Oorsuizen Supplementen

Laatste Update: 18 januari 2017

Homeopathische remedies voor tinnitus

Mensen met tinnitus, een aandoening waarbij men een constant zoemend of ringend geluid hoort, zijn vaak lang op zoek naar een gepaste therapie. Omdat niet altijd duidelijk is wat de oorzaak is moeten therapeuten en artsen vaak verschillende therapieën uitproberen tot ze de gepaste behandeling gevonden hebben. De klassieke geneeskunde biedt niet altijd de oplossing, daarom hebben we voor onze lezers hier een aantal homeopathische therapieën op een rijtje gezet. Lees verder en ontdek welke natuurlijke remedies voor een verlichting of genezing van tinnitus kunnen zorgen.

Homeopathische remedies indien je last hebt van een ringend geluid in de oren

Het homeopathische middel China is het meest populair voor de behandeling van tinnitus. Het blijkt het meest succesvol bij tinnitus waarbij de patiënt een constant ringend geluid lijkt te horen. Uit klinisch onderzoek is verder gebleken dat bij dit type van tinnitus Iris Versicolor effectief kan zijn, maar dan meestal indien de tinnitus ook gepaard gaat met enige mate van doofheid of hoorproblemen. En het kan vreemd klinken, maar therapeuten hebben vastgesteld dat Formica Rufa erg goed werkt indien de tinnitus zich voordoet in het linkeroor én gepaard gaat met zoemende en krakende geluiden in het oor.

Indien je last hebt van een 'brullend' geluid in de oren

Het homeopathische medicijn Calcarea Fluorica is één van de bekendste homeopathische therapieën voor alle medische problemen die te maken hebben met een afzetting van kalk in het lichaam. Tegen tinnitus kan het toegepast worden indien er een verharding is van het het trommelvlies door kalkafzetting. Dit kan een geluid veroorzaken dat doet denken aan het geluid dat je hoort wanneer je een schelp tegen je oren houdt. Calcarea fluorica is een mineraal dat voorkomt op het oppervlak van gebeente en tanden. Doordat het de kalkafzetting wegneemt zou ook het vervelende brullende geluid langzaam moeten verdwijnen.

Indien je last hebt van een zoemend geluid in de oren.

Een homeopathisch medicijn dat je aandacht verdient indien je last hebt van een zoemend geluid is Silicea. Het is een mineraal dat overvloedig voorkomt in de aardkorst. Het is ook deel van de structurele opmaak van onze gebeente en kraakbeen. Het is bij mensen aanwezig als spoorelement.

Het kan worden teruggevonden in bindweefsel maar ook in ons haar, huid en nagels. Het blijkt erg effectief te zijn indien de tinnitus begonnen is na verschillende infecties aan het middeloor en deze littekenweefsel achtergelaten hebben of voor een verharding van het middeloor gezorgd hebben. Silicea kan ook helpen indien de tinnitus geen zoemend maar een ander geluid met zich meebrengt, zolang de oorzaak maar de dezelfde is.

Een iets minder bekend homeopathisch middel, Primla Veris, werkt ook goed bij tinnitus-patiënten met een zoemend geluid in de oren, zeker als bij deze patiënten het geluid lijkt af te nemen wanneer ze zich in de buitenlucht begeven.

Indien je last hebt van een suizend, fluitend, krakend of echoënd geluid in de oren.

Aethusa is de meest gekozen homeopathische oplossing indien de tinnitus een suizend geluid in de oren geeft. Manganum Aceticum helpt dan weer eerder bij een fluitend geluid. Voor krakende geluiden in de oren kan je best Graphites uitproberen. Indien je last hebt van een echoënd geluid in de oren is Belladona het aangewezen homeopathische medicijn.

Zoals je ziet bestaat er dus een hele lijst aan homeopathische therapieën voor mensen met tinnitus. Of ze werken zal afhangen van de precieze oorzaak. Maar omdat die soms moeilijk vast te stellen is probeert men in de homeopathie onderscheid te maken tussen de verschillende soorten geluiden die tinnitus-patiënten horen en op basis daarvan te raden naar een mogelijke oorzaak en de juiste remedie. Ook homeopathische therapeuten zullen echter soms verschillende remedies uittesten indien vastgesteld wordt dat de eerste keuze niet werkzaam is. Het voordeel van de natuurlijke remedies die homeopaten voorschrijven is dat ze over het algemeen geen bijwerkingen hebben.

