• Symbion forte tegen candida

Een tip van één van onze lezers: Symbion Forte tegen candida-infecties

2016-11-28T09:50:33+00:00februari 28th, 2013|Candida|27 Reacties

Laatste update: door

Een tip van één van onze lezers: Symbion Forte tegen candida-infecties

Symbion Forte

We kregen onlangs van één van onze lezers een erg interessante tip. Naar aanleiding van een artikel over candida stuurde ze ons het verhaal over hoe ze haar candida-infectie onder controle had gekregen met behulp van Symbion Forte, gefabriceerd door Vital Lived.

Omdat we niet zomaar een publiciteitscampagne voor het middel wilden beginnen hebben we even research gedaan en wat blijkt: er zijn meer mensen die zeggen geholpen te zijn geweest door dit supplement. We willen je dan ook graag hierbij het relaas van onze lezeres geven. Maar eerst een woordje uitleg over wat Symbion Forte eigenlijk is.

Symbion is een supplement dat probiotica bevat. Het recept is eigenlijk een specifieke mix van zogenaamde 'goede' darmbacteriën. Het bevat de volgende bacteriën:

 • Bifidobacterium Animalis
 • Enterococcus Faecium
 • Lactobacillus Acidophilus
 • Lactobacillus Casei
 • Lactobacillus Salivarius
 • Lactococcus Lactis

Zoals we reeds in meerdere artikels schreven is één van de manieren om een candida-infectie te voorkomen of ze onder controle te krijgen het herstellen van de balans in je spijsverteringsstelsel tussen de 'goede' en de 'slechte' bacteriën. Probiotica kunnen dus zeker nuttig zijn.

Onze lezeres stuurde ons volgend relaas:

“Vorig jaar begon ik Symbion Forte te gebruiken en ik merkte dat het mijn symptomen, de gevolgen van een candida-infectie, aanzienlijk verbeterden. Hoewel ik absoluut geen medisch specialist ben heb ik het idee dat de mengeling van bacteriën in Symbion Forte exact de mix was met de juiste doseringen van elke bacterie die mijn lichaam nodig had om de candida onder controle te krijgen.

De bacterën lijken de stoelgang te stimuleren, iets wat mensen die een candidiasis darminfectie hebben zeker nodig hebben. Na een paar dagen gebruik werd de bovenkant van m'n tong redelijk bleek, wit zelfs. Volgens mijn arts zou dit kunnen betekenen dat mijn immuunsysteem beter begint te werken. En veel van de klachten die ik tevoren had zoals constipatie, flatulentie, pijnlijke jeuk zijn zo goed als verdwenen. 

Wetenschappelijk bewijs ontbreekt nog wel..

We hebben dan misschien geen wetenschappelijk sluitend bewijs dat dit middel echt werkt maar de vele getuigenissen die onder andere op internet circuleren wijzen er toch op dat het op z'n minst  voor sommigen een goed effect lijkt te hebben op hun candida probleem. Aan jou om te kijken of je het ook eens een kans wilt geven natuurlijk.

27 Reacties

 1. m.baart 5 april 2013 om 10:58 - Antwoorden

  Waar is Symbion te koop ik wil het graag gaan proberen.

  • Robert Jan Hendriks 8 april 2013 om 17:37 - Antwoorden

   Symbion is bij de betere natuurwinkels te krijgen. Zeer grote kans dat het bij ''de Tuinen'' verkrijgbaar is.

   Succes!

   • feline 14 mei 2013 om 17:36 - Antwoorden

    Ik wil dit gaan proberen maar ik kan geen capsules slikken 🙁 mag ik die ook open maken?

    • Robert Jan Hendriks 15 mei 2013 om 11:36 - Antwoorden

     Beste Feline,

     Bedankt voor je reactie.
     Het beste is om ze heel te slikken, maar ik heb begrepen dat je ze ook kunt open maken en met water kunt innemen.

     Met vriendelijke groet,

 2. s. 18 april 2013 om 09:37 - Antwoorden

  Kan dit middel ook gebruikt worden wanneer men last heeft van vaginale schimmelinfecties?

  • Robert Jan Hendriks 18 april 2013 om 13:38 - Antwoorden

   Ja, ook dan kun je Symbion Forte nemen. Ik kan u helaas niet garanderen of het voor u ook werkt, aangezien elk lichaam verschillend is en iedereen verschillend reageert. Succes!

 3. Lydia 21 december 2013 om 20:44 - Antwoorden

  Helpt het ook tegen opgeblazen gevoel en winderigheid?

 4. callens jo 6 juli 2015 om 16:56 - Antwoorden

  Beste geachte.
  ik heb al een tijdje last van pds, dit gaat met vallen en opstaan , de ene dag wat beter dan de andere.
  zou symbion forte ook helpen voor pds.
  mvgrt callens jo

  • Robert Jan Hendriks 7 juli 2015 om 15:48 - Antwoorden

   Symbion Forte schijnt inderdaad ook te helpen bij PDS. Meer energie en een betere stoelgang.

