• voeding tegen eczeem

Eczeem & voeding: Recept 1, Avocado Salade

2017-07-29T17:57:57+01:00augustus 12th, 2011|Eczeem Dieet|1 Reactie

Laatste update: door

Eczeem recept: Avocado salade

Eczeem en de invloed van voeding liggen zo dicht bij elkaar, dat je eigenlijk altijd aan je voeding zal moeten denken. Wanneer je de verkeerde voedingsmiddelen eet, kan dit direct eczeem uitbraken prikkelen. Elke soort eczeem, of dit nu baby eczeem, seborroisch eczeem, constitutioneel eczeem of atopisch eczeem is, voeding kan voor elke soort eczeem uitbraken prikkelen.

Daarbij heeft voeding ook een belangrijke rol in de versterking en afzwakking van het immuunsysteem en hoe goed je huid functioneert. Kortweg komt het erop neer dat je door gezonde voeding te eten je immuunsysteem en huid een handje helpt en dat ongezonde voeding je immuunsysteem juist zwakker maakt en niet helpt.

Onder ongezonde voeding verstaan we dan voeding met toegevoegde suikers en transvetten. Toegevoegde suikers zorgen namelijk voor hogere ontstekingswaarden in het lichaam waardoor het immuunsysteem overbelast raakt. Hierdoor kan het immuunsysteem minder goed optreden bij de huid. Bovendien zijn transvetten en suikers slecht voor het cholesterol en je doorbloeding. Vooral in de huid is een goede doorbloeding van belang zodat alle goede voedingsstoffen daar aankomen en ervoor kunnen zorgen dat de huid juist alles krijgt wat het nodig heeft om gehydrateerd, elastisch en sterk te zijn.

Hierdoor kan de huid de beschermende functie beter uitvoeren en heb je vaak minder last van eczeem.

Een voorbeeld van gezonde voeding is de avocado. Daarom krijg je een heerlijk recept voor een avocado salade om de kans op eczeem te minimaliseren. Let wel op! Als je nog nooit een avocado hebt gegeten moet je even bijhouden of dit voor jou niet juist voor eczeem kan zorgen door een allergische reactie.

Avocado is overigens niet alleen een vrucht die je kunt eten avocado olie, van zowel het fruit of juist van de noten, wordt ook gebruikt om de huid te hydrateren. Dus als het niet lekker smaakt kun je eventueel een eczeemzalf waarin avocado elementen verwerkt zijn uitproberen.

Iedereen weet dat avocado gezond is en dat komt vooral omdat het zowel voedingstoffen bevat. Doordat het verschillende voedingsstoffen bevat krijg je al veel van de ADH binnen.

Hieronder een klein overzicht wat er allemaal in avocado zit.