Tijdelijk Gratis!

Het Koolhydraatarm Zomer Weekmenu!

Afvallen

Laatste Update: 21 oktober 2016

Op natuurlijke wijze je borsten verkleinen?

borsten verkleinenBen jij één van de “gelukkige” dames die zijn gezegend met grote borsten? Word je vaak nagestaard door vreemden wanneer je op straat langsloopt? Moet je steeds weer aan je vriendinnen uitleggen hoe moeilijk het is om een jurk te vinden die goed om je bovenlichaam past?

Hoewel grote borsten vaak gezien worden als een goede eigenschap komt het regelmatig voor dat buitensporig grote borsten een dagelijkse last worden. Het tijdperk van borstvergrotingen lijkt voorbij te zijn en steeds meer vrouwen verkiezen het om zich goed te voelen boven het er goed uitzien. Sommigen kiezen er zelfs voor om een borstverkleining te laten doen, maar er zijn genoeg andere manieren om je borsten te verkleinen.

Wat bepaalt je borstgrootte?

Borsten bestaan uit twee typen weefsels. Het ene type weefsel produceert melk en wordt de melkklieren genoemd. Het tweede type weefsel fungeert meer als opvulmateriaal en heet vetweefsel. Het formaat van de melkklieren veranderd alleen onder de invloed van homonen, zoals wanneer je zwanger bent en je borsten zich voorbereiden op het harde werk dat bij dagelijkse melkproductie en borstvoeding komt kijken.

Melkklieren beginnen tijdens de puberteit te groeien en zijn meestal rond een jaar of 20 volgroeid. Of je borsten tijdens deze periode veel of slechts een beetje groeien, hangt grotendeels af van je genen. Als je moeder kleine borsten heeft, dan is er maar een hele kleine kans dat jouw borsten ontzettend groot zullen worden.

De hoeveelheid vetweefsel in de borsten kan sterk verschillen, net als in alle andere delen van het lichaam. Vollere vrouwen hebben meestal om deze reden grotere borsten. Hun borst kan er normaal of zelfs klein uitzien als er niet genoeg vet in hun lichaam opgeslagen is. Sterker nog, veel vollere dames willen niet afvallen vanwege het simpele feit dat ze niet het risico willen lopen hun mooie borsten kwijt te raken.

Zijn grote borsten altijd een zegen?

Meisjes die van een grote buste dromen weten vaak niet wat ze wensen. Grote borsten zijn zwaar, wat betekent dat ze rug- en nekpijn veroorzaken. Grote borsten zorgen tijdens het liggen ook voor extra druk op de borstkas wat voor ademhalingsproblemen kan zorgen. Grote borsten die tegen de buik aan hangen kunnen daarnaast ook huiduitslag onder de borst veroorzaken.

Vrouwen met grote borsten hebben vaak meer moeite met sporten, laat staan als dat moet gebeuren in een fitnessruimte vol mannen die naar je borsten gaan staan staren terwijl je op de loopband staat. De zoektocht naar een perfect passende jurk, top of bh kan een eindeloze zoektocht lijken die in de meeste gevallen onsuccesvol is. Al je kleding op maat moeten laten maken is een duur grapje, waardoor de meeste meiden met grotere borsten uit pure wanhoop maar losse t-shirts of slechtpassende tops dragen waar niemand vrolijk van wordt.

Dit leidt allemaal weer tot een nieuwe categorie problemen op psychologisch gebied. Als je het zat bent dat iedereen constant naar je borsten staat te staren en het prettig zou vinden om eens in je ogen aangekeken te worden kun je ervoor kiezen om jezelf te verstoppen in loszittende kleding, door met je schouders naar binnen gebogen te lopen (waardoor je alleen maar meer rugpijn krijgt) of er zelfs voor kiezen om sociale situaties volledig te vermijden om te voorkomen dat je weer in zo’n vervelende situatie terecht komt waarin je borsten bepalen hoe je eruit ziet, wat je draagt en wat mensen van je denken.

Hoe je op natuurlijke wijze je borsten kunt verkleinen

Aangezien het vrijwel onmogelijk is om het formaat van je melkklieren te verkleinen zul je je, tenzij je een hormoonbehandeling ondergaat, op het vetweefsel moeten richten. Dat mag dan makkelijk klinken omdat je in theorie alleen maar vet hoeft te verliezen zoals je dat doet met alle andere soorten dieten, maar het borstgebied is over het algemeen het laatste gebied dat kleiner wordt als je afvalt.

