Detoxen

Laatste Update: 7 januari 2018

24 manieren om je lichaam te ontgiften

We horen zoveel over detoxen of ontgiften en je vraagt je misschien wel af ​​of dit goed voor je is. Een goede reiniging of goede gewoonten om het lichaam van nature te ontgiften, kunnen je echt helpen om geweldige gezondheidsvoordelen te behalen. Om je de beste resultaten te geven moet je een eenvoudig detox-programma in een gezonde levensstijl inbouwen.

Net zoals dat je je concentreert op het voedsel dat je eet en zorgt voor voldoende lichaamsbeweging, zijn er nog vele andere zaken waaraan je moet denken om de beste en gezondste levensstijl te kunnen leven. En dan bedoel ik niet alleen het ontgiften van je lichaam; er zijn ook andere eenvoudige en zeer effectieve manieren om je gezondheid optimaal te houden. Laten we in dit artikel eens kijken naar de eenvoudigste, meest natuurlijke en ongetwijfeld meest effectieve manieren om de schadelijke stoffen uit je lichaam te verwijderen en om de stoffen, die je lichaam echt nodig heeft, op te nemen.

Vervang elke dag een maaltijd met een ontgiftende smoothie

Hoewel je op het gebied van je voeding nooit extreme maatregelen moet nemen, zijn er wel enkele ideeën die wonderen kunnen doen. Als het gaat om het op natuurlijke wijze reinigen van het lichaam kan het al een grote verbetering zijn om één maaltijd per dag te vervangen door een ontgiftende smoothie. Dit is niet extreem en veroorzaakt geen schade, maar het helpt geweldig om de stoffen die je lichaam niet nodig heeft te verwijderen.

Het is belangrijk om niet te kiezen voor de meer extreme maatregelen en te beginnen met een smoothie die natuurlijke ingrediënten bevatten. In plaats van een chemisch verbeterde of kant en klare smoothie te kopen, kun je het beste gewoon kiezen voor natuurlijke voedingsmiddelen die je op de juiste manier reinigen. Dit kan je niet alleen helpen bij het afvallen, maar ook bij het optimaal laten functioneren van het lichaam.

Een van je maaltijden vervangen met een smoothie is een geweldige manier om je metabolisme te versnellen en je spijsverteringssysteem een boost te geven. Je zult merken dat je meer energie krijgt en je zult ook genieten van het feit dat sommige van de symptomen waar je dagelijks last van had door deze natuurlijke boost zullen verdwijnen.

Een goed recept bevat natuurlijke en gezonde ingrediënten die de spijsvertering bevorderen, vezels aan je lichaam geven en je helpen om op een normale en natuurlijke manier je lichaam te reinigen.

Groene smoothie

 • 220 gram boerenkool of spinazie, stengels verwijderd en grof gesneden
 • 1 Granny Smith-appel, in grote stukken gesneden
 • 1 rijpe banaan
 • 120 gram verse peterselie

Doe de boerenkool, de appel, de banaan, de peterselie en ongeveer een halve liter water in een blender en mix het net zolang totdat je een gladde substantie krijgt. Voeg als het mengsel te dik is eventueel een beetje meer water toe.

Gebruik, als dat mogelijk is, altijd biologisch voedsel

Hoewel je niet alleen biologisch hoeft te eten, zijn er bepaalde voedingsmiddelen waarvoor dit wel noodzakelijk is. De voedsellijst, bekend als de "Dirty Dozen", bevat een lijst met voedingsmiddelen waar veel pesticiden en conserveermiddelen in zitten en als die door jou worden geconsumeerd en zullen die tijdens de spijsvertering door je lichaam worden opgenomen.

De vuistregel luidt in het algemeen dat als je de schil of de buitenkant van het fruit of de groente eet, je echt voor biologisch moet kiezen. Aardbeien, appels en tomaten zijn goede voorbeelden van de soorten voedsel waar biologisch er echt toe doet.

Wanneer je het juiste biologische voedsel kiest, vermijd je dat je toxines zou kunnen binnenkrijgen die schadelijk zijn voor je gezondheid. Dit is een eenvoudige manier om het lichaam te ontgiften en het enige wat je hiervoor hoeft te doen is in de supermarkt goede keuzes maken.

Steek wat energie in het ontdekken of voedsel echt biologisch is. Lees labels en blijf uit de buurt van voedsel dat je kan schaden. Het maken van gezonde keuzes als deze zal je echt helpen om je te ontdoen van gifstoffen die je eerder hebt binnengekregen en om je lichaam in een veel schonere en gezondere toestand te krijgen.

Neem een goede en intense massage

We zien een massage vaak als een ontspannende luxe, wat in sommige gevallen ook zo kan zijn. Hoewel massage zeker een fijne luxe of een manier is om jezelf te ontspannen, is het ook een goede manier om het lichaam te ontgiften. Het ligt allemaal aan het soort massage dat je krijgt en de manier waarop je dit gebruikt om je gezondheid en je leven te verbeteren.

Het volstaat om te zeggen dat als je geïnteresseerd bent in het wegwerken van gifstoffen uit het lichaam, je absoluut een goede intense massage moet krijgen die sterk gericht is op de drukpunten in het lichaam. Een Zweedse massage is bijvoorbeeld goed maar iets intensievers zoals bijvoorbeeld een sportmassage, die zich op bepaalde punten richt, kan nog beter werken.

Je wilt om dit te laten werken diep in het spierweefsel binnendringen. Wanneer je op bepaalde drukpunten of plekken drukt, waar toxines zich hebben opgehoopt, dan geef je ze een kans om vrij te komen waardoor ze kunnen worden afgestoten. Dit helpt je om het lichaam op een natuurlijke manier te ontgiften en de stoffen die je ziek kunnen maken te verwijderen.

Zorg ervoor dat je dit wel laat doen door een geregistreerde massagetherapeut en dat deze masseur ook verstand heeft van het bevrijden van gifstoffen in het lichaam. Om het effectief te laten werken, moet je achteraf ook veel water drinken zodat je systeem de gifstoffen onmiddelijk uit het lichaam kan spoelen. Als je een massage gaat zien als een normaal onderdeel van je leven zul je een heel positief effect voelen en zul je je bovendien ook veel beter kunnen ontspannen.

Drink véél meer water

Zelfs als je denkt dat je genoeg water drinkt op een dag, moet je je inname naar een heel nieuw niveau tillen. Als er één ding is dat je gemakkelijk en op een natuurlijke manier kan helpen om je lichaam te ontgiften, dan is het zeker het drinken van water. We hebben de neiging om te denken dat we genoeg drinken maar vaak blijkt dan toch dat we onze opname drastisch moeten verhogen.

