• 8 gezondheidsvoordelen van asperges

8 gezondheidsvoordelen van asperges

2018-07-26T12:57:48+01:00juli 29th, 2018|Voedingsadvies|0 Reacties

Asperges zijn niet de favoriet van iedereen. Je moet er écht van houden. Maar als je liefhebber bent van deze heerlijke, Hollandse, groente, dan kun je maximaal profiteren van een indrukwekkende lijst aan voordelen. Laten we snel beginnen!

Asperges helpen bij het afvallen

Veel mensen, die wat gewicht willen verliezen, richten zich vooral op het eten van verschillende soorten groenten. Het is, om toch een verzadigd gevoel te krijgen, belangrijk om genoeg te eten zonder te veel calorieën binnen te krijgen.

Helaas proberen een hoop mensen om gewicht te verliezen door zo weinig mogelijk te eten. Ze willen hun calorie-inname zo laag mogelijk houden. Dit kan er wel voor zorgen dat ze zich niet verzadigd voelen en dan gaan hunkeren naar zoet, calorierijk voedsel. Je kunt daarom beter iets eten waar je wél vol van raakt, zodat je uiteindelijk geen slechte dingen zult gaan eten.

Wanneer je een verzadigende maaltijd eet, is de kans op een eetaanval of te veel eten veel kleiner. Je hebt dan ook niet dat gevoel dat je voortdurend op dieet bent. Een groot voordeel van asperges is dat ze maar weinig calorieën bevatten. 200 gram bevat ongeveer 40 kilocalorieën, wat veel minder is dan de meeste vleessoorten en al het ongewenste voedsel dat je eet. Het is ook minder dan sommige van de meer gegeten groenten en fruit.

De calorie-inname is natuurlijk niet het enige grote voordeel. Je krijgt wanneer je deze groene groente eet namelijk ook veel eiwitten en vezels binnen. Beide zijn uitstekend geschikt om je gedurende de dag energie en een verzadigd gevoel te geven. Stoffen uit deze twee voedselgroepen breken langzaam in het lichaam af en helpen je om gedurende de dag een tevreden en vol gevoel te houden.

Wij hebben al gezegd dat je kans om een eetaanval te krijgen kleiner is wanneer je goed verzadigd bent. Je zult dan ook minder het gevoel hebben dat je op dieet bent. Je bent gericht op gezonder eten en het wordt gemakkelijker om je er ook aan vast te houden.

Natuurlijk is het eten van asperges niet de enige manier om je te helpen bij je inspanningen voor gewichtsverlies. Je moet je natuurlijk altijd aan een gezond en evenwichtig dieet houden.

Eet asperges in combinatie met andere gezonde en evenwichtige voeding. Steeds maar één ingrediënt eten zal tot verveling leiden. En hoe goed het dan ook wel niet voor je mag zijn, uiteindelijk raak je dan toch verveeld en zal je van je dieet gaan afwijken. Je zult beginnen met het hunkeren naar meer van het voedsel dat je eigenlijk niet mag eten.

Asperges helpen bij het verminderen van ontsteking in je lichaam

Het krijgen van een ontsteking is wanneer het op het verkeerde moment gebeurt een groot probleem voor het lichaam. Het lichaam krijgt dan koorts om te genezen en moet vechten tegen infecties en ziekten. Een van de grote problemen is dat het lichaam van het eten van sommige soorten voedsel ook van slag raakt. Het denkt dan dat er iets te bestrijden valt terwijl er eigenlijk niets is. Dit kan komen door het eten van bepaalde soorten voedsel of als gevolg van verontreinigende stoffen in de lucht.

Jij blijft dan zitten met een ontsteking wat extra druk op je zenuwen zet. Chronische pijn en chronische ziekten ontstaan vaak vanwege een ontsteking en je kunt dan denken aan ziekten zoals artritis, fibromyalgie, de ziekte van Crohn en meer. Er gaat vaak aan de pijn en het ongemak die je voelt geen waarschuwing vooraf, dus je ziet het eigenlijk niet aankomen. Chronische vermoeidheid is ook een probleem en dat ontstaat als de hersenen en het lichaam niet genoeg zuurstofrijk bloed krijgen.

Maar hoe kunnen asperges je in dit geval helpen? Nou, ze hebben door de saponinen in de groente anti-inflammatoire eigenschappen. Je krijgt dus op een natuurlijke manier asparanin en diosgenin binnen, stoffen die helpen om de ontsteking tegen te gaan en het lichaam stoppen met iets te bestrijden dat er niet is.

Meestal neem je hiervoor aspirine in maar er is dus eigenlijk geen noodzaak om extra chemische stoffen in je lichaam te brengen. Het is gezonder om asperges en andere anti-inflammatoire voedingsmiddelen te eten om te voorkomen dat de ontsteking een kans maakt in je lichaam.

Je hoeft hiervoor niet je dieet compleet te veranderen, maar je kunt gewoon meer voedingsmiddelen, die van nature helpen om ontsteking te verminderen, in je dieet opnemen. Het is vooral belangrijk bij het volgen van een gezond dieet om de hoeveelheid slechte dingen voor je systeem die een ontsteking kunnen verzoorzaken te te verminderen. Je moet om de ontsteking tot een minimum te beperken ook rekening houden met voedselintolerantie en allergieën.

Asperges geven je immu