Psoriasis voeding

Laatste Update: 15 oktober 2020

Het verband tussen psoriasis en voeding

Dat er een verband is tussen wat je eet en de psoriasis-uitbraken is inmiddels wel duidelijk. Maar wetenschappelijk is dit nog niet voldoende onderzocht.

Lees in dit artikel de proefondervindelijke onderbouwing van het verband tussen psoriasis en voeding, en tevens het verband tussen overgewicht, jicht en psoriasis.

Maar eerst even wat anders:

7 fabeltjes over psoriasis, die dus niet waar zijn

Als je deze aandoening hebt, weet je ongetwijfeld de belangrijkste dingen over deze aandoening: dat het niet besmettelijk is, dat het niets te maken heeft met hygiëne en dat heb je op de hoogte moet blijven van je behandeling om de psoriasis symptomen en de huidlaesies op afstand te kunnen houden. Maar hoeveel weet je nu echt over welke invloed psoriasis heeft op het lichaam en de geest?

Fabeltjes over psoriasis bestaan zelfs onder mensen die zich elke dag bezighouden met psoriasis, en eigenlijk alles zouden moeten weten. Hieronder de feiten over psoriasis om zo meer begrip en controle te krijgen.

Deze zeven veel besproken fabeltjes over psoriasis zullen je helpen begrijpen wat het hebben van psoriasis uiteindelijk betekent voor je gezondheid en je welzijn.

Fabel: psoriasis is gewoon een huidaandoening.

Feit: psoriasis is een auto-immuunziekte die het hele lichaam kan beïnvloeden(1).

Psoriasis wordt tegenwoordig beschouwd als een systematische - het gehele lichaam betreffende - inflammatoire aandoening omdat het wordt gekoppeld aan een vergroot risico op obesitas, diabetes, een hoge bloeddruk, een te hoog cholesterol, een hartaanval en een beroerte.

Ernstige psoriasis verhoogt met 58% het risico op een ernstige cardiale gebeurtenis en met 43% het risico op een beroerte. Met ernstige psoriasis verhoogt ook de kans met 46% op het ontwikkelen van diabetes Type 2 en mensen met psoriasis lopen eveneens meer risico op het krijgen van obesitas, kanker en de ziekte van Crohn.

Fabel: mensen met psoriasis moeten zich altijd laten vaccineren om gezond te blijven.

Feit: afhankelijk van je behandeling voor psoriasis zijn bepaalde vormen van vaccinaties onveilig.

Zorg ervoor dat je al je routine vaccinaties krijgt, maar voordat je gevaccineerd wordt, kun je het beste wel even overleggen met je arts. Mensen met psoriasis lopen geen hoger risico op het krijgen van infecties of ziekten, tenzij ze worden behandeld met medicijnen die het immuunsysteem verzwakken. Dit omvat biologische geneesmiddelen die het vermogen van het immuunsysteem om je te beschermen tegen infectie belemmeren. Mensen die biologische geneesmiddelen krijgen, mogen alleen geïnactiveerde vaccins toegediend krijgen waarbij de virussen zijn gedood in tegenstelling tot de zogenaamde levende vaccins.

Fabel: alleen huidbeschadigingen door psoriasis veroorzaken jeuk.

Feit: je huid kan zelfs gaan jeuken als je geen psoriasis laesies hebt.

Sommige mensen hebben psoriasis die ernstig jeukt en anderen zullen niet veel jeuk hebben. De jeuk is niet altijd gerelateerd aan de gebieden die actieve psoriasis laesies hebben. Ook de intensiteit van de jeuk is niet representatief voor de ernst van de psoriasis.

Om de jeuk onder controle te houden, is het belangrijk om de huid goed gehydrateerd te houden, koele douches te nemen, koude kompressen te gebruiken om de jeuk te verlichten en om je vast te houden aan de medicatie, die is voorgeschreven door je arts.

