Tijdelijk Gratis!

Het Koolhydraatarm 7 Dagen Menu!

Gezondheidsklachten

Laatste Update: 16 januari 2017

Brandend gevoel bij plassen

4.1
(59)

Een brandend gevoel bij het urineren beschrijft een branderig, onprettig gevoel wanneer de urine vanuit de blaas wordt  verdreven. Er zijn veel verschillende problemen die zouden kunnen zorgen voor een brandend gevoel bij het urineren, het kan dus moeilijk zijn om de juiste boosdoener aan te wijzen.

De symptomen kunnen constant of variabel zijn en de problemen/pijn kunnen verbeteren of verslechteren – afhankelijk van wat we aan het doen zijn of hoe ons lichaam op dat moment gepositioneerd is.

De pijn kan worden beschreven als een ruw gevoel of een stekend gevoel. De intensiteit van de pijn kan ook variëren van mild tot ernstig. Een brandend gevoel bij het urineren kan gepaard gaan met pijn of moeilijkheden bij het urineren (dysurie), het gevoel dat je constant moet urineren (urgentie), of bloed in de urine (hematurie).

Er zijn veel verschillende oorzaken

schimmelinfectie
schimmelinfectie kan een mogelijke oorzaak zijn

Er zijn vele mogelijke oorzaken van een brandend gevoel bij het urineren. Urineweginfecties, vaginale infecties en seksueel overdraagbare aandoeningen zoals chlamydia, gonorroe of herpes, zijn vaak voorkomende oorzaken van brandend gevoel bij het urineren.

Een brandend gevoel bij het urineren kan ook optreden wanneer iemand schade oploopt aan een van de structuren van de urinewegen, denk bijvoorbeeld aan onze nieren, de blaas, de plasbuis of onze urineleider. Verwonding of trauma kan ook plaatsvinden als een gevolg van seksueel misbruik.

Een brandend gevoel bij het urineren kan ook worden veroorzaakt door pijn en ongemak in de vulva (vulvodynia) of door ziekten of aandoeningen van het reproductieve systeem die de vulva (uitwendige geslachtsorganen) beïnvloeden. De inhoud van de urine kan ook zorgen voor een brandend gevoel tijdens het urineren en kan het gevolg zijn van het eten van erg zuur of erg pittig voedsel. Ook kan het een gevolg zijn van het drinken van cafeïne of alcohol.

Wanneer je onmiddellijk naar de dokter moet

Het is belangrijk snel naar een arts te gaan wanneer je de volgende symptomen opmerkt samen met een brandend gevoel bij het urineren: bloederige of roze gekleurde urine (hematurie), dysurie (problemen met urineren), urineretentie, of hoge koorts (hoger dan 38.3 graden Celsius).

Wat zijn de mogelijke problemen?

Zoals al eerder gezegd zijn er verschillende mogelijke redenen voor een brandend gevoel bij het urineren. Dit zijn enkele van de ernstigste/vaakst voorkomende.

Blaaskanker

Blaaskanker is een vorm van kanker die begint in de blaas. Blaaskanker begint meestal in de cellen die rondom de binnenkant van de blaas zitten. Vaak zijn mensen die last hebben van blaaskanker oudere volwassenen, maar het kan op elke leeftijd voorkomen.

De grote meerderheid van blaaskanker patiënten wordt in een vroeg stadium vastgesteld, op dat moment is blaaskanker zeer goed te behandelen. Echter, zelfs wanneer het op een vroeg stadium wordt aangepakt komt blaaskanker waarschijnlijk nog weer terug.

Blaasontsteking (cystitis)

Een blaasontsteking is een infectie van de blaas. Een blaasontsteking wordt ook wel cystitis genoemd en is een soort urineweginfectie. De urinewegen zijn van nature steriel en wanneer microben binnenvallen kan dit tot een infectie leiden. E. coli. (Escherichia coli) is veruit het meest voorkomende organisme dat zorgt voor een blaasontsteking of cystitis. Staphylococcus organismen (van de huid) en andere darmbacteriën zijn de andere bacteriën die cystitis en andere vormen van urineweginfecties veroorzaken.

Chlamydia bij vrouwen

Chlamydia is een van de meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoeningen (Soa’s) in Nederland. Het is een infectie met bacteriën die bekend staan als Chlamydia trachomatis. Chlamydia is zeer vergelijkbaar met gonorroe qua symptomen en hoe het zich verspreid.

Het is belangrijk op te merken dat veel mensen (zowel mannen als vrouwen) die besmet zijn met chlamydia geen symptomen hebben en zich niet bewust zijn dat ze een infectie hebben.

Een chlamydia-infectie kan blijvende schade aanrichten aan de eileiders van de vrouw en kan leiden tot toekomstige onvruchtbaarheid en een toename van het risico van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Chlamydia-infectie tijdens de zwangerschap verhoogt ook het risico op vroeggeboorte en een baby met een laag geboortegewicht.

Nierstenen

nierstenenEen niersteen is een kleine steen die meestal uit calcium kristallen bestaat. Deze steen ontwikkelt zich binnenin het deel van de nier waar urine zich verzameld. Deze steentjes veroorzaken meestal weinig problemen, totdat ze terecht komen in de urineleider, de buis die de urine vanuit de nieren afvoert richting de blaas.

Op dat moment veroorzaakt het steentje een verstopping. Hierdoor kan de urine niet vanuit de nier ontsnappen en zorgt het voor een branderig gevoel of in een ernstig geval zelfs voor ernstige pijn.

Prostaatontsteking

Een prostaatontsteking is een zwelling en ontsteking van de prostaat. Een prostaatontsteking veroorzaakt vaak pijn of moeilijkheden bij het urineren. Andere symptomen van prostatitis zijn pijn in de lies, bekken of genitaliën, en soms hebben mannen ook last van griepachtige symptomen.

Prostaatontsteking kan worden veroorzaakt door een aantal verschillende dingen. Als het wordt veroorzaakt door een bacteriële infectie kan het meestal goed worden behandeld.

Echter, soms wordt prostatitis niet veroorzaakt door een bacteriële infectie en wordt de oorzaak nooit duidelijk. Afhankelijk van de oorzaak kan prostatitis geleidelijk een probleem worden of acuut problemen veroorzaken.

Het kan snel beter gaan, hetzij vanzelf of met een medicinale behandeling. Sommige soorten prostatitis duren maanden of zelfs langer terwijl anderen steeds terugkeren (chronische prostatitis).

Vaginitis

Vaginitis is een ontsteking van de vagina die kan leiden tot afscheiding, jeuk en pijn. De oorzaak is meestal een verandering in de normale balans van vaginale bacteriën of een infectie. Vaginitis kan ook het gevolg zijn van een verminderde oestrogeenspiegel na de menopauze. De meest voorkomende vormen van vaginitis zijn:

 • Bacteriële vaginose – Dit is het gevolg van overmatige groei van een van de verschillende organismen die normaal aanwezig zijn in de vagina
 • Schimmelinfecties – Deze zijn meestal veroorzaakt door een natuurlijk voorkomende schimmel genaamd Candida albicans
 • Trichomonas – Dit wordt veroorzaakt door een parasiet en wordt vaak overgedragen door geslachtsgemeenschap
 • Vaginale atrofie (atrofische vaginitis) – Dit is het gevolg van verminderde oestrogeenspiegels na de menopauze

Urineweginfecties (UWI)

Een urineweginfectie (UWI) is een infectie in een deel van de urinewegen - de nieren, urineleiders, blaas en plasbuis. De meeste infecties omvatten de lagere urinewegen - de blaas en de urinebuis. Vrouwen hebben een groter risico op het ontwikkelen van een urineweginfectie dan mannen. Een infectie die beperkt blijft tot de blaas kan pijnlijk en vervelend zijn.

Echter, er kunnen ernstige gevolgen optreden wanneer een UWI zich verspreidt naar de nieren. Antibiotica zijn normaal gesproken de beste en eerste behandeling van een urineweginfectie. Maar je kunt ook stappen ondernemen om de kans op het krijgen van een urineweginfectie te verminderen.

Reactieve artritis

Reactieve artritis is gewrichtspijn en zwelling veroorzaakt door een infectie in een ander deel van het lichaam, meestal in de darmen, geslachtsdelen of urinewegen. De gewrichten in de knieën, enkels en voeten zijn normaal gesproken de locatie waar mensen last krijgen van reactieve artritis.

Ontstekingen kunnen ook de ogen, huid en urinebuis bereiken wanneer iemand last heeft van reactieve artritis. Hoewel reactieve artritis soms ook het syndroom van Reiter wordt genoemd is dit eigenlijk een specifiek type van reactieve artritis. Bij het syndroom van Reiter hebben mensen vaak last van een ontsteking in de ogen en de urinebuis, en natuurlijk de gewrichten.

Reactieve artritis is niet normaal. Voor de meeste mensen kunnen de tekenen en symptomen van reactieve artritis komen en gaan, uiteindelijk verdwijnen ze vaak binnen 12 maanden.

Andere symptomen bij een brandend gevoel bij het urineren

Wanneer iemand last heeft van een brandend gevoel bij het urineren kan het ook zo zijn dat ze ook last hebben van andere, veranderende symptomen. Dit is vaak afhankelijk van het onderliggende probleem, aandoening of ziekte dat voor het brandende gevoel zorgt. Symptomen die van invloed zijn op de urinewegen kunnen ook vaak andere systemen van het lichaam aantasten.

Urinaire symptomen die kunnen optreden met een brandend gevoel

 • Bloederige of roze gekleurde urine (hematurie)
 • Veranderingen in de urine kleur
 • Troebele urine
 • Dysurie (moeite met plassen) en urineretentie
 • Stinkende urine
 • Frequent urineren met slechts een kleine hoeveelheid urine
 • Pijn bij het urineren
 • Een constante, dringende behoefte om te urineren

Lichamelijke symptomen die kunnen optreden met een brandend gevoel

 • Buik, bekken of onderrug pijn die ernstig kan zijn
 • Vermoeidheid
 • Koorts en koude rillingen
 • Een verlies van de eetlust
 • Misselijkheid met of zonder braken
 • Door de nacht heen veel zweten
 • Pijn tijdens de geslachtsgemeenschap
 • Pijn in de lies of zijkant van het lichaam
 • Huiduitslag
 • Roodheid, warmte of zwelling

Indien je last hebt van een branderig gevoel bij het plassen is het verstandig om professioneel hulp in te schakelen. Dit omdat er verschillende oorzaken zijn waardoor je klachten hebt. Vragen of een opmerking? Laat het mij weten door hieronder een reactie achter te laten!

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Hallo,

  Ik heb nu al een maand ongeveer last van een jeukend gevoel terwijl ik plas. en in de avond voor ik ga slapen als ik dan ga urineren merk ik dat het een beetje brand. Mijn gehele urine buis, waar ik ook druk geeft een jeukend gevoel. Ik ben bij mijn huis arts geweest die heeft urine afgenomen om te kijken voor enige urineweg infecties maar zonder resultaat. Ik heb een soa test gehad daar kwam ook niks uit. Ik zou niet weten waar het nu aan kan liggen want het lijk of die jeuk zelfs nu zonder het plassen steeds erger word. Ik hoop dat iemand mij kan vertellen wat ik nu heb.

  1. Hallo,

   Gezien de symptomen lijkt dit toch op een plasbuis-ontsteking, of Urethritis. Dit geeft een branderig gevoel tijdens het plassen, en zelfs zonder dat je plast. Als er ook nog een slijm-achtige afscheiding uit de plasbuis komt, eventueel pijn bij de geslachtsgemeenschap en vaker moeten plassen dan normaal, dan is het plaatje volgens mij compleet. Zeker nu je ook een branderig gevoel hebt zonder dat je moet plassen, raad ik je aan om nog een keer bij je arts aan te kloppen voor een tweede onderzoek.

   Hou je me op de hoogte?

   Jack

 2. Hallo!

  Mijn vriend heeft heel soms als hij gaat plassen na de seks een beetje een branderig gevoel bij het plassen en zijn penis is dan vaak ook een aantal uur nog gevoelig.. waar zou dit door kunnen komen? En misschien wel de belangrijkste vraag, kan dit veel kwaad?

  Alvast bedankt!

  1. Hallo Mo,

   Als het branderige gevoel alléén na de seks is, kan het zijn dat zijn penis nog steeds heel gevoelig is, zoals je zelf ook al aangaf. Volgens mij is dit heel normaal en kan dit geen kwaad. Als er verder geen klachten zijn, zou ik me hier niet druk om maken. Maar als je helemaal zeker wilt zijn, kun je altijd even een afspraak met je huisarts maken, of gewoon even bellen en het probleem voorleggen.