Dat is waarom je, als je wilt dat je borsten kleiner worden, waarschijnlijk eerst door de fases heenmoet waarin je je heupen, dijen en buik kleiner ziet worden. Je kunt dit proces versnellen door oefeningen te doen die zich op de borst richten en door een aantal van de andere borstverkleiningsmethodes te proberen die hieronder worden beschreven.

Verklein je borsten van buitenaf, met workouts

Cardio-oefeningen

Niet alle soorten cardio-oefeningen zijn geschikt voor vrouwen met hele grote borsten. Joggen of springen met een springtouw of op een fitnesstrampoline zijn zeker niet de beste keuze omdat ze veel ongemak en zelfs pijn kunnen veroorzaken. Bovendien is het heel erg lastig om een goede sportbh te vinden die je borsten de juiste ondersteuning geeft tijdens dit soort oefeningen. Je kunt echter bijvoorbeeld ook kiezen voor de stilstaande fiets of de loopband. Cross-trainers zijn ook een hele goede keuze omdat je daarmee niet alleen calroiën voor je hele lichaam verbrandt maar tegelijkertijd ook aan je bovenlichaam, waaronder je armen en borst, werkt.

Als je gedurende ten minste 45 minuten per week aan lichte cardiotraining doet zul je centimeters rondom je heupen, taille en, belangrijker nog, je borsten verliezen.

Als je er niet van houdt om in een sportschool te sporten en liever je oefeningen in de frisse lucht doet, dan kun je gaan wandelen, klimmen, fietsen of zwemmen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het belangrijkste is dat je je hartslag versnelt, waardoor je spijsvertering beter gaat werken en waardoor vetverbrandende processen in je hele lichaam in gang gezet worden.

Push-ups

Hoe meer je je concentreert op oefeningen voor de borst, hoe sneller je je borsten kunt verkleinen. Push-ups klinken misschien als een typisch mannelijke oefening waarmee je sterke biceps traint, maar push-ups zijn een hele effectieve oefening die je kunt doen als je het vet in je borsten wilt verbranden en je borsten stevig, gezond en parmantig wilt houden. De vorm van je borsten komt uiteindelijk voor het grootste deel neer op de spieren die je borsten ondersteunen.

Ga op de grond liggen met je gezicht naar de grond gericht. Ondersteun je rechte benen op je tenen en plaats je handen op vloer, een paar centimeter bij je lichaam vandaan. Til het gewicht van je bovenlichaam op door je ellebogen te strekken en jezelf omhoog te duwen. Laat jezelf rustig terug naar de beginpositie zakken, maar laat je bovenlichaam niet op de grond rusten. Houd jezelf in plaats daarvan gedurende twee seconden op ongeveer tien centimeter boven de grond en duw jezelf daarna weer omhoog. Herhaal dit zo vaak als je in het begin kunt.

Dit is geen gemakkelijke oefening voor iemand die normaal gesproken geen oefeningen voor het bovenlichaam doet. Laat je dus niet meteen uit het veld slaan en probeer jezelf met kleine doelstellingen te motiveren. Begin bijvoorbeeld met vijftien push-ups achter elkaar. Als je dat eenmaal kunt, kun je jezelf uitdagen om drie series van vijftien push-ups achter elkaar te doen. Overdrijf het allemaal niet, je wilt namelijk je borstspieren trainen en niet enorme biceps en triceps kweken.

Planken

Een andere goede oefening die je zal helpen het vetweefsel in je borsten te verminderen is het beroemde planken. Deze oefening is niet alleen zinvol voor het verstevigen van de borst maar ook voor de armen en rug, dus deze ene, op het oog vrij simpele, oefening helpt je op meerdere gebieden.

Ga op de grond liggen met je gezicht naar de grond toe. Ondersteun je bovenlichaam door je onderarmen op de vloer te plaatsen, naast je lichaam. Je ondersteunt je benen op je tenen. En dat is het. Houd deze positie vast zolang je kunt. Hoe makkelijk dit ook klinkt, deze oefening is erg moeilijk voor iedereen die geen aandacht heeft besteedt aan bepaalde spiergroepen, met name de rugspieren, de borstspieren, de armspieren en de buikspieren. Doe deze plank-oefening iedere dag drie of vier keer en probeer de positie steeds ten minste een minuut vast te houden.

