Haargroei

Laatste Update: 21 oktober 2016

Je haar sneller laten groeien? 10 natuurlijke oplossingen

haar sneller laten groeienHaaruitval komt veel vaker voor dan je zou denken. Veel mensen hebben last van haaruitval, en met name wanneer ze ouder worden begint hun haar dunner te worden. Sommige mensen denken dat mannen de enigen zijn die last hebben van haaruitval, maar niets is minder waar. Ook vrouwen zijn gevoelig voor dunner wordend haar, dat kan leiden tot kale plekken.

Wat de reden voor het haarverlies ook is, het is nooit leuk. Ons haar is een belangrijk onderdeel van de manier waarop we ons voelen over ons uiterlijk en als we ons haar verliezen kan dat schadelijk zijn voor onze eigenwaarde en zelfvertrouwen. Terwijl haaruitval schadelijk kan zijn voor de manier waarop we ons voelen over onszelf, kan het thuis met verschillende kruiden relatief gemakkelijk worden aangepakt.

Het verliezen van het vertrouwen in je uiterlijk

Haarverlies heeft zeker effect op de manier waarop mensen eruit zien want bijvoorbeeld het verlies van de haarlijn zal er voor zorgen dat je er ouder uit gaat zien. Dit heeft een drastische invloed op de manier waarop mensen zichzelf zien en draagt vaak bij aan het verlies van zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Vooral vrouwen kunnen veel problemen hebben met haaruitval. Een studie, uitgevoerd in 1992, toonde aan dat vrouwen, in vergelijking met mannen die te maken hadden met hetzelfde probleem, emotioneel en mentaal meer lijden en dat ze waarschijnlijk een negatiever zelfbeeld ontwikkelen als gevolg van haaruitval. Aan de andere kant voelt bijna 75% van de mannen zich minder zelfverzekerd als ze last beginnen te krijgen van haarverlies, terwijl 60% van de mannen met haarverlies zegt dat ze ooit, op een bepaald punt in hun leven, belachelijk gemaakt zijn vanwege hun kaalheid.

Op het gebied van dating en relaties kan haarverlies een diepgaand effect hebben op hoe we onszelf zien en hoe we denken dat we worden waargenomen door anderen. Dit geldt vooral voor jongere mensen die al vroeg haarverlies ervaren. Sommigen denken misschien dat het uitvallen van het haar het einde van hun jeugd en aantrekkelijkheid betekent, terwijl anderen het gevoel hebben dat ze minder aantrekkelijk voor hun partners zijn geworden. Hierdoor krijgt hun eigenwaarde een flinke knauw.

Omdat ons haar zo'n prominente functie heeft, kan dit van invloed zijn op de manier waarop we ons voelen en hoe we op de werkvloer presteren. Haarverlies kan bijvoorbeeld veel gevolgen hebben voor iemand die voor de camera werkt of iemand die voortdurend in de publieke belangstelling staat. Studies hebben aangetoond dat sommige werkgevers kalende of kale mensen niet aannemen, omdat ze als ouder worden gezien en dit dus nadelig is voor hun bedrijf. Volgens sommige enquêtes beweert ongeveer 63% van de vrouwen dat ze, als gevolg van haaruitval, carrière-gerelateerde problemen hebben. Ik moet er wel bij zeggen dat dit Amerikaanse studies zijn geweest, maar een deel zal vast van toepassing zijn op de Nederland.

Tien mogelijke redenen voor haarverlies

Het lichaam van een vrouw ondergaat gedurende haar leven meerdere veranderingen. Deze veranderingen kunnen soms bijdragen aan haaruitval.

Hieronder geef ik je tien veel voorkomende redenen voor haarverlies bij vrouwen.

Reden 1: Slechte verzorging van het haar

Overmatig gebruik van hulpmiddelen voor het in model brengen van je haar, zoals een haarijzer, een krultang of haarproducten zoals gels, mousses, sprays, verf, enz. kunnen bij langdurig gebruik de haarschacht beschadigen en de groei belemmeren. Strakke paardenstaarten, verkeerde kammen en het maken van scheidingen in je haar, kan de conditie verder verergeren.