Water kan je helpen om je systeem op een natuurlijke manier schoon te spoelen en als je voldoende drinkt, dan gebeurt dit routinematig. Een goede waterinname kan ook bijdragen aan een gavere huid, goed functionerende organen en een betere bloedsomloop, een betere ademhaling en een betere werking van je spijsverteringsstelsel. Dus dit ene eenvoudige iets kan grote hulp bieden aan ons hele lichaam en de manier waarop het functioneert.

Vergeet alle regels die je de afgelopen jaren hebt gehoord over hoeveel water genoeg is. Acht flinke glazen water is écht het minimum, dus als je de beste gezondheidsvoordelen wilt is het nu tijd om je inname drastisch te verhogen. Water moet je favoriete drankje worden en moet je keuze zijn als drankje bij de maaltijden en trouwens ook daarvoor en daarna. Je zult direct een aantal voordelen voor de gezondheid zien en het heeft ook voordelen voor je gezondheid op de langere termijn.

Vervang het kopje koffie met groene thee

Een beetje cafeïne is geen probleem, maar je wilt wel voorzichtig zijn met hoeveel je per dag of week inneemt. Je wilt ook voorzichtig zijn met waar je je cafeïne vandaan haalt en hoeveel je op elk moment inneemt. Hoewel af en toe een kop koffie prima is moet je dit als je het lichaam wilt ontgiften toch een beetje aanpassen.

Groene thee biedt in de meest natuurlijke vorm belangrijke antioxidanten die ons lichaam nodig heeft. Het biedt een lichte boost aan cafeïne die je, net zoals koffie dat doet, kan helpen om 's morgens vroeg goed wakker te worden. Dus als je ervoor kiest om je kop koffie in de ochtend te vervangen door een kop groene thee, krijg je nog steeds die broodnodige cafeïne en profiteer je meteen van enkele daadwerkelijke gezondheidsvoordelen.

Leren om het lichaam te ontgiften, hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar het betekent wel dat je gezonde keuzes moet maken die echt voor je werken. Dit betekent dat je een aantal aanpassingen moet maken, maar het zal zeker de moeite waard zijn.

Als je bijvoorbeeld groene thee gaat drinken, krijg je een gezonde boost cafeïne die van nature helpt bij het ontgiften van je lichaam en je een aantal zeer belangrijke antioxidanten geeft.

Neem meer lichaamsbeweging en zweet het eruit

We weten allemaal dat lichaamsbeweging een essentieel onderdeel is van een echt gezonde levensstijl en dat het helpt bij het afvallen - maar het doet nog veel meer dan dat! Als het gaat om het natuurlijk en effectief reinigen van het lichaam, kan lichaamsbeweging een geweldige optie zijn om dit te bereiken. Hoewel veel mensen lichaamsbeweging eigenlijk niet in verband brengen met ontgiften, kan het iets zijn wat je op dramatische wijze helpt met het reinigingsproces.

Als je aan het trainen bent, help je het lichaam niet alleen om vet en overgewicht kwijt te raken, maar help je ook om de toxines die zich kunnen ophopen, kwijt te raken. Tijdens het zweten kunnen deze gifstoffen naar buiten komen en daarom vindt er reiniging plaats. Maar er is meer het helpt namelijk ook bij het verbeteren van je spijsvertering, het optimaliseren van je bloedsomloop en om de organen zoals ze zouden moeten te laten functioneren.

Lichaam ontgiften

De transpiratie, de ademhaling en de beweging helpen het lichaam bij het bereiken van fitheid en ook om zich te ontdoen van de slechte en potentieel schadelijke stoffen die zich in de loop van de tijd hebben opgebouwd.

Als je ervoor kiest om meer te gaan bewegen, dan kun je het lichaam ondersteunen bij dit reinigingsproces. Dus zweet het uit in de sportschool en dan niet alleen omdat het je een goed gevoel geeft en omdat het je hormonen in balans houdt maar ook omdat het je kan helpen om op een natuurlijke manier je lichaam te ontgiften.

Acupunctuur

Dit is eigenlijk een van de beste vormen van reiniging, maar weinigen van ons weten hier wat van af. Acupunctuur is een onderdeel van de holistische geneeskunde die kan helpen om op een natuurlijke wijze enkele van je grootste gezondheidsproblemen te genezen. Het kan je ook helpen om eventuele blokkades van gifstoffen in het lichaam te verwijderen.

Dit is hoe het werkt:

 • Je hebt er misschien weleens van gehoord, maar je bent onzeker en daarom durf je het niet te proberen. Zelfs als je er nog nooit van hebt gehoord, kan acupunctuur echt een echte redder in nood zijn. Niet alleen kan deze oude praktijk je helpen bij het genezen van kwalen of medische aandoeningen, maar het kan ook een uitstekende manier zijn om het lichaam op natuurlijke wijze te reinigen.
 • Deze praktijk bestaat al eeuwen en is een hoofdbestanddeel van de geneeskunde in de oosterse wereld. De patiënt moet gaan liggen en dan worden er in gebieden die kunnen zijn geblokkeerd of die pijn of ongemak kunnen veroorzaken kleine naaldjes in het huidoppervlak geplaatst. Hoewel het misschien niet zo klinkt, kan dit een zeer ontspannend proces zijn en vrijwel onmiddellijk resultaten leveren.
 • Het is belangrijk om naar een erkende acupuncturist te gaan die echt weet wat hij doet en wanneer je dat doet zul je dol zijn op de resultaten. Velen hebben acupunctuur al gebruikt voor alles van vruchtbaarheidsproblemen tot problemen met de sinussen of het genezen van verwondingen.
 • Het helpt door zones die kunnen zijn geblokkeerd door giftige stoffen in het lichaam vrij te maken of andere schadelijke stoffen die kunnen bijdragen aan gezondheidsproblemen te verwijderen.
 • Dit is een holistische praktijk en zeer effectief. Je zult je bijna meteen beter voelen en als het gaat om een ​​natuurlijke reiniging, kan dit een van de beste hulpmiddelen zijn.
 • Neem de tijd om iemand te vinden die je vertrouwt en gebruik acupunctuur dan als een uitstekende manier van reinigen, zuiveren en het wegwerken van je gezondheidsproblemen.

Eet meer vezels in de meest natuurlijke vorm

Je hebt het waarschijnlijk al vele malen gehoord dat je meer vezels in je dieet moet opnemen. Niet alleen is dit een onderdeel van een gezond dieet dat zal bijdragen tot gewichtsverlies, maar het is ook een essentiële manier om het lichaam in zijn meest natuurlijke vorm te reinigen. Vezels kunnen om verschillende redenen een uitstekend supplement zijn en reiniging is er slechts een van.

Onze lichamen, met name onze spijsverteringskanalen, houden stoffen die in de loop van de tijd zijn binnenkomen, vast. Dit kunnen toxines zijn, conserveringsmiddelen uit voedingsmiddelen die we eten of gewoon afval dat niet op de juiste manier door het lichaam wordt verwijderd. Wat de oorzaak ook is, het eindresultaat is dat je je opgezwollen, zwaar beladen en ongewoon moe zult voelen en dat je hierdoor gezondheidsproblemen kunt krijgen.