   Groetjes,
   Jack

 3. Hallo,
  Ik heb enkele dagen geleden voor het eerst seks gehad met mijn vriend. Hierna had ik last van een branderig gevoel bij het plassen en af en toe ook een beetje bloedverlies. Ik moet ook vaker plassen dan normaal. Heb ik een of andere soa opgelopen? Moet ik naar de dokter?

  1. Hallo Manou,

   Erg vervelend na zo'n eerste ervaring. De symptomen die je voelt kan uit twee dingen bestaan: Het beetje bloedverlies kan te maken hebben met de ontmaagding (was de eerste keer toch?). Dit is niet erg en gaat vanzelf over. Het branderige gevoel kan te maken hebben met het feit dat jullie gemeenschap hebben gehad zonder dat er geboet 'smering' was. Maar het feit dat je vaker moet plassen dan normaal, in combinatie met het branderige gevoel, doet me toch denken aan een blaasontsteking. Verstandig om direct even een afspraak met je huisarts te maken. Die kan je iets voorschrijven zodat je er heel snel weer af bent. Ook direct beginnen met veel water drinken, zodat alles flink door kan spoelen.

   Laat je me weten hoe het je vergaat?
   Jack

 4. Hallo,

  Ik heb vorige week seks gehad. Nu heb ik last van een erg branderig gevoel en stinkt mijn urine heel erg. Heeft dit verband met elkaar?

  Alvast bedankt voor uw antwoord

  1. Hallo,

   Dit is erg moeilijk te beantwoorden, want daarvoor heb ik te weinig informatie. Of het iets met elkaar te maken heeft kan ik dus niet zeggen. Kun je de geur relateren aan iets anders? Een visgeur? Een ammoniakgeur?
   Kijk even op Wat de geur van urine over je zegt
   Een bezoekje aan een arts is denk ik wel heel erg verstandig, want mocht het een ontsteking zijn, dan moet je dit niet verwaarlozen!

   Hou je me op de hoogte?
   Jack

 5. Hallo,
  ik heb als ik ga plassen dat het erg brand ook heb ik dat ik me buikspieren echt moet aanspannen en het net is alsof ik in me broek ga plassen als ik dat niet doe, het doet wel wat pijn en een vervelend gevoel onder in mijn buik wat kan dit zijn me onderrug heb ik ook af en toe last van.

  1. Hallo Kim,

   Ik kan je niet met zekerheid zeggen waar jij last van hebt. Daarvoor heb ik te weinig informatie. Maak snel een afspraak met je huisarts, want dit soort symptomen moet je serieus nemen. Beter 5 x te vaak naar de huisarts, dan 1 x te weinig.

   Jack

 6. Hallo Jack,

  Bij de huisarts werd een vergrote prostaat bij mij geconstateerd.
  Ik plas soms moeilijk, de straal is dunner en ik kan niet goed uitplassen, waardoor ik dus veel vaker moet...
  Nu heb ik soms zoveel aandrang dat ik het haast niet op kan houden en wordt er soms beroerd van,zoveel tegendruk moet ik geven,anders doe ik het in mijn broek.
  Het is niet echt branderig, maar die enorme druk die ik voel is wel erg lastig.

  Ik heb nedicijnen gebruikt om de prostaat te laten ontspannen.Bijwerking van de medicijnen,terugloop van zaad.Mijn zaadproductie is enorm teruggelopen.
  Komt dit weer goed, en hoe komt het dat ik zo'n druk heb op mijn blaas?

  Geweldig dat je al die vragen beantwoordt, je bent een filantroop... 🙂

  1. Hallo Patrick,

   De medicijnen om de prostaat te laten ontspannen kunnen inderdaad zorgen voor een verminderde zaadproductie. In feite wordt niet de zaadproductie verminderd, maar het zaadvocht. De zaadproductie vindt plaats in je ballen, en het zaadvocht wordt in je prostaat gemaakt. Tijdens het klaarkomen wordt het zaad met het vocht vermengd, en wordt naar buiten gestuwd. Op het moment dat je met de medicijnen zou stoppen, zou ook de productie van het zaadvocht weer op gang moeten komen. Als de verminderde productie écht een probleem voor je is, vraag dan je arts om andere medicijnen die deze bijwerking niet, of in mindere mate, hebben.

   Voor wat betreft de druk op de blaas: De leiding tussen je blaas en je penis loopt dwars door de prostaat. Je kunt je voorstellen dat bij een vergrote prostaat, deze leiding enigszins afgeknepen wordt. Dit geeft ook de klachten zoals niet uit kunnen plassen, incontinentie en heel vaak aandrang om te plassen. Ook de druk op je blaas is hier een gevolg van. Je hebt gewoon veel minder controle over het plassen in het algemeen.

   Hou je me op de hoogte van de ontwikkelingen?
   Jack

 7. ik heb sinds een week een jeukende, branderig en kloppen gevoel. bij het plassen brand dit nog erger. Wat kan ik hier aan doen.

  1. Hallo,

   Naar aanleiding van deze informatie zit ik zelf te denken aan een ontsteking in de urinewegen. Ik raad je heel sterk aan om een afspraak met je huisarts te maken voor een definitieve diagnose. Je huisarts kan je dan ook vrij snel weer van dit ongemak afhelpen.

   Succes, en hou je me op de hoogte van de ontwikkelingen?
   Jack

 8. Ik heb de laatste tijd een branderig gevoel bij het plassen als ik meer water drink word het veel minder kan dit eem samenhangend verband zijn dat als ik te weinig drink ik een branderig gevoel krijg ik drink de laatste tijd ook veel minder koffie ging van 10 bakjes naar 3 per dag

  1. Hallo,
   Dit lijkt een beetje op een ontsteking in de plasbuis. Op het moment dat je veel water drinkt, moet je ook veel plassen en wordt de urinebuis als het ware schoongespoeld. Maak snel even een afspraak met je huisarts, want als dit onbehandeld blijft, kan dit veranderen in een blaasontsteking.
   En blijf VEEL water drinken!

   Succes,
   Jack

 9. Hallo,

  Sinds een maand heb ik na de seks erge pijn. Het begint soms ook al onder de seks. Ik heb een branderig gevoel en kan moeilijk na de wc. Ik kan dan na de tijd ook moeilijk nog zitten op een stoel. Ook al ben ik niet droog heb ik na de tijd nog steeds last van een branderig gevoel. Ik heb verder geen buikpijn of andere klachten.
  Ik zou graag willen weten wat er aan de hand is en wat ik er aan kan doen.

  Alvast bedankt!

  1. Hallo Saskia,

   Erg vervelend om dit te ervaren. Naar aanleiding van je symptomen kan het zijn dat er sprake is van een sluimerende ontsteking, wat op begint te spelen na de seks. Ik raad je aan om hiermee even naar je huisarts te gaan, voor alle zekerheid. Ook al was het alleen maar om van dat vervelende gevoel af te komen...

   Hou je me op de hoogte over wat de huisarts gezegd heeft?
   Jack

 10. hallo jack ik heb al 2 dagen last na de sex, ik heb wat branderige gevoel bij het plassen en ik plas moeilijker dan normaal en dat na de sex , voor de rest geen andere klachten wat kan ik doen of wat zou de oorzak kunnen zijn het is wel gevoelig bij me urine buis is dit ernstig ?

  1. Hallo Toni,

   Bij sommige mannen kan de penis langere tijd na de seks gevoelig blijven. Kan heel normaal zijn. Maar als dit nu voor het eerst gebeurt, dus andere keren na de seks had je geen last, kan er inderdaad meer aan de hand zijn.
   Ik raad je aan om zo snel mogelijk even een afspraak met je huisarts te maken. Als er méér aan de hand is, kun je er het beste maar zo vroeg mogelijk bij zijn.

   Heel veel succes,
   Jack

 11. Beste jack maar hoe kan dat in eens ontstaan dan puur van wege te weinig water drinken ? Want douchen doe ik vaak genoeg

  1. Hoi Marlo,

   Douchen en water drinken zijn twee verschillende dingen. Door te drinken hydrateer je niet alleen je lichaam, maar zorg je ook voor een efficiëntere afvoer van afvalstoffen. Douchen daarentegen, tenminste warm douchen, droogt je huid uit. Dat heeft dus niks te maken met jouw klachten.

   Jack

  2. hallo

   ik heb veel last plassen heb ik altijd branderig gevoel wanneer ik moet plassen en wanneer ik moet plassen dat klein beetjes of ik moet heel niet plassen en ik was paar keer naar de dokter gegaan en hij heeft mij geven opblaasbare medicatie voor urine en ik moest drie weken en drie keer per dag het nemen na een maand is het gelukt maar dan niet meer en nu doet het veel pijn

 12. Hi jack

  Heb vorige week een massage gekregen van iemand en die masseerde me met niveau olie ook aan mijn vagina en met zijn vuile vingers erbij..
  Na een paar dagen vandaag dus heb ik last van veel wit in mijn vagina en toen ik ging plassen piekte het enorm (branderig )
  Nu maak ik me enorm veel zorgen dat ik bv een efectie heb opgelopen door die olie en combinatie van geen propere vingers..
  Moet ik nu zo snel mogelijk naar de ginocoloog? Hoelang duurt die branderig gevoel gaat het vanzelf weer over? Ps zag ook een wit bolletje aan in mijn vagina..
  Gelieve me terug te contacteren ik maak me zorgen

  Groetjes Liesbeth

  1. Hallo Liesbeth,

   Ik denk dat je je terecht zorgen maakt, met name door je opmerking over de vuile vingers.
   Maak even een afspraak met je huisarts voor verder advies. Blijf hier in ieder geval niet mee rond lopen, want een infectie gaat vaak niet vanzelf over.

   Hou je me op de hoogte?
   Jack

 13. Hoi Jack
  Een paar weken geleden had ik last van een vagianale schimmel wat erg lang duurde voordat het overging, ik heb zalf gehaald bij de apotheek en ondertussen kreeg ik meer klachten die ook passen bij een blaasontsteking volgende de apotheekster nou ben ik van de vaginale schimmel wel af en de meeste klachten door verloop van tijd en de zalf. ik loop nu nog steeds rond met een branderig gevoel na het plassen en wat afscheiding, daar wil nu graag wel vanaf, wat zou het kunnen zijn?

  1. Hallo Evelien,

   Dat kan inderdaad duiden op een blaasontsteking. Ik raad je aan om een afspraak met je huisarts te maken, en niet zelf te gaan dokteren. Als het erger wordt, kan er meer schade ontstaan, met alle gevolgen van dien.

   Groetjes,
   Jack

 14. Hallo,
  Sinds vandaag heb ik een branderig, pijnlijk gevoel bij het urineren, voornamelijk bij de laatste druppels.
  Deze laatste druppels zijn bovendien rood (bloed). Ook heb ik continu het gevoel dat ik moet urineren.
  Wat kan ik doen om het zsm over te laten gaan?? Alvast bedankt voor je reactie!
  Groeten, Theo

  1. Hallo Theo,

   Zeker als er bloed vrijkomt bij het urineren, is het raadzaam om zo snel mogelijk naar je huisarts te gaan. Hiermee rond blijven lopen maakt alles alleen maar maar erger.

   Groet,
   Jack

 15. Hallo Jack,

  Hopelijk kun jij me wel verder helpen. Ik loop al enkele jaren met een probleem; om de zoveel tijd heb ik een erg branderig gevoel bij het plassen en blijf ik liever uren op de WC zitten wachtend tot het over is... Soms zitten er enkele weken tussen en soms voel ik me ook een paar maanden gewoon goed. Ik heb nog nooit bloed erbij gehad, alleen een branderig gevoel waardoor het lijkt alsof ik constant mijn urine kwijt moet. Verder heb ik soms steken in mijn lies en kan ik snel vermoeid zijn (dit heb ik wel al vanaf kleins af aan). Ik heb ook vaak last van veel afscheiding.

  Iedere keer als ik het had liet ik mijn urine controleren op blaasontsteking, maar het was altijd negatief. Nu heb ik enkele maanden geleden ervoor gekozen om dit probleem verder te laten onderzoeken zonder enig resultaat. De huisarts vond namelijk wel bloedcellen in mijn urine, maar zodra de resultaten van het uitstrijkje binnenkwamen waren alle tests negatief: geen SOA, geen ontsteking en ook geen bacterieel -of schimmelinfectie. Blijkbaar was ze ook ten einde raad en zei ze dat ik toch maar een vaginapil tegen vaginale schimmel moest proberen. Geen echt succes helaas.