   Veel succes,
   Jack

 5. Heleen 23 augustus 2015 om 22:04 - Antwoorden

  Hallo,

  Ik ben van plan om Symbion forte te gaan gebruiken samen met 1103 Mycopryl. Heeft het zin om daarbij gelijktijdig Normaflor te gebruiken?

  Vr. gr.

 6. Monica 12 september 2015 om 12:25 - Antwoorden

  Ik gorgel met tea tree oil. 15 druppels in een half glas lauw water. Ik gebruik het ook voor keelontsteking en tegen Spruw of schimmelinfectie. Spoelen mag maar gelieve niet in te slikken. Bij mij helpt het ook tegen en ontstoken tandvlees. Gebruik het voor bijna alle mondproblemen. Hoop dat jullie hier ook iets aan hebben! Succes

  • Team OptimaleGezondheid 21 november 2015 om 14:38 - Antwoorden

   Bedankt dat je dit wilde delen, Monica. Dat stel ik zeer op prijs!

 7. hannie 15 maart 2016 om 14:01 - Antwoorden

  ........het mooie van de symbion forte is dat het onmiddellijk rust geeft in mijn (gevoelige) darmen. ik neem nu een onderhoud van 1 capsule per dag en ben er dik tevreden mee, nog nooit zo een snelle maar ok blijvende ervaring meegemaakt.. De tuinen heeft het niet volgens mij, tenminste niet in hun webshop, ik haal het altijd via de gezondheidswebshop (www.gezondheidswebshop.nl), een prima adres en supersnel geleverd

  • Team OptimaleGezondheid 21 maart 2016 om 13:17 - Antwoorden

   Goede tip, Hannie...bedankt!

 8. Marijke 20 juli 2017 om 13:22 - Antwoorden

  Sinds een aantal weken gebruik ik Symbion Forte want ik heb pds met divertikels. Had er over gelezen dat het voor pds ook gebruikt wordt.
  De eerste dagen met 2 capsules kreeg ik veel pijn in mijn buik en hoofdpijn.Een mailtje gestuurd naar Venamed en kreeg het advies om eerst 1 capsule om de dag te gebruiken. Daar na over naar 2 capsules. Nu 3 weken later kan ik zeggen dat mijn buik veel rustiger is minder pijn en ontlasting gaat elke dag goed. Eerst moest ik elke dag Lactulose gebruiken daarvoor.
  Dus conclusie: volgens mij helpt het tot nog toe aardig goed.

  • Team OptimaleGezondheid 20 juli 2017 om 19:06 - Antwoorden

   Fijn dat Symbian Forte voor jou heeft gewerkt, Marijke.

   Zijn er meer lezers met soortgelijke ervaringen?

 9. Petra 10 oktober 2017 om 09:35 - Antwoorden

  Beste,

  Na het nemen van een gebitsprothese kreeg ik ook veel last van schimmels in de mond en dus de darmen, waarna de candida in mijn darmen genadeloos toesloeg.
  Na een lange en vooral vermoeiende, door het vele onbegrip, tocht langs artsen vond ik na 2 jaar via het internet zelf de oplossing door het nemen van Symbion forte (s ochtends 2 capsules met lauw water) in combinatie met Kandillon. de schimmels in mijn lichaam (mond, darmen, huid, vagina) verdwenen volledig en al snel ook de depressie die het gevolg was van de slechte staat waarin mijn darmen zich intussen bevonden. ik voel me weer zorgeloos als vroeger ipv elke dag piekerend en boos rond te lopen op zoek naar iets wat ik niet vond.
  ik heb later een nog sterkere probiotica uitgeprobeerd met het idee daar nog meer winst uit te halen maar dat viel erg tegen want de depressieve gedachten keerden al na 3 dagen terug. Symbion Forte is het dus duidelijk voor mij en ik zoek niet meer verder. Wel nog even toevoegen dat ik ook suikers, gisten en schimmels als kaas en champignons uit m'n dieet heb geschrapt. De Kandillon neem ik tijdens de kuur tweemaal daags en daarna nog ééntje per dag. groetjes.

  • Team OptimaleGezondheid 12 oktober 2017 om 16:41 - Antwoorden

   Dank je wel voor het delen van jouw ervaringen, Petra.
   Ben blij voor je dat je JOUW manier gevonden hebt om Candida te bestrijden.