Wanneer je een goede hoeveelheid vezels in je dieet introduceert, helpt het om het spijsverteringskanaal goed te laten werken. Dit betekent dat alle gifstoffen, overmatig afval en al het andere dat zich in het spijsverteringskanaal heeft opgebouwd dan zal worden verwijderd. Je voelt je dan stukken gezonder en je spijsvertering werkt op de manier zoals het bedoeld is.

Er zijn enkele geweldige vezelsupplementen verkrijgbaar maar je moet ook proberen om het op een natuurlijke wijze via je voedsel binnen te krijgen. Verse groenten en fruit, bonen en peulvruchten en volle granen zijn allemaal uitstekende bronnen van vezels.

Begin het om nadelige effecten te voorkomen langzaam in je dieet op te nemen en als je veranderingen merkt in je stoelgang is dat een teken dat er reiniging plaatsvindt en dat het lichaam werkt zoals het bedoeld is.

Probeer een dag of twee te vasten

Je hoeft echt niet de extreme maatregelen te nemen die zoveel detox-programma je voorschrijven. Gewoon een dag of twee vasten en het vervangen van bepaald voedsel door natuurlijke sappen gemaakt van vers fruit en verse groenten kan al echt helpen. Je hoeft dit niet vaak te doen, maar je moet er wel een prioriteit van maken.

Wanneer je je lichaam een ​​kans geeft om in deze hoedanigheid te rusten, dan heeft het tijd om te herstellen en zich te verjongen. De organen hoeven zich dan even niet te richten op de spijsvertering en het afbreken van voedsel en potentiële gifstoffen. En als je organen rusten, hebben ze een kans om zich op te laden en dat betekent dat je meer energie en een effectiever spijsverteringsstelsel zult krijgen.

Probeer voedselverleidingen te weerstaan en probeer dit bijvoorbeeld in een weekend uit te voeren omdat het dan veel gemakkelijker is om te vasten en het lichaam te laten rusten en zich op te laten laden. Je zult verrast zijn hoeveel natuurlijke energie je voelt en hoe veel beter je je achteraf voelt.

Zorg voor een goede nachtrust

Je kunt slapen als een luxe beschouwen, maar het is eigenlijk gewoon een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Zonder een goede nachtrust kun je aankomen, heb je mogelijk een gecompromitteerd immuunsysteem en natuurlijk heb je weinig energie. Slaapgebrek komt helaas maar al te vaak voor, omdat we andere dingen vaak voor laten gaan.

Het probleem is dat een gebrek aan slaap je na een tijdje echt gaat opbreken. Het lichaam slijt en dit komt tot uiting in een gecompromitteerd immuunsysteem en betekent weer dat je gemakkelijker ziek wordt.

Je hebt wanneer je je uitgeput voelt ook een gebrek aan wilskracht en een gebrek aan energie om gezonde keuzes voor jezelf te maken. Uiteindelijk zorg je dan niet op de juiste manier voor jezelf en dat is niet goed voor je gezondheid of je vermogen om van nature te reinigen.

Wanneer je elke nacht 7 tot 8 uur slaap probeert te krijgen, geef je je lichaam de kans om uit te rusten en te recupereren. Dit is geen luxe, maar een belangrijke manier om je lichaam te herbouwen en je voor te bereiden op de activiteiten die je de volgende dag voor de boeg hebt.

Het is noodzakelijk om op deze manier te rusten en voor jezelf te zorgen en dan niet alleen om goed te kunnen functioneren, maar ook om de slechte en schadelijke stoffen buiten je lichaam te kunnen houden.

Voor de hand liggende milieu-toxines vermijden

Sommige gifstoffen zijn vrij duidelijk in hun aanwezigheid en hun vermogen om je ziek te maken en deze gifstoffen moet je ten koste van alles vermijden. Wanneer je de aanwezigheid van stoffen waar je ziek van wordt of die later op een onaangename manier kunnen opduiken kunt voelen onthoud dan dat deze bijdragen aan een opeenhoping van dingen die je niet wilt of nodig hebt in je systeem.

Milieu-oxines kunnen variëren van smog en verminderde luchtkwaliteit tot passief roken. Alle chemische soorten dampen, zoals die van een fabriek, zijn nooit goed voor je. Als iets niet ruikt of goed aanvoelt, is de kans groot dat het ook helemaal niet goed is voor je systeem.

Als je de mogelijkheid hebt om deze stoffen te vermijden, met name tweedehands rook, is het belangrijk om dit te doen. Dit zorgt ervoor dat je goede schone lucht inademt en de gifstoffen die zich in de loop van de tijd hebben opgebouwd, verwijdert. Blijf bij twijfel uit de buurt van om het even welke omgeving, dampen of stoffen die slecht voor je kunnen zijn.

Gebruik probiotica om slechte bacteriën te vervangen door goede bacteriën

Je hebt misschien wel eens gehoord van probiotica of misschien weet je er juist niet veel over, maar deze krachtige stoffen helpen op een natuurlijke manier de slechte bacteriën in het lichaam te elimineren. Nu we weten dat dit op deze manier mogelijk is is het tijd om probiotica dat klusje voor je op te laten knappen.

Hier zijn enkele dingen waar je rekening mee moet houden als je van plan bent om probiotica voor een natuurlijk reinigingsproces te gaan gebruiken:

 • Je hebt waarschijnlijk wel gehoord van probiotica in bepaalde voedingsmiddelen zoals yoghurt en deze blijven in populariteit groeien.
 • In zijn natuurlijke vorm zijn probiotica natuurlijke en goede bacterieën die helpen om de balans van organismen te reguleren en in evenwicht te brengen.
 • De meest opvallende toepassing voor probiotica is in het spijsverteringsstelsel, waar er in de loop van de tijd schadelijke bacteriën en andere organismen kunnen groeien.
 • Je kunt bepaalde voedingsmiddelen die rijk zijn aan probiotica gebruiken en je kunt ze ook in supplementvorm vinden.
 • Ze kunnen van grote hulp zijn bij het reguleren van de bacteriën die zich in je darmen ophopen, maar ook bij je vermogen om voor eens en voor altijd van deze schadelijke stoffen af ​​te komen.
 • Omdat het spijsverteringskanaal het meest voor de hand liggende gebied is waar deze stoffen kunnen worden opgebouwd, is probiotica een voor de hand liggend en zeer nuttig hulpmiddel om je hierbij te helpen.
 • Het gebruik van probiotica helpt je niet alleen om het spijsverteringsstelsel goed te laten werken, maar het werkt ook als een reinigingsmiddel.
 • Als je dit regelmatig consumeert zul je een volledig functioneel spijsverteringsstelsel hebben en het zal de aanwezigheid van goede bacteriën bevorderen waardoor je veel minder gezondheidsproblemen zult ervaren.