Lichte gewichten heffen

Net als bij push-ups denken mensen ook bij gewichtheffen vaak aan het opbouwen van spieren. Dat klopt als je zware gewichten heft, maar als je een lichtere optie kiest voor deze oefening en deze vaker herhaalt zul je het vetweefsel op je borst en armen erg snel verbranden.

Begin met twee gewichten van 1,5 kg per stuk. Je kunt zelfs beginnen met twee flessen gevuld met water, zolang je ervoor zorgt dat ze exact hetzelfde wegen. Ga rechtop staan met je benen op heupbreedte uit elkaar en met je armen langs je lichaam. Houd je armen recht en til ze op totdat je handen ter hoogte van je schouders zijn. Houd deze positie drie secondene vast en laat dan je armen langzaam weer naar beneden zakken totdat ze weer langs je lichaam hangen. Herhaal deze oefening vijftien keer, rust dan een minuut uit en doen dan nog twee keer een ronde van vijftien.

Deze oefening versterkt de spieren in je borst en versnelt de vetverbranding in dit gebied. Als je het heffen van kleine gewichten in je dagelijkse sportroutine verwerkt zul je al na twee weken een verschil in de vorm en het formaat van je borsten merken.

Massage

Als je een bepaald gebied van je lichaam masseert, dan stimuleer je de bloedcirculatie in dat gebied, wat weer je stofwisseling verbetert. Hetzelfde geldt voor je borsten. Het masseren van je borsten kan ervoor zorgen dat je het vet dat in je borsten zit opgeslagen sneller verbrandt en daarmee de omvang van je borsten snel vermindert. Je moet je er echter wel van bewust zijn dat borsten een hele voorzichtige en zachte massage vereisen. Je kunt hiervoor een speciale borstverkleiningslotion gebruiken of je kunt een natuurlijke olie gebruiken, zoals kokosolie of olijfolie.

Breng een klein beetje lotion of olie aan in de palm van je rechterhand en verdeel dat over je linkerborst. Druk je vingers heel voorzichtig tegen de huid en blijf je handpalm in cirkels over je borst bewegen. Doe dit gedurende 10 tot 15 minuten op je linkerborst en breng dan wat lotion of olie aan op je linkerhand en masseer je rechterborst op dezelfde manier.

Herhaal deze massage ten minste vijf keer per week om relatief snel een afname in je borstformaat waar te nemen.

Verklein je borsten van binnenuit, met voeding

Gember

Als je van binnenuit je spijsvertering een handje wilt helpen, dan zorgt gember voor de juiste resultaten. Gember wordt door vele dietisten aangeraden aan mensen die moeite hebben met het kwijtraken van de extra kilo’s. Je kunt gember in verschillende vormen tot je nemen.

Schaaf een beetje verse gember in een mok en giet er wat heet water overheen. Laat het 20 minuten staan, zeef de boel en voeg een theelepel biologische honing toe voor de smaak. Drink de gemberthee drie maal daags om je spijsvertering te versnellen.

Je kunt gember in plaats daarvan ook gebruiken als toevoeging aan je dagelijkse huisgemaakte sappen. Als je een sapcentrifuge voor groenten en fruit in huis hebt, dan kun je een heerlijke sap maken van groene appels, verse munt, limoen en een klein stukje gember. De sap smaakt geweldig en is een vitaminebom. Bovendien helpt het bij de vetverbranding. Onthoudt dat het beter is om fruitsappen ’s ochtends te drinken in plaats van vlak voor het slapengaan, aangezien de sappen een heleboel natuurlijke suikers bevatten die in vet omgezet zullen worden als ze niet tijdens het actieve deel van de dag worden verteerd.

Groene thee

Groene thee staat ook bekend om de goede eigenschappen die helpen bij de vetverbranding. Als je niet van de smaak van pure groene thee houdt, dan kun je altijd gaan voor een versie met een smaakje, bijvoorbeeld limoen, sinasappel of papaya. Een theelepel honing aan je groene thee toevoegen helpt ook. Drink de hele dag door groene thee om een verhoogde spijsverteringsactiviteit in stand te houden en om je lichaam een anti-oxidantenboost, die volop in groene thee aanwezig zijn, te geven.

Wil je meer weten over groene thee? Lees dan even verder: Groene Thee special deel 1: De achtergrond van Groene Thee

Lijnzaad en visolie

De groei van borsten wordt – onder andere – veroorzaakt door grote hoeveelheden van het hormoon oestrogeen. Als je die hoeveelheden wilt verminderen is het zinvol om je inname van omega-3 vetzuren te verhogen. Deze zijn onder andere te vinden in lijnzaad. Dit kan in verschillende vormen geconsumeerd worden.

