Buikspieren

Laatste Update: 15 maart 2015

Buikspieren in de zomer? Begin er dan nu mee!

buikspieren trainenHet is nog maar maart, maar voordat je het weet staat de zomer weer voor de deur en kun je weer lekker zwemmen in een meer, in de zee of in een buitenbad. Past die leuke bikini van vorig jaar nog? Zijn er een paar kilootjes blijven hangen als gevolg van de lekkere etentjes in de decembermaand?

Er zijn mensen die het weinig kan schelen, maar het grootste deel wil toch graag een platte buik. Hoeft niet een six-pack te zijn, maar een mooie, platte buik wil iedereen wel graag. Wat is er fijner dan over het strand te wandelen, in bikini of zwembroek, en je lekker te voelen.

Lekker voelen zonder dat je je zorgen over je buik hoeft te maken. Zonder dat je bewust je buik steeds in moet houden.

Als je het streven hebt om een platte buik in de zomerperiode te hebben, is het zaak om er nu mee te beginnen. In dit artikel geef ik je 5 tips over hoe je dit aan kunt pakken en een paar voorbeeld video's.

Water drinken!

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: Drink water, héél veel! Het is een bekend feit dat water drinken zorgt voor een betere en snellere stofwisseling. Hierdoor ga je extra calorieën verbranden. En juist het verbranden van die extra calorieën zorgt er eenvoudigweg voor dat je overtollig (buik)vet kwijtraakt.

Maar niet alleen is water belangrijk voor die felbegeerde platte buik, ook is veel water drinken heel erg goed voor je algemene gezondheid. Een tekort aan water merk je direct aan onder andere een verminderde concentratie doordat je hersenen water nodig hebben.

Drink minimaal 2 liter koud water per dag, zodat je lichaam altijd goed gehydrateerd is.

Voldoende eiwitten

Voor een strakke buik heb je sterke buikspieren nodig. Nee, we gaan niet uit van een six-pack, maar we gaan uit van een ‘normale’ platte buik. En, nogmaals, hier heb je sterke buikspieren voor nodig. Anders blijft je buik lubberen, ook al raak je een deel van je buikvet kwijt. Om dit te bereiken moet je buikspieroefeningen gaan doen.

Hierover later meer. Maar in combinatie hiermee, is het ook belangrijk om veel proteïne te eten. Proteïnen? Ja, maar dat ken je waarschijnlijk beter onder de naam ‘eiwitten’.

Deze voedingsstof is erg belangrijk voor het aanmaken van nieuw spierweefsel. Dus voor sterke spieren zijn alléén maar oefeningen niet genoeg. Eiwitten eten is net zo belangrijk. Je vindt veel eiwitten in onder andere kippenvlees, (wilde) zalm en natuurlijk in het dagelijkse eitje.

Eet veel groente

Groente eten heeft heel veel voordelen, en dan hebben we het natuurlijk over alle goede voedingsstoffen die hierin zitten. Maar daarnaast bevat groente nagenoeg géén calorieën en zal de groente er voor zorgen dat je vrij snel een ‘vol’ gevoel hebt. Door bij iedere maaltijd ruim groente te eten, vermijd je de gevaarlijke hongermomentjes van 10 uur en 4 uur in de middag.

Juist op dit soort momenten krijg je trek, en ben je snel geneigd om naar de snackautomaat te lopen voor een suikerrijke reep of iets anders wat je streven naar een platte buik helemaal om zeep zal helpen.

Gespreid eten

Veel mensen leven op drie maaltijden per dag, naast eventuele (gezonde?) tussendoortjes om dat hongerige gevoel te onderdrukken. Deze drie maaltijden zijn vaak grote maaltijden, met name de warme hap in de avond. Het is veel beter om de maaltijden over de dag te verdelen. Denk hierbij aan 5 of 6 eetmomenten per dag. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je 6 keer per dag een volledige maaltijd moet eten, maar dat je de totale hoeveelheid voedsel wat je normaal eet, gaat verdelen over 6 eetmomenten.

Op deze manier heb je op ieder moment van de dag genoeg energie en grijp je niet meer naar ongezonde tussendoortjes. Maar de belangrijkste reden hiervan is het feit dat je metabolisme meer wordt gestimuleerd waardoor je tijdens de dag méér calorieën verbrandt. En dat is nu juist het doel voor die felbegeerde platte buik.

Oefeningen voor een platte buik

Naast alle eerdere tips, zijn buikspieroefeningen een heel belangrijk onderdeel om die platte buik te krijgen. Sterke buikspieren gaan zich spannen en zullen zorgen voor een platte buik. Zonder sterke spieren gaat je buik automatisch een beetje hangen, ook al heb je geen overtollig buikvet meer.

Dit wil niet zeggen dat je je direct in moet schrijven bij een sportschool. Mag natuurlijk wel, maar je kunt buikspieroefeningen ook prima thuis doen.

Oefeningen die je kunt doen zijn de ‘Ball Crunch’, de ‘Pelvic Tilt’, de ‘Bicycle’ en de ‘Toe Touches’.

Ga hier minimaal 3 a 4 keer per week mee bezig, voor een relatief snel resultaat.

Hieronder een paar video's

Tot slot…

Wat ik net aanhaalde, relatief snel resultaat, wil ik nog even toelichten. Een platte buik krijgen is niet binnen een paar weken klaar. Dat vereist veel oefenen en letten op wat je eet. Er bestaat niet zoiets als een ‘wondermiddeltje’ om de volgende ochtend met een platte buik wakker te worden.

Forceren en te hard van stapel lopen brengt je uiteindelijk verder van je doel, als je jezelf blesseert kun je een paar weken niet trainen. Het resultaat is dat je per saldo niets bent opgeschoten. Een heel belangrijk onderdeel van een intensief trainingsprogramma is het opwarmen voor de training en het spierherstel na de training.

Daarom adviseer ik je om in ieder geval in het begin om de dag te trainen. 

Een andere goede manier om je spieren niet teveel in een keer te laten doen is het afwisselen van de oefeningen. Je traint weliswaar gericht op de buikspieren maar doordat je niet te vaak dezelfde beweging herhaalt voorkom je je dat je een spier overbelast.

Het beste resultaat krijg je door langzaam maar gestaag dit te realiseren, zonder iets te forceren.

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share