• eczeem en tea tree olie

Eczeem &Tea Tree Olie – alles wat je moet weten!

2017-08-10T15:34:14+01:00april 4th, 2012|Eczeem Supplementen|1 Reactie

Laatste update: door

Eczeem & Tea Tree Olie – alles wat je moet weten!

Wanneer je last hebt van eczeem dan is de kans groot dat je alles al hebt geprobeerd om van de chronische aandoening af te komen.

Bij veel mensen werken de traditionele middelen niet en die richten zich daarom op natuurlijke alternatieve behandeling.

Een goed voorbeeld hiervan is een behandeling met tea tree olie.

Eczeem is een chronische huidaandoening die wordt gekenmerkt met ontstekingen, jeuk een rode huid en jeuk klachten op de huid. De oorzaken zijn nog niet (allemaal) wetenschappelijk aangetoond, echter er is veel te doen tegen eczeem met het juiste arsenaal van natuurlijke middelen.

Tijdens mijn onderzoek naar de behandeling met tea tree olie kwam ik erachter dat tea tree olie erg goed werkt tegen chronische huidaandoeningen. Dit komt omdat het een essentiële olie is afkomstig van de Melaleuca Alternifolica. Deze plant werd oorspronkelijk gebruikt voor het maken van thee, maar tegenwoordig wordt meer de voorkeur gegeven om huidklachten ermee te behandelen.

Verschillende klachten

Erg opvallend en goed is dat tea tree olie werkt voor verschillende klachten. Met name wanneer de huid beschadigd of erg droog is kan tea tree olie voor verlichting zorgen. Dit komt doordat deze olie ontsmettend werkt waardoor de kans op verdere infecties en irritaties door bacteriën en andere stoffen verminderd. De tea tree olie helpt daarmee de beschermende functie van de huid die door eczeem juist wordt verminderd. Dit is dus een steuntje in de rug die je huid dan wel kan gebruiken.

Wanneer je specifiek kijkt naar eczeem dan zul je veel positieve reacties vinden van mensen. Vaak al een forse vermindering van jeuk en plekken op de huid. Daarbij zorgt de antiseptische bestandsdelen ervoor dat de huid niet verder gaat ontsteken. Want veel mensen met eczeem /dermatitis krijgen last van ontstekingen waardoor de klachten erger worden.

Naast eczeem is tea tree olie ook nog geschikt om andere klachten van huidaandoeningen te verlichten.

Tea tree olie toepassingen