Afvallen

Laatste Update: 3 mei 2018

29 eenvoudige manieren voor extra calorieën verbranden

Wil jij moeiteloos extra calorieën verbranden? Iedereen weet inmiddels wel dat zitten, en dus niet bewegen, heel slecht is voor je gezondheid. Al vele onderzoeken hebben aangetoond dat dagelijks voor een langere periode zitten ons dik kan maken en ons risico op vroegtijdig overlijden flink vergroot.

Maar wat kun je doen als je een kwart van je leven op kantoor doorbrengt, en ook nog voor het grootste gedeelte van de dag aan je stoel geplakt zit? Het antwoord: zoek gewoon naar een manier om op te staan ​​en in beweging te komen. En volgens een uitgebreid nieuw onderzoek hoef je niet eens meer naar de sportschool te gaan om dat te doen.

Het onderzoek, dat werd gepubliceerd in The Lancet, ontdekte dat slechts twee en een half uur lichaamsbeweging per week je al kan helpen om je leven te verlengen en je risico op het krijgen van hartziekten te verminderen!

Het maakt niet uit hoe je die 150 minuten aan oefeningen wekelijks besteedt. Of je je nu aanmeldt voor een spinklasje of gaat wandelen in je buurt, elke fysieke activiteit telt.

Ik zou het dan ook iedereen afraden om geld te betalen om actief te kunnen zijn. Onze bevindingen wijzen erop dat ook niet-recreatieve activiteiten zoals werk, huishoudelijk werk, je lopend of fietsend voortbewegen namelijk net zo goed zijn voor het verminderen van het risico op vroegtijdige dood en hartziekten als zwoegen in de sportschool.

Omdat nu eenmaal niemand de eeuwige jeugd heeft, hebben we het allerbeste samengesteld: een handleiding om op dit moment actiever te worden. Hieronder staan ​​enkele van de gemakkelijkste manieren om vandaag nog meer calorieën te kunnen verbranden!

 1. Ruim eens op

Opruimen zorgt er niet alleen voor dat je huis er spik en span uitziet, maar het kan je lichaam er ook beter uit laten zien. Het enige dat je hoeft te doen terwijl je van kamer naar kamer gaat, is om tijdens het poetsen aandacht te schenken aan je bewegingen. Span je buikspieren aan terwijl je voorover buigt om een tafel schoon te maken of ga op je tenen staan ​​als je aan het schrobben bent.

Balanceer op één voet terwijl je de wastafel en de rest van je badkamer of de keuken schoonmaakt en wissel dat gewoon af. Met bruikbare tips zoals deze, kun je gemakkelijk een strak lichaam krijgen terwijl je ook al je taken in huis aanpakt. Slechts 25 minuten schoonmaken en opruimen kan 100 calorieën verbranden.

 1. Draag gewichten tijden het boodschappen doen

Het omdoen van enkelgewichten is een geweldige manier om boodschappen te doen en het een beetje uitdagender te maken. Andere opties zijn een verzwaard vest waarmee je het gewicht dat je met je meedraagt dan zelf kunt verhogen en kunt verlagen.

 1. Pak de fiets naar je werk

Als je het geluk hebt dat je in de buurt van je werk woont (en geen belangrijke vergadering hebt waar je je op moet kleden), overweeg dan om naar je werk te fietsen. En als de hele route naar je werk te ver is, splits de route dan gewoon op! Neem de bus, de metro of de trein naar een dichtbijgelegen punt en fiets dan vervolgens de rest van de weg.

 1. Parkeer verder weg

Begin met combineren en pak het gewoon slim aan. Een eenvoudige manier hiervoor is om iets eerder van huis te gaan en je auto een paar blokken verderop te parkeren of op de verste plek in de parkeergarage om zo dan de korte wandeling naar je werk te kunnen maken.

