Voedingsadvies

Laatste Update: 15 juni 2023

Knoflook vs antibiotica

Vandaag gaan we knoflook en antibiotica tegenover elkaar zetten. Ik heb er op nu.nl een artikel voer gelezen dit trok direct mijn aandacht. Een wereld zonder medicijnen kunnen we ons niet meer indenken en meer dan de helft van de mensen slikken dagelijks medicijnen.

Zelf ben ik niet een direct voorstander van bijvoorbeeld antibiotica, ik probeer altijd eerst een natuurlijk manier te vinden., om die reden vond ik het artikel op nu.nl erg interessant.

“Het artikel”

In het artikel staat beschreven dat een bepaalde voedingsstof in knoflook een effectievere werking heeft dan bepaalde soorten antibiotica tegen een bacterie in de darmen.

Men is erg enthousiast over de resultaten aangezien we dan nieuwe manieren kunnen vinden om via voeding bepaalde bacteriën aan te vechten. Indirect betekent dit dus minder medicijnen, wat op zijn beurt weer betekent: minder bijwerkingen.

De enige bijwerkingen die knoflook heeft, is dat we er een onprettige geur aan overhouden in onze adem. Maar als dit betekent dat ik geen medicijnen hoef te slikken, dan poets ik wel een keer extra mijn tanden.

Sommige voedingstoffen waaronder “diallyl sulfide” kan makkelijker door de beschermlaag (slijm) van bacteriën doordringen dan antibiotica! Hierdoor is de bacterie sneller en efficiënter te doden (1).

“Geen geneesmiddel”

Het eten van knoflook moet niet worden gezien als geneesmiddel (2), echter zal het wel bepaalde bacteriën die standaard in de voedselverwerkingindustrie zitten verminderen.

Resistentie

Ben je nog niet overtuigd? Dan zal ik je nog een belangrijke reden geven waarom je zo veel mogelijk antibiotica zou moeten uitstellen. Ik geef het toe, in sommige situaties kunnen we niet zonder, maar wanneer er “gezondere” manieren zijn om beter te worden is dit altijd beter toch?

Wanneer je antibiotica slikt zal je lichaam op ten duur hier resistent voor worden. Dit betekend dat dezelfde hoeveelheid antibiotica minder efficiënt zal worden. Hierdoor zal je grotere hoeveelheden moeten slikken.

“Meer bijwerkingen”

Hoe meer antibiotica je slikt, hoe groter de bijwerkingen kunnen zijn. Op lange termijn kunnen deze bijwerkingen je leven echt negatief beïnvloeden.

Hieronder een aantal bijwerkingen:


Vooral de laatste kan ernstig zijn. In de darmen zitten goede bacteriën die je ondersteunen om het voedsel goed te kunnen verteren. Wanneer deze bacteriën worden vernietigd door de antibiotica, loop het verteringsproces ook niet soepel meer!

Conclusie

Aloe vera

Er bestaan geen voedingsmiddelen die het werk van antibiotica kunnen overnemen. Hiervoor is antibiotica te doeltreffend. Wel kunnen bepaalde voedingsstoffen gerichter bepaalde bacteriën aanvechten.

Op dit moment is men op zoek naar een manier om antibiotica te “versterken” met bepaalde natuurlijke voedingsmiddelen.

Het tegengaan van voedselvergiftigingen kan makkelijk worden gedaan met behulp van knoflook, maar voor serieuzere infectie/aandoeningen zullen we tot op heden nog altijd troost moeten vinden bij antibiotica of we dit nu leuk vinden of niet.

P.s

Niet alleen knoflook is effectiever tegen bepaalde bacteriën kan antibiotica. Aloë Vera bijvoorbeeld bevat ook voedingsstoffen die “gerichter” te werk kunnen gaan dan antibiotica
[MOWPOP id="128"]

Bronnen:

 1. https://academic.oup.com/jac/article/67/8/1915/746474
 2. https://academic.oup.com/jn/article/136/3/713S/4664279?login=false
 3. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0025712505703096

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. als ik die visolie grbruikt hoe ga ik weten dat die schimmelinfecte weg is.
  ik hb een keertje een halve knoflook gebruikt is dat genoeg wnt normaal eet ik geen knoflook.

  1. als je knoflook eet dan moet je die pletten of persen en tien minuten laten rusten alvorens in je bereid eten te doen.
   zo komen de twee bestandelen bij elkaar en vormen zo de goede bescherming.
   en vooral de look toedienen als u eten klaar is niet mee koken of baken.

   groetjes eric

 2. het is me niet meer gelukt om het geld overtemaken .ik mag vanaf 50 euro overmaken en dan moet ik ng in euro betalen om het te laten overmaken.ik ben nu echt verdrietig ik wil dat boek zo graag hebben en het is zo moeilijk om eraan te komen.ik verdient ook geen euro's ik verdient surinaamse dollar.ik wil verlopig ook geen emailtjes vanjullie krijgen.ik ben gewoon boos.

 3. Knoflook is een erg sterk middel tegen onstekingen. Ik heb mijn kaakontsteking weggekregen dankzij knoflook. Ik vind het trouwens helemaal niet vies. Ik vind de smaak die ik in mijn mond heb na knoflook just prettig. Ik at ongeveer 6 teentjes op een dag toen ik die kaakontsteking had. de eerste dag werkte het al en na 4 a 5 dagen was mijn kaakontsteking bijna compleet verdwenen.

 4. Wil je de volledige anti-bacteriële en anti-viruswerking van knoflook hebben, kijk dan vooral naar de allicine. Dit stofje geeft de geur aan knoflook, is sterk anti-microbisch, en sinds kort onder enorme sterke dosis(20 tenen knoflook aan allicine in 1 pil) te verkrijgen onder de naam Allimed. Slik het al jaren, werkt tegen bijna elke bacteriële ontsteking en virusinfectie( spreek uit ervaring) . Dus dag kouttje, longontsteking, bacteriële ontsteking etc. Een flinke dosis, en je loopt er gewoon doorheen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share