Candida

Laatste Update: 28 november 2016

Een tip van één van onze lezers: Symbion Forte tegen candida-infecties

Symbion Forte

We kregen onlangs van één van onze lezers een erg interessante tip. Naar aanleiding van een artikel over candida stuurde ze ons het verhaal over hoe ze haar candida-infectie onder controle had gekregen met behulp van Symbion Forte, gefabriceerd door Vital Lived.

Omdat we niet zomaar een publiciteitscampagne voor het middel wilden beginnen hebben we even research gedaan en wat blijkt: er zijn meer mensen die zeggen geholpen te zijn geweest door dit supplement. We willen je dan ook graag hierbij het relaas van onze lezeres geven. Maar eerst een woordje uitleg over wat Symbion Forte eigenlijk is.

Symbion is een supplement dat probiotica bevat. Het recept is eigenlijk een specifieke mix van zogenaamde 'goede' darmbacteriën. Het bevat de volgende bacteriën:

 • Bifidobacterium Animalis
 • Enterococcus Faecium
 • Lactobacillus Acidophilus
 • Lactobacillus Casei
 • Lactobacillus Salivarius
 • Lactococcus Lactis

Zoals we reeds in meerdere artikels schreven is één van de manieren om een candida-infectie te voorkomen of ze onder controle te krijgen het herstellen van de balans in je spijsverteringsstelsel tussen de 'goede' en de 'slechte' bacteriën. Probiotica kunnen dus zeker nuttig zijn.

Onze lezeres stuurde ons volgend relaas:

“Vorig jaar begon ik Symbion Forte te gebruiken en ik merkte dat het mijn symptomen, de gevolgen van een candida-infectie, aanzienlijk verbeterden. Hoewel ik absoluut geen medisch specialist ben heb ik het idee dat de mengeling van bacteriën in Symbion Forte exact de mix was met de juiste doseringen van elke bacterie die mijn lichaam nodig had om de candida onder controle te krijgen.

De bacterën lijken de stoelgang te stimuleren, iets wat mensen die een candidiasis darminfectie hebben zeker nodig hebben. Na een paar dagen gebruik werd de bovenkant van m'n tong redelijk bleek, wit zelfs. Volgens mijn arts zou dit kunnen betekenen dat mijn immuunsysteem beter begint te werken. En veel van de klachten die ik tevoren had zoals constipatie, flatulentie, pijnlijke jeuk zijn zo goed als verdwenen. 

Wetenschappelijk bewijs ontbreekt nog wel..

We hebben dan misschien geen wetenschappelijk sluitend bewijs dat dit middel echt werkt maar de vele getuigenissen die onder andere op internet circuleren wijzen er toch op dat het op z'n minst  voor sommigen een goed effect lijkt te hebben op hun candida probleem. Aan jou om te kijken of je het ook eens een kans wilt geven natuurlijk.

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

   1. Ik wil dit gaan proberen maar ik kan geen capsules slikken 🙁 mag ik die ook open maken?

    1. Beste Feline,

     Bedankt voor je reactie.
     Het beste is om ze heel te slikken, maar ik heb begrepen dat je ze ook kunt open maken en met water kunt innemen.

     Met vriendelijke groet,

    2. je kunt het poeder oplossen in lauw water en dan opdrinken, zo doe ik het ook, ben ook een moeilijke slikker

  1. zeker. symbion forte is top. ik blijf het ook gebruiken nu mijn darmen weer optimaal in orde zijn en ik me weer echt goed voel

  1. Ja, heel goed zelfs. Ik neem 1 capsule per dag vd symbion forte en dat is voldoende voor een platte ontspannen buik bij mij

 1. Beste geachte.
  ik heb al een tijdje last van pds, dit gaat met vallen en opstaan , de ene dag wat beter dan de andere.
  zou symbion forte ook helpen voor pds.
  mvgrt callens jo

 2. Hallo,

  Ik ben van plan om Symbion forte te gaan gebruiken samen met 1103 Mycopryl. Heeft het zin om daarbij gelijktijdig Normaflor te gebruiken?

  Vr. gr.

