• Goede voornemens opstellen en volhouden

Goede voornemens opstellen en volhouden

2016-01-02T20:36:25+01:00januari 2nd, 2016|Goede Voornemens|0 Reacties

Laatste update: door

Goede voornemens opstellen en volhoudengoede voornemens

Zoals je wellicht weet, heb ik het in vorige artikelen gehad over goede voornemens en hoe je deze ook daadwerkelijk kunt behalen.

In dit artikel wil ik graag dat je een begin maakt aan je echt lijst met goede voornemens.

Voordat we doorgaan naar het eigenlijke onderwerp van dit artikel, wil ik je nog eerst ergens op wijzen. Zelf lees ik erg veel over productiviteit, het stellen en behalen van doelen, enz. Ik trap dan zelf ook vaak in deze val.

Wanneer ik namelijk over leuke of interessante veranderingen lees die ik zelf graag zou willen toepassen in mijn leven, vergeet ik ze vaak maar een paar dagen later, omdat ik niet gelijk iets doe met wat ik geleerd heb.

Deze serie van artikelen over goede voornemens kan dan wel interessant zijn om te lezen, maar het zal ook volkomen nutteloos zijn, tenzij je ook echt iets doet met wat je leert.

Zonder daadwerkelijk actie te ondernemen op wat je leest, ben je eigenlijk simpelweg bezig met een hobby, want je leest er enkel over.

Ik denk dat dat een val is waar de meeste mensen gemakkelijk in trappen; Immers, lezen over veranderingen die je kunt maken in je leven is veel leuker dan ook daadwerkelijk actie te ondernemen om je leven beter te maken.

Dus indien je dat nog niet gedaan hebt, raadt ik je aan bij het eerste artikel te beginnen, je pen en papier erbij te nemen (of Word te openen in een klein venster) en vanaf nu alles op te schrijven wat je leert en er vervolgens ook echt iets mee te doen.

Anders blijf je altijd dromen, zoals met zoveel andere dingen. Je leven kan alleen veranderen door actie te nemen, ongeacht hoeveel kennis je hebt.

Je lijst van goede voornemens opstellen

Zoals je waarschijnlijk nog wel weet als je vorig artikel hebt gelezen, is het erg belangrijk om prioriteiten te stellen en eerst een duidelijk overzicht over je leven te krijgen voordat je je lijst van goede voornemens kunt opstellen en je er ook echt aan kunt houden.

Nadat je de potentiële investeringen (in tijd, wilskracht en motivatie) van je goede voornemens naast mekaar hebt gezet, en je leven in subonderdelen en prioriteiten hebt onderverdeeld op basis van je waarden, dan is het relatief eenvoudig om juist deze subonderdelen te scannen en al snel te zien welke doelen je jezelf het beste kunt stellen voor het nieuwe jaar.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je ziet dat je verreweg de meeste tijd besteedt aan je werk, terwijl ook een gezin h