  Volgens de huisarts hebben we werkelijk alles geprobeerd, dus liet ik het maar rusten en had ik er vrede mee. Nu lees ik hier allemaal verhalen over wat de oorzaak zou kunnen zijn van een branderig gevoel zoals blaaskanker... Toegegeven,

  word ik daar wel een beetje bang van. Kunnen alle bovenstaande oorzaken bepaald worden met een urinemonster of uitstrijkje? Zo niet, heb je enig advies voor me wat ik wel zou kunnen doen?

  Alvast bedankt!

  Linda

  1. Hi Linda,

   Ik kan me voorstellen dat dit een erg frustrerende situatie is: Je voelt je niet goed, maar de arts kan niks vinden.
   Hoewel het erg vervelend is, raad ik je toch aan om een tweede arts te raadplegen. Niet omdat de eerste niet goed zou zijn, maar meer om een bevestiging te krijgen van de eerdere resultaten. Ik ben beslist geen arts, maar mijn gevoel zegt me dat er een dieper liggende oorzaak is van dit alles. Je arts zoekt een aandoening in en rondom de urinewegen, maar een dieperliggende oorzaak kan wel veel verder weg liggen en toch invloed hebben waardoor de door jou genoemde symptomen ontstaan.
   In ieder geval door blijven zoeken, want dit is voor jou een vervelende situatie.

   Veel succes, en hou je me op de hoogte?
   Jack

 16. hallo,
  ik heb een branderig gevoel bij het plassen dit komt maar af en toe voor en duurt 1a2dagen.en dan is het weer voor lange tijd gedaan.ook heb ik gemerkt dat er af en toe een beetje wit in de urine zit of uit mijn geslachtsorgaan.is dit nodig om me zorgen te maken?

 17. Hallo,

  Sinds vorige week heb ik een branderig gevoel bij het plassen. Sinds enkele dagen ook wanneer ik niet hoef te gaan! Daardoor lijkt het dat ik telkens opnieuw naar het toilet moet! Verder geen fysieke of lichamelijke klachten! Enig idee? Of sowieso eens langs de dokter passeren?

 18. Hallo.

  Ik heb nu al een aantal jaren eens in de 2-3 maanden brandend gevoel bij 't plassen( en vooral ook NA 't plassen), de pijn na 't plassen houdt meestal niet langer aan dan 3-5 minuten, dan ben ik er meestal weer zo'n 2-3 maanden vanaf
  Dit brandende gevoel lijkt alleen voor te komen na de seks( 1x meegemaakt dat 't al tijdens de seks pijn deed)
  Daarbij lijkt 't me ook wel handig om te vermelden dat ik hier ook al heeeeel af en toe last van had voor ik uberhaupt seks had ervaard.

  Deze pijn is op korte termijn dus niet aanhoudend, ik heb elke keer als ik 't heb maar bij 1 plasbeurt last.( en dus de 3-5 minuten erna), ook blijf ik in die 3-5 minuten steeds kleine hoeveelheden urine plassen.
  Maar aangezien ik er wel al zo'n 3-4 jaar last van heb begin ik me toch wel zorgen te maken.
  Daarnaast heb ik geen andere ongebruikelijkheden opgemerkt.

  Ik excuseer me alvast voor dit onduidelijke bericht, maar toch hoop ik dat u me wat duidelijkheid kan brengen, dat zou ik meer dan zeer op prijs stellen.

  mvg,
  Darwin

  1. Hallo,

   Ik ben geneigd om te zeggen dat je heel erg gevoelig bent, omdat de 'pijn' alleen na de seks voorkomt. Tijdens de seks stroomt er extra bloed naar je vagina en wordt dit gebied (zowel intern als extern) extra gevoelig voor aanraking. In jouw geval kan het zijn dat het vrij lang duurt voordat deze 'overgevoeligheid' weer wegtrekt. In dat geval is er niets om je zorgen over te maken, hoewel het natuurlijk wel erg vervelend is.

   Maar om helemaal zeker te zijn, en met name om zaken uit te sluiten, raad ik je toch aan om even contact op te nemen met je huisarts. Ook al is het alleen maar voor je eigen geruststelling.

   Laat je me weten wat de huisarts zegt?
   Jack

 19. Hoi Jack,

  Onderstaande klachten zijn begonnen na het ontvangen van onbeschermde orale bevrediging.

  Ik heb inmiddels bijna een jaar last van een vage cyclus van urinalen klachten. Het bestaat uit c.a. 5 dagen nergens last van en vervolgens c.a. 5 dagen lang de volgende klachten in de urinebuis; irritatie, branderig gevoel, jeuk, veel aandrang, ongemakkelijk gevoel e.d.

  Tijdens het plassen lucht het vaak op en nemen de klachten even af, plassen op zich is dus niet pijnlijk. Geen klachten in mijn blaas, geen afscheiding en ook geen afwijkende urine (visueel).Soms is het van de een op andere dag over tot de cyclus weer begint. Tevens ook geen andere gezondheidsklachten.

  2 SOA testen gedaan, allebei negatief.

  Wat zou het kunnen zijn? Bestaat er een kans dat er iets met de prostaat is, of kan ik dat uitsluiten? Welke testen zou ik nog meer kunnen doen?

  Bedankt.

  1. Hoi Anton,

   Dit zou kunnen duiden op een ontsteking ergens in de plasbuis, of inderdaad een probleem met de prostaat. Vreemd dat je arts hier niet naar gekeken heeft, of niet ontdekt heeft. Ik raad je aan om terug te gaan naar je huisarts, en aan te dringen op verder onderzoek.

   Ik wou het op prijs stellen als je me op de hoogte kon houden.
   Jack

  1. Hallo,

   Deze symptomen kunnen wijzen op verschillende aandoeningen. Het beste is om zo snel mogelijk even een afspraak te maken met je huisarts om zekerheid te hebben. Blijf hier niet mee rond lopen, want als het een ontsteking of een bacteriële infectie is, zal het alleen maar erger worden als je het niet laat behandelen.

   Succes,
   Jack

  2. Ik heb al een tijd als ik een tijd heb gezeten en opsta, of in bed lig en omdraai, regelmatig een sterke aandrang om te plassen. Soms ook in combinatie met aandrang tot poepen. Soms is het een paar weken weg en dan begint het weer. Wat zou het kunnen zijn?

 20. Hoi Jack,

  Ben 7 weken zwanger. En heb sinds 2 weken na het plassen vaak iets bruine afscheiding met het lijkt wel een soort velletjes erin in de wc en met afvegen. Ben vanaf vorige week ook steeds rillerig. Geen koorts. Heb sinds gisteren ook jeuk en een heel branderig gevoel met plassen. Heb last onder aan de rechterkant van mijn buik onderin en ook onder de rechter rib. Heel vervelend. De dokter zegt dat het geen blaasontsteking is. Vrijdag krijg ik de 7 weken echo. Maar heb jij misschien enig idee wat dit kan zijn?

  Vriendelijke Groet.

  1. Hallo Carolien,

   Ik kan me heel erg voorstellen dat je je zorgen maakt. De symptomen, in combinatie met de zwangerschap, komen mij niet erg bekend voor. Maar als je je erg zorgen maakt, is er altijd de mogelijkheid om je te melden bij een eerste-hulppost. Beter twee keer te veel, dan één keer te weinig.

   Laat je me even weten hoe de echo morgen afloopt?
   Veel succes, Jack

 21. hallo,

  ik heb nu al 1 week jeuk aan mijn schaamlippen en veel lucht in de buik ;
  mijn vraag is wat ik juist heb ???

  1. Hoi Jennifer,

   Jeuk aan je vagina kan van alles betekenen, en de combinatie met lucht in je buik maakt het er niet echt duidelijker op.
   Ik raad je aan om even een afspraak te maken met je huisarts voor onderzoek.

   Laat je me even weten hoe het afloopt?
   Jack

 22. Hallo,

  Sinds anderhalve week last van sterke aandrang tot plassen, is echt heeel naar gevoel. voel "steekjes" in plasbuis. als ik naar de wc ga (soms wel 4 keer per uur) komt er weinig tot niks uit. Beetje pijn in linkerzij. Dus ik denk: blaasontsteking. Urine naar huisarts gebracht, doktersassistente heeft test gedaan (direct en kweek 24 uur). Vlgs haar wel bloedcellen in urine maar geen ontsteking. Vanaf gisteren alle dingen gedaan die een blaasonsteking beter zouden kunnen krijgen(paar x per dag paracetamol, veel water en groene thee drinken, geen koffie, vitamine c slikken, weinig suiker en /of eiwitten). Nu gaat het met de aandrang en zitten al veel beter. De pijn is al zo goed als verdwenen.......Hoe kunnen klachten zo verminderen door maatregelen die werken bij blaasontsteking terwijl ik zogenaamd geen blaasonsteking heb? Weten die huisartsen dan zelf niet dat hun pruttestjes lang niet altijd blaasontsteking aantonen terwijl die er wel is? Iemand een idee?

 23. Hee,
  Ik heb sinds een goed halfjaar hele erge last van vaginale jeuk en pijn. Ik ben nog maar 16, en volgens vele dokters te jong om serieus genomen te worden, maar ik weet dat waar ik last van heb redelijk ernstig is. Ik ben al vaak bij de dokter geweest die mij maar medicijnen voor blijft schrijven voor schimmelinfecties en blaasontstekingen terwijl ik op de eerste negatief ben getest en ik wil het niet meer omdat het toch niet helpt. Ik herken veel van bovenstaande problemen zoals jeuk, branderig gevoel, pijn en ik heb zelf stekekende buikpijn in mijn onderbuik en zij.. Ik weet dat er iets niet goed zit en ik voel dat ik me hierdoor futloos en moe voel. Heeft er alsjeblieft iemand een oplossing?

  1. Dit lijkt inderdaad op een schimmelinfectie, en de artsen schrijven dan al heel snel een antibioticakuur voor. Maar het is wel belangrijk dat je de voorgeschreven kuur afmaakt, omdat de infectie anders direct weer terug komt en een nieuwe kuur geen effect meer heeft door antibiotica resistentie.
   Dat er iets aan de hand is, is duidelijk. Erg vervelend dat je huisarts je niet serieus neemt. Ik raad je aan om een tweede opinie te vragen bij een andere huisarts. Je kunt, eventueel aanvullend, ook de tips gebruiken die op de speciale candida blog staan.

   Veel succes en laat me even weten hoe het je vergaat.
   Jack

 24. Hi Jack,

  Ik heb eigenlijk een probleem wat de ene keer erger is dan de andere keer, het komt steeds terug. Ik heb ontzettende jeuk aan m'n plasser en heb elke keer sterk de neiging om te gaan plassen, al komt er dan maar een superklein druppeltje uit. Heb me laten testen op een soa en blaasontsteking maar dat was het niet. Het lijkt net alsof de hele streek daaronder van slag is want ook m'n vagina doet pijn (droog en prikkend) en ook last van pijn bij de anus. Dit allemaal komt vaak na elkaar, niet tegelijk. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen, het is erg vervelend ook voor m'n vriend want als ik hier last van heb doet het vrijen ook ontzettend veel pijn. Soms gaat dit weg en lijk ik helemaal nergens meer last van te hebben maar het komt dus terug. Waar kan dit aan liggen? Ik zou het heel graag willen weten! Rosalie

  1. Hoi Rosalie,

   Dit doet mij een beetje denken aan een schimmelinfectie, maar het is dan vreemd dat je huisarts dit niet gezien heeft.
   Wellicht een idee om nog een keer naar je huisarts te gaan op het moment dat je weer last hebt?

   Laat me even weten hoe dit afloopt aub
   Jack

  2. Hallo
   Ik heb een probleem,gisteren heb ik geslachtsgemeenschap gehad met mijn vriend en vandaag heb ikmeestal pijn aan mijn vagina van binnen, het brand, dan heb ik ook het gevoel dat ik naar wc moet, dan ga ik ook naar het wc, en komt er niet zoveel urine maar brand het wel heel hard, en als in het met papier afveeg dan zie ik dat het wcpapier een heel klein beetje roos is. Wat is het probleem? Moet ik daarvoor nar de dokter gaan? Kan ik daar thuis niets voor doen ?

