Cellulitis

Laatste Update: 17 augustus 2021

Cellulitis bij mannen: Bestaat het echt?

Ja, het is waar. Mannen kunnen inderdaad ook cellulitis krijgen. In een eerder geschreven artikel heb ik al verteld dat slecht 3% van alle "putjes-benen" mannen benen zijn, maar ik krijg steeds vaker het idee dat dit percentage hoge moet liggen. Het is tot op de dag van vandaag niet meer een algemeen vrouwen probleem. Ongeveer 10% van alle mannen (dit percentage komt uit Amerika) zal vroeg of laat, in welke fase dan ook, een vorm van cellulitis ontwikkelen.

Hoe ontstaat cellulite bij mannen?

Er is een direct oorzaak dit vinden waarom het gros van de mannen geen cellulitis ontwikkeld. Op de eerste plaats komt dit omdat de huid van de man vele malen dikker is, dan de huid van de vrouw. Hierdoor is het cellulitis een stuk minder goed zichtbaar (en dan heb ik het niet eens gehad over de mogelijk beharing op het been van de man). Daarnaast bevindt het vet van de man zich dieper in de huid, nog een reden waarom het minder goed zichtbaar is.

Nek en buik
Je zult het vast niet geloven, maar de man ontwikkeld vaker cellulitis in de nek of op de buik dan op de benen (hiermee bedoel ik de zichtbaarheid).

Het verschil tussen het zien" en het "niet zien" van cellulitis is omdat het vet andere vormen aanneemt. Wanneer je overgewicht heb, zal het vet in je benen een andere vorm krijgen. Cellulitis is het symptoom van opgehoopt vet. Veel mensen denken hierbij direct aan overgewicht, maar dit hoeft niet een directe oorzaak te zijn. De reden dat het vet een andere vorm aanneemt komt niet alleen maar door het hebben van overgewicht, andere factoren kunnen ook een rol spelen.

Oorzaak cellulitis bij man


Je hebt gelijk wanneer je denkt dat dit verdomd veel lijkt op de oorzaken van cellulitis bij een vrouw! Wanneer je zelfs wat verder denkt, kan je concluderen dat er nog een reden is, waarom mannen per definitie minder cellulitis vorming hebben.

De hormoonhuishouding van mannen is een stuk rustiger en die van vrouwen. Helemaal wanneer de pubertijd begint aan te breken. Bij vrouwen slaan de hormonen dan helemaal op hol, tegenwoordig nog meer dan anders door bijvoorbeeld de anticonceptie pil.

Wat kan je doen?
Het lijkt me vrij simpel wat je als man kan doen om niet ook een cellulitis onderlichaam te ontwikkelen. Naja, in ieder geval klinkt het heel erg simpel. Geen alcohol drinken, voldoende bewegen, veel water drinken en niet roken.

Het spreekwoord is niet voor niet: "Makkelijker gezegd dan gedaan"

Ik weet zelf hoe moeilijk het is, om het lekkere 4 uurs biertje in het weekend over te slaan met lekker borrelhapjes. Ik sluit af met "wie mooi wil zijn moet pijn leiden" en nu heb ik voldoende spreekwoorden op papier gezet!

Succes mannen!

Bronnen:

  1. https://www.celluliteinstitute.com/13666/male-cellulite/
  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5234561/

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share