Recept van de dag

Laatste Update: 31 december 2017

Chinese kool met komkommer en tomaat

Een beetje variatie kan natuurlijk geen kwaad. Daarom moet je niet elke lunch dezelfde soort sla gebruiken. Chinese kool is prima toe te passen als basis voor een salade. Het lijkt eigenlijk ook op een langwerpige slakrop. Het is een bron van vitamine C en calcium. Daarnaast zitten er ook nog eiwitten en een kleine hoeveelheid koolhydraten in. De komkommer en tomaat geven smaak aan deze salade. Wist je dat tomaat wel 20 componenten heeft die de smaak bepalen? En er zijn wel 152 tomaatsoorten die stuk voor stuk hele subtiele smaakverschillen hebben.

Wat heb je nodig?

  • Ui
  • 1⁄4 komkommer
  • knoflook
  • tomaat
  • 1 Chinese kool.

Hoe maak je dit recept klaar?

Was de Chinese kool, snijd de ui, komkommer en tomaat. Snijd ook de Chinese kool in stukken zodat dit goed te roeren is met de andere ingrediënten. Pers het teentje knoflook. Breng de salade op smaak met een beetje extra Virgin olijfolie, Balsamico en/of peper.

Waarom is dit recept gezond?

  • Chinese kool is gezond vanwege de hoeveelheid vitamine C en Calcium. Dit is goed voor je weerstand en je botten.
  • De komkommer is gezond omdat het, naast de voedingsstoffen, niet veel calorieën heeft. Hierdoor vult het je maag, waardoor je minder snel andere ongezonde voeding eet.
  • De tomaat is gezond doordat de kleurstof Lycopeen je lichaam beschermt tegen vrije radicalen die bijvoorbeeld in uitlaatgassen zitten of afkomstig zijn van de zon.

Eet smakelijk!


Goed recept? Wil je nog meer recepten? Kijk dan snel even hier:

101 heerlijke recepten voor een gezond lichaam! >>>

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share