Huidverzorging tegen acne

2017-01-16T05:49:04+01:00november 27th, 2013|Huidverzorging Acne|2 Reacties

Laatste update: door

Huidverzorging tegen acne

huidverzorging en acne

zalven tegen acne, feit of fabel?

We hebben er allemaal wel eens last van gehad: Acne. Meestal in de pubertijd, maar ook bij volwassenen kan het nog steeds voorkomen. Een probleem die in de meeste gevallen op termijn weer overgaat, maar in die tussentijd heeft het wel een gigantische impact op je leven.

Met name de eigenwaarde krijgt een hele grote deuk met vaak psychische problemen als gevolg.

Wat is acne precies?

Acne is officieel een medische term voor de welbekende jeugdpuistjes. Meestal wordt de medisch term in volksmond nooit gebruikt, maar voor acne is dit wat anders. In de volksmond worden beide termen dus door elkaar gebruikt.

Acne en jeugdpuistjes is dus precies hetzelfde.

Nagenoeg iedereen krijgt last van acne tijdens de tienerjaren, de één wat meer dan de ander, maar voor de meesten is het onvermijdelijk. Maar niet alleen tijdens deze moeilijke puberjaren kun je hier last van hebben, ook in je volwassen leven komt het voor dat je last van acne krijgt.

Al een jaar voordat de pubertijd inzet, kan de acne op beginnen te spelen. Dit is dan vaak zo gering dat je het vaak niet in de gaten hebt, maar er gebeurt wel degelijk iets met je huid. Acne komt in de meeste gevallen voor op het gezicht, op de borst en op het bovenste deel van de rug.

Uiteraard is dit niet bij iedereen hetzelfde en kan dit van persoon tot persoon verschillen. Gelukkig is de mate van acne in de meeste gevallen heel licht, maar de ernstige vormen komen ook regelmatig voor. Niet alleen de aandoening zelf is een last, maar ook de gevolgen daarvan: De ontsiering van het