• De griepprik wel of niet

De griepprik: wel of niet?

2014-11-11T10:25:30+01:00november 11th, 2014|Gezondheid Algemeen|14 Reacties

Laatste update: door

De griepprik: wel of niet?

Grieprik

Voordat ik verder ga schrijven, wil ik eerst even duidelijk maken dat ik me heel erg goed besef dat griep een dodelijke ziekte kan zijn. Voor mensen die een zwak immuunsysteem hebben en andere kwetsbare groepen kan een relatief eenvoudig griepje rampzalige gevolgen hebben.

Vanuit dat oogpunt is jaren geleden de griepprik in het leven geroepen. In principe een hele goede gedachte, maar na wat onderzoek is mij gebleken dat er meer achter zit, en dat de griepprik wellicht niet zo gezond is als de overheid ons wil doen geloven.

Wat is de griepprik?

De griepprik is in het midden van de vorige eeuw ingevoerd om mensen op voorhand te beschermen tegen de griep. Met behulp van het vaccin is griep een ‘gewoon griepje’ geworden, en niet meer de dodelijke ziekte die het ooit geweest is. Er werden zogenaamde risicogroepen gedefinieerd, groepen die het vaccin toegediend zouden krijgen.

Dit waren, en zijn nog steeds, de groepen die met name een verminderde weerstand hebben. Om wat voor reden dan ook. De griepprik is hele lange tijd gepresenteerd als iets wat onderdeel van je leven moet zijn, wat per definitie goed is voor je lichaam. Maar er zijn inmiddels ook andere geluiden te horen. Geluiden die wat minder positief zijn.

Wat zit er in de griepprik?

Volgens de officiële opgave zit er dus een mix van verschillende griepvirussen in die je lichaam aanzetten om antistoffen aan te maken. Deze mix wordt ieder jaar gewijzigd, omdat ook griepvirussen evolueren. Het is dus erg belangrijk om dit continue aan te passen. De redenatie van ‘eenmaal een vaccin, dus voor het leven beschermd’ gaat hier dus niet op. Maar naast die virussen zit er nog meer in de prik.

De ingrediënten in de griepprik:

Polysorbaat
Dit is een vloeistof