• De 12 beste tips tegen een verstopte neus

De 12 beste tips tegen een verstopte neus

2017-03-03T11:25:16+01:00maart 9th, 2016|Gezondheidsklachten|31 Reacties

Laatste update: door

De 12 beste tips tegen een verstopte neus

Heb je last van een verstopte neus die maar blijft lopen? Vrijwel elke Nederlander heeft tenminste eenmaal per jaar te kampen met een verkoudheid die gepaard gaat met een verstopte neus of loopneus. Hoewel een verkoudheid over het algemeen erg onplezierig is, is een verstopte neus waarschijnlijk het ergste aan de gehele situatie.

Een loopneus is een veel voorkomend en vervelend probleem en wordt veroorzaakt door een verhoogde slijmproductie, juist daarom komt dit vaak voor tijdens een echte verkoudheid. Deze verhoogde slijmproductie is een manier van het lichaam om zich te ontdoen van een verkoudheid en griepvirussen, irriterende stoffen en allergenen.

Maar een verstopte neus hoeft niet per se alleen maar veroorzaakt te worden door een verkoudheid, een loopneus kan namelijk ook in verband staan met een allergische reactie, een sinus-infectie en een plotselinge verandering in het weer. Doe je niets aan je klachten dan zullen ze waarschijnlijk vanzelf weggaan, maar soms kan een verstopte neus leiden tot hoesten, oorpijn, hoofdpijn en andere problemen.

Er zijn verschillende geneesmiddelen voor een verstopte neus die je zomaar bij de drogist kunt halen, maar deze hebben vaak vervelende bijwerkingen, zoals bijvoorbeeld slaperigheid. Veel eenvoudige huismiddeltjes kunnen echter onmiddellijke verlichting geven en de intensiteit van je klachten te verminderen, zonder enige bijwerkingen.

Om je te helpen je symptomen zoveel mogelijk te verlichten zonder terug te vallen op medicijnen heb ik hier een lijst van maar liefst 12 tips voor je op een rij gezet om op natuurlijke wijze je verstopte neus te behandelen.

Laten we beginnen...
1. Water met zout

Water met zout is het beste huismiddeltje voor het verlichten van de irritatie die gepaard gaat met een verstopte neus. Water met een lepeltje zout helpt om het slijm te verdunnen, waardoor het gemakkelijker en sneller verwijderd kan worden. Het zal ook helpen de neus van irriterende stoffen te ontdoen.

De methode:

Meng een halve theelepel keukenzout in twee kopjes gedistilleerd warm water.
Met behulp van een druppelaar, doe je een paar druppels van de op