 10. C 20 februari 2018 om 19:43 - Antwoorden

  Dag, Ik gebruik al langere tijd een onderhoudsdosering Efracea 40mg ( doxycycline met gereguleerde afhifte) tegen mijn rosecea acne. Dit is natuurlijk niet goed voor een gezonde darmflora.
  Als ik stop breekt de rosecea er weer doorheen in alle vurigheid, dus dacht er aan om Symbion forte voor mijn darmflora te gaan gebruiken. Ik heb n.l veel last van een opgeblazen buik en winderigheid. Dit kan ik toch samen gebruiken in combinatie? Ik hoop dat ik hierdoor ook beter zal gaan slapen.

  • Kate 23 december 2018 om 11:25 - Antwoorden

   Misschien eens Gladskin Rosacea proberen. Is via internet te bestellen.
   Gladskin eczema heeft mij van ernstige eczeem aan mijn benen afgeholpen. Beter dan alle andere smeersels.

 11. Veerle 25 maart 2018 om 15:00 - Antwoorden

  Beste Robert Jan,
  Ik loop denk ik al enige tijd met een candida infecties maar ben 4 keer bij de huisarts geweest voor de witte vies ruikende aanslag op mijn tong maar ze namen het niet serieus.
  Als laatste hulpmiddel had ik het paar maanden geleden gevraagd aan de tandarts die ook dacht dat het gewoon aanslag was van eten en etc..
  Dus ik ging er vanuit dat ik dan wel fout zat.
  Nu heb ik ontsteking na ontsteking in mn mond .
  Vaginale schimmels gehad en zelf pijn in mn slokdarm, longen darmen en hart!
  Maar mijn huisarten zijn gewoon lomp ofzo want ik heb al een paar keer gezegd dat ik denk dat het candida is maar ik hoor dan dat dit bijna onmogelijk is om te hebben...(???)
  Nu ben ik laatst weer bij de tandarts geweest voor pijn bij een boven kies
  (wortelkanaalbehandeling gehad)
  Maar op het moment dat hij chloor spoot om het schoon te maken wat hij alles behalve zachtjes deed. Kreeg ik direct een pijnlijk gevoel omstreken neus. Neusholtes Onder mn ogen achter ogen en voorhoofd!
  Alsof de bleek op plekken kwam waar het niet hoorde te komen en ik heb een drugsverleden gehad dus mijn neus en daarbinnen is ook niet alles meer.
  Nu 2 weken later zit ik nu jankend op de bank
  Heb ik nu overduidelijk spruw in mn mond en keel want het brand heel erg en moet elke keer ook spugen maar brand het nu ook heel erg in mn neus naast mn neus en onder mijn ogen achter mijn ogen en voorhoofd.
  Gewoon echt een brandend gevoel! Doet heel erg pijn. Keelpijn en is het net alsof ik contenu met mn neus boven zweetvoeten hang!
  Combinatie van zweetvoeten en beschimmelde kaas.
  Dit heb ik ook in mn keel!
  En is echt niet normaal leuk meer door de pijn.
  Wat kan ik het beste hiertegen doen?

  Groetjes
  Veer

  • Team OptimaleGezondheid 29 maart 2018 om 20:05 - Antwoorden

   In jouw geval zou ik een second opinion aanvragen bij een andere huisarts.
   Zoek een huisarts die je wél serieus neemt.

 12. Lieve 24 augustus 2018 om 11:40 - Antwoorden

  Ik gebruik de symbion forte al jaren naar volle tevredenheid. En soms combineer ik het met een kuurtje van de candiplex strong van venamed want dat is m.i. de beste natuurlijke schimmeldoder die er is. Die helpt vrijwel meteen bij mij.

 13. marcella 4 oktober 2018 om 07:51 - Antwoorden

  als ik weer eens last heb gebruik ik steeds de candiplex en daarbij de symbion forte. dat is een perfecte aanvulling op mekaar. de candiplex werkt perfect als een natuurlijke schimmeldoder. 1 kuurtje is al voldoende voor mij

 14. madelief 29 november 2018 om 17:36 - Antwoorden

  ik neem symbion forte 30 min voor de hoofdmaaltijd.
  mag ik na inname een kop thee nemen? of echt 30 min niets?

  ik heb wel elke keer hoofdpijn als ik symbion inneem. zodra ik een paar weken stop, hoofdpijn direct weg.
  ik blijf gebruiken...maar wat is dit toch?

  Ik zou graag willen weten welke bacterie die erin zit er nu voor zorgt dat mijn obstipatie weggaat. Het helpt echt maar het naakt me nieuwschierig welke bacterie erin zit die de darmwerking stimuleert.

 15. Ricardo 1 januari 2019 om 12:56 - Antwoorden

  Beste madelief,
  De hoofdpijn komt omdat je goed bezig bent de slechte bacteriën te doden.Bij dit soort hoofdpijn helpt paracetamol.
  Gebruik candiplex voor de candida te doden ,en bouw je weerstand terug op door symbion for life te gebruiken.
  Het helpt zeker.
  Mvg

Reactie achterlaten

Over de Auteur:

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.
Zoek Op Klacht: