• Kerstdagen zonder stress – een aantal handige tips

Kerstdagen zonder stress

2014-12-25T12:56:18+01:00december 25th, 2014|Gezondheid Algemeen|0 Reacties

Laatste update: door

Kerstdagen zonder stress - een aantal handige tips

kerst stressWe hebben Sinterklaas al gehad, en nu staan de Kerstdagen voor de deur. En een week later alweer oudejaarsavond. Je bent waarschijnlijk al met de voorbereidingen bezig, want het moet wel allemaal perfect zijn. Op je werk moet er van alles afgemaakt worden, huis en tuin versieren, diner voorbereiden, eventueel slaapplaatsen organiseren, boodschappen doen etc. etc.

Allemaal extra werk wat behoorlijk wat stress en spanning kan veroorzaken. Niet alleen voor jezelf, maar ook in je relatie en met de kids. En als het dan allemaal geregeld is, plof je doodop in je stoel en voel je nog steeds die spanning in je lijf. Spanning die je prikkelbaar maakt wat explosieve situaties op kan leveren. Want wees nou eerlijk:

Jij bent niet de enige die moe en gespannen is. En het is juist om die reden dat de feestdagen, ondanks alle goede voornemens, regelmatig eindigen in ruzies of geïrriteerde blikken. Stress, spanning en dus geforceerde ‘gezelligheid’ spelen hierin een hele grote rol. Ik wil je, als ondersteuning, een aantal tips geven om dit soort gênante situaties zo veel mogelijk te vermijden.

De voorbereiding

In de weken voor de Kerstdagen begint iedereen al met voorbereiden. Wie moeten we uitnodigen? Gaan we ergens heen? Welke familie bezoeken op welke Kerstdag? Wat wordt het menu?

Wanneer boodschappen doen? Allemaal belangrijke zaken die op een rijtje moeten worden gezet. Veel mensen doen dit allemaal uit hun hoofd. Het blijft malen in het hoofd waarbij je ook een eerdere beslissing regelmatig vergeet, zodat je nogmaals alles op een rijtje moet zetten.

Je schrikt midden in de nacht wakker omdat je je afvraagt of er die ene goede vriend wel uitgenodigd is. Een erg o