Sommige mensen experimenteren daarom liever met deze medicijnen dan met traditionele medicijnen. En als homeopathie de oplossing kan bieden dan is dat natuurlijk beter dan zwaardere medicatie te moeten nemen die misschien ook negatieve effecten met zich meebrengt.

Heb je zelf ervaring met homeopathische medicijnen voor de behandeling van tinnitus? Dan horen we graag van jou of ze gewerkt hebben of niet. Laat hier je reactie achter, zo leren wij en onze lezers er misschien ook iets mee bij!

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Loop al heel lang te klooien met mijn linkeroor van,orgiën naar kno geweest die niets kan vinden,heel lastig die constante piep en doofheid ga eens kijken of die homeopathische middelen werken ben geen voorstander van de huidige medische wereld die erop uit is de mensheid ziek te houden en maken o,om vervolgens de farmaceutische industrie rijk te maken deze schijnt heel winstgevend te zijn. Bedankt voor de info

  Met vriendelijke groet Anneke

  1. Beste Anneke,

   Ik ben ook geen voorstander van medicijnen, soms kun je niet anders, maar heel vaak kun je er zelf met natuurlijke producten goed van af komen.

   Ik hoop dat je veel succes hebt, hou me op de hoogte.

 2. Hallo
  Ok wilde zeggen dat ik Ginko biloba en tone gebruikt,en ik kan echt niet zonder.Ik heb momenten dat ik het heel erg heb vooral als ik naar een verjaardag ben geweest en de ruimte hol klinkt.Dan hoor ik ook een soort brommen en toeten.Ik wil verjaardagen niet echt vermijden,maar in de klachten heb ik ook niet altijd zin. .Ik probeer mijn gedachten ergens anders op te focussen en dan gaat het weer,maar voor ik zo ver was heb ik een rottijd door moeten maken met het suizen.

  groetjes Bea

  1. Hallo Bea,

   Ik heb op dit ogenblik ook een rot periode.
   Heb over ongeveer 4 maanden geleden een geluidstrauma opgelopen bij de Schuttersclub in de kelder.
   Dacht dat ik poddoof was.
   Ben nu 35 DB kwijt in het spraak gedeelte zeker aan de tel last met het verstaan.
   Heb daarbij de ganse dag oorsuizen alsof er bijen in mijn oor zitten.
   Daarbij gaat mijn oor ook dicht zitten als ik veel praat.
   Een druk zoals een oorstop.
   Al 3 oorartsen gepasseerd niemand die mij helpen kan.
   Krijg te horen afwachten het is nog niet zo lang geleden.
   Dan zeggen ze nog dat trek er stilaan eruit, maar bijna 4 maanden is toch al een tijd.
   Ben gisteren onder de nmr geweest moet nu de uitslag nog afwachten.
   Voel mij hopeloos en denk dat het niet meer zal beter worden.

   Groetjes,
   Simone

 3. Hallo,
  Ik heb sinds een maand een hele hoge pieptoon in m'n linkeroor.
  Ben wel een tijd verkouden geweest, dat is nu al lang over maar de piep niet.
  Ik kom uit het bovenstaande er niet helemaal uit welke homeopatische medicijnen voor een pieptoon is. ik ervaar mijn piep niet als fluitend.
  Kunt u me vertellen welke ik het best kan gebruiken?
  Met vriendelijke groet, Marjoleine

  1. Hoi Marjoleine,

   De genoemde homeopathische middelen in het artikel zijn puur ter oriëntatie voor jezelf. Een definitieve keuze over welk middel het beste voor jou zou werken kan alleen maar gemaakt worden door een homeopaat. Immers, deze kijkt kijkt veel verder dan alleen het oorsuizen. Een homeopathisch middel moet ook bij je persoonlijkheid passen, om te vermijden dat het juist tegen je gaat werken.
   Ik raad je aan om met de kennis uit het artikel een afspraak te maken met een homeopaat, voor een maximaal resultaat.

   Laat je me even weten hoe het afloopt?