Reden 2: Polycysteus Ovarium Syndroom (PCOS)

Bij deze aandoening worden mannelijke hormonen, of androgenen, uitgescheiden en worden er kleine vloeistofachtige zakjes op de eierstokken gevormd, die bekend staan als cysten. Dit is te wijten aan het hormonale onevenwichtigheden in je lichaam en dit heeft ook een negatieve invloed op je haargroei. Terwijl je meer haargroei op je lichaam kunt bemerken, kan het haar op je hoofdhuid juist minder worden.

Reden 3: Bloedarmoede

Bloedarmoede is een gevolg van te weinig ijzer in je voedingspatroon. Veel vrouwen kunnen bloedarmoede hebben als gevolg van een zware menstruatie of van onvoldoende foliumzuur in hun lichaam. Dit resulteert in een lage productie van hemoglobine, waardoor er minder zuurstof naar je organen gaat. Wanneer het zuurstof je haarzakjes niet bereikt, hebben ze de neiging om zwak te worden en gemakkelijk te breken. Dit resulteert onvermijdelijk in verlies van haar.

Wil jij meer weten over bloedarmoede? Lees dan even verder: Alles over bloedarmoede

Reden 4: Menopauze

Veel veranderingen vinden plaats in het lichaam van een vrouw als ze eenmaal in de menopauze komt en een van die veranderingen kan haaruitval zijn. Dit komt omdat het niveau van het hormoon oestrogeen, als gevolg van de menopauze, in het lichaam lager wordt. Hierdoor kan je haar uitdrogen wat, op zijn beurt, ook weer kan leiden tot haaruitval. Tenminste, als je dit niet goed verzorgt. Het is essentieel om milde shampoos en crèmespoelingen te gebruiken. Daarnaast moet je goed op je voeding letten.

Reden 5: Zwangerschap

haar sneller laten groeien

Veel vrouwen hebben last van haaruitval na de bevalling. Dit komt omdat er tijdens de zwangerschap een piek in het hormoon oestrogeen ontstaat, zodat je een volle haardos krijgt. Maar zodra de baby wordt geboren, keren de hormonen terug naar hun normale niveaus wat kan leiden tot haaruitval. Maar gelukkig is dit een tijdelijke fase en na enkele weken zal de haargroei weer normaal zijn.

Reden 6: Eiwittekort

Ons haar bestaat uit een eiwit genaamd keratine. Als we onvoldoende eiwitrijke voedingsmiddelen eten, put dat ons lichaam uit waardoor het haar broos wordt. Dit leidt tot zwakke haren, die voortijdig uitvallen.

Reden 7: Medicijnen

Vrouwen die de pil gebruiken kunnen, als ze abrupt stoppen met het gebruik ervan, bijwerkingen zoals haaruitval ervaren. Andere hormonale therapieën en pillen kunnen een soortgelijk effect veroorzaken. Chemotherapie kan ook leiden tot haaruitval.

Reden 8: Extreem gewichtsverlies

Crash diëten en het verliezen van veel gewicht ineens, of te snel, kan een negatieve invloed hebben op de groei van je haar. Dit komt omdat deze diëten je lichaam meestal niet van essentiële voedingsstoffen voorzien of omdat ze het eten van bepaalde groepen voedingsmiddelen verbieden, wat vervolgens weer invloed heeft op je haargroei.