Probeer yoga als een nieuwe vorm van oefening en meditatie

We weten al dat lichaamsbeweging goed is voor onze gezondheid en voor ons vermogen om ons lichaam op een natuurlijke manier te kunnen reinigen. Maar we gaan nog een stap verder. Yoga kan een van de meest nuttige soorten oefeningen zijn als het gaat om het natuurlijke vermogen van het lichaam om zich te reinigen en zich te ontdoen van gifstoffen die in de loop van de tijd zijn opgebouwd.

Yoga is niet alleen een geweldige vorm van lichaamsbeweging, maar kan je ook helpen om te mediteren. Zo raak je je stress kwijt terwijl je ook nog beweegt. Dit is goed voor lichaam en geest en zo heb je de kans om je weer op te laden.

Deze flexibiliteit- en evenwichtsoefeningen kunnen van groot belang zijn voor je vermogen om goede zuurstof in te ademen en schadelijke stoffen uit te ademen.

Terwijl je door deze houdingen beweegt en goed ademt, verlicht je stress en help je het lichaam om zich op een heel natuurlijke en effectieve manier te reinigen. Je komt zo diep in het spierweefsel zoals je ook zou doen bij een massage en je helpt ook om toxines uit te ademen die zich in de loop van de tijd in je systeem hebben opgehoopt. Hier vind je een voorbeeld van hoe detoxen de bloedsomloop op een dynamische manier kan helpen.

Leer om in elke maaltijd superfoods te verwerken

Het mooie van superfoods is dat ze belangrijke voedingsstoffen en antioxidanten bevatten die ons lichaam nodig heeft om infecties te kunnen bestrijden. De aanwezigheid van deze antioxidanten en voedingsstoffen in het lichaam helpen om schadelijke gifstoffen en stoffen die ons immuunsysteem en onze algehele gezondheid in gevaar kunnen brengen te bestrijden en dus is de opname ervan in onze voeding van cruciaal belang.

Superfoods zijn een heerlijke en voedzame groep voedingsmiddelen, waaronder voedingsmiddelen die rijk zijn aan Omega 3-vetzuren, zoals:

Je kunt je ook wenden tot groenten en fruit met een rode kleur, want dit betekent dat ze veel antioxidanten bevatten. De volgende voedingsmiddelen zijn geweldige keuzes:

 • Bosbessen
 • Frambozen
 • Spinazie
 • Boerenkool
 • Aubergine
 • Tomaten
 • Wortels
 • Zoete aardappelen
 • Appels
 • Sinaasappels
 • Flespompoen

Probeer in elke maaltijd superfood op te nemen en geniet van hoe goed ze zijn. Ze zorgen niet alleen voor gezonde en vetarme voedingskeuzes, maar ze helpen je ook om je inname van antioxidanten te stimuleren.

Deze stoffen kunnen je niet alleen helpen om de schadelijke stoffen die zich hebben opgebouwd af te breken maar ze geven je systeem ook een boost. Iets zo klein als een virus of zo schadelijk als een ziekte wordt gemakkelijker bestreden wanneer je superfood en hun belangrijke antioxidantconcentratie gebruikt.

Verwijder eenvoudige koolhydraten, witte suiker, bloem en gefrituurd voedsel uit je dieet

Het witbrood, dat je waarschijnlijk als kind lekker vond, doet helemaal niets voor je algehele gezondheid. De zetmeelrijke ingredienten van het avondeten zoals witte rijst of pasta zijn net zo schadelijk voor je taille en je gezondheid als de meer extreme donuts, cakes en koekjes, die je zo lekker vindt.

Veel mensen begrijpen niet hoe schadelijk de producten die zijn gemaakt met witte suiker of meel kunnen zijn, maar eigenlijk zijn het gewoon gifstoffen voor het lichaam. Deze eenvoudige koolhydraten zorgen ervoor dat je je vol en verzadigd voelt als je ze eet, maar in werkelijkheid ervaar je eigenlijk een piek en dan een daling van je bloedsuikerspiegel. Dit is niet goed voor je eetlust of je gezondheid!

Dezelfde nare gevolgen van eenvoudige koolhydraten zijn een belangrijk onderdeel van de zeer schadelijke stoffen die zich in je spijsverteringsstelsel vormen. Dit zijn niet de soorten stoffen of bewaarmiddelen die je nodig hebt en dat is de reden waarom vezelrijke volle granen en complexe koolhydraten zo belangrijk zijn voor je gezondheid. Ze zorgen ervoor dat het spijsverteringsstelsel werkt zoals dat zou moeten.

Dus als je van plan bent om meer complexe koolhydraten die beter zijn voor de spijsvertering te gaan consumeren, moet je ook zeker die eenvoudige koolhydraten laten staan. De pieken en dalen in je bloedsuiker zijn niet goed voor gewichtsverlies en de afzetting van conserveermiddelen en schadelijke stoffen leidt tot toxines die dit proces vertragen en je uiteindelijk ziek maken.

Leer je stress goed beheren

Je weet natuurlijk al dat stress niet goed voor je is. Je beseft je dat je goed voor jezelf moet zorgen en een echt gezonde levensstijl moet handhaven maar dat heeft allemaal geen zin als je je stress niet goed kunt beheersen. Wat je je waarschijnlijk niet beseft, is dat als je stress toelaat, dit kan betekenen dat je lichaam niet op een optimaal niveau werkt.

Je laat geen goede hormonen vrij als je lichaam stress voelt. In feite kan dit wanneer er stress aanwezig is zich uiten in gewichtstoename, het ontwikkelen van een ziekte en een volledig gebrek aan energie. Je bent ook sneller geneigd om slechte gezondheidskeuzes te maken en je zult je eerder depressief voelen en uiteindelijk ziek worden.

Wanneer je stress voelt, houdt het lichaam de schadelijke gifstoffen vast en daarom werkt het trager. Wanneer je leert omgaan met stress, neem je een goede maatregel om het lichaam op natuurlijke wijze te reinigen. Dit is niet alleen een geweldige manier om voor jezelf te zorgen, maar ook om ervoor te zorgen dat geen van de schadelijke stoffen die zich op de lange termijn in je lichaam oplopen en bijdragen aan een slechte gezondheid blijft vasthouden.

Gebruik vaker huismiddeltjes tegen ziekte in plaats van antibiotica

De medicijnen die bedoeld zijn om ziekten of gezondheidsproblemen te lijf te gaan, kunnen bijdragen aan de opbouw van toxines in het lichaam. Hoewel antibiotica en andere medicijnen bedoeld zijn om je te helpen om gezond te blijven, bevatten ze ook schadelijke stoffen die zich in de loop van de tijd kunnen ophopen in je darmen en spijsverteringsstelsel.