Fabel: psoriasis heeft geen invloed op de geestelijke gezondheid.

Feit: mensen met deze aandoening hebben tweemaal zoveel kans op het krijgen van een depressie.

Psoriasis verhoogt het risico op zowel depressie als op angst. En hoe ernstiger de symptomen van psoriasis zijn, hoe meer kans je hebt om te gaan lijden aan depressie. De symptomen van psoriasis kunnen zo erg zijn dat mensen zelfmoordgedachten kunnen krijgen.

Emotionele stress is ook een belangrijke oorzaak van de symptomen van psoriasis, dus ook zonder depressie moet je je best doen om stress en emoties te beheersen en regelmatig aan lichaamsbeweging en meditatie doen, kunnen je hierbij helpen.

Fabel: medicatie is voldoende om psoriasis te beheersen.

Feit: een behandeling voor psoriasis moet zowel uit medicatie als uit een gezonde levensstijl bestaan.

Lichaamsbeweging en gewichtsverlies kunnen je helpen bij het verbeteren van je psoriasis en bij je algehele gezondheid. Het volgen van een hart-gezond dieet, waarbij je vis, mager vlees, eiwit en vetarme zuivelproducten eet en het beperken van je alcoholgebruik, kunnen je helpen bij de bescherming van je huid en je hart.

Fabel: als de behandeling voor deze aandoening niet meteen werkt, probeer dan iets nieuws.

Feit: behandelingen psoriasis vergen vaak tijd alvorens ze effect hebben.

Als je niet direct na het starten van een nieuwe behandeling tegen psoriasis een verbetering van je huid ziet, geef dan niet op. Het kan enkele weken duren totdat de medicijnen voor psoriasis volledig werken. Topische behandelingen werken meestal ook pas na een aantal weken. Meestal zul je bij het gebruik van medicijnen na een maand een aanzienlijke verbetering van de symptomen van psoriasis zien.

Fabel: psoriasis artritis is niet gerelateerd aan psoriasis.

Feit: tot wel 30% van de mensen met psoriasis ontwikkelt ook psoriasis artritis.

Psoriasis artritis is een pijnlijke en potentieel invaliderende vorm van artritis. Mensen met het grootste risico op psoriasis artritis zijn degenen met ernstige psoriasis en nagelpsoriasis. Volgens de statistieken had 85% van de mensen met artritis psoriatica eerst psoriasis, maar het is ook mogelijk om deze ziekte direct te ontwikkelen.

Psoriasis en voeding

Deze aandoening is een immuunreactie, die zich op specifieke gebieden richt en vaak de gewrichten en de drukpunten treft. Maar waarom dit ontstaat en hoe deze immuunreactie werkt, is ook voor artsen nog een mysterie. Dus als voedsel een belangrijk aspect is voor het beheersen van psoriasis(2), kun je je afvragen: wat staat er op het menu?

Psoriasis en voeding

Het antwoord is relatief eenvoudig. Een groot deel van de dezelfde dingen die artsen aanraden bij de preventie van hart- en vaatziekten, bij diabetes en bij overgewicht:

Een dieet met weinig verzadigd vet en suiker en veel fruit en groenten.

Gluten worden in tarwe, gerst en rogge en in alle derivaten daarvan gevonden. Terwijl er zeker nog meer onderzoeken nodig zijn om een beter inzicht te krijgen in de relatie tussen gluten en psoriasis, melden veel patiënten een dramatische verbetering van de conditie van de huid of van hun gewrichtspijn bij het volgen van een glutenvrij dieet(3).

In beide gevallen wordt aan mensen, die hier last van hebben, aangeraden om de gluten uit hun dieet weg te laten om zo de symptomen van beide aandoeningen te kunnen verminderen.

Het is ook mogelijk dat het niet de gluten zijn die bijdragen aan de symptomen, maar dat andere levensmiddelen zoals zuivel, suiker, maïs of soja de boosdoeners zijn. Veranderingen in het dieet kan zeer nuttig zijn voor mensen met psoriasis.

