• Honing Een goede suikervervanger

Honing: Een goede suikervervanger?

2017-04-07T10:14:47+01:00november 13th, 2014|Suiker|18 Reacties

Laatste update: door

Honing: Een goede suikervervanger?

Honing en je gezondheid

Honing en je gezondheid

Je wilt graag wat gezonder leven dus wil je je als allereerste de geraffineerde suikers buiten de deur houden, om deze te vervangen door honing. Een prima besluit, maar besef wel dat honing ook niet zaligmakend is. Er bestaat niet zoiets als ‘gezond suiker’, ondanks het feit dat veel mensen je dit graag willen laten geloven.

Er bestaan alleen maar ongezonde suikers en minder ongezonde suikers. Maar ondanks dat kan honing een alternatief zijn voor de geraffineerde witte suiker die je nu in de kast hebt staan. Laten we de meest belangrijke punten hierover even op een rijtje zetten.

Wat is er mis met gewone suiker?

Om maar even direct met de deur in huis te vallen: Met gewone, geraffineerde suiker is van alles mis. Laat ik daar direct even duidelijk over zijn. De gewone suikers zoals we dagelijks in ons kopje koffie doen of over de yoghurt strooien is een geraffineerde suiker. Dit houdt in dat er allerlei bewerkingen aan gedaan worden om uiteindelijk tot de bekende klontjes en poeder komen, de bekende vormen die bij ons in de kast staan.

<