Kruiden en Planten

Laatste Update: 13 juni 2018

Alles over cat’s claw

Het regenwoud bevat voor de natuurlijke geneeskunde vele geheimen die nog moeten worden ontdekt. Eén van de geheimen die al wel is ontdekt, is een bekend inheems Peruaans wondermiddel, dat al bijna 2000 jaar lang wordt gebruikt. Cat’s claw (Uña de Gato in het Spaans) is een stekelige struik die in de tropische gebieden van Zuid- en Midden-Amerika groeit en wel tot 35 meter hoog kan worden. De naam komt van de ronde doornen die aan de struik groeien en die eruitzien als de klauwen van een kat.

De Asháninka-stam uit Peru heeft met betrekking tot het gebruik van dit kruid de langste geschiedenis. In feite is Peru tegenwoordig ook de grootste commerciële bron van het kruid. De Asháninka gebruiken cat’s claw om astma en ontstekingen van de urinewegen te behandelen, te herstellen van de bevalling, als een reiniger voor de nieren, om diepe wonden te genezen, tegen artritis, reuma en botpijn, om ontstekingen en maagzweren te verlichten, tegen kanker en om de cellulaire gezondheid te ondersteunen.

Cat’s claw begint populair te worden

Andere inheemse stammen gebruiken ook cat’s claw. De Cashibo-stam in het oosten van Peru gelooft dat cat’s claw het lichaam gezond houdt en het heeft het sinds de oudheid gebruikt om het systeem te reinigen. Andere gedocumenteerde inheemse gebruiken in Peru zijn onder andere het gebruik van Uncaria tomentosa voor bloedzuivering (dit is de reden waarom je de schors van cat’s claw in de Blood Support formule van Jon Barron vindt) en voor onregelmatigheden in de menstruatiecyclus.

In de jaren ‘70 nadat een Oostenrijkse onderzoeker, Klaus Keplinger, naar de regenwouden van Peru afreisde, begon het pas echt populair te worden. Hij hoorde van de genezende priesters van de Asháninka over de helende struik. Hij deed onderzoek en verkreeg uiteindelijk octrooien in de VS voor het isoleren van de actieve ingrediënten uit de plant.

Het kruid werd zo populair dat het in 1997 werd gerangschikt als het zevende populairste kruid dat in Amerika werd verkocht. Deze populariteit leidde ertoe dat er te veel wortels van de plant werden geoogst. Als gevolg hiervan verbiedt de Peruaanse overheid het oogsten van de wortels van de plant. Dezelfde verbindingen, die in de wortel zitten, zitten echter ook in de schors dus tegenwoordig wordt de plant nu één meter boven de grond geoogst. Hierdoor blijft de plant behouden zodat van deze plant een paar jaar later opnieuw kan worden geoogst.

Terwijl het kruid door Peruaanse stammen wordt gebruikt voor een groot aantal medicinale toepassingen, gebruiken de meeste kruidendokters in de VS en Europa het vanwege zijn ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Cat’s claw helpt het kraakbeen in de gewrichten beschermen en het heeft bewezen werkzaam te zijn bij het verlichten van gewrichtspijn, wat aangeeft dat het nuttig kan zijn voor mensen die lijden aan artritis. Omdat het helpt bij het verminderen van ontstekingen, wordt het als nuttig beschouwd bij de behandeling van reumatoïde artritis. Een klein onderzoek bij mensen, die al medicijnen gebruikten om reumatoïde artritis te behandelen, wees uit dat degenen die ook cat’s claw gebruikten, minder pijnlijke, gezwollen gewrichten hadden dan degenen die een placebo gebruikten.

De heilzame bestanddelen van cat’s claw

Cat’s claw is rijk aan drie belangrijke groepen van chemische verbindingen: alkaloïden, terpenoïden en flavonoïden [R].