   Succes,
   Jack

 4. Ook ik heb al ruim 5 jaarTinnitus in de vorm van suizen en vaak een hoge pieptoon welke resulteert in een rare hoofdpijn midden op het hoofd.
  Ik gebruik sinds 2 maanden Tone, gewoon om het eens uit te proberen, maar het lijkt alsof het mijn Tinnitus alleen maar versterkt. Zou dat effect normaal zijn en moet ik ermee doorgaan?

  Gr. Rinus Jansen

 5. Hallo. ik heb al 11 jaar Tinitus. ik wil graag het verdwijn boek bestellen maar eerst Homeopatische middel China gebruiken, maar daar zijn volgens mij meerdere varianten in. B.v. de sterkte ervan. is het de Kinobast die bedoeld wordt.? en waar te koop. Vragen vragen en nog meer . de website van optimalegezondheid heb ik al meerdere keren door genomen. Maar voor ik dure boeken moet kopen kan ik ook naar dit medicijn kijken.

  m.v.g. Akke

  1. Hoewel homeopathische middelen vrij onschuldig zijn, is het de beste manier om een afspraak te maken met een erkend homeopaat. Deze kan exact vaststellen wat je nodig hebt voor een optimaal resultaat.
   Ga zelf niet dokteren met medicatie, zelfs niet met homeopathische middelen.

 6. Hallo, ook ik heb vreselijke last van oorsuizen. Het gonst in mijn linkeroor en heb al 2x last gehad van sudden deafness. Dat is gelukkig overgegaan door een antibioticumkuur.
  Nu heb ik sinds enkele weken heel erg veel last van het oorsuizen. Daarbij ben ik ook heel duizelig. Het is, naar mijn idee, erger geworden na een operatie aan mijn rug onder algehele narcose, nu 6 weken geleden.
  Mijn huisarts heeft mij betahistine voorgeschreven, maar dat moet je langere tijd innemen voordat het echt gaat werken. En ik heb een verwijzing naar de KNO arts gekregen. Door de rugoperatie ben ik daar nog niet aan toegekomen.
  Graag hoor ik wat ik het beste kan doen.
  Het beheerst mijn dagelijks leven behoorlijk.
  Alvast bedankt
  Els

 7. Hallo afgelopen vrijdag diagnose gekregen sudden deafness over 2 weken krijg ik nog een mri scan
  De kno arts zegt dat er niets aan te doen is maar ik kan dat gewoon niet accepteren
  Heeft iemand tips of advies? Graag

  Simone

 8. Beste,ik heb je site gelezen,en vind het heel interessant.ik heb sinds lang,last van tinnitus.vroeger een bonzend geluid,en nu sinds enkele jaren,een duizend,tandartsbootje,in mijn linker oor.het geluid is zo moeilijk te omschrijven.ik h n het zowel,snachts als door de dag.zou je mij raad kunnen geven?ik zou je zo dankbaar zijn.vele groetjes josette .

  1. Beste Josette,

   Bedankt voor je bericht en fijn om te horen dat je mijn website interessant vindt. Ik begrijp dat tinnitus een vervelend probleem voor je is en ik wil je graag wat advies geven.

   Hoewel ik geen medisch professional ben, zijn er enkele algemene tips die je kunt proberen om de symptomen van tinnitus te verminderen. Ten eerste is het belangrijk om te proberen stress te verminderen, omdat stress de symptomen kan verergeren. Ontspanningstechnieken zoals meditatie, yoga of diepe ademhalingsoefeningen kunnen hierbij helpen.

   Daarnaast kan het vermijden van harde geluiden en het gebruik van gehoorbescherming in lawaaierige omgevingen ook nuttig zijn. Het luisteren naar rustgevende geluiden, zoals natuurgeluiden of rustige muziek, kan helpen om de tinnitus minder op de voorgrond te laten treden.

   Het is echter altijd verstandig om een afspraak te maken met een specialist, zoals een KNO-arts of audioloog, om je specifieke situatie te bespreken en professioneel advies te krijgen. Zij kunnen je mogelijk ook doorverwijzen naar andere behandelingsopties, zoals gehoorapparaten of tinnitusmaskeerders.

   Ik hoop dat deze tips je een beetje op weg kunnen helpen. Veel succes en ik wens je het allerbeste!

   Met vriendelijke groet,
   Rozemarijn

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

1 Shares
Tweet
Pin1
Share