 3. Ik gorgel met tea tree oil. 15 druppels in een half glas lauw water. Ik gebruik het ook voor keelontsteking en tegen Spruw of schimmelinfectie. Spoelen mag maar gelieve niet in te slikken. Bij mij helpt het ook tegen en ontstoken tandvlees. Gebruik het voor bijna alle mondproblemen. Hoop dat jullie hier ook iets aan hebben! Succes

 4. ........het mooie van de symbion forte is dat het onmiddellijk rust geeft in mijn (gevoelige) darmen. ik neem nu een onderhoud van 1 capsule per dag en ben er dik tevreden mee, nog nooit zo een snelle maar ok blijvende ervaring meegemaakt.. De tuinen heeft het niet volgens mij, tenminste niet in hun webshop, ik haal het altijd via de gezondheidswebshop (www.gezondheidswebshop.nl), een prima adres en supersnel geleverd

 5. Sinds een aantal weken gebruik ik Symbion Forte want ik heb pds met divertikels. Had er over gelezen dat het voor pds ook gebruikt wordt.
  De eerste dagen met 2 capsules kreeg ik veel pijn in mijn buik en hoofdpijn.Een mailtje gestuurd naar Venamed en kreeg het advies om eerst 1 capsule om de dag te gebruiken. Daar na over naar 2 capsules. Nu 3 weken later kan ik zeggen dat mijn buik veel rustiger is minder pijn en ontlasting gaat elke dag goed. Eerst moest ik elke dag Lactulose gebruiken daarvoor.
  Dus conclusie: volgens mij helpt het tot nog toe aardig goed.

  1. Fijn dat Symbian Forte voor jou heeft gewerkt, Marijke.

   Zijn er meer lezers met soortgelijke ervaringen?

 6. Beste,

  Na het nemen van een gebitsprothese kreeg ik ook veel last van schimmels in de mond en dus de darmen, waarna de candida in mijn darmen genadeloos toesloeg.
  Na een lange en vooral vermoeiende, door het vele onbegrip, tocht langs artsen vond ik na 2 jaar via het internet zelf de oplossing door het nemen van Symbion forte (s ochtends 2 capsules met lauw water) in combinatie met Kandillon. de schimmels in mijn lichaam (mond, darmen, huid, vagina) verdwenen volledig en al snel ook de depressie die het gevolg was van de slechte staat waarin mijn darmen zich intussen bevonden. ik voel me weer zorgeloos als vroeger ipv elke dag piekerend en boos rond te lopen op zoek naar iets wat ik niet vond.
  ik heb later een nog sterkere probiotica uitgeprobeerd met het idee daar nog meer winst uit te halen maar dat viel erg tegen want de depressieve gedachten keerden al na 3 dagen terug. Symbion Forte is het dus duidelijk voor mij en ik zoek niet meer verder. Wel nog even toevoegen dat ik ook suikers, gisten en schimmels als kaas en champignons uit m'n dieet heb geschrapt. De Kandillon neem ik tijdens de kuur tweemaal daags en daarna nog ééntje per dag. groetjes.

  1. Dank je wel voor het delen van jouw ervaringen, Petra.
   Ben blij voor je dat je JOUW manier gevonden hebt om Candida te bestrijden.

 7. Dag, Ik gebruik al langere tijd een onderhoudsdosering Efracea 40mg ( doxycycline met gereguleerde afhifte) tegen mijn rosecea acne. Dit is natuurlijk niet goed voor een gezonde darmflora.
  Als ik stop breekt de rosecea er weer doorheen in alle vurigheid, dus dacht er aan om Symbion forte voor mijn darmflora te gaan gebruiken. Ik heb n.l veel last van een opgeblazen buik en winderigheid. Dit kan ik toch samen gebruiken in combinatie? Ik hoop dat ik hierdoor ook beter zal gaan slapen.

  1. Misschien eens Gladskin Rosacea proberen. Is via internet te bestellen.
   Gladskin eczema heeft mij van ernstige eczeem aan mijn benen afgeholpen. Beter dan alle andere smeersels.

