• beta glucanen voor een sterker immuunsysteem

Beta Glucanen voor een sterker immuunsysteem en tegen schimmelinfectie

2016-11-01T15:57:09+00:00december 16th, 2011|schimmelinfectie supplementen|2 Reacties

Beta Glucanen voor een sterker immuunsysteem

Een sterk en vitaal immuunsysteem is essentieel om een schimmelinfectie van binnenuit aan te vechten. Virussen, gist en andere bacteriën kunnen alleen doorbreken wanneer het immuunsysteem niet in staat is deze te stoppen, hetzelfde geldt bij het aanpakken van een schimmelinfectie.

Nu is er nog een manier om je immuunsysteem op een slimme manier te versterken en dat is met Beta Glucanen.


Uit een recent onderzoek is gebleken dat beta glucanen zeer goed een schimmelinfectie kan tegengaan doordat het de immuunsysteem cellen macrofagen en neutrofielen stimuleert. Deze immuunsysteem cellen zorgen ervoor dat de schimmelinfectie snel onder controle gekregen wordt. Daarbij zorgen deze immuunsysteem cellen er ook voor dat bacteriën en virale infecties zoals een koortslip gestopt wordt.

Beta glucanen wordt verwerkt uit schimmels en gisten waarin een immuniteit aanwezig is tegen deze infecties en bacteriën. Vervolgens wordt het immuunsysteem geactiveerd om bacteriële infecties.

Hieronder de werking in een schema:

In de Chinese Geneeskunde werd de krachtige werking van beta glucanen benut door paddenstoelen te eten om ziektes en infecties te voorkomen en is daarom al eeuwen oud en de werking moet zeker niet onderschat worden.

Tegenwoordig wordt beta glucanen verwerkt uit gist, haver, paddenstoelen en gerst. Deze producten zijn effectiever wanneer er eerst een zuivering plaatsvindt om bepaalde proteines en schimmel te verwijderen zodat je een zuiver beta glucaan overhoudt, oftewel beta glucanen 1,3/1,6 en is als supplement te krijgen.

Beta glucanen en kanker cellen

Uit één onderzoek gedaan bij mensen schrok ik toch wel even, er werden mensen behandeld met beta glucanen en hadden 28% grotere kans op overleving van kanker dan muizen zonder de extra beta glucanen. In het vervolg werden mensen behandeld met een tumor en direct beta glucanen geïnjecteerd in de tumor en de hoeveelheid kanker werd verminderd in de cellen.

Wel is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit beta glucanen binnenkrijgt en dat betekent dat beta glucanen 1,3 en 1,6 goed gezuiverd zijn en een score krijgen. Nu is het nooit mogelijk om een zuivering van 100% te hebben omdat er altijd restjes overblijven. Om deze reden werkt beta glucanen op basis van paddenstoelen beter dan op basis van gist of haver omdat het zuiverder is.

Daarbij zul je ook moeten letten op de score van actieve bestandsdelen (beta glucanen 1,3 en ,16) in een supplement omdat voor het gewenste resultaat tenminste 80% in moet zitten omdat het anders niet werkt. Vandaar dat bij supplementen waarin dit getal niet expliciet genoemd wordt vaak een lagere score hebben en niet of maar beperkt werken.

Indien je beta glunan overweegt tegen een schimmelinfectie kun je beter je arts vragen voor een hoge kwaliteit variant op basis van een recept. Anders eerst goed kijken of je een supplementen winkel kunt vinden met de juiste kwaliteit.

Bronnen:

Architecture of the yeast cell wall. The linkage between chitin and beta(1-->3)-glucan.
http://ukpmc.ac.uk/abstract/MED/8665087
http://medicina.kmu.lt/0708/0708-01e.pdf

2 Reacties

  1. mevr schmid 25 mei 2019 om 11:24 - Antwoorden

    Beste Robert jan, is Beta glucan een vorm van suiker??

Reactie achterlaten

Over de Auteur:

Robert Jan (RJ) is de initiatiefnemer en het (nieuwe) gezicht van OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.
Zoek Op Klacht: