Medicatie

Laatste Update: 8 augustus 2022

Hoe gezond is “de pil” eigenlijk ?

Dit artikel is misschien niet echt interessant voor het gehele publiek. Maar mocht je het in leuk of boeiend onderwerp vinden, dan mag je het natuurlijk altijd doornemen. Vrouwen slikken de pil omdat het fungeert als voorbehoedsmiddel. We kunnen dit “medicijn” eigenlijk niet meer uit ons leven wegdenken. Tot 50 jaar geleden was nog niemand bekend met de pil. In 1964 werd dit voor het eerst in Nederland geïntroduceerd.

Natuurlijk waren er veel voor- en tegenstanders en toen der tijd was dit (ethisch gezien) nogal een zwaar bevochten onderwerp.

Zo, dat was een kleine introductie. Nu weer terug naar het onderwerp.

Vrouwen slikken de pil al meer dan 50 jaar, maar weten de meeste vrouwen wel of er (door het lange gebruik hiervan) enige bijwerkingen aan verbonden zijn? De meeste vrouwen zijn wel bekend met bijwerkingen als hoofdpijn, stemmingswisselingen, pijnlijke borsten of depressief worden.

Meer onderzoeken

Door de jaren heen zijn er vele onderzoeken verricht naar mogelijke extra bijwerkingen van de pil waarvan dit in het begin nog niet bekend was. Veel van deze onderzoeken hebben een verrassende uitkomst. Hieronder een aantal van deze onderzoeken en de uitslagen.

De pil vergroot kans op HIV

Vrouwen die de pil slikken hebben een 2x zo grote kans om HIV op te lopen.

De pil heeft invloed op partnerkeuze

De pil kan een grote invloed hebben op de partner keuze. Wanneer vrouwen de pil slikken zijn ze minder op zoek naar een partner waarbij de seksuele aantrekkingskracht minder is. Betrouwbaarheid, zorgzaam en liefkozen zijn belangrijkere eigenschappen geworden.

Dit betekend eigenlijk dat vrouwen hun eigen natuurlijke instinct niet meer volgen. Vervolgens zal de partnerkeuze hierdoor negatief worden beïnvloed.

Slimmer door de pil  

Men wist al jaren dat het slikken van een anticonceptie pil invloed heeft op het brein en het denken van de vrouw. Men wist niet dat door het slikken van de pil het brein van de vrouw groter wordt!

Vooral een aantal aparte onderdelen van het brein zoals communicatie, geheugen en de sociale vaardigheden zullen gestimuleerd worden. Waarom dit zo is, is helaas nog niet duidelijk!

Vrouwen die de pil slikken leven langer

De kans op kanker en hartziekten bij vrouwen die een anticonceptie pil slikken is vele malen kleiner dan vrouwen die de pil niet slikken. Logischerwijs is de levensverwachting ook hoger bij vrouwen dit het wel slikken.

Pil geeft seksproblemen

Vrouwen die de pil slikken hebben over het algemeen minder vaak zin in sex dan vrouwen die dit wel doen. Het plezier in seksueel handelen is een heel stuk minder. Zelfs heftig zoenen zal als minder prettig ervaren worden.

Pil geeft menstruatie klachten

Door het slikken van de pil wordt de hormoonhuishouding beïnvloed. Juist om die reden kunnen er heftige problemen ontstaan bij de menstruatie. Pijn, bloedingen en onregelmatig ongesteld worden zijn een aantal van deze redenen.

Conclusie

Wie ben ik om een conclusie te trekken aan de hand van de bovenstaande resultaten. Ik ben geen vrouw dus ik kan me heel erg lastig inleven hoe een vrouw hiernaar kijkt. Daarom wil ik iedere vrouw die dit leest vragen om een reactie.

Is het nu wel gezond, of juist niet?

Alle vormen van commentaar zijn welkom.
[MOWPOP id="128"]

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

  1. even een reactie over het gebruiken van de PIL.

    er wordt geschreven dat vrouwen die de PIL slikken vele malen minder kans hebben op het krijgen van kanker,
    als ik met mijn poezen naar de dierenarts ga om de PIL, waarschuwd hij mij dat bij gebruik van de PIL onze poezen baarmoeder kanker zullen krijgen.
    hoe zit dat nu? is een dierenarts zuiniger op dieren als de medici op mensen?

  2. Ja, ik denk het eerlijk gezegd wel. Ook denk ik dat ze overbevolking tegen willen gaan, daardoor stimuleren ze het gebruik van de pil. Artsen zijn hier zonder dat ze dat door hebben - of misschien wel - mee bezig.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share