Is er dus een mogelijk verband tussen psoriasis en voeding?

Sommige onderzoeken suggereren dat het maken van bepaalde keuzes in je dieet je kan helpen bij de behandeling van psoriasis. Je kunt psoriasis op elke leeftijd krijgen, maar meestal komt het voor bij mensen tussen de 15 en 25 jaar oud. Uit een onderzoek uit 2007 bleek dat er een verband bestaat tussen gewichtstoename en psoriasis. Beiden zullen je ondersteunen, begeleiden en inspireren in de richting van de best mogelijke gezondheidsresultaten voor jou en je gezin. Het is mogelijk om, zelfs als je negatief op coeliakie bent getest, een glutenallergie te ontwikkelen.

Dat betekent dat het eten van gluten er voor zorgt dat het immuunsysteem overdreven reageert, wat weer kan leiden tot een opgeblazen gevoel, gas, hoofdpijn en andere onaangename symptomen.

Terwijl sommige gegevens wijzen op een verband tussen psoriatische artritis en glutenintolerantie, moet er echt nog veel meer onderzoek worden gedaan om te bepalen hoe sterk dat verband is.

Toen ik mijn streefgewicht had bereikt, ben ik weer begonnen met het toevoegen van haver en zaden in mijn dieet en meteen kwam ook deze aandoening weer terug, dus het enige wat ik kon doen was de link leggen tussen haver, zaden en mijn psoriasis.

Ik geloof echt dat er een verband bestaat tussen voeding en gezondheid in het algemeen. Ik ben nu voor mijn psoriasis onderzoek begonnen met glutenvrij te eten en dit bericht gaf me echt het gevoel dat het mogelijk is! Ik verzamel steeds meer bewijsmateriaal dat laat zien dat er een verband bestaat tussen psoriasis en glutenintolerantie (coeliakie).

Wanneer tarwemeel wordt gemengd met water, ontwikkelt zich een complexe eiwit, ook wel gluten genaamd.

Het is mogelijk is dat sommige coeliakiepatiënten, die aanleg hebben voor psoriasis, nergens last van hoeven te hebben bij het volgen van een strikt glutenvrij dieet.

Psoriasis dieet: feit of fictie?

Voedselallergieën die het gevolg zijn van stress kunnen bij sommige mensen psoriasis veroorzaken. De meeste mensen hebben ook andere allergische reacties. De meest voorkomende voedselallergieën zijn die voor soja, schaaldieren, maïs, tarwe, zuivelproducten, eieren en gluten.

Laten we gluten, zuivel en eieren eens nader bekijken. De giftige stoffen hierin zijn prolaminen: gliadine in tarwegluten, secaline in rogge en hordeïnen in gerst. Potentiële effecten van 'stille' coeliakie.

Artsen hebben enkele jaren geleden een verband opgemerkt tussen psoriasis, psoriatische artritis en jicht. Urinezuur, de grote veroorzaker van jicht, is een stof die zich vormt wanneer het lichaam purines afbreekt, die worden aangetroffen in menselijke cellen en in veel voedingsmiddelen.

Er zijn naar de oorzaak vele wetenschappelijke experimenten uitgevoerd, maar tot nu zijn er alleen veranderingen gevonden die lijken te resulteren in een snelle groei. Brandende ogen, jeuk en afscheiding zijn mogelijke indicatoren van psoriasis. De verbinding tussen de lever en psoriasis heeft betrekking op één van de fundamentele taken van de lever (het filteren en het ontgiften van het bloed).

Er is helaas (nog) geen kant-en-klare oplossing, die voor iedereen werkt.

