Voedingsadvies

Laatste Update: 7 april 2017

De 21 beste dieet apps

21 beste dieet appsVandaag de dag is er een app voor bijna alles, of je nu op zoek bent naar dieet app voor het sporten of een app om elke morgen fris en fruitig op te staan. Het probleem is dan: Hoe bepaal je welke apps je tijd waard zijn (en kostbare opslagruimte op je mobiel)?

Je kunt natuurlijk afgaan op sterrenbeoordelingen van vorige gebruikers, maar deze sterren (of het ontbreken daarvan) geven je niet alle info die je nodig hebt.

Om je te helpen van start te gaan met je goede voornemens, hebben we hier een uitgebreide lijst van dieet apps en fitness apps voor je op een rij gezet.

Bovendien zitten er zowel gratis als betaalde apps in deze lijst, dus ook zonder budget is het mogelijk met behulp van apps aan je doelen te werken.

Ze worden niet gepresenteerd volgens een specifieke volgorde, dus de eerste app is niet per se de beste voor je. Ik zou zeggen, probeer er een aantal uit die je aanspreken en beoordeel of ze je zouden kunnen helpen je dieet- of sportdoelen te bereiken!

Heb je geen interesse in fitness apps en wil je alleen meer weten over apps die je helpen afvallen door je voedingspatroon te veranderen, scroll dan gauw naar beneden voor de beste dieet apps.

Laten we erin duiken....

De wereld van fitness apps

 1. FitStar Personal Trainer

Je hoeft niet langer hoge bedragen op te hoesten voor een fitnesscentrum of zelfs een persoonlijke trainer. FitStar personal trainer beoordeelt je behoeften en fitness-niveau door simpele vragen te stellen aan het einde van elke workout. Op deze manier is elke workout uitdagend genoeg maar zal deze je ook niet volledig uitputten. Het aanbod van het programma is perfect zowel beginner gevorderde sporter – de app werd dan ook ontworpen door steratleet Tony Gonzalez.

De app is gratis voor iOS (1).

2. Nike+ Training Club

Dit is de makkelijkste weg om je fitness doel onder controle te krijgen. De app biedt meer dan 100 workouts ontworpen door de trainers van Nike voor mensen van alle fitness-niveaus. Selecteer jouw specifieke doelstelling (pondjes kwijtraken, spieren opbouwen, uithoudingsvermogen verbeteren) en je vindt eenvoudige workout plannen – geen zorgen, er zijn ook veel rustdagen. Iedere individuele workout heeft ook een mooie video tutorial, dus ook beginners voelen zich gelijk thuis.

De app is gratis voor zowel iOS en Andriod (2).

3. Runtastic Six Pack Abs

Een sixpack krijgen is niet makkelijk. Maar aan je buikspieren werken was nog nooit zo eenvoudig, met dank aan Runtastic Six Pack. Je kunt kiezen tussen Daniel en Angie als je avatar trainer, en dan je workout-programma selecteren die tussen 10 dagen tot een maand kunnen duren. Het beste aan deze app? Slow-motion video's met virtuele trainers laten zorgen ervoor dat je de oefeningen goed onder de knie krijgt en blessures kunt voorkomen.

De app is gratis en beschikbaar voor zowel iOS en Andriod (3).

4. Fitnet

De camera van je toestel is niet alleen goed voor selfies – hij kan je nu ook helpen een beentje voor te hebben bij je fitness-doelstellingen. Terwijl je de workout video's met persoonlijke trainers volgt gebruikt de Fitnet app je camera op je smartphone of tablet om te meten hoe goed je de workout uitvoert. (Moest je tijdens de oefeningen al stoppen? Kon je niet meer mee bij het intensieve gedeelte?) Fitnet geeft je ook direct feedback zodat je je prestaties kunt verbeteren.

De app is gratis voor iOS en Andriod (4).

5. WOD Deck of Cards

Dit is een crossfit app waarbij je 4 oefeningen kunt kiezen waarop je je wilt focussen – één voor elke aanpak – en vervolgens kun je kiezen welke het beste bij je past. Blijf nieuwe kaarten uit het pak halen tot het pak op is of tot je volledig uitgeput bent.

Gratis, voor zowel iOS en Andriod (5).