Hoewel sommige medicijnen echt noodzakelijk kunnen zijn, is het altijd het beste om waar dat mogelijk is huismiddeltjes te proberen. Als je een veel voorkomende ziekte kunt bestrijden met opties zoals gember, knoflook, een smoothie of andere natuurlijke kruiden of planten, dan heb je een goede kans om een ​​betere gezondheid te bereiken en je lichaam op een natuurlijke manier te reinigen.

De natuurlijke huismiddeltjes helpen je om op een manier die het beste voor je lichaam is van de ziekte af te komen. En terwijl het de stoffen of virussen die je ziek maken uit je lichaam weren ben je ook bezig met het verwijderen van alle andere schadelijke gifstoffen uit het lichaam. Je voelt je goed omdat je op een natuurlijke manier ziektes bestrijdt en je lichaam ontgift en dat is goed voor alles!

Probeer de dagelijkse medicatie te verminderen

Hoe meer je kunt kiezen voor natuurlijke methoden om voor jezelf te zorgen, hoe beter dat op korte en lange termijn voor je lichaam is. Een echt gezonde levensstijl bestaat uit het eten van het juiste voedsel, regelmatig sporten en jezelf uitdagen, voldoende rust krijgen, leren omgaan met je stress, slechte gewoonten kwijtraken, regelmatig een detox uitvoeren en je aanpassen aan een positieve en gezonde denkwijze. Op deze manier bereik je nu en tot ver in de toekomst een goede gezondheid!

Als je medicijnen gebruikt die levensreddend zijn, dan moet je daar zeker mee doorgaan. Als je echter medicijnen gebruikt die kunnen worden vervangen door natuurlijke en gezonde huismiddeltjes en methoden, dan is dat een betere manier om je lichaam te reinigen en te kiezen voor een beter en gezonder leven. Het verwijderen van stoffen die door het lichaam als gifstoffen kunnen worden beschouwd is altijd een verstandig idee.

Een echt gezonde levensstijl waarin al deze elementen zijn opgenomen, zal je helpen om je lichaam gezond te houden en je zult het meteen merken. Een detox is hier een belangrijk onderdeel van. Met een detox help je het lichaam namelijk om op een natuurlijke manier de schadelijke stoffen via de allerbeste methoden naar buiten te brengen.

Verhoog je bloedsomloop

Je borstelt waarschijnlijk elke dag je haar en je tanden en het zal waarschijnlijk nooit bij je opkomen om je huid te borstelen. De waarheid is dat het zachtjes borstelen met een borstel met fijne haren over de huidoppervlakken een uitstekende manier kan zijn om de bloedsomloop te stimuleren. Dit is hoe het werkt:

 • Neem een fijne borstel die zacht is en begin bij de voeten langzame en subtiele poetsbewegingen te maken.
 • Werk langzaam van de voeten naar de benen en zo over het hele lichaam omhoog.
 • Neem de tijd om punten die strak aanvoelen of die vatbaar kunnen zijn voor circulatieproblemen zoals de enkels, de knieën en zelfs de armen goed onder handen te nemen.
 • Herhaal om de maximale voordelen te kunnen krijgen de beweging een paar keer per week.
 • Hoewel dit vroeger vooral een methode was om cellulitis te elimineren, is het zo dat dit ook goed is voor het stimuleren van de bloedsomloop en het verwijderen van de toxines die zich in de loop van de tijd kunnen ophopen.

Veel mensen nemen, vooral als ze jonger zijn, niet de tijd om zich te concentreren op de problemen met de bloedsomloop. Een goede bloedsomloop is echt in elk stadium van je leven zeer belangrijk. Zorg ervoor dat de circulatie altijd optimaal is en dat je je richt op de gebieden waar de gifstoffen zich kunnen verzamelen.

Een andere manier om een goede circulatie op te wekken en te bevorderen is om je te concentreren op drukpunten. Dit zal je niet alleen helpen om de spanning te verlichten, maar ook om het bloedsomloopstelsel te laten werken zoals dat zou moeten. Terwijl je je richt op deze drukpunten zoals bijvoorbeeld de slapen, de handpalmen, de ballen van je voeten enzovoort, laat je lichaam spanning los.

Het helpt ook om gifstoffen uit het lichaam vrij te maken zodat ze kunnen worden afgevoerd. Als je voorzichtig op deze drukpunten drukt, voel je bijna meteen dat de spanning zal verdwijnen.

Het helpt ook om je bloedsomloop te stimuleren en dat betekent dat de gifstoffen naar de oppervlakte worden geduwd en vervolgens worden weggespoeld. Zorg ervoor dat je net als bij een soort massage na afloop veel water drinkt om de gifstoffen op een natuurlijke wijze weg te spoelen. Een combinatie van het borstelen van de huid met de focus op de drukpunten kan gifstoffen uit het lichaam verwijderen en ook eventuele opgebouwde spanning wegnemen.

Bevorder je stoelgang door het eten van de juiste voeding en een goede hydratatie

De waarheid is dat de meesten van ons niet elke dag op de juiste manier ontlasten. Tenzij je een hele regelmatige stoelgang hebt en zelfs veel plast houd je lichaam afval vast en dit wil je voorkomen. En daarom is het zo belangrijk om je te richten op een goede ontlasting en waarom je de nadruk moet leggen op goed gehydrateerd blijven.

Begin je dieet eens grondig te bekijken en stel jezelf de volgende vragen:

 • Eet je elke dag genoeg vezels?
 • Eet je de juiste voedingsmiddelen zoals vers fruit en groenten, magere eiwitten, bonen en peulvruchten, volle granen, goede vetten en magere zuivelproducten?
 • Hoeveel water drink je nu echt op een dag?
 • Heb je vaak een dorstig gevoel?
 • Hoe vaak urineer je op een dag?
 • Hoe vaak heb je stoelgang?

Geloof het of niet maar dit zijn allemaal belangrijke vragen voor je gezondheid en voor het leren om op een natuurlijke en effectieve manier je lichaam te kunnen reinigen. Als je uitgedroogd bent, is dat niet goed voor je algehele gezondheid. Maar niet alleen dat want het betekent ook dat je niet genoeg vocht in je lichaam hebt om je spijsvertering goed te laten werken en de gifstoffen naar buiten te brengen.

Als je niet genoeg vezels of een mix van het juiste voedsel eet, dan zul je nooit een goede stoelgang hebben. Als je onvoldoende stoelgang hebt, kan al dat afvalmateriaal uiteindelijk worden opgeslagen door het lichaam en het eindresultaat is dat het dan wordt omgezet in giftige stoffen. Het is misschien vervelend om het onder ogen te komen maar het kan echt bijdragen aan een ongezond en niet goed werkend systeem.