Reden 9: Medische aandoeningen, zoals een schildklierziekte of een auto-immuunziekte

De schildklier is verantwoordelijk voor het afscheiden van onder andere de hormonen Tri-joodthyronine en thyroxine. deze zijn nodig voor een goede groei en ontwikkeling van het lichaam. Wanneer een persoon lijdt aan hypo- of hyperthyroïdie en er teveel of te weinig van deze hormonen worden afgescheiden, kan dat, als dat niet op tijd behandeld wordt, leiden tot gebreken. Haaruitval is een van die complicaties als gevolg van verschillende veranderingen die plaatsvinden in je lichaam. Bij een auto-immuunziekte maakt het lichaam antistoffen aan tegen je eigen cellen en weefsels. Ze kunnen onder andere het haar, en andere organen, aanvallen. Hierdoor kun je haaruitval krijgen.

Reden 10: Andere aandoeningen

Aandoeningen zoals diabetes en psoriasis kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het verlies van hoofdhaar. Diabetes heeft een negatieve invloed op de bloedsomloop van het lichaam. Dit betekent dat er minder hoeveelheden voedingsstoffen en zuurstof in de bovenste en de onderste ledematen van het lichaam komt. Dat wil zeggen: de voeten en de hoofdhuid. Als er sprake is van een slechte bloedcirculatie naar de hoofdhuid, zullen de haarfollikels afsterven als gevolg van haaruitval. Psoriasis is een huidziekte die ook van invloed kan zijn op de hoofdhuid en de haarfollikels.

Terwijl het uitvallen van 60-100 haren elke dag normaal is, kan alles wat meer over die periode uitvalt leiden tot kaalheid. Als je dit merkt, is het verstandig om je te laten onderzoeken op een eventuele onderliggende aandoening, die de oorzaak van de haaruitval zou kunnen zijn.

Tien natuurlijke oplossingen voor snellere haargroei

Hoewel er veel factoren zijn die kunnen bijdragen aan haaruitval, is er iets wat je kunt doen om het tegen te gaan. De behandeling van haaruitval met kruiden, gewoon lekker thuis, zullen je helpen bij het verminderen en eventueel voorkomen van haaruitval, zonder de noodzaak van het gebruik van producten die schadelijke chemicaliën bevatten of medicijnen die de haargroei bevorderen.

De volgende kruidenpreparaten kun je thuis veilig proberen, ze zijn minder duur en zijn een uitstekende manier om de haargroei te stimuleren en je een zelfverzekerd en mooi gevoel te geven.

1: Snellere haargroei met Rozemarijn

Rozemarijn wordt al honderden jaren gebruikt om haarverlies tegen te gaan. Het is geweldig om te gebruiken op dunner wordend haar en op kalende plekken. Het werkt het beste voor de haargroei wanneer het wordt gebruikt in combinatie met olijfolie. Combineer rozemarijnolie met een beetje olijfolie en pas het rechtstreeks toe op de hoofdhuid. Niet alleen zal dit de haargroei bevorderen, maar het helpt ook voorkomen dat het haar vroegtijdig grijs wordt. Het is uitstekend geschikt om de haarzakjes de voeding te geven die ze nodig hebben.

2: Snellere haargroei met Pepermunt

Mensen gebruiken al jaren pepermuntolie voor vele behandelingen, waaronder haaruitval en het stimuleren van de haargroei. Het helpt bij het stimuleren van de haarfollikels, zorgt voor een betere doorbloeding en helpt om de wortels van de haren beter aan de hoofdhuid te binden.

3: Snellere haargroei met Brandnetel

Brandnetel is een van de beste kruiden die je kunt innemen om de haargroei te stimuleren. Het helpt te voorkomen dat de hormonen, die verantwoordelijk zijn voor haaruitval, vrijkomen. Het is aan te bevelen om het te gebruiken als supplement. Brandnetelsupplementen zijn verkrijgbaar in de meeste reformwinkels en natuurwinkels. Je kunt het ook gebruiken als olie, en deze direct op de hoofdhuid smeren.

Om deze methode te gebruiken, neem je een kopje olijfolie waar je wat verse brandnetelbladeren aan toevoegt. Sluit het goed af en laat het drie weken op een koele, droge plaats staan. Smeer deze olie dan op je hoofdhuid. Als je dit regelmatig s doet, zul je snel merken dat de haargroei verbetert.