6. Sworkit

Geen fitnesscentrum in de buurt? Of heb je te weinig tijd? Geen probleem! Sworkit is specifiek ontworpen om rekening te houden met mensen die het druk hebben en die oefeningen willen doen op hoge intensiteit gericht op afvallen. Bovendien kunnen de meeste workouts worden afgerond in 5 minuten tot 1 uur. Kies het type oefening waar je naar op zoek bent (krachtoefeningen, cardio, yoga, of stretchen) en ontdek tientallen verschillende workouts – of gebruik de app om een aangepaste training te creëren.

Elke workout is heel eenvoudig te volgen met video's van hoge kwaliteit en een klok die aangeeft hoeveel herhalingen je nog moet doen.

Gratis, voor iOS zowel als Android.

 7. StrongLifts 5x5

Dit is de beste app als je spiertjes wilt kweken. De app vraagt je om drie oefeningen met vijf sets van vijf herhalingen te doen, vandaar de naam 5x5. StrongLifts ondersteunt je zodat je ook op het juiste moment een pauze neemt EN om op het juiste moment te beginnen aan zwaardere gewichten. Volg de workout drie keer per week en binnen enkele weken kun je al een duidelijk verschil verwachten in de spiegel, mits je de oefeningen combineert met een gezonde voedingswijze.

Gratis voor iOS en Andriod (7).

8. Pump up

Pump up is een combinatie van Instagram en Facebook voor gezondheid en fitness. Het sociale platform is de perfecte plaats om foto's van je vooruitgang te posten en andere gelijkgestemde mensen te motiveren om hun doelstellingen te behalen. Hier haal je de motivatie vandaan om door te blijven gaan, ook als het even tegenzit.

Gratis voor iOS en Andriod (8).

9. Fitmo

Persoonlijke trainers zijn duur en zelfs een fitnesscentrum kan buiten het budget liggen van sommigen. Maar ze kunnen ook handig zijn om je doelen te bereiken. Fitmo is het virtuele equivalent van een persoonlijke trainer. Voor $40 per maand zorgt een persoonlijke trainer voor een fitnessprogramma, geeft je ideeën voor maaltijden, en motiveert je constant via SMS of videogesprekken.

$8.77/maand, alleen voor iOS (9).

10. Spring

Spring is gebaseerd op het eenvoudige principe dat goede muziek je motiveert om door te blijven gaan. De DJ's maken playlists met liedjes die een gelijkaardig aantal beats per minuut hebben. Het enige wat je moet doen is op de beats van de muziek lopen. Voor je het weet ben je klaar met je workout en misschien ontdek je wel je nieuw favoriete plaat.

Gratis voor iOS (10).

11. Zombies, Run!

Wil je plezier hebben tijdens het sporten, dan is deze een echte aanrader! Een toffe manier om oefeningen te doen terwijl je op de vlucht bent voor zombies en bovendien een beloning krijgt wanneer je kunt ontsnappen.

$3.99 voor iOS en Andriod (11).

12. C25K

Wil je aan je eerste marathon meedoen of simpelweg jezelf voorbereiden op jogging elke ochtend? De app biedt een trainingsplan van 8 weken en start langzaam door wandelen af te wisselen met lopen, waarne je je opwerkt naar een meer intense workout. C25K past zelfs in de meest drukke agenda's met maar 3 workouts van een half uur per week, met rustdagen tussenin. Een coach helpt je bij elke workout en motiveert je om te blijven lopen.

Gratis en beschikbaar voor iOS en Andriod (12).

Je vooruitgang beheren

13. MapMyFitness

MapMyFitness laat je op eenvoudige wijze je activiteiten bijhouden en opschrijven wat je elke dag eet, zodat je het gehele plaatje makkelijk kunt beheren. Bovendien is de app eenvoudig in gebruik en biedt je de mogelijkheid uitdagingen in te stellen voor zowel jezelf als voor je vrienden..

Gratis voor iOS en Andriod (13).

14. Endomondo

Deze app is de perfecte motivator om je meer te laten bewegen. Gebruikers starten met het nemen van een fitheidstest om het fitheidsniveau te meten, en dan maakt de app een plan gebaseerd op je favoriete vormen van lichaamsbeweging. Endemondo gebruikt de GPS op je smartphone om fitness-activiteiten zoals wandelen of lopen bij te houden.

In het midden van een workout vertelt Endo (de virtuele trainer van de app) je als je een persoonlijk record aan het verbreken bent, of je je tempo moet aanpassen. Er is ook een sociaal aspect aan deze app waardoor je vrienden kunt uitdagen om verschillende activiteiten te doen en je ze kunt toejuichen wanneer ze vooruitgang maken.