Zoek naar manieren waarop je de juiste spijsvertering en een goede stoelgang kunt bevorderen. Meer water drinken en ervoor zorgen dat je nooit uitgedroogd bent, is één manier - blijf de slechte gifstoffen uit je lichaam spoelen. Het eten van het juiste voedsel met voldoende vezels is een andere manier en een belangrijk middel dat ervoor zorgt dat je het afvalmateriaal uit het lichaam verwijdert. Houd deze dingen in je achterhoofd en voer de nodige veranderingen uit om ervoor te zorgen dat er regelmatig wordt geplast en dat je een regelmatige stoelgang hebt zodat je lichaam mooi schoon is.

Kies voor een dieet dat rijk is aan volkoren, en vrij van additieven en conserveringsmiddelen

We hebben het er al over gehad hoe belangrijk het is om gezond te blijven en ons te concentreren op het eten van de juiste voeding. Maar het is net zo belangrijk om ook het verkeerde voedsel uit je dieet te halen en veel mensen doen dit helaas niet. Hoewel je mogelijk geneigd bent om over te schakelen naar "dieetvoeding", voedingsmiddelen met een laag vetgehalte, weinig calorieën of misschien zelfs wel verpakt dieetvoedsel kan dit je ondergang zijn.

In plaats van voorverpakt voedsel te eten moet je kiezen voor volkoren voedingsmiddelen die rechtstreeks van de aarde komen en natuurlijk zijn. Wanneer je je voor het gemak wendt tot verpakte levensmiddelen zul je een heleboel additieven en conserveermiddelen binnenkrijgen. Hoewel je met dit voedsel misschien wel minder calorieën en vet binnenkrijgt zorgen al die bewerkte ingrediënten voor een hoop problemen.

Elke soort verpakt voedsel of het nu gezond lijkt of niet, is gemaakt met additieven en conserveermiddelen. Net als pesticiden kunnen deze zich na verloop van tijd als gifstoffen in de darmen ophopen. Je zult je dan moe voelen en kunt andere symptomen vertonen. Dit is geen goed scenario!

Elimineer die duidelijk ongezonde verpakte voedingsmiddelen die vol zitten met slechte dingen maar let ook op vet. Niet alleen maar omdat een voedingsmiddel gezond lijkt betekent het ook dat het echt goed voor je is. Als het boordevol met additieven, conserveermiddelen, chemicaliën of ingrediënten die je niet kunt uitspreken zit zal het zeker voor gifstoffen in je spijsverteringsstelsel zorgen. Eet ze niet en je lichaam zal zich echt meteen beginnen te reinigen!

Leer om te mediteren en doe dit ook elke dag

We hebben al gezien hoe nuttig yoga kan zijn voor je lichaam en geest, maar we doen er nog een schepje bovenop. Net zoals lichaamsbeweging je helpt om de giftige stoffen kwijt te raken, kan ook meditatie je hierbij helpen. Het is goed voor je geest en dat betekent ook buitengewone voordelen voor het hele lichaam.

 • Wanneer je mediteert, raak je langzaam en voorzichtig los van het dagelijks leven en dit betekent dat je loslaat wat je allemaal dwarszit.
 • Wanneer je op deze manier kunt onthechten, laat je stress en angst los.
 • Na verloop van tijd zullen deze stress en angst zich opstapelen en ervoor zorgen dat je lichaam niet op volle kracht kan werken, dus het vrijgeven van deze elementen helpt je om in een betere gezondheid te verkeren.
 • Wanneer stress je leven overneemt, ben je niet gezond en is je lichaam vatbaar voor giftige stoffen en angsten die ervoor zorgen dat je niet goed kunt functioneren.

Leren om meditatie in je dagelijks leven op te nemen kan ervoor zorgen dat je alle opgebouwde spanning, angsten en stress loslaat. Dit is natuurlijk goed voor je mentale gezondheid, maar het vertaalt zich ook in een onmiddellijk voordeel voor je fysieke welzijn. Je zult de directe en indirecte voordelen van meditatie echt gaan waarderen en het is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl.

Elimineer veel voorkomende bronnen van toxines zoals overmatige cafeïne, alcohol, tabak en bewerkte voedingsmiddelen

Slechte gewoonten of de dingen die je eet en drinkt om je te helpen ontspannen, kunnen bijdragen aan je onvermogen om je lichaam te kunnen reinigen. Deze stoffen of slechte gewoonten worden direct of indirect omgezet in giftige stoffen in het lichaam. Het eindresultaat is dat ze je ervan weerhouden om gezond te zijn en je misschien zelfs wel ziek maken.

Het meest voor de hand liggend is tabak in welke vorm dan ook, maar roken is natuurlijk het meest voorkomende type. Roken zorgt voor schadelijke stoffen in je lichaam zoals nicotine, wat natuurlijk op de lange termijn kan bijdragen aan gezondheidsproblemen.

Je beseft het je misschien niet, maar overmatig gebruik van alcohol of cafeïne kan veel kwaad doen. Een beetje cafeïne of alcohol drinken is niet het probleem, maar als je te veel eet of drinkt, is dat gewoon heel slecht. Na verloop van tijd kunnen deze gifstoffen niet meer door je lichaam worden verwerkt. Je zult je ook verslaafd gaan voelen en de gezondheidsproblemen zullen blijven toenemen.

Hetzelfde geldt voor bewerkt voedsel, gefrituurd voedsel of andere producten die zijn gemaakt met onnatuurlijke ingrediënten. Alles dat niet van de aarde komt of dat chemisch versterkte ingrediënten bevat, is niet goed voor je vermogen om op natuurlijke wijze te reinigen of je gezond en sterk te voelen.

Slechte gewoonten aanpakken is net zo belangrijk in een gezonde levensstijl als het omarmen van goede gewoonten. Net zoals je je wilt concentreren op goed eten, sporten en voldoende rust krijgen, moet je ook zeker slechte gewoonten zien af te leren!

Schakel over op natuurlijke kruiden

Er zijn zoveel prachtige natuurlijke kruiden die unieke en verbazingwekkende voordelen bieden. Niet alleen kunnen ze je gezondheid verbeteren maar ze kunnen je ook helpen om je beter te voelen en beter te kunnen functioneren. Je kunt je wenden tot holistische geneeskunde zoals acupunctuur en een geheel nieuwe wereld van kruiden en natuurlijke remedies ontdekken om van je kwaaltjes af te komen.

Sommige kruiden zijn gemakkelijk in je dagelijks leven op te nemen, omdat ze gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Opties zoals groene thee, knoflook, basilicum en zelfs koriander hebben een aantal natuurlijke reinigende eigenschappen en je kunt ze eenvoudig toevoegen aan je favoriete gerechten of er zelfs van genieten.

Als je niet zeker weet wat holistische kruiden zijn dan moet je een professional om hulp vragen. Het gebruik van deze natuurlijke kruiden kan grote hulp bieden bij het reinigen van het lichaam, maar je moet er wel voor zorgen dat je kijkt wat het beste bij je past en je moet de kruiden ook goed gebruiken.

