Cellulitis Behandeling

Laatste Update: 12 oktober 2020

Cellulitis creme: Werkt dit?

Ok, als je een vrouw bent weet je hoe vervelend cellulitis is. Het zal je dan ook niet geheel onbekend in de oren klinken als ik je zeg dat 80% van alle vrouwen met cellulitis wel eens "speciale" cellulitis creme's hebben geprobeerd. Als je op Google gaat zoeken, zal je overspoeld worden met de verschillende behandelingen en wondermiddeltjes tegen cellulitis. Er is veel onduidelijkheid over deze creme's en daarom heb ik dit artikel geschreven om alle cellulitis fabeltjes uit de wereld te helpen.

Veel creme's zullen je beloven dat je "overnight" van cellulitis af bent wanneer je het product koopt en gaat gebruiken. Laat me je de volgende vraag stellen:

Hoeveel creme's heb je geprobeerd, die daadwerkelijk een vermindering van cellulitis opleverde?

Wanneer je geen andere levensstijl aanpassingen verricht, zul je door alleen de cellulitis creme te gebruiken net zoveel cellulitis symptomen waarnemen(1). Eigenlijk is dit ook wel logisch omdat het cellulitis probleem niet alleen op je huid zit. De eerste fase van het ontstaan van cellulitis is een verslechtering van de doorbloeding in de billen/dijen. Hierdoor kunnen gifstoffen bijvoorbeeld niet goed worden afgevoerd. Dit is de eerste fase van het ontstaan van cellulitis. Ik zal niet verder afwijken van het onderwerp, maar zoals je kunt lezen, begint cellulitis IN je lichaam.

Hoe kan een creme dit "probleem" oplossen? Wanneer we zelf logisch nadenken, kan dit eigenlijk ook niet!

Wat doen die cellulitis creme's dan wel goed?

Ik zeg natuurlijk niet dat die creme's helemaal niet werken. Deze creme's hebben daadwerkelijk wel een functie, echter "beloven" ze te veel dingen(2). Omdat het cellulitis probleem ook te maken heeft met de huid, hebben deze creme's wel een functie. Deze creme's zorgen er op de eerste plaats voor de huid vochtig blijft en zacht aanvoelt. Tevens bevatten deze creme de juiste ph waarde die goed is voor je huid.

Door je huid vochtig en gezond te houden in combinatie met goede voeding en juist sport oefeningen, kan cellulitis wel worden aangepakt(3). De huidverzorging is slecht één onderdeel van het aanpakken van het cellulitis probleem.

Heb je zelf ervaring met cellulitis creme's die wel werken? Deel deze dan met me door hieronder een reactie te plaatsen op dit artikel.

Wil je tips ontvangen wat je zelf tegen cellulitis kunt doen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief (linkboven op deze pagina) en ontvang per direct het gratis eBook "Oefeningen tegen Cellulitis". Daarnaast zal ik je op de hoogte houden van de laatste updates op het gebied van cellulitis en wanneer ik een nieuw artikel op mijn cellulitis blog plaats

Bronnen:

  1. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2352647518300418
  2. https://www.newdermal.com.tr/dokumanlar/katalog/Cellulite-Control-White-Paper.pdf
  3. https://basipilates.co.za/sites/default/files/documents/Can_Pilates_Exercises_and_Diet_Reduce_the_Appearance_of_Cellulite.pdf

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share