Psoriasis en gluten

Psoriasis is een chronische, inflammatoire huidaandoening die ongeveer één op de veertig personen treft, waardoor het de meest voorkomende huidziekte ter wereld is. Hoewel er, in het bijzonder bij mannen, een sterke correlatie bestaat tussen alcoholgebruik en psoriasis, vermoeden onderzoekers dat vrouwen juist erger reageren op de grote hoeveelheid gluten, een tarwe-eiwit in bier, in plaats van de alcohol zelf.

Maar ieder mens is uniek en er zijn ook vele andere voedingsmiddelen die gevoeligheid kunnen veroorzaken, zoals bijvoorbeeld zuivel, eieren of noten.

Psoriasis is een veel voorkomende huidaandoening, waarbij mensen last hebben van de opbouw van ruwe, droge, dode huidcellen. Als je arts vermoedt dat je een voedselallergie hebt, kan hij een eliminatiedieet aanraden of voedselallergietesten laten uitvoeren.

Psoriasis en voeding

Oregano-olie

Sommige mensen zeggen dat oregano-olie helpt om hun psoriasis symptomen flink te verminderen, hoewel hier geen wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan.

Gebruik 2-6 druppels, 2 maal per dag, opgelost in water of sap

Er wordt ook een verscheidenheid aan natuurlijke remedies (zoals dieet, kruidenthee, hydrotherapie en topische toepassingen) gebruikt om de darmen te genezen, de systemische toxiciteit te verlagen en om voor verlichting van de symptomen te zorgen. Er wordt gesuggereerd dat er een verband bestaat tussen psoriasis, de ziekte van Bechterew, perifere artropathie en ontstekingsziekte aan de darmen.

Hoewel de relatie tussen deze diverse symptomen nog onbekend is, is de darm wel betrokken bij een mogelijk verband tussen de huid en gewrichtsziekten.

Op de site kun je heel veel informatie vinden over hoe je psoriasis met de juiste voeding kunt beheersen en kunt genezen. Hoewel je op elk moment een uitbraak van deze aandoening kunt ervaren, gebeurt dit meestal als je tussen de 15 en 25 jaar oud bent. De symptomen komen en gaan meestal en het is goed mogelijk dat mensen jarenlang symptoomvrij zijn. Er zijn ook verschillende (natuurlijke) behandelingen en middelen die de symptomen onder controle kunnen houden.

5 eetstrategieën om psoriasis te kalmeren

Dit is wat je moet weten als je huidproblemen hebt en een voorraadje gaat aanleggen in je keukenkastjes en koelkast:

Ken de essentiële informatie

De sleutel tot een goede gezondheid is een juiste balans van omega-3 vetzuren (gevonden in lijnzaad en visolie) en omega-6-vetzuren (gevonden in meervoudig onverzadigde vetten zoals maïsolie, vaak gebruikt om voedsel te frituren). Omega-3-vetzuren verminderen ontstekingen, terwijl de meeste omega-6-vetzuren juist de neiging hebben om ontsteking te bevorderen.

De ideale verhouding in een dieet is dat je ongeveer 2 tot 4 maal meer omega-6-vetzuren dan omega-3-vetzuren binnenkrijgt. Maar het typische Amerikaanse dieet bevat vaak veel meer omega-6-vetzuren - in feite bevat het zelfs 14 tot 25 maal meer omega-6-vetzuren dan omega-3-vetzuren.

Deze onevenwichtigheid is verre van ideaal voor het afweren van uitbraken van psoriasis. Te veel omega-6-vetzuren verhoogt de productie van bepaalde prostaglandinen en leukotrionen in het lichaam, wat kan leiden tot een ontsteking van de huid.

Een gezonde keuze: eet vooral vette koelwatervis zoals zalm en makreel. Uit een Brits onderzoek bleek dat als mensen met psoriasis dagelijks 150 gram zalm aten, ze in slechts zes weken een verbetering van 15% van hun psoriasis symptomen zoals jeuk en schilfervorming ervaarden.

Een andere goede bron van omega-3 vetten is lijnzaad (strooi wat over je ontbijtgranen en salades). Daarnaast moet je proberen om je inname van pro-inflammatoire gebakken en vette voedingsmiddelen te beperken.