Enkele van de kruiden die geweldige reiniging in het lichaam bieden, zijn onder andere:

Zorg ervoor dat je weet wat je moet kiezen en hoe je het moet gebruiken want dan kunnen deze kruiden je helpen om op een natuurlijke en effectieve manier je lichaam te reinigen. Sommige resultaten zullen snel merkbaar zijn dus wees niet ongerust als dat gebeurt. Wanneer je deze kruiden combineert met een al gezonde levensstijl en andere reinigingsmethoden blijf je in de beste vorm.

Word een expert op het gebied van sappen en zorg ervoor dat je elke dag de belangrijkste voedingsstoffen binnenkrijgt

Het drinken van sap kan voor veel voordelen voor de gezondheid zorgen en misschien is het daarom wel zo populair geworden. Je moet elke dag de juiste groenten en fruit in je sappen gebruiken om de grootste voordelen te kunnen behalen en het volstaat om te zeggen dat het maken van sap wonderen kan doen voor je vermogen om je lichaam te reinigen.

Je moet voor ingrediënten kiezen die je niet alleen zullen helpen reinigen, maar die ook voedingsstoffen in het lichaam introduceren. Terwijl je de slechte gifstoffen die zijn opgehoopt in het lichaam wilt uitstoten moet je ook nieuwe voedingsstoffen introduceren om al het mogelijke dat verloren gaat in het proces te vervangen.

Zoals met al het andere wat betreft je gezondheid, moet je hier de tijd voor nemen en nooit tot het uiterste gaan. Probeer 1-2 keer per week een nieuwe sap om eraan te wennen en om te ontdekken wat voor jou het beste werkt. Voeg vervolgens steeds een sapje toe totdat het sap onderdeel is geworden van je dagelijks leven. Een beetje experimenteren kan ervoor zorgen dat je een aantal fantastische gezondheidsvoordelen krijgt en dat je leert hoe je je lichaam op de meest effectieve manier reinigt.

Hier is een geweldig voorbeeldrecept voor het maken van sap die je lichaam kan reinigen en die voor gezondheidsvoordelen zal zorgen.

Detoxsap met appel en venkel

 • 1/2 venkelbol
 • 2 appels
 • 1/2 kleine rode kool
 • Klein schijfje citroen of limoen

Tot slot...

Zoals je kunt zien, kan reiniging op zoveel verschillende manieren worden gedaan. Je kunt het beste verschillende methoden uitproberen en vervolgens bekijken welke het beste voor jou werken. Het is ook belangrijk om regelmatige reiniging als een onderdeel van een echt gezonde levensstijl te gaan zien. Het is normaal dat zich in de loop van de tijd gifstoffen in het lichaam ophopen maar je kunt met de methoden die hier worden genoemd de effecten hiervan zeker verminderen. Hoewel sommige van deze dingen misschien heel eenvoudig lijken kunnen hun effecten en bijbehorende voordelen verreikend zijn. Probeer het reinigingsproces geleidelijk aan te beginnen, want extreme maatregelen zijn nooit goed.

Leren echt te luisteren naar je lichaam, een overzicht te maken van wat werkt en wat niet, slechte gewoonten af te leren en goede gewoonten te omarmen zijn allemaal manieren om je lichaam op een natuurlijke en effectieve manier te reinigen. Sommige van deze dingen doe je misschien al en moet je net iets vaker doen. Sommige dingen kunnen misschien nieuw voor je zijn, maar je zult echt gaan inzien hoe effectief ze kunnen zijn.

Het is een keuze en een overgang om een ​​echt gezonde levensstijl aan te nemen, maar het is er een waarvan je blij zult zijn dat je die gemaakt hebt. Het is noodzakelijk om op deze manier voor jezelf te zorgen en een detoxprogramma of betere dagelijkse gewoonten zijn manieren om echt gezonder te worden. Het maken van deze gezonde gezondheidskeuzes is een geweldige manier om het lichaam op een natuurlijke en effectieve wijze te reinigen en het helpt je ook om echt fit en gezond te zijn.

Probeer deze methoden en ideeën niet als een hele opgave te beschouwen maar zie het in plaats daarvan als een manier om voor jezelf te zorgen. We hebben al snel de neiging om detox als een extreme maatregel te beschouwen terwijl dat het eigenlijk niet is. Net zoals we het juiste voedsel zouden gebruiken of eten, is natuurlijke reiniging ook gewoon een manier om voor ons lichaam te zorgen. Zoals je kunt zien, kunnen sommige van de methoden echt plezierig zijn en kunnen ze ook bijdragen aan een betere mentale en fysieke gezondheid.

Zoek uit wat het beste voor je werkt en probeer vervolgens nieuwe methoden uit om je lichaam stap voor stap op een natuurlijke wijze een beetje schoner te krijgen. Leren om op deze manier echt voor jezelf te zorgen, is een grote stap in de richting van een betere gezondheid. Je zult merken dat de symptomen die je elke dag teisteren, bijna meteen verdwijnen en het eindresultaat is een betere versie van jezelf.


Bronnen

www.modernalternativepregnancy.com/2013/01/10/8-natural-ways-to-detoxify-your-body-without-a-drastic-cleanse/

naturalsociety.com/7-methods-holistic-detox-cleansing-body-toxic-exposure/

www.remediesforme.com/detox-cleanse-body-naturally/

www.onegreenplanet.org/natural-health/how-to-detox-your-liver/

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Geachte Heer Boekhorst.Het ontgiften,ontkalken of ontzuren,het komt allemaal op hetzelfde neer.Ik gebruik Alkalife ivm met benen.Jarenlang veelvuldig medicijnen gebruikt.Gevolg verzuring,Door de statines,spier afbraak,dus dat ging dubbel op voor mijn benen.Medicijnen afgebouwd,gebruik nu nog 20mg Diovan p/d voor de bloeddruk.Bloeddruk boven waarde gemiddeld de laatste weken 125.dat ziet er prima uit.Gebruik als alternatief multivitamine w.o Magnesium-citraat ,V-2000 en Co enzime Q10 van Solgar.M'n benen voelen een stuk beter aan,alleen met deze warmte dikke enkels.maar m'n voeten einde in bed omhoog en het ziet er 's morgens prima uit.Ik heb mezelf voor genomen om gewoon naar de fabrieks instellingen terug te gaan,goed eten en voldoende rust.Oorzaken van verzuring:Leeftijd(kan je afremmen met antioxidanten),Medcijnen.Stress,Stress is een goede voor de verzuring.(Magnesium-citraat,kan je helpen je rust te krijgen).Alcohol,Alcohol heeft bij een goede lichaams PH waarde tusen 7.1 á 7.4 weinig invloed.Te weinig nachtrust,Gevolg vaak stress.en verkeerd eten.Ons eten is steeds meer aan verzuring onderhevig,daar valt niet meer aan te ontkomen.Door de vergrijzing wordt er ook meer medicijnen gebruikt welke in ons oppervlakte water terrecht komen.De water zuiverrings installaties hebben hier een probleem mee.Is ons drinkwater nog wel zuiver? Daarom bronwater is een goede optie.Met vr.gr.GCM