De specifieke verbindingen, die in cat’s claw worden gevonden, zijn onder andere:

 • Mitraphylline: een alkaloïde, die meestal voorkomt in oudere bladeren en die kankerbestrijdende effecten heeft en celdood veroorzaakt bij sarcoom- en borstkankercellen.
 • Rhynchophylline: een alkaloïde verkregen uit de schors, die helpt bij convulsies, duizeligheid, gevoelloosheid en hypertensie.
 • Isopteropodine: een alkaloïde verkregen uit de bladeren en heeft antimicrobiële eigenschappen tegen (Gram-positieve) bacteriën.
 • Uncarine (C, D en E): een familie van alkaloïden, die in de bladeren worden aangetroffen en die eigenschappen tegen kanker hebben, die celdood in leukemiecellen induceren.
 • Hirsutine: een alkaloïde gevonden in de jonge bladeren, die bloeddrukverlagende eigenschappen heeft, de bloedvaten ontspant en de algehele bloeddruk verlaagt.
 • Uncarinezuur: een triterpeen dat wordt geëxtraheerd uit de schors en effectief is tegen Mycobacterium tuberculosis (H37Rv-stam).
 • Quinovic-zuur: een zure triterpeenverbinding geëxtraheerd uit de schors die de hartslag verlaagt.
 • Quininezuur: heeft antioxiderende eigenschappen, verbetert het DNA-herstel en heeft neuroprotectieve effecten in de hersenen.
 • Procyanidines: een flavonoïde (fenolhoudende verbindingen die worden aangetroffen in de bladeren, stengels, schors en het hout van U. tomentosa), die antioxiderende, ontstekingsremmende en anti-kanker eigenschappen heeft.

Voordelen van cat’s claw

Het potentieel van cat’s claw voor het stimuleren van de gezondheid komt vooral van de oxindol alkaloïden, die worden gevonden in de wortels en de schors. Er wordt gezegd dat deze zeven alkaloïden het immuunsysteem stimuleren, wat leidt tot de verschillende medicinale en genezende voordelen van dit kruid.

Isopteropodine of isomeer A is de meest actieve alkaloïde in cat’s claw en zou helpen om vrije radicalen uit het lichaam te verwijderen. Daarnaast bevat de plant verschillende verbindingen, die kunnen helpen om schadelijke bacteriën, virussen en andere micro-organismen uit te roeien. Kijk eens naar de effecten van de cat’s claw om te zien voor welk deel van het lichaam het goed is.

Cat’s claw en het lekkende darmsyndroom

Een wetenschapper meldde, na het gebruik van cat’s claw door ongeveer 150 patiënten tussen 1988 en 1992, dat "Uncaria tomentosa het vermogen heeft om ernstige darmverstoringen, die andere beschikbare producten niet kunnen verhelpen, te doorbreken."

Hij verwijst naar het kruid als "de ontstopper"vanwege zijn opmerkelijke vermogen om het gehele darmkanaal te reinigen en patiënten die lijden aan veel verschillende maag- en darmstoornissen, waaronder het lekkende darmsyndroom, prikkelbare darmsyndroom, de ziekte van Crohn, diverticulitis, aambeien, fistels, gastritis, zweren, parasieten en een onbalans in de darmflora te helpen.

Door de darmwanden te reinigen, kan cat’s claw het lichaam helpen om de voedingsstoffen beter te absorberen waardoor voedingsonevenwichtigheden, die worden veroorzaakt door spijsverteringsblokkades, kunnen worden gecorrigeerd.

Veel artsen geloven tegenwoordig dat cat’s claw een diepgaand vermogen kan hebben om zich te ontdoen van diepgewortelde infecties in de darm en misschien zelfs het mesenterium, die de baarmoeder en bijbehorende anatomische delen kan verstoren zoals de prostaat, de lever, de milt, de nieren, de zwezerik en de schildklier.

Cat’s claw is een kruid van wereldklasse dat de kracht heeft om de diepgewortelde pathologie te stoppen en te keren waardoor je weer sneller gezond kunt worden..."

De Ashanika-indianen in Peru beschouwen thee, gemaakt van cat’s claw, al heel lang als een heilige drank. Het wordt gebruikt als een reinigend en versterkend kruid voor de immuun-, de intestinale- en de structurele systemen.

In de traditionele geneeskunde van Peru wordt cat’s claw gecategoriseerd als een ‘warme plant’ of beter gezegd een plant die geschikt is voor warme omstandigheden (ontstekingen), waaronder artritis, gastritis, astma en ontsteking van de huid en de geslachtsorganen/urinewegen. Het wordt ook gebruikt voor de behandeling van diabetes, kanker, tumoren, virale infecties, het herstel van menstruatiestoornissen en zwakte. Een paar stammen gebruiken cat’s claw ook als remedie tegen dysenterie en ten minste één stam gebruikt het kruid om gonorroe te behandelen.