Gratis voor iOS en Andriod (14).

15. Strava Cycling and Running

Er zijn verschillende goede apps te vinden die de focus leggen op mensen die graag joggen, maar voor mensen die graag op de fiets stappen is er maar bar weinig te vinden. Strave is de perfecte app voor fiets enthousiastelingen. Het laat je ook toe om makkelijk de tijden, afstanden en snelheid van je ritten bij te houden. Maar de beste eigenschap zijn de uitdagingen van Strava die je verbinden met de gemeenschap van fietsers die met elkaar een wedstrijd aangaan. Een echte aanrader dus als je graag uitgedaagd wordt.

Gratis voor iOS en Android (15).

Ondersteuning bij je dieet

16. MyFitnessPal

Dankzij deze robuuste app was het tellen van caloriën nog nooit zo eenvoudig. Je kunt de meeste maaltijden binnen een minuut toevoegen door te zoeken in de database van MyFitnessPal. Dit kan op product, maar bijvoorbeeld ook op merknaam. Als je zelf iets hebt klaargemaakt dan kun je het recept invoegen en de app zal dan automatisch de informatie van de voedingswaarde inschatten.

Wanneer je de app regelmatig gebruikt begint deze je eetgewoontes te kennen en houdt dan een lijst bij van je favoriete voedingsmiddelen, die vervolgens kunnen worden toegevoegd aan je dagelijkse inname met een simpele druk op de knop.

Gratis voor iOS en Android (16).

17. Nutrino

Ben je de dieet apps al beu? Niet zo snel, want Nutrino is veel meer dan een app waarmee je kunt bijhouden wat je gegeten hebt. Het is eerder een all-round gezondheidsapp, die ook samenwerkt met andere apps, waardoor je dus niet constant dezelfde informatie in andere apps moet invoeren. Uiterst handig natuurlijk. De app laat je je voedingsdoeleinden en maaltijden plannen, en door middel van de samenwerking met andere apps, past hij je aanbevelingen eenvoudig aan, zodat je doelstellingen altijd actueel worden gehouden.

Nutrino stelt een maaltijdplan op maat voor je op door middel van je doestellingen (wil je afvallen? spieren opbouwen? of zelfs een pondje bijkomen?) en je beperkingen (heb je een allergie? Eet je alleen halal? Lactose-intolerant? Glutenvrij?). Ook kun je je voorkeuren doorgeven en zoeken naar alternatieven.

Tenslotte kun je met behulp van Nutrino je inname van water bijhouden, het aantal oefeningen en hoeveel slaap je hebt gehad (je weet nu toch wel hoe belangrijk slaap is om af te vallen?).

$7,99/maand, alleen voor iOS (17).

18. Waterlogged

Een bijzondere app voor een basisvereiste van een goede gezondheid: water. De meeste apps richten zich op alleen op voeding, maar vaak is ook voldoende water drinken een grote uitdaging voor de meeste mensen. Waterlog is een gratis waterlogboek dat gebruikers helpt hun dagelijkse inname van water op eenvoudige wjze bij te houden.

Gebruikers kunnen een dagelijkse hoeveelheid water als doel instellen en dan hun watergebruik telkens toevoegen.

En juist dit maakt de app bijzonder; gebruikers kunnen namelijk een foto van hun glazen en flessen maken en de app zorgt automatisch voor de volumeconversies, zodat je ml, dl, of L eenvoudig kunt combineren, deze app gaat het makkelijk af! Wil je nog meer uit de app halen, dan bied de premiumversie herinneringen op maat en volledige toegang tot alle functies die worden toegevoegd in de toekomst, evenals andere handige snufjes.

Gratis voor iOS (18).

19. Lose it!

Lose it! is een uitstekend instrument om je te helpen je eetpatroon bij te houden, gericht op mensen die graag een paar pondjes willen verliezen. Voer wat informatie in over jezelf, zoals gewicht, lengte en streefgewicht, en de app zal je helpen om precies te bepalen hoeveel energie je per dag nodig hebt om op eenvoudige wijze je streefgewicht te bereiken. De app houdt het bijhouden van je voedselinname eenvoudig, door middel van een uitgebreide database is het eenvoudig om verschillende gerechten en producten toe te voegen.