 2. Geachte Hr Boekhorst.Ik had vandaag al eerder gereageerd,maar ik was nog iets vergeten te vermelden om je lichaam te reinigen.Ikzelf heb dat ook gedaan n.l.Zuiverringszout en Bitterzout hebben een hele goede reiniging.Simpelweg een glas water 250 ml met twee theelepels zout.Dit opdrinken en de darmfauna doet de rest.Bitterzout is iets heftiger als zuiverringszout
  maar het werkt in beide gevallen wel,Schonere darmen.Met vr.gr.GCM

 3. "Olie-kauwen"
  Door 1 eetlepel biologische koudgeperste zonnebloemolie of sesamolie in je mond te houden, de olie door de mondholte heen te slurpen, tussen de tanden door te persen en te kauwen, komen er via de mondslijmvliezen afvalstoffen vrij met zeer toxische waarden.
  Door dit tussen de 15 en 30 minuten vol te houden ontgift je je lichaam.
  LET OP!
  JE MAG ABSOLUUT GEEN DRUPPEL OLIE DOORSLIKKEN in verband met de gifstoffen die de olie vanuit je lichaam opneemt!
  De olie is schuimig en melkachtig wanneer je het uitspuugt na het "olie-kauwen".
  De mondholte spoel je grondig na met warm water. Het spoelwater spuug je ook uit!
  Daarna borstel je je tanden, je tong en de rest van je mondholte met een tandenborstel. Ook nu spuug je alles uit!
  Vergeet niet de wasbak goed na te spoelen en te reinigen, want bij het opnieuw in aanraking komen van de uitgespuugde olie en spoelwater zitten gifstoffen waar je weer ziek van kan worden.
  Vele klachten kunnen met deze zelftherapie verholpen worden.

 4. Goedenmiddag,

  Afgelopen week heb ik een gal/lever reiniging gevolgd waarbij wel de koudgeperste zonnebloemolie opgedronken werd met 2 uitgeperste grapefruits, explosief uitgegooid. Aan het eind een darmspoeling. Ik voel me als herboren, lichamelijk en emotioneel veel kwijtgeraakt. Als verpleegkundige vraag ik mij af wat een regelmatige darmspoeling met je darmen doet, gezien daar je darmflora zit en je immuunsysteem vanuit opgebouwd wordt. Ik hoop dat jullie expertise mij kan vertellen/adviseren of ik hier wel/niet mee door moet gaan. Hoor graag van jullie, Wendy

  1. Hallo Wendy,

   Het grootste gedeelte van de darmflora is, in een gezonde situatie, sterk gehecht aan de darmwand. De darmflora zal daarom minimaal worden gestoord bij een darmspoeling. Maar ondanks dit, is het altijd verstandig om na een darmspoeling een product te drinken die de darmflora weer volledig herstelt. Daarnaast natuurlijk veel vezelrijke voeding eten en veel drinken.

   Groet,
   Jack

 5. Op je nuchtere maag gekookt (warm!) water met het sap van een citroen. Voor de helden een klein beetje cayennepeper er door. Een half uur daarna pas ontbijten. Ik doe diet al een tijdje en moet zeggen dat ik me er goed bij voel.

 6. Naar het zoeken van goede informatie over ontgiften kwam ik op dezewebsite terecht. Je kunt inderdaad op zoveel makkelijke en natuurlijke methoden het lichaam ontgiften, zelf ben ik laatst begonnen aan een thee kuur het resultaat was verrassend,Ik begon me steeds beter te voelen.

  Ook ben ik begonnen met het ontgiften door gebruik van ontgiftingspleisters van kanji Kenko wellicht ken je deze ? Absoluut de moeite waard om eens te proberen (geen bewuste reclame) http://kanjikenko.nl/productoverzicht/ ze hebben een proefpakket voor nog geen € 6 euro! Bizar om te zien hoe zwart deze pleisters worden na ze een nachtje te hebben opgehad. Ben benieuwd of er nog meer bezoekers zijn die deze pleisters wel eens hebben geprobeerd.

  Vriendelijke groet,
  Simon

   1. Hallo Simon
    Ik heb je verhaal gelezen over de pleisters maar kun je dan gewoon blijven eten als altijd?normaal bedoel ik hoor.
    Doe je de pleister alleen onder je voeten en smorgens haal je ze eraf? Voel je dit dan na enkele weken dat jeje beter gaat voelen? Gr sera

 7. Na jaren lang medicijnen te hebben gebruikt ben ik nu aan hrt afbouwen hiervan. Ik wil graag na alles afgebouwd te hebben mijn lichaam laten reinigen. Ik weet alleen niet op welke manier ik dat het beste kan doen. Wie kan mij helpen??

 8. Ik heb de kuur van Andreas moritz gedaan .
  Naar een kuur voel ik mij al een stuk beter .
  Ik ga hetbdit weekend nog een keer doen

 9. Dank voor dit leuke artikel! Zelf detox en ontgift ik door veel water en thee (detox thee) te drinken. Dit werkt bij mij prima en ik voel mij hierdoor een stuk fitter.

 10. Voor degene die op zoek zijn naar lichamelijke en geestelijke reiniging. Zou ik de zweethut aanbevelen. Het is een oud-Indiaans ritueel waarbij je in een hut gaat zitten waarin hete stenen worden gelegd, ik heb het zelf al vijf keer gedaan. Je voelt ja na afloop echt herboren. Er zijn verschillende plekken waar je het kun doen. Degene waar ik ben geweest is kasteel de schans in België.

  1. Ik heb het nooit zelf gedaan, maar wel hele goede commentaren over gehoord. Ik zal het binnenkort eens proberen.

   Zijn er nog andere lezers die ervaring hebben met een zweethut?

 11. Heb zware griep. Vandaag een week. Totaal geen eetlust. Drink tussen 2 en 3 liter. Nu veel groene thee. Eerste dagen verse gember en citroen als thee. Heb deze week min of meer gevast. Dacht opeens, waarom niet detoxen dan. Mijn vraag is: zijn alle groentes en fruit hier geschikt voor? Ben niet erg bekend met detoxen. Ben vandaag begonnen met winterpeen en mandarijn en extra vezels. Is het dan teveel van het goede als ik vanavond een groene smoothie maak van boerenkool, appel en eventueel avocado? Bedankt alvast voor de goede raad!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

15 Shares
Tweet
Pin15
Share