Cat’s claw en artritische aandoeningen

De ontstekingsremmende effecten van cat’s claw zijn bewezen gunstig te zijn voor de behandeling van artritis, reuma, bursitis en jicht. Als antioxidant helpt het ook cellen te beschermen tegen schade, die veroorzaakt wordt door vrije radicalen. De gunstige effecten bij de behandeling van artritispijn kan ook gedeeltelijk te wijten zijn aan het vermogen om het spijsverteringskanaal te reinigen en te helpen bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Artritis, gewrichtspijn en -ontsteking evenals chronische vermoeidheid, allergieën, immuundeficiëntie en tal van andere aandoeningen worden in verband gebracht met defecten in darmdoorlaatbaarheid (het lekkende darmsyndroom en toxische overbelasting).

Sommige van de glycosiden, die in het kruid aanwezig zijn, kunnen ook bescherming tegen pijn bieden. Dit kan gedeeltelijk verklaren hoe cat’s claw behulpzaam is bij het verminderen van de pijn die wordt geassocieerd met chemotherapie, bestraling en het gebruik van AZT.

In cat’s claw wordt ook een schat aan nuttige fytochemicaliën gevonden, waaronder chinovic-zuurglycosiden, verschillende oxindol-alkaloïden, proanthocyanidinen, polyfenolen, triterpinen en de plantensterolen beta-sitosterol, stigmasterol en campesterol. Onderzoekers geloven dat de activiteit van het extract van de hele plant groter is dan de som van de delen.

Cat’s claw en het immuunsysteem

De unieke alkaloïden in cat’s claw lijken het immuunsysteem in algehele zin te verbeteren. Deze alkaloïden hebben een uitgesproken effect op het vermogen van de witte bloedcellen om schadelijke micro-organismen en vreemde stoffen te verzwelgen en te verteren. De Oostenrijkse onderzoeker Klaus Keplinger heeft voor het isoleren van enkele van de belangrijkste componenten van het kruid twee Amerikaanse patenten verkregen. Volgens deze octrooien zijn uit cat’s claw zes oxindol-alkaloïden geïsoleerd en vier hiervan zijn ‘geschikt gebleken voor de niet-gespecificeerde stimulatie van het immunologische systeem’.

Laboratoriumtesten hebben aangetoond dat deze alkaloïden een uitgesproken verbeterend effect hebben op de fagocytose (het vermogen van de witte bloedcellen en de macrofagen om schadelijke micro-organismen, vreemde materie en afvalstoffen aan te vallen, te verzwelgen en te verteren).

De meest immunologisch actieve alkaloïde lijkt isoteropodine of isomeer A te zijn. Van cat’s claw is ook aangetoond dat het de productie van leukocyten en in het bijzonder de T4-lymfocyten verhoogt, waardoor de opmars van veel virale ziekten wordt geblokkeerd. De quinovic-zuurglycosiden in cat’s claw ondersteunen het immuunsysteem en beschermen het lichaam tegen virussen in het algemeen en virussen die kanker veroorzaken.

Cat’s claw is de meest krachtige immuun-versterker van alle kruiden die afkomstig zijn uit de Peruaanse Amazone. Voorlopige onderzoeken suggereren dat het kruid het vermogen heeft om virale infecties in de vroege stadia te stoppen, patiënten te helpen die gevoelig zijn voor chemische bestanddelen, opportunistische infecties bij aidspatiënten te bestrijden en de zichtbare omvang van sommige huidtumoren en cysten te verminderen. Volgens dr. Satya Ambrose, ND, lijkt cat’s claw de algehele immuniteit te verbeteren terwijl het uithoudingsvermogen en de energie bij patiënten, die lijden aan lichamelijke en geestelijke uitputting als gevolg van een overactieve of stressvolle levensstijl, toenemen.