Eet veel antioxidant-rijke producten

In een Italiaans onderzoek werden psoriasis-patiënten vergeleken met een controlegroep, die andere huidziekten had. Degenen die een dieet aten dat rijk was aan wortelen, vers fruit en groene groenten, hadden minder kans om psoriasis te krijgen (of uitbraken te ervaren als ze de ziekte al hadden) dan de mensen die diëten aten, die niet rijk waren aan antioxidant-rijke voedingsmiddelen.

Beperk je inname van alcohol (en sigaretten)

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die drinken en roken tweemaal zoveel kans hebben om psoriasis te krijgen dan de mensen die dit niet doen (en ook een verergering van de bestaande conditie ervaren). Plus dat mensen die alcohol drinken de emotionele problemen, die voortvloeien uit deze huidziekte, moeilijker aan kunnen als ze hebben gedronken.

Ams je toch een glaasje wilt drinken, doe dit dan met mate: dagelijks een glas wijn kan geen kwaad. (Let op: het drinken van alcohol kan gevaarlijke bijwerkingen hebben als het wordt gecombineerd met bepaalde medicijnen tegen psoriasis, zoals methotrexaat of acitretine.)

Gluten en gist

Het verband tussen psoriasis en glutenintolerantie is niet helemaal duidelijk. Sommige onderzoeken suggereren dat mensen die coeliakie hebben, wat wordt gekenmerkt door gevoeligheid voor gluten (een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge en gerst), een verhoogd risico hebben op het krijgen van psoriasis. Voor deze mensen zou een glutenvrij dieet leiden tot een verbetering van de symptomen van psoriasis. Terwijl sommige huidaandoeningen worden verergerd door tarwe, zijn er geen wetenschappelijke studies die het voordeel van een glutenvrij dieet voor psoriasis ondersteunen. Sommige patiënten merken ook een verslechtering van hun psoriasis als ze gist hebben gegeten. Nogmaals, er zijn helaas geen onderzoeken die deze theorie onderbouwen, maar het kan geen kwaad om voor een tijdje gist te elimineren en te zien of het helpt.

Eet niet te veel

Er blijkt een verband te bestaan tussen psoriasis en obesitas. Dus het behoud van een gezond gewicht kan helpen voorkomen dat je last van uitbraken krijgt. Bovendien hebben mensen, die aan obesitas lijden, vaker last van stukken huid die tegen elkaar aanwrijven, wat de aandoening kan verergeren.

Denk verder dan alleen aan voedsel

Het eten van gezonde voeding alleen is niet genoeg, tenzij je kijkt naar wat je in je lichaam stopt en waar je je lichaam aan blootstelt. Je moet je er echt van bewust zijn dat triggers zoals sigarettenrook, zonnebrand en zelfs sommige medicijnen ertoe leiden dat je huid een reactie kan geven.

Tot slot

Er is een duidelijke relatie tussen psoriasis en wat er gebeurt in je darmen. Ik kan me een klant herinneren die in januari 2014 gestopt is met het eten van granen en alle uitbraken stopten vrijwel onmiddellijk. Binnen zes maanden verdwenen alle symptomen volledig, wat betekent dat de huid helemaal vrij was van die rode en schilferige gebieden. Ze at vooral biologisch fruit en groenten. Het was totaal anders dan wat ze vroeger dronk en at.

Dit is onder andere de basis geworden van mijn eBook over de aanpak van deze aandoening. Een hele lijst met belangrijke tips waarmee je een flinke stap voorwaarts kunt zetten in je strijd tegen deze vervelende aandoening.