4: Snellere haargroei met Aloë Vera

Aloë Vera is uitstekend voor huid en haar en is ook goed voor het bevorderen van de haargroei. Het helpt om de bloedsomloop in de hoofdhuid te stimuleren. Het regelmatig gebruik van zuivere Aloë Vera gel op de hoofdhuid zal je hierbij helpen. Je kunt ook regelmatig spoelen met water waaraan Aloë Vera toegevoegd is. Aloë Vera gel is het beste voor de haargroei. Het mengen van Aloë Vera gel met kokosmelk is ook een geweldige remedie voor de haargroei.

Wil je meer weten over Aloë Vera? Lees dan even verder: Aloë Vera special deel 1: De legende Aloë Vera

5: Snellere haargroei met Ginkgo Biloba

Dit kruid is niet alleen goed voor je geheugen, maar is ook geweldig om de groei van je haar te stimuleren. Het verhoogt de bloedtoevoer naar de hersenen en het corrigeert ook elke tekortkoming in de haarfollikels. Veel mensen nemen, om hun haargroei te stimuleren, dagelijks Ginkgo Biloba supplementen in.

6: Snellere haargroei met Ginseng

Ginseng is een vrij populair Chinees kruid, waarvan veel mensen weten dat het een stimulerende werking heeft op de hersenen en het zenuwstelsel. Het is ook zeer geschikt voor het stimuleren van de haargroei. Ginseng is zelfs zo goed voor de haargroei, dat je dit ingrediënt in veel shampoos en haargroeimiddelen zult vinden. Meestal zijn dit wel marketingtrucjes, want als je de inhoud bekijkt is het percentage van de werkzame stof bedroevend laag. Je moet je dan afvragen of dit wel enig effect heeft. In veel gevallen is het geldklopperij.

7: Snellere haargroei met Zegepalm

Dit is een ander kruid dat helpt voorkomen dat de hormonen, die kaalheid en haaruitval veroorzaken, worden vrijgegeven. Als je het samen met brandnetel gebruikt, versterken deze twee elkaars werking. Dit is een geweldige manier om een paar kruiden te combineren om verbazingwekkende resultaten te krijgen.

8: Snellere haargroei met Paardenstaart

Dit kruid met die grappige naam zal je helpen om je haar, nagels en botten te versterken. Het voorkomt haaruitval en is een van de vele ingrediënten die je onder andere in haar-conditioners zult vinden. Als je het inneemt als een supplement zul je in een mum van tijd een toename van de haargroei merken.

9: Snellere haargroei met Grote klis

Het kruid Grote klis helpt om de bloedsomloop naar de hoofdhuid te verbeteren, wat op zijn beurt de bloedtoevoer naar de haarfollikels in de hoofdhuid verbetert. Het bevat een hoog gehalte aan vetzuren, wat noodzakelijk is voor de bevordering van nieuwe haargroei. Deze vetzuren zullen daadwerkelijk het dunner worden van het haar tegengaan. Het laten weken in olijfolie en het vervolgens inwrijven op de hoofdhuid kan ook zeer effectief zijn.

10: Snellere haargroei met Lavendel

Niet alleen ruikt lavendel geweldig en kalmeert het de zintuigen, het helpt ook om de haargroei te bevorderen en kaalheid tegen te gaan. Het dagelijks aanbrengen van lavendelolie op de hoofdhuid is zeer geschikt om spanning en hoofdpijn te verlichten, die beide kunnen bijdragen aan haaruitval.

Deze tien kruiden zijn allemaal geschikt om je te helpen bij de haargroei en zullen voor verbluffende resultaten zorgen. Het combineren van de bovengenoemde werkwijzen is de beste manier om sneller resultaten te zien.

Zodra je begint met deze behandelingen zul je merken dat je dunner wordende haar tot het verleden gaat behoren.

