Ontdek hoe je met Edulazalf van Eczeem afkomt!


Eczeem Behandeling

Laatste Update: 21 september 2021

Graham's huidverzorgingsproducten tegen eczeem

In een vorig artikel op deze website bekeken we reeds hoe de huidverzorgingsproducten van Graham helpen om de symptomen van psoriasis te verlichten. Graham heeft echter nog meer interessante producten, onder andere voor mensen met eczeem.

Eczeem is eigenlijk een chronische ontsteking van de huid. Typische kenmerken zijn roodheid, jeuk, een branderig gevoel en het afpellen van de opperste huidlaag. 

Door de droge huid en het jeuk is de kans groot dat de huid met eczeem beschadigd raakt en daardoor niet meer de beschermende functie van de huid optimaal kan uitvoeren. Normaal gesproken voorkomt je huid dat bacteriën, schimmels en virussen in je bloedbaan terechtkomen, maar in het geval van een wondje of eczeem, kan je huid die functie minder goed uitvoeren. Het behandelen van eczeem is daarom erg belangrijk.

Vaak wordt eczeem behandeld met corticosteroïden. Deze kunnen echter de huid erg dun en fragiel maken en ons immuunsysteem verstoren, waardoor schimmelinfecties en bacteriën soms alsnog vrij spel krijgen.

Een natuurlijke behandelwijze van eczeem verdient om die redenen dan ook de voorkeur en Graham's huidverzorgingsproducten kunnen daarbij helpen!

Zoals je in het vorige artikel kon lezen ontwikkelde Graham zijn producten eigenlijk om z'n zoon te helpen, die aan een ernstige vorm van eczeem leed. Hij maakte de zalfjes en lotions volledig op basis van natuurlijke ingrediënten, zag dat ze werkten bij z'n zoon en begon ze gratis weg te geven aan vrienden en familie. Nadat hij ook van hen positieve reacties kreeg begon hij de producten te verkopen aan andere mensen die hulp nodig hadden.

Verschillende van Graham's producten zijn geschikt voor mensen met eczeem. Zo is er de 'Psoriasis en Dermatitis zalf', die we reeds in het vorige artikel bespraken. Maar ook de 'Natuurlijk Zalvende Balsem' en 'Calendulis Plus' zijn erg geschikt voor mensen met eczeem.

Die twee laatste gaan we eens nader bekijken.

Natuurlijk Zalvende Balsem

De 'Natuurlijk Zalvende Balsem' is speciaal ontwikkeld voor mensen met een gevoelige huid. Het zorgt voor een verlichting van het jeukende gevoel en de roodheid en de balsem hydrateert de uitgedroogde huid. Het helpt de huid om zich op natuurlijke wijze te herstellen.

De actieve bestanddelen zijn naast vitamine E: olie van druivenzaadjes, olie van safeloerzaad, lijnzaadolie en olie van zonnebloempitten.

Waarom is deze combinatie nu zo effectief?

Vitamine E treffen we aan in veel huidverzorgingsproducten. Het is een antioxidant dat helpt de huid te beschermen en te herstellen. Het bestrijdt vrije radicalen en voorkomt daardoor dat huidcellen beschadigt raken door vrije radicalen. Het houdt onze huid ook soepel en beschermt ze tegen de schadelijke straling van de zon.

Daarbij helpt vitamine E ook snellere wondgenezing. Daarom is het ook vaak te vinden in zalven die littekenvorming tegen moeten gaan of die ze zelfs verminderen.

Druivenzaadolie helpt onze huid om z'n natuurlijke olie-afscheiding beter in balans te houden en voorkomt zo dus uitdroging van de huid.

De olie van safeloerzaad is hydraterend. Het werkt door te voorkomen dat water uit onze huid ontsnapt. Zo maakt het onze huid zachter en soepeler.

Lijnzaadolie helpt de textuur van onze huid te verbeteren en kan huidaandoeningen verlichten die worden veroorzaakt door een tekort aan omega-3 in ons dieet.

Zonnebloempittenolie tenslotte helpt ook weer om het vocht in de huid te houden zodat uitdroging voorkomen wordt en het werkt als een extra barrière tegen huidinfecties.

De combinatie van al deze elementen maakt dat de 'Natuurlijk Zalvende Balsem' een uitgelezen product is om eczeem mee te behandelen en onder controle te krijgen.

Calendulis Plus zalf

Eczeem bestaat echter  in veel verschillende types met veel verschillende oorzaken. Voor sommige mensen zal de bovenstaande balsem het geschikte product zijn. Mocht men echter met de balsem niet het gehoopte resultaat bereiken dan kan het interessant zijn de Calendulis Plus zalf eens uit te proberen.