 1. Neem vaker de hond mee

De speelsheid van je hond kan in jouw voordeel werken! Rondrennen met de hond kan een geweldige manier zijn om calorieën te verbranden en een geweldige workout te krijgen, zonder dat je daarvoor naar de sportschool hoeft te gaan. Zolang je beweegt, trekken je spieren samen en verbranden ze calorieën. Zorg er wel voor dat je elke dag wat toegewijde tijd hiervoor reserveert. Slechts 10 minuten per dag spelen met je hond op een gematigd intensiteitsniveau kan in een jaar tijd meer dan 15.000 calorieën verbranden! Dit komt neer op ongeveer vijf of zes pond vet. Als je al gewend was om met je hond te wandelen, waarom loop je dan geen extra blokje om of misschen wel twee? De extra stappen helpen je bij het afvallen en zullen je viervoeter ook ten goede komen!

 1. Staand werken op kantoor

Blijkbaar is het mogelijk om wanneer je staat net zo gemakkelijk te kunnen typen als wanneer je zit en je bent ook nog eens veel meer calorieën aan het verbranden terwijl je bezig bent. Als je de hele dag achter een computer werkt, raad ik je ten zeerste aan om met een sta-bureau te experimenteren. Als er bij jou op kantoor geen sta-bureau is, maak er dan zelf een door je monitor en je toetsenbord op een stapel boeken te zetten.

 1. Sport onder de lakens

Wat als we je vertelden dat het mogelijk is om af te vallen zonder zelfs maar uit je bed te komen? Volgens onderzoekers verbranden vrouwen tijdens een gemiddelde sekssessie 69 calorieën, terwijl mannen er wel 100 verbranden. Je had waarschijnlijk geen excuus nodig om het vaker te doen maar nu je dit weet, zul je het helemaal niet laten, toch?

 1. Neem vaker de trap

Dit is een voor de hand liggende, maar het zal je misschien verbazen hoeveel gewicht je kunt verliezen door het ook echt te doen. Je hebt misschien een dossier dat je moet bezorgen op de 15everdieping, terwijl je kantoor op de 10eis. Gebruik dan in plaats van de lift de trap want je verbrandt dan twee keer zoveel calorieën dan als je loopt. Een persoon van 150 pond zou ongeveer 6 pond per jaar kunnen verliezen door elke dag twee trappen omhoog te lopen! Doe dat eens maal 3 en je zou dus 18 pond kunnen verliezen zonder ooit naar de sportschool te hoeven gaan.

 1. Ga meer tuinieren

Wist je dat je 100 calorieën zou kunnen verbranden door slechts 22 minuten te gaan tuinieren? En dat is als je 175 pond weegt. Als je meer dan dat weegt, verbrand je nog sneller calorieën. En terwijl je dan toch in de aarde graaft, zorg er dan meteen voor dat je jezelf een dubbele dosis van de goede dingen laat doen door naast af te vallen ook nog eens mooie bloemen en kruiden te planten. Op die manier heb je altijd verse groenten en kruiden om je te helpen bij het bereiden van gezonde maaltijden.

 1. Gebruik eens een stabiliteitsbal

Als je je bureaustoel verwisselt voor een stabiliteitsbal kun je je kernspieren sterker maken en tegelijkertijd meer calorieën verbranden. Op één van die grote sportballen gaan zitten tijdens je werkdag, kan je tot 100 extra calorieën per dag laten verbranden. Als je 300 dagen per jaar werkt, kan dat dus oplopen tot 30.000 extra calorieën of ongeveer 8,5 pond!

Eenvoudige manieren om dagelijks extra calorieen verbranden

 1. Doe hele kleine workouts

Ken je het, zo’n moeder van drie kinderen die ook nog een spincursus geeft en er altijd fantastisch uitziet? Geweldig. Maar dat is niet voor iedereen te bereiken, waardoor je je gefrustreerd kunt voelen dat je ook geen workoutgod of -godin kunt zijn. Het goede nieuws: je hebt slechts 2½ minuut nodig om je metabolisme te stimuleren en ook nog eens calorieën te gaan verbranden. Uit een onderzoek dat werd gepubliceerd in het tijdschrift Physiological Reportsbleek dat mensen die 30 seconden met een maximale inspanning fietsten, gevolgd door 4 minuten rust, die dag 200 extra calorieën verbrandden en hun metabolisme de volgende 24-48 uur hoog konden houden. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat je op je werkplek een hometrainer hebt staan, maar een vergelijkbaar resultaat kan worden bereikt door de trap op te rennen en een paar keer op en neer te springen.