 8. Beste Robert Jan,
  Ik loop denk ik al enige tijd met een candida infecties maar ben 4 keer bij de huisarts geweest voor de witte vies ruikende aanslag op mijn tong maar ze namen het niet serieus.
  Als laatste hulpmiddel had ik het paar maanden geleden gevraagd aan de tandarts die ook dacht dat het gewoon aanslag was van eten en etc..
  Dus ik ging er vanuit dat ik dan wel fout zat.
  Nu heb ik ontsteking na ontsteking in mn mond .
  Vaginale schimmels gehad en zelf pijn in mn slokdarm, longen darmen en hart!
  Maar mijn huisarten zijn gewoon lomp ofzo want ik heb al een paar keer gezegd dat ik denk dat het candida is maar ik hoor dan dat dit bijna onmogelijk is om te hebben...(???)
  Nu ben ik laatst weer bij de tandarts geweest voor pijn bij een boven kies
  (wortelkanaalbehandeling gehad)
  Maar op het moment dat hij chloor spoot om het schoon te maken wat hij alles behalve zachtjes deed. Kreeg ik direct een pijnlijk gevoel omstreken neus. Neusholtes Onder mn ogen achter ogen en voorhoofd!
  Alsof de bleek op plekken kwam waar het niet hoorde te komen en ik heb een drugsverleden gehad dus mijn neus en daarbinnen is ook niet alles meer.
  Nu 2 weken later zit ik nu jankend op de bank
  Heb ik nu overduidelijk spruw in mn mond en keel want het brand heel erg en moet elke keer ook spugen maar brand het nu ook heel erg in mn neus naast mn neus en onder mijn ogen achter mijn ogen en voorhoofd.
  Gewoon echt een brandend gevoel! Doet heel erg pijn. Keelpijn en is het net alsof ik contenu met mn neus boven zweetvoeten hang!
  Combinatie van zweetvoeten en beschimmelde kaas.
  Dit heb ik ook in mn keel!
  En is echt niet normaal leuk meer door de pijn.
  Wat kan ik het beste hiertegen doen?

  Groetjes
  Veer

  1. In jouw geval zou ik een second opinion aanvragen bij een andere huisarts.
   Zoek een huisarts die je wél serieus neemt.

 9. Ik gebruik de symbion forte al jaren naar volle tevredenheid. En soms combineer ik het met een kuurtje van de candiplex strong van venamed want dat is m.i. de beste natuurlijke schimmeldoder die er is. Die helpt vrijwel meteen bij mij.

 10. als ik weer eens last heb gebruik ik steeds de candiplex en daarbij de symbion forte. dat is een perfecte aanvulling op mekaar. de candiplex werkt perfect als een natuurlijke schimmeldoder. 1 kuurtje is al voldoende voor mij

 11. ik neem symbion forte 30 min voor de hoofdmaaltijd.
  mag ik na inname een kop thee nemen? of echt 30 min niets?

  ik heb wel elke keer hoofdpijn als ik symbion inneem. zodra ik een paar weken stop, hoofdpijn direct weg.
  ik blijf gebruiken...maar wat is dit toch?

  Ik zou graag willen weten welke bacterie die erin zit er nu voor zorgt dat mijn obstipatie weggaat. Het helpt echt maar het naakt me nieuwschierig welke bacterie erin zit die de darmwerking stimuleert.

 12. Beste madelief,
  De hoofdpijn komt omdat je goed bezig bent de slechte bacteriën te doden.Bij dit soort hoofdpijn helpt paracetamol.
  Gebruik candiplex voor de candida te doden ,en bouw je weerstand terug op door symbion for life te gebruiken.
  Het helpt zeker.
  Mvg

 13. al mijn pds klachten zijn verdwenen sinds ik begonnen ben met de symbion forte. mijn buik is weer ontspannen, ik heb een dagelijkse stoelgang en mijn stemming is ook weer op peil. ik ben destijds begonnen met 2 per dag, nu neem ik er nog 1 van per dag, dat is voldoende om het goed te houden

   1. Hallo, Ik gebruik sinds een week Candiplex en sinds een paar dagen ook Symbion Forte erbij. Serieus wat slapeloze nachten gehad en ook veel jeuk en hoofdpijn. Ik denk dat dit het gevolg was van een Herxheimer reactie. Nu is het gestabiliseerd en lijk ik meer energie te hebben. Wel maken de supplementen de stoelgang erg zacht ( Terwijl ik net dacht dat dit minder gezond was?)