 25. Beste,
  Al jaren ben ik het slachtoffer van vele (pijnlijke!) blaasontstekingen. Vroeger heb ik zelfs 2x last gehad van een nierontsteking. Ik ben ten einde raad. Het pijnlijke gevoel van een blaasontsteking blijft maar aanhouden. Kleine plasjes, pijn bij het plassen, branderig gevoel, pijn in de zij, vermoeidheid, futloosheid en een lichte temperatuursverhoging. Preventief neem ik al URICRAN en FURADANTINE om blaasontstekingen te vermijden. Niets lijkt te werken. Ik ben ook al naar de kiné gegaan om correct te kunnen urineren. Volgens mij ligt het ook niet aan de hoeveelheid water dat ik drink. Minstens 2l/dag. Antibiotica heb ik naar mijn gevoel al veel te vaak ingenomen, de werking neemt dan ook sterk af. Wanneer de blaasontstekingen dan eindelijk over zijn blijf ik een vervelend gevoel aan mijn blaas behouden. Ook een echo en een scan van de blaas/nieren hebben niets opgeleverd. Ook ben ik in behandeling bij een uroloog. Ik ben ten einde raad... Kan u me soms helpen?

  1. Hoi,

   Ik kan me voorstellen dat de moed je in de schoenen zakt, op deze manier. Maar niet doen...doorzetten. Ik kan niet beoordelen of het hier van toepassing is, maar heb je wel eens gedacht aan een allergoloog?

   Ik ben namelijk van mening dat veel zaken altijd een achterliggende oorzaak hebben. De huidige medische wetenschap probeert de aandoening zelf op te lossen, zonder naar de échte veroorzaker te kijken. Zo heeft een vriendin van me regelmatig te kampen met een chronische blaasontsteking (om de tijd komt het op). Met name wanneer haar weerstand wat minder is.

   Het zou een mogelijkheid kunnen zijn een bepaalde voedingsstof bij jou een proces in gang zet waarvan je nu de dagelijkse gevolgen ondervindt. Als je een afspraak maakt met een (goede) allergoloog, wil je me dan op de hoogte houden van de resultaten?

   Fijn weekend toegewenst,
   Jack

  2. Dag Anoniem,

   Ik heb ook al meer dan 15 jaar hetzelfde probleem en ben het ook spuugzat. Worstel op dit moment ook weer met vrij sterke "brand"-klachten zonder dat een blaasontsteking kan worden aangetoond. Alleen door (heel) veel drinken zijn de klachten te "managen". Drink ook geen koffie en/of alcohol, bijna alleen maar water en thee zonder caffeïne. Ben zo langzamerhand de wanhoop nabij want het heeft in het verleden heel veel zoniet doorslaggevend invloed gehad op mijn relaties. Nu heb ik sinds twee maanden weer een nieuwe relatie en begint het gedonder weer opnieuw.

 26. Ik heb meestal tijdens het plassen een brandend gevoel, maar van geen last van andere verschijnselen. Voordat ik dit kreeg had ik nog nooit enige vorm van seks gehad... Kan het toch iets betekenen?

  1. Hallo,

   Als ik dit goed begrijp is het branderige gevoel begonnen nadat je voor de eerste keer seks hebt gehad. Als je zonder condoom gevreeën hebt, kan het zijn dat er iets overgedragen is. Het is verstandig om even een afspraak te maken met je huisarts.

   Hou je me op de hoogte hiervan?
   Jack

 27. Hoi,
  Ik heb sinds 4 dagen ofzo een branderig of jeukend gevoel bij het plassen. Ook als ik gewoon loop voel ik het. Verder heb ik geen klachten. En het is op sommige momenten ook minder. Kan dit gebrek aan vitamine c zijn? Want heb lang geen fruit op wat ik vandaag weer heb gegeten.
  Groet,
  Onzeker 15 jarig meisje

  1. Hallo,

   Fruit eten is sowieso een hele goede zaak voor je weerstand. Niet alleen vanwege de vitamine C, maar ook door de vele andere goede voedingsstoffen en vezels die in fruit zitten. Of dit direct verband houdt met jouw branderige gevoel, kan ik zo niet zeggen. Maar dat het heel vervelend is, kan ik me voorstellen. Je kunt het beste even naar je huisarts gaan. Bij voorkeur in overleg met je ouders, en anders ga je gewoon lekker alleen. Laat je even onderzoeken om vast te kunnen stellen wat er precies aan de hand is. De huisarts kan je dan medicijnen voorschrijven zodat je er weer snel af bent.

   Heel veel succes,
   Jack

 28. de afgelopen weken heb ik paar keer in de week momenten dat de hevige prikkelende, stekende pijn tijdens het plassen begint. een halfuur tot uur na het plassen heb ik steeds de behoefde om te moeten urineren. sinds kort valt het me op dat het urine soms een soort 'verdikking' heeft en lijkt alsof er iets wit verkleurd. soms is het heel erg donker, terwijl het even later heel licht van kleur kan zijn. zou dit iets 'ernstigs' kunnen zijn? mvg,

 29. Ik heb een branderig gevoel bij het plassen. Verdere geen symptomen. Kunnen symptomen van een ghoneroe pas na 2 maanden manifest worden of komen die al eerder. Als je verder geen enkele andere symptoom heb, geen koorts, geen pus of etter uit de plasbuis, ook geen onveilige sex gehad, kan je dan toch een SOA hebben?

  1. Hallo Jan,

   In principe zou je inderdaad een SOA kunnen hebben, ook zonder dat je seks hebt gehad. Ik raad je aan om even een afspraak te maken met je huisarts om zeker van je zaak te zijn.

   Veel succes
   Jack

 30. Hallo
  Ik heb al vier weken extreem vloei verlies
  En sinds twee weken heeft mijn urine een sterke geur.
  Ook moet ik de hele dag gapen en ben snel moe
  Ik heb niet onveilig sex gehad met mijn vriend de vader van mijn zoontje
  Wat zou het kunnen zijn

 31. Hi Jack,

  Ik heb vaak blaasontsteking gehad en soms ook de klachten maar de urine test bij de dokter vind niet altijd een ontsteking. Het vreemde is dat ik deze klachten altijd heb als mijn vriend in mij klaarkomt maar nooit als hij zich eerder terug trekt. Ik heb veel gelezen over dit onderwerp maar kan nergens iets over deze relatie vinden. Allergie voor sperma geeft jeuk klachten begrijp ik maar daar heb ik geen last van. Alleen de typische blaasontsteking klachten. Ik heb geen geslachtziekte en drink veel water/cranberry extract etc. Ik ben het een beetje zat steeds weer aan de antibiotica te moeten maar ik maak me vooral zorgen dat mijn lichaam zo slecht reageert op iets wat vanuit de natuur zo vanzelfsprekend is. Ik vraag me af of dit kunnen betekenen dat ik problemen zal krijgen met zwangerschap in de toekomst. Ik ben van plan dit uiteindelijk met mijn huisarts te bespreken maar hoor graag eerst uw mening. Heeft u hier weleens eerder van gehoord?

 32. Hallo,
  Ik ben een jongen van 13 jaar, en heb al lange tijd last van een branderig gevoel bij het plassen. Verder heb ik niet de kenmerken van: bloed, stinken, troebel etc. Puur alleen de pijn die ik voel, wanneer de urine door de plasbuis gaat.
  Alsof m'n urine warm aanvoelt.
  Wat zou dit kunnen zijn?

  BVD
  Jochem

  1. Beste Jochem,

   Het branderige gevoel bij het plassen kan meerdere oorzaken hebben. Mijn advies is om hiermee toch even bij je huisarts langs te gaan, die kan het beste vaststellen waardoor het branderige gevoel veroorzaakt wordt.

   Succes,
   Jack

 33. Beste, ik heb geruim een maand last van een branderig gevoel bij het plassen. Tevens komt er ook vocht uit me penis gelopen. Ik ben al 3x bij de huisarts geweest voor onder andere urineweginfectie test en soa test. Er waren geen afwijkingen gevonden en alles was goed. Nu weet ik gewoon zeker dat er iets niet goed is met me omdat dit toch niet normaal is. Ik heb voor komende maandag weer een afspraak staan bij de huisarts maar ik ben ten einde raad.

  1. Beste Steve,

   De klachten die jij hebt zijn inderdaad een teken van een onderliggend probleem. Echter, het branderige gevoel kan door verschillende gezondheidsklachten veroorzaakt worden. als je huisarts niet vast kan stellen waardoor je klachten veroorzaakt worden zal hij je moeten doorverwijzen naar een specialist.

   Succes,
   Jack

 34. Hej Jack,

  Ik heb het laatste jaar af en toe wel eens last gehad van wondjes en ontstekingen in mijn vagina, maar met de juiste behandeling ging dat telkens weer over. Mijn vorige vriend was niet erg romantisch en ik was dus vaak niet nat genoeg, wat dit alles veroorzaakte. Nu heb ik een nieuwe vriend die heel erg geduldig is en er voor zorgt dat ik weer heel erg vochtig ben vooraleer we vrijen, en ik hoopte daarmee van mijn problemen af te zijn. De eerste maand was dat ook zo, ik had nergens meer last van. Sinds een paar weken echter kreeg ik terug last, hoewel we een glijmiddel gebruikten wanneer ik niet vochtig genoeg was. Ik heb terug dezelfde behandelingen geprobeerd, maar ik blijf nu telkens na het vrijen een vreselijk branderig gevoel te hebben bij het plassen, enkel de eerste keer na het vrijen, daarna niet meer, dus de volgende morgen heb ik weer nergens last van. Mijn urine ziet er ook normaal uit, ruikt normaal, ik had ook een tijd meer en drogere uitscheiding, maar daar ben ik ook terug vanaf geraakt, enkel dat brandend gevoel blijft, wat heel erg vervelend is ... Ik weet niet wat ik er nog aan kan doen.

  1. Hallo Alice,

   het kan zijn dat het natuurlijke milieu van de vagina is aangetast, dit kan voor klachten zorgen. Factoren kunnen zijn glijmiddel, maar ook sperma. Ik denk dat dit een goede vraag is om te stellen aan een gynaecoloog.

   Succes!

 35. Hallo,

  Ik heb nu ongeveer 8 maanden last van terugkomende plas aanvallen. Soms gaat het een paar dagen, maar vervolgens begint het weer. Ook heb ik last van een enorm pijnlijk gevoel in plasbuis ( branden, steken etc). Het lijkt wel of ik keer een soort ontsteking in de plasbuis krijg. Me straal is wel gewoon goed en ook is de kleur goed. Verder is mijn urine onderzocht mijn bloed, en heb ik ook een cystoscopie gehad. Ze kunnen echter geen afwijkingen vinden. Eerst had ik er 1 keer in de week last van , nu is het bijna dagelijks. Dus zomaar op eens veel plassen, veel aandrang, enorm brandend gevoel. Deze week moet ik weer naar de uroloog omdat het erger aan het worden is. Ik hoop dat iemand mij kan vertellen wat ik heb. Alvast bedankt

 36. Ik heb sinds een paar weken last van een branderig gevoel tijdens plassen en het brandende gevoel zit op het uiteinde van de eikel, waar de urine uit komt zeg maar, ik heb nog nooit sex gehad, ik lees veel over ontsteking, maar ik heb niet dat ik vaak moet en dan maar kleine beetjes plas, daarbij heb ik ook alleen op die plek een branderig gevoel, weet iemand iets meer hierover,want t zit me niet echt lekker.

  1. Wat kan ik zeggen een jaar geleden bij de spoed conclusie 8 nierstenen verduisterd en een microchirurgie voor een inwendig sonde te plaatsen. Sinds dan heel veel last met te urineren soms veel en helemaal niets. Troebel en rozige kleur bij het afvegen. Pijn en druk vanonder blaas nierhoogte. Kan er niet meer van slapen moeite om neer te liggen of doms gewoonweg zitten. Bij wandelen komt de drang sneller nog sneller op kan er niet meer naar buiten komen als er geen toilet in de buurt is. Zweten ook regelmatig en problemen om de urine op te houden. Ik ben in Frankrijk maar vind precies dat ze niet weten waar het probleem ligt. Antibiotica futandantune helpt totaal niet wordt er moet van brand nig meer en diarree. Wat dien voor mijn leventerug opgang te krijgen.

 37. Hi Jack,
  De laatste tijd heb ik vaak na de seks een branderig gevoel alsof ik de hele tijd moet plassen maar dit moet ik dus niet. Nu komt dit branderige gevoel de laatste week ook terug gewoon na het plassen maar ook weer niet altijd, het vaakst gebeurd het in combinatie met alcohol. Het branderige gevoel blijft aan voor ongeveer drie kwartier en verdwijnt dan weer vanzelf, heeft u enig idee wat dit kan zijn?