 1. Zing mee terwijl je op weg bent

Dit is een verrassende. De radio aanzetten en meezingen met je favoriete liedjes kan je kinderen misschien irriteren, maar het zal je helpen om calorieën te verbranden. Als je dit 40 minuten doet, verbrand je ongeveer 100 calorieën.

 1. Maak elk uur een wandeling van 2 minuten

Je denkt misschien dat je op het werk veel zult lopen, maar zeer zelden loopt iemand op kantoor meer dan 20 seconden. Probeer de eerste keren dat je gaat lopen je route te verlengen (zodat het 2 minuten zal duren om bij je bureau te komen). Dit is waarom het het proberen waard is: uit een recent onderzoek bleek dat elk uur een wandeling van twee minuten maken de effecten van te veel zitten, één van de slechte gewoonten die je ziek en dik maken, kan compenseren.

 1. Dans wat vaker

Of je nu in je woonkamer of in de club in beweging komt, als je slechts 17 minuten met je heupen schudt, verbrand je al 100 calorieën. Bekijk deze 8 beste trainingen voor vetverlies en calorieverbranding eens om het vet van die extra hapjes te verbranden.

Of je nu naar een sportschool gaat, een les volgt of gewoon in je eigen woonkamer de voetjes van de vloer tilt, begin met dansen! Naar muziek luisteren en dan gaan bewegen is een geweldige manier om je hart sneller te laten kloppen en dan vooral omdat het één van die trainingen is die niet als een workout voelt. Geloof je ons niet? Een onderzoek wees uit dat bepaalde soorten dansbewegingen - denk aan Zumba - eigenlijk meer calorieën kan verbranden dan hardlopen.

 1. Maak niet langer gebruik van pendeldiensten

Je zult jezelf misschien als een geluksvogel beschouwen als je gebruik kunt maken van pendeldiensten om je snel naar je werkplek te brengen, maar het doet je lichaam geen plezier. Als het mogelijk is, overweeg dan om op een eerdere halte uit te stappen en de rest van de weg te lopen. Zo kun je extra calorieën verbranden.

 1. Speel vaker met je kinderen

Heb je kinderen? Ze hebben zeker behoefte aan het verbranden van een ton aan energie, dus maak gebruik van dit voordeel en kom in beweging. Niet alleen zijn spelletjes zoals hinkelen en ballen in de achtertuin plezierig en leuk, ze kunnen zelfs heel wat calorieën verbranden. Creëer een hindernisbaan voor je kinderen en race met ze mee! Rennen, springen, kruipen, racen! En heb je geen kinderen? Leen dan de kinderen van je vrienden en laat hun ouders een dagje uitgaan, terwijl jij oppast.

 1. Beweeg tijdens het bellen

De volgende keer dat je mobiele telefoon overgaat, sta dan op om het te beantwoorden en blijf niet de hele oproep zitten. Probeer tijdens de duur van het gesprek op één been te balanceren. Wissel het, wanneer het volgende gesprek binnenkomt, dan af naar het andere been.

 1. Stop met vloeken voor een rood stoplicht

De volgende keer dat je vastzit in het verkeer of bij een rood licht moet staan wachten, kun je gemakkelijk profiteren van de tijd om je kernspieren aan te spannen en je houding te verbeteren. Houd, om dit te doen, het stuur recht. Ga dan met je rug zo recht mogelijk tegen je stoel zitten. Houd je schouders naar achteren en span de spieren in je kerngebied aan. Focus je op een diepe kalmerende maar krachtige ademhaling tot in je buik. Je kunt ook doen wat ik doe om het wat leuker te maken en dat is op je favoriete nummer meeademen op het ritme!

