• De 22 voordelen van Gemberthee + recept!

De 22 voordelen van gemberthee + recept!

2018-03-14T10:56:12+01:00november 19th, 2017|Voedingsadvies|21 Reacties

Laatste update: door

Gember is een plant met bladerrijke stelen en geelgroene bloemen. Het gemberkruid komt van de wortels van de plant. Gember is afkomstig uit warmere delen van Azië, zoals China, Japan en India, maar wordt nu ook verbouwd in delen van Zuid-Amerika en Afrika. Het wordt nu zelfs verbouwd in het Midden-Oosten om te gebruiken als medicijn en voor het bereiden van voedsel.

Samen met zijn heerlijke smaak is gember één van de gezondste specerijen ter wereld. Gember, dat oorspronkelijk afkomstig is uit Azië, wordt al bijna 2000 jaar in verschillende culturen vanwege zijn medicinale doeleinden gebruikt. Tegenwoordig maakt dit heilzame specerij ook hier in Europa een opmars, en terecht!

Hieronder vind je onze lijst met de beste gezondheidsvoordelen van gemberthee.

Gemberthee is krachtig in het bestrijden van kanker

Het is al bekend dat gemberthee bij veelvoorkomende aandoeningen helpt, maar het effect ervan op meer ernstige gezondheidscondities is ook indrukwekkend.

Gemberthee staat erom bekend dat het kan helpen bij de bestrijding van eierstokkanker. Onderzoeken hebben aangetoond dat gemberthee eierstokkankercellen kan vernietigen. Naast dat het kan helpen bij het bestrijden van eierstokkanker biedt gemberthee, door de ontwikkeling van colorectale kankercellen te voorkomen, ook beschermende voordelen in het geval van darmkanker. Een onderzoek toonde aan dat degenen die gembertheewortel consumeerden minder vaak darmontsteking hadden en dat de ernst van de ontsteking van de darmen ook minder was; zaken die beide de kans op het krijgen van darmkanker kunnen verkleinen. Bovendien is het meest indrukwekkende aan gemberthee eigenlijk wel het vermogen om gevaarlijke kankermedicijnen en -therapieën te overtreffen.

De ontstekingsremmende eigenschappen van gembe