 38. Ik heb voor al deze mensen hier een raadzame tip.....als je veel last hebt van blaasontsteking
  is het vaak zo dat je ontlasting te hard is...die knijpt als het ware de pisbuis dicht en doordat je dan niet
  goed uitplast blijft er een beetje urine in je blaas staan, dit veroorzaakt dan de blaasontsteking.
  Het is raadzaam om Movicolon te nemen, een zakje per dag houd de ontlasting breiig.
  Jullie zullen ervaren dat de blaasontsteking niet meer snel zal toeslaan.

  Groetjes Wil van der Helm.

 39. Hallo, ik heb twee dagen geleden seks gehad zonder condoom met mijn vriend. De volgende dag had ik ontzettend veel pijn bij het plassen en had ik continu pijn in mijn vagina. Ook had ik de hele tijd het gevoel dat ik moest plassen. Daarnaast plas ik niet hele grote hoeveelheden als ik moet. Van deze klachten heb ik nog steeds last. Wat kan dit zijn en wat kan ik eraan doen?

  1. Hallo,

   De kans is vrij groot dat je iets onder de leden hebt, iets wat door je vriend overgedragen is tijdens de onveilige seks.
   Ik raad je aan om zo snel mogelijk een afspraak te maken met de huisarts voor verder onderzoek. Hoe eerder je dit doet, hoe beter het is.
   Ook is het raadzaam om je vriend op de hoogte te stellen. Deze kan op zijn beurt weer andere bedpartners op de hoogte stellen.
   Hoe dan ook, als er iets aan de hand is, moet je nu actie ondernemen.

   Fijn weekend!
   Jack

 40. Hallo,
  Ik heb nu sinds gister een soort drukkend gevoel bij mijn blaas en drang om te plassen. Maar als ik ga plassen komt er maar heel weinig uit. Tijdens het plassen heb ik eerst geen last, maar dan komt er op het einde een soort steek.
  Wat kan dit zijn?

  1. Hallo,

   Dit klinkt een beetje als een blaasontsteking. Ik raad je aan om even een afspraak met de huisarts te maken. Deze kan je medicijnen voorschrijven waardoor de blaasontsteking snel weer over is. Het is belangrijk om het WEL te behandelen, want anders kan de ontsteking erger worden en zich verspreiden in je lichaam.

   Veel succes,
   Jack

  2. ik gebruik Tamsulosin tabletten om het plassen makkelijker te maken, wat gelukkig ook lukt.
   Geen gevoel dat ik vaak moet plassen en geen nadruppelen.
   Echter sinds een week heb ik een branderig gevoel bij het plassen en ook als ik niet urineer voel ik wat. Ik vraag me af of dat een urinebuisontsteking is of iets anders.

   Gerard

 41. Hoi, ik ben een meisje van 14, en heb de laatste tijd verschillende verschijnselen : pijn bij het urineren, bloed bij het urineren, brandent gevoel bij het urineren, dat ik vaak naar de wc moet en als ik op de wc zit weinig urineer, ik heb een vriendje en we hebben nog voorspel gedaan maar ik heb nu wel deze symtomen zou iemand mij kunnen helpen en uitleggen wat ik heb en wat ik er tegen kan doen
  Groet Anoniem

  1. Hallo anoniem,

   Gezien je leeftijd en je klachten, raad ik je sterk aan om even contact op te nemen met je huisarts, eventueel in samenspraak met je ouders. Ik vermoed dat hier sprake is van een urineweg-ontsteking. Wacht hier niet te lang mee, want zonder behandeling zullen de klachten alleen maar erger worden.

   succes,
   Jack

 42. Hallo,

  Ik had deze ochtend het gevoel dat ik zoals gewoonlijk naar toilet moest, maar toen ik probeerde kwam er erg weinig uit en deed het pijn. Ook zag ik dat er een hele kleine hoeveelheid bloed was. Ik ben op korte tijd nog 2 keer naar toilet geweest met hetzelfde gevoel. Ik dacht aan een blaasontsteking of iets dergelijks.. Maar tijdens de middag kon ik wel gewoon terug naar toilet zonder bloedverlies. Het enige wat ik nog heb is een stekende pijn op het einde. Ik ben ondertussen wel al uri-cran forte gaan halen. Is het mogelijk dat dit op 1 dag al sterk verminderd?

  Mvg

  1. Hallo Elise,

   Het zou kunnen zijn dat het al opknapt van de uri-cran Forte, maar dat is voor ieder mens verschillend. Ik raad je aan om voor de zekerheid even contact op te nemen met je huisarts, want er is altijd een achterliggende oorzaak. Hoe sneller er een diagnose is, hoe beter en sneller te behandelen!

   Heel veel succes!
   Jack

 43. Hoi,

  Elke keer nadat ik geslachtsgemenschap heb gehad met mijn vriend, heb ik last van mijn blaas, pijn met plassen en Heb ik een hevige pijn in mijn buik.
  Het vrijen gebeurd zonder condoom. Ik weet niet zo goed wat ik hier mee moet en ik ben te 'bang' om naar de huisarts te gaan.

  1. Hoi Jenny,

   Hoe vervelend het ook is, je moet echt even naar de huisarts. Hiermee rond blijven lopen maakt het alleen maar erger. Een nog beter plan is om samen even naar de huisarts te gaan. Waarschijnlijk steken jullie elkaar steeds weer aan, waarbij je vriend er minder last van heeft dan jij.

   Succes,
   Jack

 44. Hallo,

  Ik heb eerder een vaginale infectie gehad. Naar dokter gegaan en zalf gekregen.

  Paar dagen geleden (ongeveer 5) weer symptonen van vaginale infectie. De zalf mocht volgens de instructies gebruikt worden en dit heb ik gedaan (houdbaarheid was ook nog goed).

  Na paar dagen smeren (3) weer gestopt. Al deze tijd geen gemeenschap gehad met mijn vriend.

  Zojuist weer voor eerst gemeenschap en nu mega veel pijn met plassen momenteel nog. Brandend gevoel. Ik kan goed tegen pijn maar dit is toch een 8 op schaal van 10. Wat moet ik nu doen? Morgen proberen naar dokter te gaan of weer die zalm smeren?

 45. heb al een paar weken last van een branderig gevoel ,ben doorgestuurd naar de uroloog,reeds 2 maal in de blaas gekeken, geen blaasontsteking, reeds 2 maal een echo van de nieren, niets te zien ! nu wordt de pijn zo erg de laatste week dat ik het gevoel heb in brand te staan aan mijn vagina,de pijn komt onverwachts opzetten en duurt ongeveer 2 uur, en verdwijnt vanzelf zoals ze gekomen is .dit gaat gepaard met zweten en soms misselijkheid, moet nu wachten op ct met contrast om te kijken of er toch geen klein niersteentje zit, de pijn moet toch van ergens komen ?? iemand tips om de pijn te verlichten? dit brand zo erg!

 46. Ik heb sinds koort een kleine gekregen hele tijd nergens last van gehad maar als ikk naar de wc ga om te urineren heb ik verschrikkelijke stekende pijn tijdens plassen voel ik niks en als ik klaar ben weer een stekende branderige gevoel

  1. Heb na blaasontsteking 2 maanden geleden nog last van pijn onderbuik/rug , veel plassen met branderig gevoel. Maar ook het idee dat ik niet goed kan plassen. Vanmorgen eens gekeken, maar plasbuis eindigt in een suurt bult en eronder zit ook zo'n bult. De ingang van d vagina zit daardoor aan d zijkant. Ik kijk nooit daar en kan geen goede afbeelding op internet vinden om te vergelijken. Heb wel afspraak gemaakt met huisarts voor volgende week. Ik ben nu toch wel ongerust!

 47. hallo,

  ik heb sins vorige week een brandend gevoel bij het plassen. niet over heel de urine leider. dit enkel aan de eikel.nu vorige week heb ik bijna elke das gevreën met mijn vriendin waar ik al 2 jaar met samen ben, kan dit zijn dat ik mijn eikel toen overbelast heb of heeft dit er helemaal niks met te maken ?

  1. Het is heel goed mogelijk dat de gevoeligheid van je eikel het gevolg is van de (overmatige) stimulering. Is op zich niet erg. Als je een paar dagen geen seks gehad hebt, moet ook de gevoeligheid weer over gaan. Zo niet, dan toch even een afspraak met je huisarts maken.

 48. Hai Jack,

  Na onveilige seks gehad te hebben ben ik bang dat ik een SOA heb opgelopen. De angst komt voornamelijk door wat ik op het internet lees.

  Ik heb het idee dat ik me aan het inbeelden ben dat ik symptomen heb, nadat ik daar over heb gelezen.

  Zo heb ik het idee dat ik de hele tijd een druk in mijn plasbuis heb, maar wanneer ik het druk heb denk ik er niet aan en lijk ik ook geen druk te hebben gevoeld.

  Ik heb geen branderig gevoel tijdens het plassen, maar omdat ik er zo mee bezig ben lijkt het er op dat ik het een klein beetje heb en dan ga ik weer twijfelen.

  Zou het kunnen zijn dat het tussen mijn oren zit en ik me daardoor op een bepaalde manier ga voelen?

  Groet,

  Marco

  1. Opm zeker te zijn, raad ik je aan even een afspraak met de huisarts te maken voor een bloedonderzoek.
   En nee, het zit niet tussen je oren: Luister gewoon naar je eigen lichaam!

   Succes!

 49. Wanneer iemand aandrang heeft om te plassen dan kan die persoon het vaak eenvoudig ophouden.
  Bij mij is dat niet het geval. De aandrang wordt zo hevig dat ik denk het in mijn broek te doen. Vooral met
  autorijden is dit zeer vervelend, je moet plassen of je wilt of niet.
  Dan ontstaat er een pijn, een pijn van aandrang die steeds heviger wordt. Deze pijn heb getracht te lokaliseren
  en kom tot de conclusie dat het een pijn is in de plaspijp tot de opening bij de eikel. Vaak rennen naar
  het toilet en opgelucht urineren. Een verademing daarna. Bij de eerste druppels is de pijn direct weg.
  Een goede straal en rond de 200 ml aan inhoud. De ene keer lichte urine tot donker aan toe de andere keer.
  De geur is neutraal.
  Misschien kun je mij helpen wat het is en hoe op te lossen. Dank alvast.
  Met groet, Eric.

  1. Hoi Eric,

   Dit klinkt als aandrangs-incontinentie. Dit kan het gevolg zijn van overmatig alcohol of koffie gebruik, maar ook psychologische factoren spelen hierin een grote rol. Slik je ook medicijnen? Heb je de lijst van bijwerkingen al eens nagekeken?

   Ik raad je sowieso aan zo snel mogelijk even een afspraak bij de huisarts te maken voor een correcte diagnose.

   Laat je me weten wat de arts hier van vindt?

 50. Hoi Jack,

  Sinds precies een maand heb ik constant de drang dat ik moet plassen. Ben toen ook een week ziek erbij geweest. Momenteel voelt het nog steeds continue of ik moet plassen en dit doet erg veel pijn. Daarnaast voelt mijn onderbuik erg hard aan. Verder niet veel klachten. Ik ben al zes keer bij de huisarts geweest, maar hij komt ook niet verder. Urine is meermaals onderzocht en heeft zelfs op kweek gestaan. Hier komt telkens niks uit.

  Enig idee? Wordt er behoorlijk moedeloos van!

  Groetjes,
  Marjolein

  1. Ik kan me voorstellen dat je hier behoorlijk moedeloos van wordt, Marjolein!

   Heb je er wel eens over nagedacht om een second opinion aan te vragen? Het mag duidelijk zijn dat er iets aan de hand is, en ik vind het vreemd dat jouw arts niet verder kijkt dan alleen maar de urine onderzoeken. Is er ook bloed afgenomen om te testen? Wellicht is er sprake van een ontsteking.

   Hou je me op de hoogte?
   Succes!

  1. In eerste instantie wordt de diagnose gesteld door uw eigen verhaal, in combinatie met lichamelijk onderzoek. Een bloedonderzoek wordt vaak gedaan om zeker te zijn van de juiste diagnose.

   Succes en een fijn weekend!