 1. Blijf volhouden

Omdat je geen extra tijd hebt om regelmatig naar de sportschool te rijden, wil dat nog niet zeggen dat je deze week geen tijd hebt om een ​​paar wandelingen te maken. Of je nu met je partner gaat, een hond aan de riem meeneemt of je sneakers alleen aantrekt, een wandeling maken kan meer calorieën verbranden dan je denkt. In plaats van alleen maar een wandeling te maken, kun je je tempo wat opvoeren. Door een stevige wandeling te maken en het tempo hoog te houden, kun je uiteindelijk 1200 extra calorieën per maand verbranden. Ga elke dag slechts 20 minuten lopen.

 1. Kom van die bank af

Hoewel we je natuurlijk niet verbieden om naar je favoriete show te kijken, is de reclame wel een uitstekende tijd om te trainen. Concentreer je bij elke oefening om er zoveel mogelijk uit te kunnen halen. Doe elk reclameblok andere oefeningen en je zult merken dat je al snel een volledige training krijgt. Een voorbeeld hiervan zijn squats, push-ups, reverse lunges, crunches, jumping jacks. Om de intensiteit te verhogen, kun je snelheid aan de bewegingen toevoegen. De tijd dat je programma dan weer begint is je tijd voor herstel. Wat als je een programma op Netflix gaat bekijken zonder reclameblok? Bouw dan gewoon pauzes in of doe tijdens het kijken wat aan beweging.

 1. Maak het stofzuigen de moeite waard

Stofzuigen is waarschijnlijk niet een taak die je heel erg graag wilt doen of toch wel? Walking lunges zijn een geweldige manier om aan je buikspieren, je heupen en je dijen te werken en het goede nieuws is dat je ze tijdens het stofzuigen kunt doen. Terwijl je de stofzuigerslang vasthoudt, neem je met één been een grote stap voorwaarts terwijl je de hak van de andere voet optilt. Buig de knieën en laat je heupen zakken. Laat de achterste knie de grond niet raken. Kom terug naar boven en breng de achterste voet naar voren. Herhaal dit totdat het hele tapijt schoon is.

 1. Neem in plaats van de roltrap de trap

De volgende keer dat je uit de metro komt of door het winkelcentrum loopt, zul je als je de roltrap overslaat en in plaats daarvan gewoon de trap neemt een krankzinnig aantal calorieën kunnen verbranden. Toeristen zeggen vaak: het lopen van trappen kan helpen om die heerlijke vakantiemaaltijden eraf te lopen.

 1. Richt je op je workouts

Niets doodt de intensiteit van een workout als te veel rusten tussen de sets. Helemaal als je zoals velen lijdt aan smartphonateriė, waarbij mensen door teksten scrollen en Instagram tussen de sets door bekijken. Zorg ervoor dat jij niet tot die groep behoort. Leg je telefoon in een kluisje en concentreer je op circuittrainingen, afwisselende bewegingen en duw- en trekoefeningen zodat je zonder rust tussen de trainingen kunt trainen. Doe twee of drie sets van zes bewegingen en je zult veel meer calorieën verbranden dan dat als je op Instagram zit. Plus dat je dan ook veel minder tijd in de sportschool zal doorbrengen.

 1. Ga naar het zwembad

Op zijn hoogtepunt van de training verbrandde Michael Phelps 8.000 tot 10.000 calorieën per dag. Dat is vier tot vijf keer de aanbevolen dagelijkse calorie-inname van een typische Amerikaan. Maar je hoeft beslist niet als een Olympiër te gaan trainen om dat soort metabolische effecten te kunnen krijgen. Zwemmen is misschien wel de beste calorie-verbrandende lage-impact workout voor het hele lichaam die je maar kunt vinden en het mooie van alles is dat het ook het metabolisme een boost geeft. Als je niet kunt zwemmen, dan is het nu tijd om deel te nemen aan zwemlessen en te leren zwemmen. Gelukkig kun je tegenwoordig bijna overal les nemen.