Voedingsstoffen die je haar sneller laten groeien

Hieronder vind je een opsomming van vitaminen, en andere voedingsstoffen, die belangrijk voor de haargroei kunnen zijn.

Vitamine A

Alle cellen hebben vitamine A nodig voor de groei. Dit omvat ook het haar, het snelst groeiende weefsel in, of eigenlijk op, het menselijk lichaam.

Vitamine A helpt ook de huidklieren om een olieachtige stof genaamd talg aan te maken. Talg hydrateert de hoofdhuid en helpt het haar gezond te houden.

Diëten met een tekort aan vitamine A kunnen leiden tot verschillende problemen, zoals haarverlies.

Hoewel het belangrijk is om voldoende vitamine A binnen te krijgen, kan te veel vitamine A ook gevaarlijk zijn. Studies tonen aan dat een overdosis van vitamine A ook kan bijdragen aan haarverlies.

Zoete aardappelen, wortelen, pompoenen, spinazie en boerenkool zijn allemaal hoog in bèta-caroteen, wat door je lichaam wordt omgezet in vitamine A.

Vitamine A is ook te vinden in dierlijke producten zoals melk, eieren en yoghurt. Levertraan is een bijzonder goede bron hiervan.

In het kort: je haar heeft vitamine A nodig om gehydrateerd te blijven en te kunnen groeien. Goede bronnen van vitamine A zijn zoete aardappelen, wortelen, spinazie, boerenkool en sommige dierlijke voedingsmiddelen.

B-vitamines

Een van de bekendste vitamines voor haargroei is vitamine B8, ook wel Biotine genoemd. Studies toonden het verband tussen Biotine-deficiëntie en haarverlies aan bij mensen.

Hoewel Biotine wordt gebruikt als een alternatieve behandeling tegen haaruitval, en dus zelden voorgeschreven worden door een arts, hebben degenen die hieraan een tekort hebben prima resultaten behaald.

Een tekort aan B-vitamines is echter zeer zeldzaam omdat het van nature voorkomt in een groot aantal voedingsmiddelen.

Maar er is nog té weinig onderzoek gedaan naar de vraag of extra Biotine ook effectief is voor de haargroei bij gezonde personen, dus mensen die in principe géén tekort hebben.

Andere B-vitamines helpen om de rode bloedcellen de zuurstof en voedingsstoffen naar de hoofdhuid en haarfollikels te transporteren. Deze processen zijn erg belangrijk voor de haargroei.

Je kunt de B-vitamines uit veel voedingsmiddelen, zoals volle granen, amandelen, vlees, vis, zeevruchten en donkere bladgroenten, halen.

Bovendien is dierlijk voedsel de enige goede bron van vitamine B12. Dus als je een vegetarisch of veganistisch dieet volgt, overweeg dan om een supplement in te nemen.

In het kort: B-vitamines helpen de zuurstof en voedingsstoffen naar je hoofdhuid te vervoeren, wat helpt bij de haargroei. Volle granen, vlees, vis en donkere bladgroenten zijn allemaal goede bronnen van B-vitamines.

Vitamine C

Schade door vrije radicalen kan de groei van je haar belemmeren en je haar verouderen.

Vitamine C is een krachtige antioxidant die je beschermt tegen oxidatieve stress, die veroorzaakt wordt door vrije radicalen.

Bovendien heeft het lichaam vitamine C nodig om een eiwit, dat bekend staat als collageen, aan te kunnen maken. Collageen is een belangrijke bouwstof van de haarstructuur.

Vitamine C helpt je lichaam ook om ijzer, een mineraal dat nodig is voor de haargroei te absorberen, op te kunnen nemen. Aardbeien, paprika's, guave’s en citrusvruchten zijn allemaal goede bronnen van vitamine C.

In het kort: vitamine C is nodig om collageen aan te maken en kan vergrijzing van het haar voorkomen. Goede bronnen zijn onder andere paprika's, citrusvruchten en aardbeien.

