Cellulitis Behandeling

Laatste Update: 28 oktober 2020

Cellulitis behandeling: De werking, resultaten en bijwerkingen

De meeste vrouwen vinden het maar niks dat ze last hebben van cellulitis en willen zo snel mogelijk een mooie huid ervaren. Daarom is er veel geschreven over cellulitis en veel cellulitis behandelingen op de markt. Denk aan aanpassingen in je levensstijl, cellulitis crèmes, massage apparaten, body wraps tot zelfs medische ingrepen. Hieronder heb ik een lijst gemaakt met de meest gangbare cellulitis behandeling en wat je moet weten:

1. Methylxanthines is een chemische bestanddeel die je vaak zult aantreffen in cellulitis crèmes en ook in cafeïne. Deze chemische stoffen zijn effectief omdat ze de ophoping vetcellen aanvallen(1). Onderzoek heeft wel aangetoond dat er maar een minimaal resultaat te boeken is met verschillende cellulitis crèmes.

2. Leefstijl veranderingen en supplementen. Ook hier is veel over geschreven en je zult verschillende producten vinden zoals ginkgo biloba, vitamine pillen en nog veel meer met het doel om je stofwisseling te verhogen, bloedcirculatie bevorderen en je lichaam te beschermen tegen vrije radicalen en cel beschadiging.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt wel dat supplementen kunnen helpen tegen cellulite juist vanwege deze werkingen(2).

Daarnaast worden deze producten verkocht als voedselsupplementen waardoor ze niet op dezelfde manier getest worden als bij medicijnen wordt gedaan. Wel moet ik zeggen dat een aantal leefstijl veranderingen uit mijn eigen ervaring zeker goed kan werken om je cellulitis aan te pakken omdat juist de westerse lifestyle de oorzaak is van veel aandoeningen, waaronder cellulitis.

3. Massage behandeling: Als je even de tijd neemt om op het internet te zoeken zul je talloze massage apparaten vinden met de belofte je cellulitis aan te pakken. Denk aan apparaten om je huid samen te persen en oprollen om de doorbloeding te stimuleren. Vaak zijn meerdere behandelingen nodig met lange sessies voordat je resultaat zult zien. De meeste massage behandelingen zijn goedgekeurd voor tijdelijke verlichting, vandaar dat je deze behandeling moet blijven uitvoeren voor minimaal resultaat.

Er zijn speciale massages voor cellulite, maar je hebt nu ook een soort trillmasage die helpt(3).

4. Mesotherapie: mesotherapie wordt ook gebruikt tegen haaruitval en valt in het rijtje controversionele cellulitis behandeling vanwege het feit dat er geïnjecteerd wordt met substanties in de probleem gebieden. Veel moet nog onderzocht worden over deze behandeling wat betreft de veiligheid en werking.

5. Wraps: veel schoonheidssalons bieden volledige ‘’body wraps’’ aan om cellulitis goed te behandelen. Net zo als bovenstaande behandelingen is de werking nog niet wetenschappelijk aangetoond en onderbouwd. Vanzelfsprekend zul je effect zien nadat je een dergelijke behandeling hebt ondergaan, maar in veel gevallen is dit maar van tijdelijke aard.

6. Liposuctie: deze vorm van behandeling wordt niet aangeraden omdat het zelfs je huid kan verslechteren.

Welke cellulitis behandeling werkt wel?

Samengevat is de beste cellulitis behandeling om een gezonde leefstijl te hebben, regelmatig bewegen en de ophoping gifstoffen uit je lichaam verbannen. Dit is een goede manier om cellulitis tegen te gaan en kost bij lange na niet zoveel geld. Indien je toch een medische ingreep wilt laten uitvoeren zul je voorzichtig moeten zijn en uitgebreid onderzoek doen, want de werkingen zijn niet wetenschappelijk aangetoond! Ook geven de meeste cellulitis behandelingen maar tijdelijk resultaat en kosten veel geld.

Bronnen:

  1. http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.610.301&rep=rep1&type=pdf
  2. http://www.jkomor.org/journal/view.html?uid=269&&vmd=Full
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7317706/

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share