 1. Intervaltraining

De nieuwste hype heeft het modieus gemaakt om binnen drie uur een halve marathon te kunnen lopen, maar weet wel dat dit heel veel van je gewrichten vergt en maar weinig voordeel oplevert. Richt je in plaats daarvan op kortere trainingen op een baan of op een grasveld. Begin met een warming-up van 5 minuten en wissel dat af met 2 minuten rustig lopen gevolgd door 2 minuten hardlopen. Eindig met een cool down van 5 minuten en doe dit zo’n 30 minuten. Je krijgt zo een veel betere training dan de ‘halve marathonloper’ die op pad gaat en zich de benen uit zijn lijf loopt.

 1. Maak per dag een ritje op de fiets of wandel

Denk eens terug aan toen je nog studeerde: je liep toen waarschijnlijk overal naartoe omdat je ofwel geen auto had of omdat je niet in staat was om te rijden. Gelukkig drink je nu niet meer zoveel, maar er is geen reden waarom je niet zoveel kunt lopen of fietsen als toen (of zelfs wel meer). Ga tenminste één keer per dag te voet of met de fiets op pad en laat de auto achter in de garage. Je verbrandt zo meer calorieën, bespaart benzine en komt ook niet op wegen waarop je niet op je smartphone kunt kijken.

 1. Doe alles behalve wachten

In het leven moet je al genoeg wachten: wachten op luchthaventerminals, in spreekkamers, aan de lijn blijven om te wachten op de volgende medewerker van de klantenservice. In plaats van nonchalant door je telefoon te scrollen terwijl je naar muziek luistert, kun je ook 10 air squats doen. Ga staan en breng je schouders naar achteren. Span dan je bilspieren één voor één aan. Dit is misschien geen enorme calorieverbrandende oefening, vooral als je in de rij bij Chipotle staat, maar doe het 10 keer per dag en het maakt echt een verschil. Belangrijker is nog dat het je houding herstelt en je in een betere positie brengt om harder te kunnen trainen wanneer je in de sportschool bent of naar het circuit op gaat.

 1. Neem waar je ook naar toe gaat iets mee

Toen hindernisraces een paar jaar geleden overal verdwenen, raakten sommige mensen zo toegewijd dat ze, waar ze ook heen gingen, een verzwaarde rugzak of een band met gewichtjes droegen. Dat is een goede training voor een Spartan Race of de Goruck Challenge en een goede manier om meer calorieën te verbranden. Je hoeft geen Michellin-mannetje te worden en 10 kilo ijzer in je rugzak te stoppen, maar gooi een paar boeken in een rugzak en ga op pad. Het is trouwens altijd leuk om een boek bij je te hebben. Auteur Stephen King zegt dat lezen het beste gedaan kan worden in kleine stukjes en niet in grote flarden en door een boek met je mee te nemen zul je ook veel sneller 10- en 15-minuten lezen op een dag.

 1. Drink meer water

Meer water drinken, is een andere strategie die niet direct meer calorieën verbrandt, maar indirect wel een enorme impact heeft. Honger wordt soms verward met dorst en als je goed gehydrateerd bent, zul je minder eten. Je zult ook in staat zijn om harder te trainen en een betere algehele gezondheid te ervaren. Als je moeite hebt met het drinken van gewoon water, overweeg dan om wat citroensap in een fles met water te doen of trakteer jezelf op smakelijke, suikervrije limonade.

Tot slot…

Zoals je hierboven kunt lezen, zijn er heel veel manieren om te bewegen, zonder dat je verplicht 3 x per week naar de sportschool hoeft. Het is gewoon een kwestie van creatief zijn, en een beetje ‘out of the box’ denken.


Bronnen

www.self.com/story/easy-ways-burn-more-calories-in-a-day

www.womenshealthmag.com/weight-loss/g19991423/lazy-girl-weight-loss/

www.verywellfit.com/ways-to-burn-calories-without-exercise-3496380

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

4 Shares
Tweet
Pin3
Share1