 51. Hoi jack,

  Ik heb al 3 dagen bij het laatste beetje plassen een heel erg branderig gevoel.. Urine ziet heel licht van kleur, ruikt een beetje.
  Ben naar de huisarts geweest om urine na te laten kijken had wat bloed in urine.. Zij raden me aan om het nog even aan te kijken en goed te drinken..
  Ben ook al 5 dagen erg moe en futloos..
  Wat denk jij?

  1. Hoi Lynn,

   Lichte urine is vaak niet een indicatie dat er wat aan de hand is, evenals de zwakke geur. Dit kan te maken hebben met iets wat je gegeten of gedronken hebt. De moeheid hoeft hier niets mee te maken te hebben.
   Kortom: Wacht inderdaad maar even af, en inderdaad goed water drinken.

   Succes

 52. Ik kamp al 2 maanden met een branderig gevoel en het gevoel constant te moeten plassen, er is 2 keer een blaasontsteking geconstateerd, ik heb 3 keer antibiotica gehad, alle mogelijke onderzoeken om te kijken of er een niersteen was, een CT scan een cystoscopy, en onlangs weer 2 urineonderzoeken om te kijken of te cystoscopy mogelijk een ontsteking heeft veroorzaakt, maar geen onsteking aangetroffen. Het branderige gevoel is erger dan ooit, en nu dus al 2 maanden, het gevoel dat je naar het toilet moet hollen, en dat dan dag en nacht, mentaal word je daar gek van want je krijgt nooit rust in je hoofd, ik blijf maar naar de huisarts en dan weer de uroloog gaan in de hoop dat ze me ervan af helpen, ik heb geen idee wat de oorzaak is behalve dat er 2 keer kort na elkaar sprake was van een blaasonsteking, verders niets, ik heb die eerste blaasonsteking dus mogelijk 4 weken gehad en zou daar nu 4 weken vanaf zijn. Maar kan ik dan nog steeds die klachten hebben, waar vind ik antwoorden, het is zo om wanhopig van te worden dat ik niet weet waar ik heen moet gaan, het is echt onverdraaglijk zoveel weken, svp als je een antwoord hebt voor me post dan dan, dankjewel.
  Jane

  1. Hoe graag ik je ook zou willen helpen, Jane. Ik kan je hier helaas geen sluitend antwoord op geven.
   Het belangrijkste advies wat ik je kan geven is het volgende: Doorzetten bij de artsen om de onderste steen boven te krijgen, ook al zakt de moed je misschien in de schoenen. Alleen dan kun je rust in je hoofd krijgen.

   Ontzettend veel succes!

 53. Hallo
  Ik heb het al eens eerder gehad maar dat was binnen een paar dagen weg dat kwam door dat me ex me vingerde nu heb ik een vriend en heb ik gwn sex en nergens last van maar sinds gisteren heb ik het weer die pijn en brandende gevoel bij het plassen zou het kunnen zijn dat hij mij te hard heeft gevingerd hoe kom ik van deze pijn af help me alsjeblieft mijn vriend weet nie dat ik hier last van heb.

  Groetjes onbekend

  1. Als het vingeren een beetje te wild gaat, kan het gebeuren dat er in je lichaam een kleine beschadiging opgetreden is wat nu pijn doet bij het plassen. Dit moet na een paar dagen weer overgaan, anders toch even een afspraak met je huisarts maken voor een onderzoekje.

   Je vriend weet het niet, maar toch is het belangrijk om hierover met hem te praten. Alleen op deze manier kun je hem duidelijk maken dat het volgende keer wat minder wild moet. Praten over dit soort dingen, ook tijdens het vrijen, is van groot belang voor de kwaliteit van het vrijen, voor jullie allebei!

 54. Hallo mijn dochtertje van 6 klaagt vaak over buikpijn en pijn bij het plassen. Het is geen blaasontsteking volgens de kweek. Dokter heeft ons naar een bekkenbodem therapeut gestuurd. Ze heeft oefeningen gehad Hoe ze moet plassen en ontlasten. Maar het probleem is niet over. Wat voor een stappen moeten wel nu gaan ondernemen? Misschien overbodige mededeling, ze heeft ook last van exzeem en waterwratjes en veel oorpijn.

  1. Als het een fysiek probleem is, zouden de artsen toch iets moeten vinden. Zijn er foto's gemaakt?
   Ik zou overleggen met je behandelend arts voor een eventuele volgende stap, mits er genoeg tijd genomen is voor de bekkenbodem-specialist.

   Even een andere benadering: Heb je wel eens gedacht aan een meer holistische aanpak? Aangezien er meerdere kwaaltjes en aandoeningen zijn, kan het best met elkaar verband houden, ook al 'zien' de artsen dit niet.

   Ik wens je ontzettend veel succes!

 55. Hoi
  Ik heb steeds als ik heb gemastrubeert pijn bij plassen brandend gevoel weinig plassen de pijn houdt na het plassen wel tot 3 dagen aan
  Ik ga zondag met me vriend vrijen maar ik weet niet of het nu wel kan ik ben heel erg onzeker en durf he niet tegen me ouders te vertellen en ook niet tegen een dokter
  Gr

  1. Als de pijn alleen aanwezig is na het masturberen, dan kan het zijn dat je misschien een beetje te wild masturbeert.
   Als je op dit moment last hebt, laat het masturberen dan even achterwege. Maar als het steeds vaker en langer voorkomt, dan ontkom je er niet aan om er met je ouders over te praten en/of een afspraak met de huisarts te maken. Met name deze laatste heeft een geheimhoudingsplicht en zal echt niet opkijken van jou verhaal.

   Je onzeker voelen als je voor het eerst met iemand naar bed gaat is heel normaal.Stel je verwachtingen niet te hoog, doe rustig aan en vooral genieten! Ga je vooraf niet druk maken over hoe, wanneer en waarom. Laat het lekker gebeuren en ga lekker genieten. Alleen dan zal dit een top-ervaring worden!

   Heel veel succes!

 56. Hallo Jack,

  Ik heb sinds vorig jaar sept/okt pijn bij het plassen en na het plassen een branderig gevoel ook binnen aan de schede.
  De huisarts heeft me onderzocht op blaasonsteking,soatest en een uitsttijkje daar is niks uitgekomen, omdat ik geen jeuk heb, of vieze geur of afscheiding
  Ik ben daarna doorverwezen naar een gynaecoloog die kon ook niks vinden bij het voelen aan de binnenkant aan de bovenkant drukken deed wel pijn, Maar verder wist hij niet wat t kon zijn.
  Ik heb ph waarde pillen meegekregen, maar dat heeft ook niet geholpen.
  De gynaecoloog heeft aangegeven dat als de pillen niet werkt ik weer naar mijn huisarts moet gaan. Nu dus een aantal maanden verder heb ik volgende week weer een afspraak bij mijn huisarts, maar ben er niet gerust op dat ze er nu wel achterkomt wat het is. En ik heb geen idee wat ik verder nog kan doen. Het begint nu erg vervelend en pijnlijk te worden dat ik oom paracetamol erbij moet nemen.

  Gr,
  Jose

  1. Dit is voor mij erg lastig om een sluitende diagnose te stellen. Ik ben geen arts.
   Maar in jouw geval zou ik ook eens de mening vragen van een andere huisarts, een second opinion. Een paar andere ogen kan heel erg leerzaam zijn!

 57. Hoi,

  Ik heb vaak last van nierstenen. In november is deze operatief verwijderd. Nadien constant branderig gevoel met plassen. Naarmate urine minder sterk wordt het branderige gevoel minder. Maar nog steeds gevoelig.
  Bloed is onderzocht, was ok , scan gehad: geen nierstenen die "lopen".
  SOA kan het niet zijn. Uroloog weet het ook (nog) niet. Wat zou het wel kunnen zijn?

 58. Hoi,

  Ongeveer een week geleden kwam ik er achter dat mijn urine anders rook dan normaal, een rottig luchtje. Eerst dacht ik dat ik wat verkeerds had gegeten, maar 2 dagen daarna kreeg ik een jeukerig/branderig gevoel bij mijn urinebuis. Ik hoopte nog dat het vanzelf wel over zou gaan, maar de jeuk en het branderige gevoel wordt met de dag erger en nu heb ik ook vaker het gevoel dat ik nodig moet plassen, maar dan komt er heel weinig uit. Ik heb verder alleen seks met condoomgebruik dus ik ga er niet van uit dat ik een soa heb opgelopen.
  Wat zou de reden kunnen zijn waardoor ik dit heb en moet ik ermee naar de dokter of gaat het vanzelf wel weg.

  Groetjes, Eva

  1. Het is erg lastig om hier een sluitend antwoord op te geven, Eva.
   Het beste is om even langs je huisarts te gaan voor een correcte diagnose en eventueel behandeling.

   Veel succes!

 59. Hallo,
  Ik heb steeds last van een brandend gevoel bij het plassen wat eindigd in een intense pijn, als ik erna opsta voelt het erg vreemd.
  Mijn urine is lichtgekleurd en erg troebel, bij het afvegen is het een geelrozige kleur.
  heeft u een idee wat het kan zijn

  1. Voor een correcte diagnose, kun je het beste even een afspraak maken met je huisarts, Milou.

 60. Hallo,
  Ik heb al sinds zaterdag last van een wondje in me binneste schaamlip vlakbij mijn urinegaatje. als ik moet toileteren dan brand het best wel heftig doordat urine natuurlijk zuur is. Ik ben nu al bijna 2 dagen niet wezen toileteren doordat het zo heftig brand. Ik durf ook niet naar de huisarst want heb daar geen fijn gevoel, alleen als het na een weekje nog niet weg is ga ik maar wel. Ik moet hierbij ook vertellen dat er een geel laagje overheen zit ik denk dat het een koorstje is maar weet het niet zeker. Mijn vraag is: hoe kan ik alsnog toileteren zonder dat het brand? (Ik heb vaseline en sudocreme al uitgeprobeert maar het bleef branden)
  Vriendelijke groet.

  1. Ik snap heel goed dat je geen fan bent van een bezoeken aan de huisarts, maar toch is het noodzakelijk.
   En als je je niet goed voelt bij je huidige huisarts, waarom dan niet een andere huisarts proberen? Wellicht een vrouwelijke huisarts?

   Als je het niet behandeld, zal het urineren blijven branden. Alleen een bezoekje aan de huisarts, en de juiste medicatie, kan dit oplossen.

 61. Gisteren naar de dokter geweest, had de avond/nacht er voor last van enorme pijn bij het plassen en van ellende ruim 5 uur op de pot gezeten.
  Tevens koude rillingen, 38,8 koorts, zweten, dan warm en dan weer koud ..
  Volgende dag weer kleine beetjes plassen en duidelijk roodbruin met zo nu en dan stukken bloed stolsels ;(

  HA gaf aan urineweg infectie, urine is wel op kweek gezet. Ben benieuwd wat de veroorzaker is..

 62. Hallo,

  Ik heb al 9 maanden last van n soort van blaasontsteking. Vaker midden oo de dav nadat ik ben gaan plassen krijg ik een brandend gevoel en constant t gevoel alsof ik moet plassen. Dit houd n half uur, een uur, 3 uur of soms n hele dag aan. Gemiddeld heb ik dit 3 à 4x pe week. Sinds n week heb ik ook steken in mn linker zij. Meestal tijdens seks voel ik dit. Ben al bijnde huisarts geweest urine is in orde, inwendig onderzoek is in orde verder zegt de huisarts alleen : er is medisch geen verklaring voor. Kan iemand mij helpen wat ik moet doen om hiervan af te komen?

 63. Beste Jack,

  Mijn vriendin die nu ligt te slapen heeft veel last van steken in haar blaas(-omgeving) en ook richting haar eierstokken. Ook heeft ze een branderig stekend gevoel bij t plassen en moet ze erg vaak, ook 's nachts.. De steken lijken heftiger te worden en voordat ze ging slapen rook haar vagina naar pus, vlak nadat ze gedouchd had. We denken dat de lucht uit het plasgat kwam maar weten het niet zeker.
  Omdat ze vorige week al jeuk had in haar vagina, had ze al een schimmeltablet ingebracht maar daarna zijn de vorige beschreven klachten erger geworden. Ze heeft vaker last van vaginale schimmel. Soms na de anale sex.

  Ik ben bang dat ze een bacteriële infectie heeft aan haar blaas en urinewegen en ben ook bang voor nierbekkenontsteking..

  Heb je enig idee wat het zou kunnen zijn? We zitten namelijk ook nog op een eiland in thailand waar we de enige touristen zijn zonder winkels en dokter..:(

  Alvast heel erg bedankt voor uw reactie!