Vitamine D

Lage niveaus van vitamine D zijn gekoppeld aan alopecia, een medische term voor haarverlies.

Onderzoek heeft aangetoond dat vitamine D kan helpen bij het creëren van nieuwe follikels - de kleine poriën in de hoofdhuid waaruit de nieuwe haren kunnen groeien.

Van vitamine D wordt gedacht dat het een rol speelt bij de haargroei, maar het meeste onderzoek was gericht op de vitamine D-receptoren. De werkelijke rol van vitamine D bij haargroei is helaas nog onbekend.

Dat gezegd hebbende, krijgen de meeste mensen niet genoeg vitamine D binnen en het kan nog steeds een goed idee zijn om je inname te verhogen.

Je lichaam produceert vitamine D door middel van direct contact met de zon. Vitamine D zit ook in voeding. Goede voedingsbronnen van vitamine D zijn onder andere vette vis, levertraan, sommige paddenstoelen en verrijkte voedingsmiddelen.

In het kort: de feitelijke rol van vitamine D bij haargroei is niet duidelijk, maar één vorm van haaruitval is gekoppeld aan tekortkomingen hiervan. Je kunt je vitamine D-niveaus verhogen door lekker in de zon te gaan zitten of door het eten van bepaalde voedingsmiddelen.

Vitamine E

Net als vitamine C, is vitamine E een antioxidant die oxidatieve stress kan voorkomen.

Uit een studie, onder mensen met haarverlies, bleek een stijging van 34,5% van de haargroei, nadat ze acht maanden vitamine E supplementen hadden gebruikt. De placebogroep had slechts een verhoging van 0,1%.

Zonnebloempitten, amandelen, spinazie en avocado's zijn allemaal goede bronnen van vitamine E.

In het kort: vitamine E helpt oxidatieve stress voorkomen en kan de haargroei stimuleren. Goede voedingsbronnen zijn onder andere zonnebloempitten, amandelen, spinazie en avocado's.

IJzer

IJzer helpt de rode bloedcellen om zuurstof naar je cellen te transporteren. Dit maakt het een belangrijk mineraal voor veel lichaamsfuncties, waaronder de haargroei. IJzerdeficiëntie, wat anemie veroorzaakt, is een belangrijke oorzaak van haarverlies. Het komt vooral voor bij vrouwen.

Voedingsmiddelen met een hoog ijzergehalte zijn onder andere mosselen, oesters, eieren, rood vlees, spinazie en linzen.

In het kort: een ijzertekort is vooral bij vrouwen een belangrijke oorzaak van haarverlies. De beste bronnen van ijzer zijn mosselen, oesters, eieren, rood vlees, spinazie en linzen.

Zink

Zink speelt een belangrijke rol bij de weefselgroei en het herstel van het haar. Het zorgt er ook voor dat de olie-klieren rond de follikels goed blijven werken. Haaruitval is een veel voorkomend symptoom van zink-deficiëntie.

Studies tonen aan dat het gebruik van zinksupplementen haarverlies veroorzaakt door zinkdeficiëntie kan verminderen.

Er zijn echter enkele incidentele meldingen dat het innemen van té veel zink een averechts effect zou hebben. Je haar zou er zelfs dunner door worden.

Om deze reden kun je beter je zink uit voedsel halen. Voedingsmiddelen met een hoog zinkgehalte zijn onder andere oesters, rundvlees, spinazie, tarwekiemen, pompoenpitten en linzen.

In het kort: het mineraal zink kan de haargroei bij mensen die hier een tekort aan hebben verbeteren. Goede bronnen van zink zijn oesters, rundvlees en pompoenpitten.

Eiwit

Haar bestaat bijna volledig uit eiwit. Het consumeren van voldoende eiwit is daarom van groot belang voor de haargroei.

Studies onder dieren tonen aan dat een eiwittekort de haargroei kan verminderen en zelfs kan leiden tot haaruitval.