Cat’s Claw en je bloed

Bij laboratoriumonderzoek vertoont rhynchophylline, één van de bestanddelen van cat’s claw, een vermogen om de aggregatie van bloedplaatjes en trombose af te remmen. Dit suggereert dat cat’s claw nuttig kan zijn bij het voorkomen van beroertes en door de bloeddruk te verlagen en de bloedsomloop te verhogen het risico op een hartaanval kan verminderen, de vorming van plaque op arteriële wanden, de vorming van bloedstolsels in de hersenen, het hart en de aderen kan afremmen.

Het is belangrijk om te begrijpen dat het grootste deel van het klinisch onderzoek, de klinische studies en de rapporten die tot op heden zijn voltooid en die aantonen dat de alkaloïden antiviraal, ontstekingsremmend, immunostimulerend, anti-mutageen en antioxidant zijn en nog andere voordelen hebben, testen zijn die de actieve principes van de alkaloïden "in vitro" bepalen. Dit betekent dat ze in de reageerbuis en niet "in vivo" of in het menselijk lichaam zijn aangetoond. Hoewel deze in vitro testen veelbelovend zijn, zullen er veel meer in vivo testen nodig zijn om de werkelijke werkzaamheid van deze plant voor specifieke ziekten bij de mens te bepalen.

Drie onderzoeken die als in vivo konden worden beschouwd, waren in feite onderzoeken op mensen. Twee werden uitgevoerd met behulp van "Krallendorn", een extract van cat’s claw dat wordt geproduceerd door een Duits bedrijf genaamd Immodal. Een van deze documenten wordt een ‘therapiewaarneming’ genoemd en omvat een periode van tien jaar onderzoek met 78 patiënten, die lijden aan hersentumoren en die zijn behandeld met Krallendorn. Een andere is een samenvatting van een onderzoek met 32 ​​met HIV-besmette patiënten, die tussen 1987 en 1991 met Krallendorn werden behandeld. De derde in vivo-test werd uitgevoerd door een Italiaanse groep die de anti-mutagene eigenschappen van de plant op rokers en niet-rokers heeft bestudeerd.

In vivo-testen en -proeven worden momenteel in verschillende landen bij verschillende instellingen gedaan en sommige voorlopige resultaten lijken veelbelovend te zijn, maar de eindresultaten zijn nog niet bekend. Van cat’s claw is niet klinisch bewezen dat zij aids of kanker kan genezen.

Wil je meer lezen over cat’s claw?

Eén van de beste bronnen voor cat’s claw is het boek, The Saga of the Cat's Claw, van Dr. Fernando Cabieses.

Dr. Cabieses is een bekende neuroloog en neurochirurg uit Lima, Peru. Hij is emeritus hoogleraar aan de Universidad Mayor de San Marcosen honorair hoogleraar aan de universiteiten van Trujillo, Piura, Cajamarca, Chiclayo, Cusco, Arequipa en Garcilaso de la Vega. Hij is ook klinisch professor neurochirurgie aan de Universiteit van Miami, Florida, lid van de World Health Organization Committee for Traditional Medicineen is de voorzitter van hetInstituto Nacional de Medicina Tradicionalvan Peru, een afdeling van het Ministerie van Volksgezondheid (The National Institute of Traditional Medicine of Peru).

Ja, dat is een hele lijst!

Hij heeft cat’s claw evenals alle beschikbare klinische onderzoeksrapporten en onderzoeken hierover uitgebreid bestudeerd. In zijn boek geeft hij een duidelijke en gemakkelijk te begrijpen vertaling van elk van de klinische in-vitro studies en wat ze betekenen. We willen zijn opvattingen over cat’s claw betreffende aids in zijn boek delen:

…Daarom weten we al 'in vitro' dat de alkaloïden van onze plant de immuunmechanismen stimuleren. Dit is geweldig. Het opent een veelbelovend pad voor ‘in vivo’ onderzoek om te bepalen of deze stoffen actief zijn in omstandigheden waarin het immuunsysteem verzwakt is. Niemand van ons is zich niet bewust van aids, het vreselijke monster dat de mensheid besluipt en er is veel hoop ontstaan ​​dat de effecten van Uncaria tomentosa als een wondermiddel voor deze vervloekte toestand kunnen werken. Maar tot nu toe bestaat zo'n remedie niet. De meeste van de vermeende successen zijn het werk van kwakzalvers, avonturiers en ronduit oplichters. Een deel van de geruchten komt van een paar bonafide, maar onwetende artsen of anderen die zijn beïnvloed door zaken die zeker interessant zijn, maar helaas slecht zijn gedocumenteerd. Het onderwerp vereist veel meer onderzoek en om nu te spreken van ‘genezingen’ wanneer de evaluatie nog steeds aan de gang is, roept valse hoop op bij wanhopige mensen. Verschillende Peruaanse groepen, waaronder professor Eduardo Gotuzzo en Doctor Rosario Rojas, voeren momenteel excellent onderzoek uit wat ons binnenkort meer betrouwbare informatie zou moeten geven…