Doe een eetlepel lijnzaad in een mok en vul de mok met heet water. Laat het mengsel een half uur trekken, zeef het en drink het warme lijnzaadwater. Je kunt ook lijnzaad aan je salaldes toevoegen of gemalen lijnzaad gebruiken als toevoeging aan je muesli en yoghurt.

borsten verkleinen

Lijnzaad zorgt ook voor een extra voordeel in het verteringsproces. Lijnzaad absorbeert water in het spijsverteringskanaal, wordt daardoor groter en helpt bij het verplaatsen van de ontlasting door de darmen. Zorg ervoor dat je veel water drinkt als je lijnzaad in je dieet verwerkt, anders kan het zijn werk niet goed doen en zorgt het voor verstopping.

Een andere rijke bron van omega-3 vetzuren is visolie. Je kunt een fles visolie bij de apotheek kopen en elke dag een eetlepel daarvan innemen of je kunt creatief gaan koken en meer gerechten met makreel, zalm en tonijn bereiden.

Guarana-supplementen

Guarana is één van de hoofdingrediënten in borstverkleiningspillen omdat het grote hoeveelheden tannine en caffeïne bevat. Beide geven je spijsverteringssysteem een boost. Hoewel de actieve bestanddelen van guarana veel geconcentreerder aanwezig zijn in door de dokter voorgeschreven pillen dan in de algemeen verkrijgbare supplementen zijn ook deze erg effectief bij borsverkleining. Guarana-supplementen zijn in verschillende vormen verkrijgbaar in iedere natuurwinkel, meestal als capsules.

Koop ze niet online, tenzij je een door een erkende online apotheek gecontroleerde leverancier kunt vinden. Als je online guarana-supplementen koopt in een niet-gecontroleerde winkel is de kans groot dat je teleurgesteld wordt omdat je nooit zeker kunt zijn van de ingrediënten van de capsules.

Kruidensupplementen

Bepaalde kruiden kunnen ook de borstverkleining versnellen. Rubia Cordifolia haalt de oestrogeenlevels omlaag wat, zoals we weten, het formaat van de borsten beïnvloed. Veel borstverkleiningspillen bevatten Hoelen, een soort schimmel die helpt bij borstverkleining. Deze twee producten zijn niet overal verkrijgbaar, maar je kunt er in je lokale kruidenwinkel naar vragen zodat ze bij een vertrouwde leverancier voor je besteld kunnen worden, wat een betrouwbaardere optie is dan ze online te kopen.

Eiwitten

Grote borsten hebben de neiging om snel te gaan hangen. De spieren die de borsten ondersteunen moeten regelmatig gestimuleerd worden met oefeningen en de huid heeft de nodige verzorging nodig om sterk en elastisch te blijven. Een manier om het uiterlijk en de staat van de huid van je borsten te verbeteren is door middel van een eiwitmasker.

Neem twee eieren, scheidt het eigeel en het eiwit van elkaar en klop het eiwit op totdat het een wit schuim wordt. Verdeel het masker over je borsten en laat het 30 minuten intrekken. Met het opdrogen van het masker zul je een krimpend gevoel op je huid voelen, dit is natuurlijk. Was het masker af met lauwwarm water.

Voor het beste resultaat maak je de behandeling af met een verstevigende bodylotion. Let op: als er ook maar een druppel eigeel in het eiwit zit gaat het niet schuimen, dus zorg ervoor dat je eiwit en eigeel goed scheidt!

Fenegriekzaden

Fenegriekzaden kunnen ook handig zijn bij het in goede conditie houden van de huid op je borsten. Doe vier eetlepels fenegriekzaden in een kom en zet ze in ruim water. Laat de zaden de hele nacht weken en maal het geheel de volgende dag met een vijzel tot een pasta. Zodra de pasta klaar is breng je deze riant aan op je borsten. Je kunt de huid zacht masseren tijdens het aanbrengen van het fenegriekzadenmasker. Hierdoor wordt het huidvernieuwingsproces gestimuleerd en wordt de collageen en elastine – verantwoordelijk voor de huidelasticiteit – geboost. Laat het masker 15 minuten intrekken en spoel het daarna af met lauwwarm water. Herhaal deze behandelinig drie tot vier maal per week en je zult al gauw een groot verschil zien in de staat en het formaat van je borsten.