Klik hier als je dit eBook GRATIS wilt ontvangen! >>>

Bronnen

 1. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1471490609001537
 2. https://www.everydayhealth.com/psoriasis/diet/foods-to-avoid-if-you-have-psoriasis/
 3. https://draxe.com/health/psoriasis-diet-5-natural-cures/

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Goed artikel en bruikbare tips. Ik gebruik nog bijna dagelijks kokosolie, ik smeer me helemaal in loop een tijdje door het huis en laat het inwerken. Daarna douchen en dan zijn de meeste schilders weg. De roodheid blijft helaas wel..

  1. Dankjewel voor het delen van jouw ervaringen met kokosolie, Mareen.

   Zijn er meer lezers die ervaring hebben met de hierboven beschreven tips? Deel ze aug met ons, zodat iedereen kan profiteren van onze gezamenlijk ervaring en kennis!

 2. Iemand el eens gehoord van het medicijn psorinovo dat werkt prima geen bijwerkingen gebruik ik al meer dan 10 jaar. Gr pp

  1. Persoonlijk heb ik geen kennis van het medicijn Psorinovo.

   Iemand van de lezers die hier wat meer over kan zeggen?

 3. Ik heb vroeger Psorinovo geslikt.....jeetje wat een drama was dat voor mij zeg.
  Ten eerste had ik last van opvliegers, ten tweede waren mijn darmen helemaal van slag (diarree) en ten derde het hielp maar een beetje en dan vooral in het eerste jaar. Ondanks het opvoeren van de dosis bleven de hardnekkige plekken gewoon bestaan.
  Met ieder kwartaal bloed prikken voor de bijwerkingen en bovenstaande ellende heeft mij doen besluiten er mee te stoppen. Komt bij dat ik een kinderwens heb en dat er geen onderzoek naar is gedaan in of dit samen kan. Daarom adviseerde mijn arts mij minimaal twee jaar gestopt te zijn alvorens aan kinderen te beginnen. Lijkt me dus ook niet heel gezond voor je lichaam.
  Gelukkig reageert iedereen anders op medicijnen maar voor mij was het niks.

  1. Dank voor de tip, Tamara.
   Zijn er andere lezers die ervaringen hebben met deze crème?

 4. Voor mij werkt kokosolie nog altijd heel kalmerend en drink ik elke dag een glas water met Kurkuma poeder van gele wortel wat ook ontstekingsremmend werkend.
  Het enige waar ik echt mee struggle is mijn gezicht. Ik heb in mijn gezicht last van eczeem en dat krijg ik niét onder controle. De arts heeft mij topicorte gegeven zonder hormonen, maar dat werkt voor geen meter.
  Iemand tips?

 5. Heb al psoriasis vanaf mijn kindertijd. Ben nu 63 jaar. Geen schilferige jeukende huid maar, kleine rode vlekjes. Een jaar geleden kwamen daar andere jeukende vlekjes op mijn armen bij. Was allang bezig met proberen uit te vinden wat ik qua voeding zou kunnen doen. Hielp niet veel totdat ik van de ene op de andere dag ben gestopt met, kaas, melk, yoghurt etc. Ik drink nu alleen nog soyadrank . Maak er pap van met Brinta. Eet regelmatig avocado. Doordat ik ben gestopt met zoveel mogelijk zuivel van een koe afkomstig, was ik binnen 14 dagen van alle vlekken af. Helemaal schoon en een zachte huid. Nu een half jaar later is dat nog steeds zo. Het zal niet voor iedereen hetzelfde zijn maar, het is het proberen zeker waard. Huisarts was blij voor mij maar gaf aan dat dit nog niet wetenschappelijk bewezen was. Eerlijk gezegd kan me dat niet echt boeien. Eens te meer voor mij het bewijs dat het zeker de moeite waard is om naar je voeding te kijken. Wat het voor mij betekend, stoppen met die agressieve zalf. Nooit meer uit te hoeven leggen dat het niet besmettelijk is. Ben heel blij om ook eens te ervaren hoe het is een gezonde glade huid te hebben.