- The Saga of the Cat's Claw door Dr. Fernando Cabieses

Dosering en dagelijks gebruik

 • Thee: 1 – 10 g (1.000 mg) wortelschors in 8 oz water; kook 10 - 15 minuten, laat het afkoelen en zeef het. Drink 3 maal daags 1 kopje of volg de instructies van de fabrikant.
 • Tinctuur (oplossing gemaakt van kruiden en alcohol of kruiden, alcohol en water): 1/4 - 1/2 theelepel 2 - 3 maal daags of volg de instructies van de fabrikant.
 • Droog, ingekapseld gestandaardiseerd extract: 100 mg per dag voor artrose; 250 – 350 mg per dag voor de ondersteuning van het immuunsysteem of volg de instructies van de fabrikant.

Let op: Wees je bewust van de bijwerkingen van cat’s claw

Cat’s claw wordt niet aanbevolen voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Vanwege het gebruik voor anticonceptie, moeten ook vrouwen die proberen zwanger te worden ervan afzien om het te gebruiken.

Alles over cat’s claw

Kleine hoeveelheden cat’s claw veroorzaken bij de meeste mensen geen bijwerkingen, maar degenen die allergisch zijn voor planten van de Rubiaceae-familie moeten dit niet gebruiken, omdat het zelfs door eenvoudig lichamelijk contact of indien ingenomen reacties zoals lichte irritatie of jeukende ogen kan bevorderen.

Er zijn ook zeldzame gevallen bekend van problemen met de nieren, die verband houden met het gebruik van cat’s claw. Andere gezondheidsproblemen die kunnen worden verergerd door cat’s claw zijn:

 • Leukemie: het gebruik van dit kruid kan deze ziekte verergeren.
 • Bloedstoornissen: cat’s claw kan de bloedstolling vertragen en het risico op blauwe plekken of bloedingen verhogen.
 • Auto-immuunziekten zoals lupus en multiple sclerosehet stimuleren van het immuunsysteem om overactief te worden kan de symptomen van deze ziekten verergeren.
 • Lage bloeddrukdit kruid heeft bloeddrukverlagende effecten, wat verdere problemen kan veroorzaken.

Mensen die op het punt staan ​​om een ​​operatie te ondergaan, moeten ook ten minste twee weken voorafgaand aan de procedure afzien van het gebruik van de cat’s claw, omdat het het moeilijk kan maken om de bloeddruk onder controle te houden.

Tot slot...

Hoewel de meeste mensen in het algemeen baat hebben bij het gebruik van cat’s claw, is het beter om als je onder de bovengenoemde groepen valt, af te zien van het gebruik van dit kruid. Bovendien mag cat’s claw alleen als voedingssupplement worden gebruikt om jouw gezonde levensstijl aan te vullen en mag niet worden gebruikt als de primaire oplossing voor jouw gezondheidsproblemen.


Bronnen

draxe.com/cats-claw/

www.irishtimes.com/news/health/cat-s-claw-a-thorny-issue-of-a-lack-of-research-in-humans-1.943561

www.sciencedirect.com/science/article/pii/S094471130470121X

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

  1. Dat is erg verschillend van de kwaliteit en de hoeveelheid. Maar door sommige natuurartsen wordt een maximum van 24 weken aangehouden.

 1. Kan het zijn dat het gebruik van Cats clow bloedneuzen veroorzaakt? Ik heb baat bij dit middel ivm andere klachten maar heb nu wel regelmatig een bloedneus. Ik gebruik geen bloedverdunners

  1. Etherische olie van citroenschil - één druppeltje op het topje van je wijsvinger - en dat aanbrengen op je neus aan de buitenkant, dat stopt bloedneuzen.

