• appelcider azijn

Appelazijn special deel 1: Een introductie

2016-11-22T11:05:23+01:00december 22nd, 2012|Alternatieve Geneeskunde|16 Reacties

Laatste update: door

Appelazijn special deel 1: Een introductie

In deze driedelige special gaan we eens kijken naar een minder bekend natuurlijk product met heel bijzondere werkingen voor de meest uiteenlopende gezondheidsproblemen en kwaaltjes: Appelazijn.

Problematiek rondom tekort aan kalium en enzymen

Het is een probleem van deze tijd: Door alle drukte, werkdruk en stress wordt er niet altijd even gezond gegeten, en vooral niet regelmatig. Het is bekend dat dit funest kan zijn voor je algemene gezondheid. Eén van de gevolgen is een gebrek aan Enzymen en Kalium. Deze stoffen zijn van vitaal belang voor het goed functioneren van je lichaam.

Kalium is een mineraal en is onmisbaar voor het lichaam in het algemeen, en speciaal voor de correcte werking van cellen, weefsels en organen . Zi is Kalium erg belangrijk voor de samentrekking van de spiervezels en een goede geleiding van zenuwprikkels. En in combinatie met zout, zorgt Kalium voor een betere regulatie van de bloeddruk. Daarnaast werkt kalium positief voor de vochthuishouding en verwijdert het gifstoffen uit het lichaam.

Als je een tekort aan kalium hebt, kunnen de volgende symptomen zich openbaren:


Enzymen is een verzamelnaam voor alle soorten eiwitten in je lichaam die in verschillende soorten bestaan. Ieder enzym is verantwoordelijk voor het in werking zetten van een proces in het lichaam, waarbij het enzym zelf niet getransformeerd wordt. Ieder enzym kan dit kunstje dus meerdere keren herhalen. Zonder deze enzymen, als katalysator van lichaamsprocessen, kan je lichaam niet functioneren.

Bij een tekort aan een bepaald enzym kan een bepaald proces in je lichaam niet meer plaatsvinden. Je zult dit merken aan klachten zoals opboeren, zure lucht uit de maag, langdurig hikken en voeding opgeven. Dit zie je heel veel bij pasgeboren baby’s. Bij volwassenen kan dit ernstiger vormen aannemen zoals reflux van de maag, zuurbranden, maagzweer, smaak- en geurverlies en gastritus.

Eet fruit

Door het eten van fruit kun je een eventueel tekort aan Kalium en Enzymen aanvullen.