  1. Hoe lastig het ook is, toch moet je even op zoek naar een arts. Ik neem aan dat er wel noodhulpdiensten beschikbaar zijn op een naburig eiland?

 64. Hallo,

  ik heb nu sinds een week branden gevoel bij het plassen. als ik dan op de WC zit krijg ik een erg persdrang met brandend pijn.
  ik drink meer dan 3 L per dag, en moet daarom ook vaak naar de WC maar de pijn blijvt zelfde.
  ik heb al 2 keer een test gehad of ik blaasonsteking heb, maar nee.

  ook al moet ik niet plassen, het jeukt en brand de hele tijd..

  please help!

  1. Heb je bovenstaande tips toegepast?
   Wellicht is het een idee om een second opinion te vragen aan een andere arts?
   Het is duidelijk dat er iets aan de hand is. Wellicht moet de arts even verder kijken dan alleen maar een test op blaasontsteking.

   1. Hallo

    heb een vraag ik had sexs gehad met een prostituee na dat ik sexs heb gehad ging naar de condoom kijke dacht dat het gescheurd was want ik zag helemaal niks inde condoom na dat ik klaar was ging ik snel van paniekerig weg vandaar ik ging ff naar de benzinestaion naar het wc omdat dat ik nog paniekerig was ik wist niet wat ik moest doen ik ging naar wc daar ging ik me eikeltje wasse met water maar het was zooo dom van mij dat +hand zeepging gebruiken op me eikel ik was zo bang dat ik iets had omdat ik niks zag na dat ik handzeep ging gebruiken op me eikeltje ging ik het heletijd schrubben daarna met water weer weggehaald na 3dagen begon er brandrige gevoel pijnlijk jeuk begon was meteen bang geworden dat ik iets had want iets klopte niet want ik voelde net normaal niet zo dacht laat het nog ff dus na een week ongeveer kreeg ik rode stippe opme eikeltje dacht gelijk naar de huisarts gaan afspraak maken daarna ze hebben gekeken dat het een schimmeltje is maar het deed zo pijn jeuk iritatiesie het gaf mij alleen maar frustratie daarna hebben ze mij een crem gegeven daktorine het is zo sterk spul heb dat gebruikt 2weeken lang het ging over dacht dat het verbij was groote elende maar dat was nog het maar een beginnetje begon weer te komen pijnbij het plasse brandrige gevoel dat me eikeltje het iriteerd gewoon en ik vind het niet Daarna ben ik weer naar huis arts geweest ze hebben me 2 soa teste late doen maar kwam er niks uit gelukig... Maar als nog er klopt iets niet bij mij want ik voel me niet als eerst daar beneden het is nu bijna 2 en half maand aan de gaande dit pijn kan ook niet eens zitten het jeukt een beetje maar meer beranderig gevoel het voelt niet pretig heb nog een week en dan ga ik voor hiv test en ik hoop dan dat ik ook niks heb maar als ik niks heb onder me eikel waar me toopje is het geeft gewoon beranderig gevoel ik wil echt wetten wat kan ik er aan doen want ga naar de huisart en die zegt gewoon afwachte maar hoelanger ik wacht hoe meer ik pijn krijg mijn vraag is nu kan iemand mij alsjeblieft uit leggen wat het kan zijn of ik nou medicijne er voor kan kopen of wat dan ook want dit pijn is niet normaal brandrig gevoel afentoe komt het en afentoe gaat het weg maar ik weet het echt niet wat het is kan iemand alsjeblieft mij be antwoorden en mij graag helpe met mijn vraag tekens???

    1. Toch maar weer terug naar de huisarts. Ik kan hier in ieder geval geen zinnig woord over zeggen.
     Misschien een idee om naar een andere huisarts te gaan, voor een tweede mening?

 65. Beste Jack,

  Ik heb om de zoveel tijd last van een branderig gevoel tijdens en na het plassen, pijn na hat plassen en het gevoel dat ik moet plassen.
  Ik ben hiermee naar de dokter geweest en er waren bloedcellen in mijn urine, dus heeft mijn dokter me anti-biotica voorgeschreven.
  Elke keer doe ik die kuur van 5 dagen, maar zou liever niet grijpen naar pillen elke keer en eventueel de oorzaak vermijden.
  Ik heb me laten vertellen dat er een aantal zaken zijn dat je niet mag doen en wel moet doen. Zoals niet overdreven wassen, plassen voor en na seks, veel drinken. Behalve veel drinken doe ik dit allemaal.
  Wat kan de oorzaak zijn dat die last regelmatig terugkomt?

  Alvast bedankt!
  Joan

  1. Antibiotica als oplossing voor slechte bacteriën, wat er waarschijnlijk bij jou aan de hand is, zijn heel doeltreffend, maar doden ook de goede bacteriën. Daardoor is je hele balans in de war, zowel in je vagina als in je darmen. Na iedere kuur krijgt het niet de kans om te herstellen, dus zal de slechte bacterie weer de kop opsteken.

   Probeer sowieso antibiotica te vermijden, en alleen te gebruiken als het echt niet anders kan. Neem na een antibiotica-kuur altijd een probiotica om je balans weer te herstellen.

 66. Hoi,

  Heb ongeveer 1 maand geleden 1x betaalde sex gehad en weet heel stom zc. Misschien niet zo fijn om te lezen maar denk dat het belangrijk is, toen ik voor het eerst met mijn penis in haar vagina ging voelde ik meteen een soort snijdend gevoel aan 1 kant van mijn eikel. Nu heb ik nog steeds last van een branderig gevoel en rood aan topje van mijn eikel, ook af en toe dat snijdend gevoel aan die ene kant van mijn eikel. Heb gisteren de uitslag van mijn soa test gekregen op chlamydia, gonorroe en schimmelinfectie en dat was gelukkig allemaal goed. Enig idee of advies maak me wel zorgen dat het dadelijk een hiv is hoop het niet.

  1. Als je helemaal zeker wilt zijn, moet je even terug naar je arts, en vragen om een volledige test. Dus een test op alle mogelijke SOA's. Hierin kunnen ze ook een HIV test opnemen.

 67. Hoi,
  Ik heb blaas stenen die over 2 weken verwijderd (vergruisd) gaan worden.
  Is tijdens een kijk onderzoek naar voren gekomen.
  Maar ik heb behoorlijk last van pijn en aandrang, zeer gevoelige allemaal tijdens lopen en zitten. Kan dat nu allemaal komen door de blaas stenen?
  Ik heb geen ontsteking denk ik ofzo, zegt de uroloog.

  Maar het begint behoorlijk vervelend te worden en ik moet nog 2 weken wachten 🙁

  Dank alvast voor je antwoord.

  1. Dit zou best eens van de stenen kunnen komen. Het is niet voor niets dat ze vergruist worden, omdat ze te groot zijn om je lichaam via de natuurlijke weg te verlaten.
   De grote van de stenen kan inderdaad heel erg vervelend voelen.

   Ik wens je heel veel succes, want dit zal niet gemakkelijk worden om te wachten. Maar besef één ding: Na het vergruizen is het grootste leed voorbij...

 68. Hallo,

  Ik heb al 2 dagen veel pijn als ik aan het plassen ben. Ik wil dan weer verder plassen maar dan doet te veel pijn. Er zit soms bloed in de wc. Mijn vader en moeder zeggen dat ik ongesteld ben, maar is dat ook zo? Het zou fijn zijn om het te weten of het iets anders is of dat ik gewoon ongesteld ben.

  Alvast bedankt voor het antwoord

  1. Je ouders hebben waarschijnlijk gelijk, je wordt voor de eerste keer ongesteld.
   Deze eerste keer is vaak erg onregelmatig en kan soms wat pijnlijk zijn.

   Mocht de pijn na een week niet over zijn, dan raad ik je aan om even een afspraak met je huisarts te maken. Maar normaal gesproken is dit gewoon je eerste keer, en is er voor de rest niets bijzonders aan de hand. Behalve dan het feit dat je 'vrouw' wordt...

   Veel succes!

 69. Hallo, ik heb al een halfjaar last van steken in beide ballen. Soms in de testikel zelf, soms in 'de draad' die naar mijn bal toe loopt. Ik heb eens in de paar weken ook last van een branderig gevoel tijdens het plassen. Ik ben ruim 5 keer naar mijn huisarts geweest, mijn ballen zijn meerdere malen gecontroleerd, er is een echo gemaakt van mijn ballen en er is een soa test gedaan. In alle onderzoeken is er niks ernstigs uitgekomen. Is het mogelijk dat dit optreedt zonder dat er iets ernstigs de oorzaak is?

  Groeten, Michael

  1. Daar kan ik weinig van zeggen, Michael. Ik ben geen medicus.

   Wellicht een idee om een dagbokje bij te houden, om te kijken wat de eventuele oorzaak zou kunnen zijn? Wellicht komt de 'pijn' na het vrijen? Of misschien heb je iets speciaals gegeten?

 70. Hallo, ik heb een vergrote prostaat. Nu heb ik sinds maanden last van erg brandende urine, altijd net voor het slapen gaan. Vreemd, want gedurende de dag heb ik dit niet. Is hier misschien een verklaring voor? Mvg.

  1. Hier heb ik niet zomaar een verklaring voor, Marcel.
   Wellicht een idee om eens in de gaten te houden wat je eet en drinkt gedurende de avond, wat invloed kan hebben op je urine.

   Veel succes!

 71. Hallo,
  geruime tijd heb ik volgens zeggen bloed in mijn urine, ik heb meerdere testen ondergaan wo een onderzoek via de penis naar de blaas toe, en dat was prima in orde niets te vinden volgens ziekenhuis en dokter.
  Wel heb ik tot 2x toe een acute alvleesklier ontsteking gehad wat best impact had Ik gebruik geen alcohol ter info.
  Mogelijk een galsteen zei de huisarts maar zekerheid is er dus niet.

 72. hallo ik heb sinds zaterdag al last met plassen ik heb der de hele weekend mee gelopen en weet gewoon bijna zeker dat ik een blaasonsteking heb gistere na de dokter geweest kwam dus niks uit wat ik wel raar vond tevens ben ik ook nog eens ongesteld ik zit nu al paar nachten op al vanaf 4 uur dan neem ik een paracetemol en 2 keer per dag een cranberry tablet maar ik moet gewoon s,nachts 2 kruike mee na bed nemen eentje pnder de bille en 1 tusse me benen anders hou ik het gewoon niet uit nu moet ik vammidag weer terug het moet toch een oorzaak hebbe ik heb pijn met plasse maar ook daarna blijft de pijn wel stevig hange en dan doe ik de kruike en dat duurt dus best lang voor het efect heeft ik ken geen spijkerbroek drage dus heb gewoon een huispak aan miss hebbe jullie een idee

 73. Hallo,

  Ruim een maand geleden ben ik gestopt met roken.
  Daarna problemen met mijn darmen gekregen en tevens met plassen een brandend gevoel urine ruikt sterk nett als ontlasting en pijn in mijn zij.
  Heb al een echo van de bovenbijk gehad van de week alles in orde.
  Dit alles is begonnen een aantal dagen na het stoppen met roken, nu eigenlijk spijt van meer last dan gemak en meer beperkingen.
  Weet iemand raad of komt het bekend voor ???
  Ik hoor het graag morgen maar weer langs de arts.

 74. Hallo ik heb vorige week mijn maandstonden gehad en sindsdien na mijn maandstonden heb ik last op het eind van het plassen ik heb een nieuwe verpakking van tampons Pearl dan gebruikt voor het eerst en gebruik altijd het echte merk van tampons ik moet vaak plassen eerst kleine beetjes nu al weer wat meer en het plassen gebeurt pijnloos maar wanneer ik bijna gedaan heb heb ik een prikkelend gevoel niet branderig en dat voelt als een kleine druk op mijn clitoris waar de urine uit komt dat komt toch door u clitoris toch ? En dan als ik mijn slip terug aandoe voel je die druk en heb ik soms gevoel dat ik nog moet plassen en voel je die druk als je slip aandoet

  1. Ten eerste: De clitoris heeft niets te maken met het plassen. De urine komt uit je plangaatje wat vlak onder de clitoris zit.
   Wellicht is jouw probleem gerelateerd aan het gebruik van de tampons. De tampons zelf zijn prima, maar veel tampons zitten lichaamsvreemde stoffen verwerkt, waar jouw lijf op schijnt te reageren.
   Vraag eens bij de apotheek om natuurlijke tampons, zonder enige toevoegingen. Of gebruik gewoon maandverband.