 2. .....als je tinctuur neemt beginnen met 2 druppels in wat water nuchter op de mag. de volgende dagen steeds stilaan verhogen tot max 30 druppels en dan beginnen afbouwen terug tot 2 druppels. Dit is mij aanbevolen geweest door dokter hopeopaat.

 3. Mag je Cat's claw samen met wietolie gebruiken? Ik heb sinds 2 weken gordelroos en heb daar nog steeds zo'n last van. De pijn wordt ook niet minder, vooral van de zenuwen, de jeuk is niet zo erg, kan s'nachts moeilijk in slaap komen door de pijn ik gebruik nu wietolie sinds 1 dag. Heb dus wel Cat's claw in huis maar het leek of de pijnen erger werden dan voorheen, dat snap ik dus ook niet. Ik heb daarnaast ook lysine L pillen geslikt en tox condendron pilletjes, de pijn werd dus erger ipv minder. Ik weet nu niet waar ik goed aan doe. Cat's claw blijven slikken of niet.

 4. Ik wil zelf capsules vullen met 4 mg En preventief dagelijks slikken ivm oa jicht.Nu lees ik hierboven max 24 weken mag slikken. Hoelang hou ik dan pauze voor ik weer verder preventief ksn nemen?

 5. In een ander artikel las ik, dat cat’s claw niet gebruikt mag worden door diabetespatiënten die insuline gebruiken. Daar vind ik hier niets over terug. Waarom mag dit niet? Is u daar iets over bekend?

  1. Cat's Claw verlaagd je bloedsuikerspiegel. In combinatie met insuline is dat allemaal een beetje te veel van het goede...

 6. Mijn dochter gebruikt Cats Claw ter bestrijding van Chronische ziekte van Lyme..heeft iemand hier ervaring mee?

 7. Ik neem al geruime tijd Cat's Claw ter bestrijding van Chronische sinusitis , artrose en zenuwpijnen . Daarbij Symbalta op dokters voorschrift ! Op dokters advies moest ik stoppen met de Cats Claw , volgens hem zou deze de oorzaak zijn van toename in lichaamsgewicht , zou vocht ophouden volgens hem . Ik moest plaspillen gaan gebruiken !
  Ik ben 1m57 en ik weeg nu 79 kg . Ik voel mij daar echt niet goed bij. Na het stoppen met de Cats Claw kreeg ik terug een flinke sinusitis en bronchitis . ik kreeg terug meer pijn in mijn rug en benen en terug darmklachten ! Ik ben uit ellende terug Cats Claw gaan gebruiken 3X3 capsules per dag van Vrancaria . Ik voel mij stukken beter maar mijn gewicht blijft , ik kom zelfs langzaam bij . Ik eet gezond en drink veel ! veel fruit en groenten en alleen maar kip of kalkoen . Overdag en 's nachts moet ik veel
  plassen , ik heb incontinentie : bij een operatie een zenuw van de blaas gekwetst ! KOM ik GEWICHT bij met CATS CLAW ? Zo niet kan u mij helpen met gewicht te verliezen . ik zou van de specialist 15 kg moeten afslanken ! Kan u mij helpen aub .

 8. Bij mij werkt cat’s claw ongelofelijk goed voor mijn spier en gewrichtspijnen. Keerzijde is extreme buikkrampen en buikloop dus ook gewichtsverlies integenstelling tot Lisette hierboven.
  Neem nu ipv 3 x 2 capsules per dag 3 x 1 en dat gaat beter maar buikloop en buikkrampen blijven al is het minder.