Een feitelijk eiwittekort is uiterst zeldzaam in westerse landen.

In het kort: het eten van voldoende eiwitten is belangrijk voor de haargroei, maar vandaag de dag is een eiwittekort in de westerse landen zeer zeldzaam.

Tot slot…

Het is echt mogelijk om je te ontdoen van haarverlies en dikker haar te krijgen. Je haar zal beter gaan groeien en wanneer je deze eenvoudige kruidenmengsels gaat gebruiken, zul je je afvragen waarom je ze niet eerder hebt gebruikt. Je haar zal weer voller worden en je zult je beter en zekerder voelen. De natuur kan je helpen en in dit geval kan de natuur je weer een volle bos haar geven.

En voor wat betreft de benodigde vitaminen en mineralen? Uiteindelijk is de beste manier om deze voedingsstoffen binnen te krijgen het volgen van een uitgebalanceerd dieet op basis van volwaardige voedingsmiddelen, die veel voedzame voedingsstoffen bevatten. Niet alleen goed voor je haar, maar voor je algemene gezondheid!

Wat zijn jouw ervaringen met dunner wordend haar? Op welke leeftijd merkte jij dit voor het eerst?

Bronnen

www.medicinenet.com/hair_loss/article.htm

en.wikipedia.org/wiki/Hair_loss

www.international-hairlossforum.com

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24575202

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26370649

 

 

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Ik keek veel naar YouTube filmpjes. Over snelle haargroei. Niks had resultaat. Door alles uit te proberen.en elke dag haar wassen. Zag mijn haar er glazig uit. Én zag de hoofdhuid door mijn haar. Daarbij at ik ongezond. Ik ben gezonder gaan eten. Vers fruit groente. Ect én ik kan het echt aan mijn haar zien. Her is een stuk dikker. Én voller. Daarbij was ik mijn haar nog maar 2x in de week.

 2. Hi,
  Goed artikel zeg!
  Ik heb al ruim 6 jaar lang last van haaruitval.
  Ik ga dit zeker ook proberen.
  groetjes,
  Monique RG

 3. Ik heb erge haaruitval en ook al kale plekken, Vreselijk. ik ga dit artikel printen om het snel en vaak te zien en te gebruiken. Ik slik medicijnen waar in de bijsluiter ook staat: kan haaruitval veroorzaken. Dit medicijn moet ik echt gebruiken: bisoprol fum aur 2,5 mg.
  Ook heb ik al het een en ander geprobeerd, maar heeft niks geholpen.

  1. Wat vreselijk om dit te moeten horen, Ans.
   Kun je ons op de hoogte houden van de resultaten van deze natuurlijke oplossingen?

 4. voordat ik een chemokuur kreeg had ik veel last van haaruitval. Tijdens de chemo al mijn haar verloren. Zodra deze afgelopen was wel een keer of acht per dag flink mijn hoofd huid gemasseerd en maar 1 x per week wassen. Nu een half jaar later, doe ik dat masseren nog steeds en ik heb nu mooier haar en voller haar dan ik ooit gehad heb. Zonder allerlei andere preparaten.

 5. Bedankt voor de interessante informatie over het sneller laten groeien van haren. Mijn tante heeft veel last van het feit dat haar haar erg dun is en snel uitvalt. Ze overweegt een bezoekje aan een haarwerkspecialist, om meer te leren over oorzaken en mogelijke oplossingen. Het is zeker ook goed om te weten welke vitamines en mineralen bijdragen aan gezond haar, dus ik zal het artikel naar haar doorsturen.

  1. Dag Emma,

   Fijn om te lezen dat het artikel van erg veel waarde kan zijn voor je tante. Er zijn gelukkig vele natuurlijke vitaminen en mineralen verkrijgbaar die echt een bijdrage kunnen leveren aan de conditie van het haar. Ik hoop dat je tante goed geholpen kan worden.

   Groetjes, Robert Jan

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

1K Shares
Tweet
Pin1K
Share