Bescherm je borsthuid tegen beschadiging

Niet iedereen vindt hele grote borsten aantrekkelijk, maar grote hangborsten zijn een onooglijk gezicht, dus zorg ervoor dat je je huid beschermt tegen beschadigingen om je borsten in goede vorm te houden. Smeer allereerst dagelijks, of in ieder geval altijd wanneer je ook maar een klein stukje huid aan de schadelijkek UV-straling blootstelt, zonnebrand op je decolleté. Die schadelijke UV-straling is trouwens ook aanwezig op bewolkte dagen, dus laat je niet in de maling nemen door het gebrek aan zonneschijn en smeer altijd ten minste SPF15 op je decolleté voordat je het huis verlaat.

Als je rookt, dan wil je echt overwegen om te stoppen, of ten minste om het aantal sigaretten per dag drastisch te verminderen. Nicotine veroorzaakt significante schade aan het collageen in je huid. Hoe zwakker het collageen, hoe meer je borsten gaan hangen en hoe doffer en levenlozer de huid wordt.

Hoe je grote borsten kunt camoufleren

Voordat je oefeningen, dieet en behandelingen het gewenste verkleinende resultaat op je borsten hebben, kun je een aantal makkelijke trucjes proberen die je borsten minder aanwezig maken door de juiste kleding en accessoires te kiezen.

BH

Allereerst is het belangrijk om een goedpassende bh te vinden die je borsten goed ondersteunt. Ga naar een lingeriespeciaalzaak en vraag om hulp waar het op de juiste maat en soort bh aankomt. Een goede bh zou je tijdens het dragen niet moeten voelen zitten. Het zou als een tweede huid moeten voelen. Let ook op de breedte van de bandjes. Hoe dunner de bandjes zijn, hoe meer ze kunnen gaan snijden nadat ze een aantal uur je borsten hebben ondersteund.

Wat (niet) te dragen

Als je je grote borsten graag een beetje wilt verbergen, kies dan voor tops in donkerdere kleuren, ga voor een ronde of V-hals, kies voor getailleerde of op maat gemaakte jasjes en draag effen of volledig beprinte blouses en t-shirts.

Je wilt coltruien en halters vermijden omdat ze alleen maar de aandacht naar de vorm van je decolleté trekken. Draag geen jasjes met brede revers en vermijd losse kleding. Die hangen alleen maar over je borsten en zorgen er daardoor voor dat je er in het geheel voller uitziet dan je bent. Tops met een print die de aandacht naar je borst trekken zijn ook geen goed idee.

Accessoires

Je kunt de indruk die je borsten maken balanceren door een grote armband, een groot horloge of een grote tas te dragen. De kettingen die je uitzoekt wil je minder opvallend houden en bij voorkeur ook kort. In alle andere gevallen geldt: hoe groter en opvallender de accessoire, hoe minder aandacht er aan je grote borsten besteedt zal worden. Zo kun je eindelijk ontspannen en hoef je je niet meer druk te maken over het verstoppen van je decolleté.

Tot slot…

Als je erg grote borsten hebt, die je graag wat kleiner zou willen zien, dan is dat niet alleen een ‘technisch’ probleem. Als je niet tevreden met je borsten, kan dat ook mentale problemen geven: Je voelt je onzeker, je wilt graag dat iemand je in de ogen kijkt in plaats van naar je borsten, je krijgt misschien wel gebrek aan zelfvertrouwen.

Als je, op het mentale vlak, hier problemen mee hebt, raad ik je aan om contact op te nemen met een psychotherapeute. Samen met de eerder genoemde manieren om je borsten te verkleinen, kun je dan zowel de fysieke kant, als de mentale kant, goed aanpakken.

Bronnen

www.myhealthtips.in/2015/09/how-to-reduce-breast-size.html

www.shapefit.com/questions/workout-questions-reduce-breast-size.html

www.top10homeremedies.com/how-to/reduce-breast-size-naturally.html

www.bigbustsupport.com/breast_reduction_without_surgery.html

khoobsurati.com/how-to-reduce-breast-size-best-7-ways.html

 

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

  1. Ik ben niet dik, alleen mijn benen en borsten en ik ben nog maar 14. Ze steken echt uit, maar misschien komt het door dat Mn schouders ook breed zijn. Ik probeer nu echt meer te focussen aan mijn gewicht en breedte, maar soms lukt dat niet echt. Ik wil meer tips hebben om mijn gewicht en oefeningen goed onder het controle hebben.

    Heeft iemand tips?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

24 Shares
Tweet
Pin24
Share