Veel eczeempatiënten rapporteren immers dat deze zalf hen geholpen heeft de aandoening onder controle te krijgen. De zalf bevat veel van dezelfde ingrediënten als de 'Psoriasis en Dermatitis'-zalf die we in een vorig artikel bespraken:

Calendulis omwille van z'n ontstekingswerende eigenschappen. Propolis om vrije radicalen te helpen bestrijden en Emu-olie om de huid vochtig te houden.

Daarnaast bevat deze zalf ook Centella Asiatica. Deze plant die oorspronkelijk uit Australië en India komt genoot in die landen al langer de reputatie erg goed te zijn voor het jong houden van de huid. Maar uit een studie die in 2012 gepubliceerd werd blijkt ook dat het de migratie en adhesie van nieuwe huidcellen bevordert bij oppervlakkige wondjes op de huid.

In die zin helpt het de huid zich sneller te herstellen.

Niets dan natuurlijke ingrediënten, dat is de basisfilosofie achter de Graham's huidverzorgingsproducten. Geen agressieve chemicaliën, geen bijwerkingen en dus bijzonder geschikt voor mensen met een gevoelige huid of allergieën.

Als jij eczeem hebt moet je deze producten misschien toch eens proberen, veel kans dat ze de symptomen op z'n minst zullen verlichten. En misschien helpen ze je wel helemaal van je eczeem af!

Andere factoren dan zalf om eczeem te behandelen

Natuurlijk is het geweldig als je alleen door een zalfje te gebruiken van je eczeem af kunt komen, helaas is dit niet voor iedereen het geval. Als je merkt dat de eczeem wel minder wordt, maar niet helemaal weggaat kun je ook nog kijken of je manier van leven verbeterd kan worden om eczeem te verminderen.

In eerste instantie is het dan belangrijk om triggers voor eczeem te achterhalen. Wellicht ligt het aan bepaalde voeding, parfums (in bijvoorbeeld wasmiddelen), of de hoeveelheid vocht in de woning.

Daarnaast kan een goede hygiëne helpen om eczeem te verminderen. Dit betekent onder andere dat je dagelijks een schoon t-shirt aandoet. Je bed minimaal 1 keer per week verschoont en je huis zoveel mogelijk stofvrij maakt om huisstofmijt tegen te gaan. Dit beestje kan soms een trigger zijn voor eczeem.

Heb jij deze producten al uitgetest? Wat vond je van de resultaten? Laat het me weten in jouw reactie!

Wil je meer tips tegen eczeem? Download dan het gratis e-book vol met tips tegen eczeem. 95% van de mensen die het heeft ontvangen is super tevreden met de tips die erin staan.

Ontdek hoe je snel en veilig van eczeem klachten zoals rode plekken, erge jeuk, schilfers, bultjes, kloofjes en korstjes afkomt


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Geachte heer Boekhorst,
  Nu gisteren net een proefmonster gekregen van Graham creme.
  deze al gebruikt en heb geen last van allergische reactie,s,
  dus doorgaan het lijkt mij echt een prima middel voor je kwetsbare huid.

  Het ging mij eigenlijk om speltbrood, dat is heerlijk en ook gezond
  ik koop het hier bij de bakker al een paar maanden en bevalt me goed.
  zou het wel zelf willen bakken, maar de recepten met de koekjes en
  andere lekkere dingen spreekt mij ook erg aan! en ga het gauw proberen,
  eerst zien waar ik het hier kan kopen.

  hartelijk dank voor uw inzet om ons te wijzen op de gezondheid en goede/heerlijke recepten.

  met een hartelijke groet.
  Marion

 2. Ik gebruik nu een jaar voor Calendulis Plus zalf voor mijn dochtertje en het werkt goed. Plus er zit geen rommel in, want het is een natuurproduct. Helaas is het vrij prijzig, tube eczeemcreme kost in winkel 24,95 euro.
  Laatst heb ik online een goede webwinkel gevonden, http://www.huidzorgvoordeel.nl biedt het aan voor slechts 18,95 euro! En dan kreeg ik er nog allerlei proefmonstertjes bij ook. Dat scheelt alweer een hoop geld!

 3. Helaas kon mijn huid de creme niet verdragen. Ik ga het nog een keer proberen, maar tot nu toe helpt het nog niet.

  1. Wellicht moet je de dosis in eerste instantie fors verlagen, Jennifer. Laat je huid wennen aan de producten.

 4. Persoonlijk heb ik bij de behandeling van mijn eczeem ontzettend veel profijt gehad van een bedrijf dat mijn eczeem crème precies op mijn huid had afgestemd. Ze testen dat uit. Het heette Personal Cream. Ze maken alleen gebruik van natuurlijke bestanddelen.

 5. werkt deze creme ook op het donkere huid over het hele luchaam? ik gebruik nu namelijk de vaseline zalf en CBD olie

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share