiest voor de lange maar gezonde weg, dan is er maar een keuze mogelijk!

Eigen ervaringen zijn natuurlijk altijd welkom. Laat een reactie achter.

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

  1. Hoi Jack,

    Ik ben vorig jaar juni gestart met het drinken van Feiyan afslankthee om eindelijk eens van mijn bierbuikje af te komen. Nu een jaar later ben ik met deze Feiyan afslankthee 30 kilo afgevallen, van 115 kilo naar 85!
    Ik herken de problemen die je hierboven beschrijft niet.
    Mogelijk heb jij het over afslankthee dat veel Senna bevat, maar dat geldt niet voor de Feiyan afslankthee. Deze thee is overigens redelijk nieuw op de markt in Europa verkrijgbaar en alleen verkrijgbaar via mijn Chinese acupunctuur.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share