    1. Hoi Lindsey,

     Een zachte stoelgang is op zich niet slecht. Gezonde voeding is ook belangrijk voor een goede stoelgang, voldoende vezels uit groente, fruit en volkoren granen. En natuurlijk voldoende vocht!

  1. Als u medicatie gebruikt voor hoge bloeddruk, is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van supplementen of andere producten die de bloeddruk kunnen beïnvloeden. Het is daarom aan te raden om altijd eerst uw arts te raadplegen voordat u een nieuw supplement of product gaat gebruiken.

   Sommige supplementen kunnen namelijk de bloeddruk verhogen of verlagen, wat kan leiden tot ongewenste bijwerkingen of zelfs gevaarlijke situaties. Uw arts kan u adviseren over welke supplementen veilig zijn om te gebruiken in combinatie met uw medicatie.

   Het is ook belangrijk om uw bloeddruk regelmatig te laten controleren door uw arts, zodat eventuele veranderingen in uw bloeddruk kunnen worden opgemerkt en behandeld.

   Ik hoop dat dit antwoord uw vraag beantwoordt. Als u nog verdere vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw arts.

  2. Als u medicatie neemt voor hoge bloeddruk, is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van bepaalde supplementen of kruiden. Sommige supplementen kunnen namelijk de bloeddruk verhogen of de werking van de medicatie beïnvloeden. Het is daarom altijd verstandig om uw arts te raadplegen voordat u supplementen of kruiden gebruikt als u medicatie neemt voor hoge bloeddruk.

   Daarnaast is het belangrijk om een gezonde levensstijl te behouden om uw bloeddruk onder controle te houden. Dit omvat regelmatige lichaamsbeweging, een gezond dieet met weinig zout en alcohol, en het vermijden van roken.

   Ik hoop dat dit antwoord uw vraag beantwoordt. Als u nog verdere vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw arts.

   1. Bedankt voor uw advies, ik ben 4 jaar geleden ernstig ziek geweest.
    4 weken niets kunnen eten en toen ook niet meer drinken.
    We hadden het opgegeven.
    Een homeopathische? Heeft mijn leven gered.
    Artsen geloofden er niet in en het kon allemaal niet.
    Helaas kan ik sinds een paar dagen weer niets eten en amper drinken.
    Heb 1x daags bloeddruk verlagers en loop onder controle.
    Maar ik heb zo'n pijn in me maag en slokdarm maar krijg echt géén hap door mijn keel vandaar dat ik er weer mee wilde beginnen met symbion forte en Candiplex maar ik zal het weer bij de arts neer gaan leggen.

    1. Beste gebruiker,

     Bedankt voor het delen van uw ervaring. Het is goed om te horen dat homeopathie u heeft geholpen tijdens uw ziekte. Het kan soms frustrerend zijn wanneer artsen niet in bepaalde behandelingen geloven, maar het is altijd verstandig om uw symptomen en behoeften met uw arts te bespreken.

     Het is begrijpelijk dat u momenteel pijn ervaart in uw maag en slokdarm en moeite heeft met eten en drinken. Het is belangrijk om deze symptomen met uw arts te bespreken, zodat zij u kunnen adviseren over de beste behandelingsopties voor uw specifieke situatie.

     Symbion Forte en Candiplex zijn supplementen die mogelijk kunnen helpen, maar het is altijd raadzaam om uw arts te raadplegen voordat u met nieuwe supplementen begint. Zij kunnen uw medische geschiedenis en huidige medicatie beoordelen en u het beste advies geven.

     Ik wens u veel succes en een spoedig herstel toe. Neem gerust contact op als u nog meer vragen heeft.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

2 Shares
Tweet
Pin2
Share