  1. Wat een mooi resultaat, Diny! Ben erg blij voor je.

   Je bent één van de vele bewijzen dat gezond en gevarieerd eten een weldaad is voor je lijf, en een hele reeks aandoeningen kan vermijden.

 6. ik heb al een paar jaren last van de ziekte vooral op hoofd , elle bogen en degene die het harder hebben zijn mijn handen onder en bovenkant als mijn voeten onderkant..
  Specialist kon me net meer helpen alsook dermatoloog zagen niet in wat er nog zou kunnen gedaan worden, pilletjes kan ik niet innemen daar ik er allergisch op reageer , dus heb al 55 soorten zalfjes geprobeerd op doktersvoorschrift.
  Uiteindelijk ben ik zelf op zoek gegaan naar een specialist in Egypte. (Hurgada)
  Op 23 juni ben ik naar daar gegaan en hij wist perfect wat het was psoriasis.
  Dus ben ik daar in Healty center in Safaga in behandeling gegaan, een vrij bijna kosteloos behandeling, zij hebben daar een stuk zee dat ze afhuren of gekocht hebben.
  Elke morgen tussen 6 en 8 u s'morgens of tussen 16u en 20 u moest ik in de zee tussen zwarte stenen gaan liggen, deze stenen geven ionen af op het lichaam, die deze herstellen, ik was van de ziekte af , alleen moet je deze kuur minstens 4 weken doen, op 3 maanden ben je volledig hersteld, ik heb het mogen meemaken , maar eenmaal naar België terug gekomen is mijn huid mooi gebleven tot ik op 30 aug 2018 , magnetop ingenomen heb tegen krampen in kuit en voet, toen is de ziekte terug gekomen , ik heb magnetop stop gezet en pilletjes magnesium gekregen en ben nu nog herstellende van de opstoot, heb geen dieet gevolgd in Egypte, hoe kan het dan dat ik daar super goed genas en dat hier niets helpt....

 7. Ik heb de huidziekte zeer recent, en zoals ik al dacht heeft het te maken met voedsel.

  Maar voedsel heeft een link tussen heel feel ziektes. Kanker bijvoorbeeld.
  De toegevoegde suikers in producten ( we eten zoveel suikers terwijl wij het niet door hebben) zijn een zeer hoog risico factor in kanker en andere ziektes.

  Suiker is zelfs door verschillende onderzoekers aangewezen als oorzaak nummer 1 voor kanker.

  Ik weet dat dit niet over kanker gaat.
  Maar Psoriasis is net als vele ziektes een aandoening van de rotzooi die wij naar binnenwerken.

  Of je nou wel of niet intollerant bent voor gluten is het als nog slecht voor jou.

  Een ziek mens levert immers geld op aan de pharma

 8. Ik kan het e-book 21 tips tegen psoriasis niet downloaden,en vraag me af, of anderen dit probleem ook hebben. het downloaden blijft hangen op 50 %.

  1. Excuses hiervoor, Nicole. Ik weet niet wat er aan de hand is, maar ik zal het even nakijken.

   Als jij even een mailtje naar [email protected] stuurt, dan wordt het ebook je handmatig toegezonden via je mail. Op deze manier kun je zo snel mogelijk profiteren van het eBook.

 9. Ik probeerde het gratis ebook te downloaden maar de link gaat naar receptenboek voor 18euro ivm afvallen.
  Ik mag wat afvallen.maar mijn huidaandoening is dringerder daar ik nieuwe steunzolen nodig heb om mijn werk verder te kunnen uitoefenen.
  Psoriasis is nieuw voor mij maar sukkel al jaren met andere allergische reacties.
  Bovendien lees ik info ivm lever en darm problemen en dat is iets wat me heel erg afschrikt.
  Dus als je me ook maar iets verder wil helpen. Dank je wel maar ik combineer al 2 Jobs om zo kwaliteitsvoller te kunnen leven dus iets uitproberen heb ik liever kosteloos.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

98 Shares
Tweet
Pin98
Share