Voedingsadvies

Laatste Update: 6 september 2012

Gezondheidsvoordelen van avocado’s

Avocado's zijn gezond

Gister heb ik een artikel online gezet (naja eigenlijk was het een recept) over guacamole. Vanmorgen heb ik dit zelfs tussen mijn brood gedaan, erg lekker moet ik zeggen. Het basisingrediënt van guacamole zijn avocado’s.

Een avocado is een vrucht die erg veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. In dit artikel zal ik het een en ander hierover uitleggen. Eerst even een kleine stukje geschiedenis van deze vrucht.

Oorsprong van avocado

Een avocado is niet alleen een vrucht, zo heet ook de boom waar deze vrucht aan groeit. Een van de belangrijkste exportlanden van de avocado is Mexico en de eerste naam van de ze vrucht van ahuacatl. DE boom waar de avocado aan groeit is ongeveer 20 meter lang en blijft het hele jaar door groen.

Verschillende rassen

Er zijn in totaal 3 verschillende rassen van deze vrucht.

  1. De oorspronkelijke mexicaanse
  2. De Guatemalteekse
  3. De West-Indische


Het grootste verschil tussen deze 3 rassen is het feit dat de ene beter tegen lage temperaturen kan dan de andere. Daarnaast hebben ze alle drie ook een andere bloeiperiode.

Voordelen van de avocado

Allereerst een klein overzicht wat er allemaal in een avocado zit:

Wat zit er in een avocado

 

Zoals je kunt zien zit een avocado vol met goede vitaminen en mineralen. Tegenwoordig is deze vrucht steeds populairder aan het worden. Naast het feit dat het lekker is bevat het een van de beste kwaliteit omega 3 vetten. Het zorgt ervoor dat je huid sterker wordt, rimpel tegengaan en gaat natuurlijk haaruitval tegen. Daarnaast houdt het je cholesterol waarden in goede stand en zal het je darmflora bevorderen. Door de goede cholesterol waarden neemt de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk af!

Nog een belangrijke weet: Het is wetenschappelijk bewezen dat wanneer je regelmatig een avocado eet dat dit je huid zal verjongeren. Avocado's hebben dus eigenlijk een soort van anti-aging effect op je huid.

Deze wordt wordt tegenwoordig ook in verschillende gezichtsproducten gebruikt wat eigenlijk bevestigd dat deze vrucht erg goed voor je is. Je kunt natuurlijk een creme smeren, maar zoals al eerder vermeld op de blog, het eten van voedingsmiddelen is beter dat deze binnen te krijgen via supplementen of creme's.

Conclusie

Om dit gehele artikel kort samen te vatten, het volgende:

Wil jij een gezonde levensstijl aanhouden en er zo min mogelijk moeite voor doen? Het meeste simpele wat je kunt doen is om altijd een aantal avocado’s in de koelkast/fruit mand te hebben liggen. Elke dag deze vrucht eten is overbodig, maar 2 tot 3 keer moet toch goed vol te houden zijn. Een bom van goede vitaminen en mineralen wat ook nog eens lekker smaakt. Wat willen we nog meer?

Ik snap dat deze vruchten niet gratis zijn, in de winkel kunnen ze aardig prijzig zijn per stuk. Wanneer je ze op de markt koopt zijn ze goed betaalbaar. Vraag aantal om een aantal verse/rijpe avocado’s maar ook om een aantal nog niet rijpe zodat je ze een aantal dagen kunt bewaren!

Heb je nog aanvullingen?  Laat me dit dan weten, ik zal deze dan op de blog plaatsen.

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

    1. Hoeveel exact per week kan natuurlijk erg verschillen. Wat ik persoonlijk doe is een guacamole saus maken op basis van 2 tot 4 avocado's en combineer ik in mijn salades. Om specifiek antwoord te geven op je vraag: 1 avocado per dag is prima! Meer is niet nodig en raak je waarschijnlijk ook te vol:)

      Groet

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share