 75. Hoi, ik heb de afgelopen paar dagen soms last van een branderig gevoel als ik plas. Het branderige gevoel is er alleen wanneer mijn blaas leeg is of als ik het laatste beetje uitplas. Ook heb ik bijna een constante aandrang om naar de wc te gaan als mijn blaas leeg is. Alleen gisteren begon het ook nog een beetje te bloeden met het plassen. Ik wordt wel binnenkort ongesteld, maar het bloeden is ondertussen wel weer gestopt. Een SOA kan het niet zijn want ik ben nog maagd. Als baby heb ik wel ooit een blaasontsteking gehad, maar ik weet niet of dit relevant is. Wat moet ik doen?

  1. Ik kan daar weinig over zeggen, Floor. Wellicht weer een blaasontsteking.
   Het is verstandig om even een afspraak met je huisarts te maken. Deze kan de juiste diagnose stellen.

 76. Hallo,

  Ik heb al ongeveer 2 jaar last van het einde van mijn plasbuis ( waar het uitkomt dus) Ik ben al getest op soa's, inwendig onderzoek, uroloog geweest (kon ook niks vinden) Met blaasontsteking testen komt er soms wel uit dat ik een blaasontsteking heb en soms niet. medicijnen hiervan werken overigens niet.

  Mijn dokter weet het verder ook niet en zegt dat het van zelf weer over gaat.

  zijn hier ook supplementen voor dat mij zou helpen? (D-manosse, Vitamine C bruistablet, Vitamine C pilletjes) werken niet.

 77. Hallo Jack. Ik ben 77 jaar en woensdag avond kreeg ik koude rillingen ,voelde me onwel en thuis gelijk naar bed met 3,9 verhoging.
  De volgende morgen voelde ik goed maar 's middags weer klapper tanden en uren slapen met tudssenpozen.maar na 1uur begon het klzappertanden weer ook in de avond en nacht. Vanmorgenv oelde ik weer goed doch na de middag weer klappertanden
  Plassen is met zeer kleine beetjes heel; frecuent nem vanaf dag 1 regelmatig paracetemol ,maar ervaar geen enkele verbetering !
  Wat nu ?Gaan maandag tot zaterdag naar Berlijn.......

 78. Heel soms heb ik tijdens het plassen een.soort steekje in myn urinebuis beetje aan t einde. Wat kan dit zijn? Het is niet altijd

 79. Hallo

  Ik heb bij het plassen een naar gevoel het uiteinde van mijn plasbuis is rood en ik moet vaak naar de wc als ik een beetje aandrang hebt voel ik het al.
  Ook als ik me eikel zie stinkt die.
  Ik heb plasjes ingeleverd maar ze kunnen niks vinden wat moet ik doen.

  1. Wellicht is een second opinion erg leerzaam. Het is duidelijk dat er iets aan de hand is!

 80. Net als iemand anders heb ik brandende pijn bij plassen nu opeens als ik net wakker word. Ik dronk de laatste dagen weinig maar dit heb ik nog nooit gehad. Zeer sterke ammonia geur. Meer water drinken daarna geen last van. Nu tweede dag dat dit zo is. Rest van de dag geen pijn ergens van. Wat zou het kunnen zijn? Zou het een plasbuisontsteking kunnen zijn?

 81. Beste.
  Ik heb sinds kort terug een relatie en we zijn nu voor de eerste keer naar bed geweest met ons 2 (heb al sex gehad ) en nu doet mijn blaas echt heel irritant en doet pijn en wat branderig zo wel mijn blaas als plasnuis maar ook mijn baarmoeder voelt ook pijnlijk wat zou het kunnen zijn en wat kan ik er aan doen ben veel water aan het drinken daar daardoor word het soms erger van mijn en branderig heid hoe komt dit ?

  1. Klinkt als een urinewegontsteking, Fientje.
   Maak snel even een afspraak met je huisarts voor een correcte diagnose en behandeling.

 82. mia heb verschrikkelijk pijn bij het plassen moet soms 4 keer per uur en s nac hts om het uur . sukkel 3 jaar heb 2maalnoperatie gehad aan de plasbuis maar 3 weken later begint het alweer ik ben 81 jaar en denk als het zo moet dan hoeft het voor mij niet meer mijn huisarts zegt dat er niks aan de hand is maar hij voelt de pijn niet ook heb ik last bij de ontlasting ik ben n bolletjes poeper maar de huisarts zegt het zal wel aan de leeftijd liggen weet niet meer wat ik doen kan wie heeft hier ervaring mee geef mij is n goede raad

 83. goedemiddag,

  ik heb een brandend gevoel bij het plassen er er komt bloed erbij tijdens het plassen. ik heb niet echt andere klachten. heb het brandend gevoel wel al 4 dagen maar pas vanmorgen begon het bloeden bij het plassen. ik voel ook pas vandaag een soort krampend gevoel in de onderbuik. wat kan ik hiertegen doen of gebruiken zodat het over gaat?

  mvg,
  stefan

 84. Hi Robbert Jan,

  Vorige week werd ik door een vrouw afgetrokken met een hoop zeep. Die vrouw deed dat echter zo hard dat ik gelijk al pijn in mijn urinebuis voelde (alsof het scheurde). De afgelopen dagen is mijn urinebuis nog meer pijn gaan doen waarbij er nu ook groengele pus uitkomt. Is dit een SOA (ben alleen afgetrokken) of is de wond in de urinebuis gaan ontsteken?

  1. Dit lijkt me de moeite waard om even langs te gaan bij je huisarts, Peter. Een SOA lijkt me uitgesloten, maar je weet maar nooit!

 85. Beste,

  Ik heb afgelopen vrijdag/zaterdag nacht gemeenschap gehad en Ik ben gister (zondag op maandag nacht) wakker geworden en moest naar de wc, wat erg voelde als een blaasontsteking. Ik heb al erg veel keren te maken gehad met een blaasontsteking, dus zoals gewoonlijk nam ik een kop knoflookthee en voelde de pijn daarna wegzakken. Het is nu dinsdag avond en ik heb nog steeds geen last, behalve als ik moet plassen. Het laatste beetje geeft een erg branderig gevoel maar zodra ik uit geplast ben is de pijn ook verdwenen, ik heb een kleine beetje aandrang nadat ik naar de wc ben geweest maar ook dat verdwijnt weer. ik zorg dat ik voldoende (1,5/2 liter) water drink, en in mijn beleving is dit ook dus geen blaasontsteking aangezien ik dan niet eens van de wc durf te komen.

 86. Hallo,

  Afgelopen week heeft mijn vriend me best hard gevingerd en het deed pijn omdat ik het nog nooit had gedaan, ook had ik hem gepijpt.
  Nu een paar dagen later heb ik steeds last van branderig gevoel bij het plassen veel moeten plassen maar weinig urine en ik zag een beetje bloed
  Wat zou dit kunnen zijn?

  1. Zeker als dit de eerste keer is, en je vriend niet echt voorzichtig is geweest, dan kan het weefsel in je vagina beschadigen.
   Het bloeden zal weer stoppen, en de pijn zal ook weer verdwijnen. Maar probeer het volgende keer iets voorzichtiger aan te pakken.

 87. Als plas heb ik een brandt gevoel en komt licht bloed uit wat kan ik doen ? want is veel water drinken goed voor?

 88. Hallo,

  Ik heb een branderig gevoel bij het plassen ,en na het plassen heb ik het gevoel dat ik weer moet plassen terwijl er maar iets uit komt.
  Afgelopen week werd ik twee a drie keer badend in het zweet wakker.
  Ik heb ook af en toe een raar gevoel in mijn rechter zijde ,een gevoel dat ik vroeger ook wel eens had als ik had gegeten en buiten ging rennen.

 89. Hallo

  Ik heb 1keer op de 2 maanden zoiets ineen keer uit het niet last van mijn blaas, ik voel dan uit het niets een soort van knik in mijn plasbuis waarna erna een best hevige pijn onstaat in de plasbuis.
  Voor mij voelt het alsof er ineens een verstopping plaats vind. Dit gaat wel na 1 a 2 uur weer weg.
  Enig idee wat dit zou kunnen zijn

  1. Heb je al een echografie gehad? Of röntgenfoto?
   Bij dit soort problemen is dat de eerste stap, Dennis

 90. Hallo,

  Sinds vanochtend doet het pijn sinds ik plas. Ik heb ook dat ik vaak naar de wc moet maar dan komt er maar heel iets uit. Als ik buk heb ik last van mn rug en als ik zit zonder rugleuning doet het ook pijn. Ik ben nog niet ongesteld geweest, maar ik zweet wel sneller dan eerst. Maar ik wordt nooit zwetend wakker. Wat zou dit kunnen betekenen?

  Groeten,

  Loisa.

 91. hallo, ik ben 15 en heb vandaag voor de eerste keer seks gehad, en heb bloed bij het plassen en een branderig gevoel, ik neem de pil al een tijdje ma kheb tocb een beetje schrik

  1. Na de eerste keer seks is dat in veel gevallen normaal.
   Maar mocht het de volgende keer weer zo voelen, kun je het beste even een afspraak maken bij je huisarts. Ook al is het alleen maar om jezelf gerust te stellen.

 92. Beste,

  iets meer dan 1 maand geleden getest op soa. er werd chlamydia vastgesteld. wij beiden zijn er tegen behandeld. Nu stel ik mij de volgende vraag na het plassen heb ik soms irritatie. Dus niet tijdens of voor enkel na het plassen. Ik moet niet meer of minder plassen dan normaal. Heb ook totaal geen andere verschijnselen.

  ik kan twijfel dat ik het zelfde fenomeen had voor dat er chlamydia werd vastgesteld. ik ben er op dit moment wel enorm op gefixeerd of ik wijzigingen kan vaststellen

  terug testen?

  1. Overleg in ieder geval even met je huisarts. Ook al is het alleen maar om jezelf gerust te stellen.

 93. Hallo,
  Ik heb nu al enkele maanden regelmatig last van een branderig gevoel tijdens het plassen, meer plassen en ook permanent het gevoel dat ik moet plassen. Dit is echt een storende factor geworden in mijn leven. Ben naar de huisarts geweest en urine is getest in het labo. Niks op aan te merken dus nu zou ik verdere onderzoeken moeten doen. Aangezien ik geen fan ben van dokters heb ik dit even uitgesteld omdat ik het heel druk heb nu en dat er niet nog eens kan bijnemen. Wat zou dit nog kunnen zijn behalve een blaasontsteking (dat het dus niet is, en antibiotica heeft niet geholpen)? Is er ook iets van medicatie dat ik tijdelijk kan gebruiken om de symptomen te verlichten? Een goed werkende pijnstiller bijvoorbeeld? Mvg

 94. Hallo,
  Ik heb sinds 2 dagen geleden een geiiriteerde huid bij mijn eikel. Het bovenste randje is dan helemaal rood. Ook komt er iets wits uit (volgens mij smegma). Als ik plas brand dat heel erg en doet best wel pijn. Ik plas evenveel als normaal, en ook even vaak. De rode bovenkant is heel gevoelig. Als ik het aanraak of wanneer ik een onderbroek met broek aan heb, doet het veel pijn. Kunt u helpen met wat het kan zijn? Mvg

  1. Dit kan verschillende oorzaken hebben, David. Ik raad je aan om even een afspraak te maken bij je huisarts voor een correcte diagnose.

 95. Hallo! Ik heb aan het eind van het plassen een ontzettende brandende pijn, ik moet ook vaker naar de wc & als ik voel dat ik naar de wc moet, moet ik echt rennen anders haal ik het niet. Als ik plas heb ik ook echt persneigingen. Ik heb al meerdere keren plas afgeleverd bij de huisarts maar er komt iedere keer niks uit...

  1. Heeft de huisarts je niet doorgestuurd naar een uroloog?
   Zo niet, vraag hier dan even om. Deze is hierin gespecialiseerd.

 96. Sinds 2 weken heb ik een vreemd gevoel aan mijn urinebuis. Als ik loop en sta voel ik daar constant het gevoel dat ik moet plassen terwijl dit vaak niet zo is.
  Als ik zit en lig heb ik nergens last van. Heb ook al enige tijd last van mijn darmen voornamelijk aan de linkerkant. Mijn baarmoeder is 4 jaar geleden verwijderd.
  Wat kan hier de oorzaak zijn? Heb de urine al laten testen bij de huisarts, maar de urine is schoon.

 97. Hallo
  Ik had eergister sex gehad over 2dagen toen ik moest plassen had ik een branderig gevoel en bloed wat kan het zijn