De app heeft ook een functie om bij te houden hoeveel je sport, en kan ook gegevens met andere fitnessapps synchroniseren, om het eenvoudiger voor je te maken je dagelijkse doelen te behalen. Hoewel de apps verschillende functies biedt die overeenkomen met apps die we eerder hebben besproken, is deze echter het meest geschikt voor mensen die willen afvallen.

Gratis voor iOS en Andriod (19).

Toch liever iets Nederlands?

De grootste markt voor apps is Engelstalig, maar soms kan dat problemen opleveren. Beheers je de Engelse taal niet voldoende of wil je simpelweg graag een app die je lekker makkelijk in het Nederlands kunt gebruiken, dan hebben we hier ook nog een paar authentieke Nederlandse apps voor je neergezet.

Bedenk wel, als je op zoek bent naar de laatste snufjes, dan zul je waarschijnlijk bij een of meerdere van bovenstaande apps terecht moeten. De volgende apps zijn handig om je eetpatroon bij te houden en om pondjes te verliezen, en kunnen zeker de steun bieden die je zoekt, maar beschikken niet over de nieuwste mogelijkheden die je bij andere apps wel zou vinden.

Desalniettemin wil ik je graag een uitgebreide keuze geven, zodat ook jij iets vindt dat bij je past.

20. Afvallen met Nederland

De app claimt dat je eenvoudig een kilo per week kunt afvallen – met behulp van de app natuurlijk – zonder hongergevoel. Na het zien van recepten die het water in je mond laten lopen, zijn we hiervan overtuigd. De apps biedt de mogelijkheid een dieet op maat samen te stellen, recepten te bekijken, ebooks te downloaden en biedt tevens handige video's die je niet alleen nuttige informatie bieden, maar ook motiveren door te zetten.

Wat wellicht nog het handigst is, en een goede ondersteuning om je doelen te bereiken, is het ingebouwde forum. Hier kun je vragen stellen, ondersteuning krijgen en samen met andere gebruikers je doelen behalen.

Het dieet dat de app aanraadt is een dieet rijk aan eiwitten en met minder vetten en koolhydraten – bewezen effectief.

Gratis voor Andriod (20).

21. Mijn Eetmeter

Ben je een echte voorstander van de Schijf van Vijf, dan is deze app van het Voedingscentrum echt iets voor jou. De app biedt een eetdagboek waarmee je niet alleen kunt bijhouden hoeveel energie je elke dag consumeert, en of je eetgewoonten vallen binnen de 5 schijven, ook zie je in een oogopslag of je voldoende vitaminen, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt.

Erg belangrijk, want veel diëten bevatten minder voedingsstoffen dan die je eigenlijk nodig hebt, waardoor je lijf zich gaat weren en het afvallen moeilijker wordt. Ten slotte kun je ook gemakkelijk je BMI berekenen, zodat je precies weet waar je bent en waar je naartoe moet. Een echte aanrader dus!

Gratis voor Android (21).

Conclusie

Natuurlijk gaan apps het werk niet voor je doen, ook niet de bovenstaande. Uiteindelijk moet je zelf de oefeningen doen of je aan je nieuwe voedingspatroon houden. Apps kunnen echter wel een handig steuntje in de rug zijn en je motivatie verhogen om je doelen te bereiken.

Gewoon uitproberen en kijken wat voor je werkt!

Bronnen:

1. http://fitstar.com/

2. http://www.nike.com/us/en_us/c/womens-training/apps/nike-training-club

3. https://www.runtastic.com/sixpack

4. http://fit.net/

5. http://letswod.com/

6. http://www.sworkit.com/

7. https://itunes.apple.com/us/app/stronglifts-5x5-workout/id488580022?mt=8

8. http://pumpup.com/

9. https://www.fitmo.com/

10. http://www.springmoves.com/

11. https://www.zombiesrungame.com/

12. http://c25kfree.com/

13. http://www.mapmyfitness.com/

14. https://www.endomondo.com/

15. http://www.strava.com/mobile

16. https://www.myfitnesspal.com/

17. https://itunes.apple.com/us/app/the-personal-diet-by-nutrino/id588712321?mt=8

18. https://itunes.apple.com/en/app/waterlogged-drink-more-water/id352199775?mt=8

19. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fitnow.loseit

20. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.unitapp.afvallen

21. https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.voedingscentrum.eetmeter

 

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share