 9. Ik ga je wat bijzonders vertellen, ik heb Cat's Claw gekocht voor mijn kat van 22 jaar oud. Het oude besje was meer dood als levend, Leed aan een ernstige longontsteking, plaste in huis, eet slecht. En in tegenstelling tot anders wil dat kat niet meer aangeraakt worden, hij jankt en verzet zich als ik hem oppak of wil borstelen. Ik ben begonnen met een antibioticakuur. Ontwormingskuur, omdat het vermoeden was dat er longwormen in de longen aanwezig waren. Daar na een antibioticakuur, apart met hoestdrank. De incontinentie blijft, de enorme aanhoudende hoestbuien waar het beestje dagelijks bijna in stikte beginnen te verminderen. Gevolgd door een 14 daagse kuur met cystiberry tegen blaasontsteking. Het gaat beter. Hij is oud, stijf verstrooid en vertoond allerlei gewricht- aandoeningen. Zijn kont is altijd al een beetje kaal geweest, door stress trekt hij alle haren uit zijn achter lijf. wordt hiervoor ieder jaar een of twee keer behandeld met cortisone. Dat helpt wel, maar voor korte duur, en de hoop is dan gevestigd dat de kat vergeet waarom hij/zij zich helemaal kaal vrat. Ik gebruikte hiervoor de laatste jaren al Cat's Claw, meestal 1/2 pilletje in de week, afbouwend naar een1/2 pilletje in de maand. De irritatie en jeuk verdwijnt super snel, en het haar groeit weer super snel terug. Laatste kuur net afgemaakt met Cat's Claw, iedere dag 1 capsule verdeeld over de dag, eerste dag compleet een dronken, of gedrogeerde kat, niet normaal zeg. Na een week, lijkt de kat wel 10 jaar jonger, speelt weer zo af en toe. Loopt weer als een jonge kater. Kuur inmiddels afbouwend naar 1 capsule per week. Geweldig spul, ook voor mijn kat.

 10. Ik ben van plan om Cat's Claw in te nemen,

  doch ik heb de Ziekte van Hashimoto, is dat een tegenindicatie?

  Ik neem wel voedingssupplementen.

  Vriendelijke Groeten

  1. Hoi Magda,

   De ziekte van Hashimoto valt onder een auto-immuunziekte. Cat's claw stimuleert het immuunsysteem om overactief te worden en kan de symptomen van de Hashimoto verergeren. Misschien is het volgende boek voor jou interessant (hier de NL versie).

   Groeten, Robert Jan

 11. Geachte, Ik heb alopecia areata, kan ik cats claw hiervoor ook gebruiken aub.

  Ik had een overactieve schildklier en de waarden zijn tot hiertoe goedm. Toch neem ik nog dagelijks 1,25 mg STrulazol, dit is zeer zeer weinig , het is een onderhouds dosis.

  Toch heb ik het moeilijk en ben er soms depresief van dat ik ronde plekken haaruitval heb, mijn social kontakt leid eronder.
  Dank voor uw antwoord. emmy

  1. Dag Emmy, wat vervelend dat je last hebt van haaruitval. Veel artsen nemen tegenwoordig aan dat cat’s claw een diepgaand vermogen kan hebben om zich te ontdoen van diepgewortelde infecties in onder andere de schildklier. Ook de unieke alkaloïden in cat’s claw lijken het immuunsysteem in algehele zin te verbeteren. Je zou de cat's claw kunnen gebruiken maar alleen wanneer je helemaal geen medicijnen gebruikt. Van (STrulazol) is ook wel bekend dat je niet zomaar kunt stoppen met deze medicatie die je voorgeschreven hebt gekregen. Als je hiermee zou willen stoppen dan zou je dit eerst in overleg met je behandelend arts kunnen bespreken voordat je cat's claw gaat gebruiken. Heel veel succes Emmy!

 12. Ik heb alopecia areata dit zijn ronde plekken haaruitval .Het haar valt met plekken uit en groeit terug, dan opnieuw ronde plekken uitval en terug groeit het.
  Dit is auto immun, ik lees hier dat je het bij auto imunnziekte niet mag gebruiken. Zijn er hier mensen met ervaring hiervan.
  Dank voor jullie antwoord.

 13. Hoi Robert Jan.

  Aangezien ik poly-artrose heb, en dit snel verslechterd de laatste weken/maanden, adviseerde een vriendin mij de cat’s claw capsules te gaan nemen.
  Dat wil ik ook graag, maar ik heb een nierziekte (syndroom van Alport). Mijn nierfunctie is wat op de rand van goed/niet goed. Slik medicatie: rasilez hiervoor. Heb hierdoor ook hoge bloeddruk. Ook medicatie voor: selokeen zoc 50mg. Deze 2 tabletten per dag. De rasilez is 150mg. Hiervan 1 tablet per dag.
  Mag ik de cat’s claw wel gebruiken?

  Ik hoor graag van u.

  Hartelijk dank en hartelijke groet,
  Mien.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

3 Shares
Tweet
Pin3
Share