Oorsuizen factoren

Laatste Update: 18 januari 2017

Kunnen tandproblemen tinnitus veroorzaken?

Tinnitus is de medische term voor een aandoening waarbij mensen een constant ringend, zoemend of suizend geluid horen. Het is een beetje een mysterieuze aandoening want de exacte oorzaak is niet altijd duidelijk. Er zijn de bekende gevallen van rockmuzikanten en D.J.'s, mensen die door hun beroep vaak blootgesteld worden aan luide muziek. Bij hen ligt de oorzaak van tinnitus meestal in een beschadiging van de microscopische haartjes in het binnenoor die geluid moeten doorsturen naar onze hersenen.

Maar er zijn ook veel tinnitus-patiënten bij wie te langdurige blootstelling aan lawaai geen waarschijnlijke oorzaak is. En daar staat de wetenschap vaak nog voor een raadsel. Zijn de klachten psychologisch van aard of zijn er toch andere fysieke oorzaken? Hieronder bekijken we de mogelijkheid dat tinnitus veroorzaakt zou kunnen worden door tandproblemen.

Een hele reeks tandproblemen kunnen aan de basis liggen van tinnitus. Sommige van deze mogelijke oorzaken zijn ondertussen onderzocht en er is van bewezen dat ze inderdaad bij sommige mensen tot tinnitus kunnen leiden. Van andere tandproblemen wordt vermoed dat ze tinnitus kunnen veroorzaken maar zonder dat daar (voorlopig) concrete bewijzen voor zijn. Laten we ze eens overlopen.

Tandvullingen

Bij sommige patiënten merkte men dat de tinnitus verdween na het verwijderen van een tandvulling. Indien de tinnitus echter niet meteen verdwijnt nadat de vulling is weggenomen is de kans klein dat de vulling de oorzaak is.

Niet-levende (rotte) tanden

zelfs in tanden met perfect geplaatste wortelvullingen kan het zijn dat een kleine infectie voorkomt rond de wortel die leidt tot een lichte ontsteking van het steunbeentje dat zich daar bevindt. Soms kunnen ook tanden die na een tandheelkundige ingreep gezond lijken eigenlijk 'gestorven' zijn. Dit leidt tot infecties die op hun beurt ook weer het onderliggende steunbeentje kunnen aantasten.

In beide gevallen kan deze ontsteking opgepikt worden door de buitenste uiteinden van de zenuwen rond de tanden en dan overgebracht worden naar een knooppunt van zenuwen dat zich net naast het oor bevindt. Dit zou problemen in het binnenoor kunnen veroorzaken.

Kaakgewrichten

De kaakgewrichten kunnen door slijtage ook ontstoken raken, ook deze ontsteking kan opgepikt worden door het knooppunt van zenuwen bij onze oren.

Wijsheidstanden

Wijsheidstanden die op de onderliggende zenuwen beginnen drukken kunnen ook kleine zenuwimpulsen doorsturen naar dit zenuwknooppunt.

Steunbeentje

Indien tanden verwijderd zijn geweest kunnen zich bacteriën nestelen in de vrijgekomen ruimte. Deze tasten soms ook het steunbeentje aan. En ook die worden weer opgepikt door de zenuweinden die ze doorsturen naar het oor.

Metalen kronen

Alle metalen kronen produceren in meerdere of mindere mate een elektrische respons, niet erg groot, het wordt uitgedrukt in duizendsten van een ampère. Ons brein heeft ook een elektrische activiteit, maar deze wordt dan weer uitgedrukt in miljardsten van een ampère.

Op dezelfde manier als die waarop mobiele telefoons soms interfereren met het elektrische circuit in vliegtuigen, kan de 'zwaardere' elektrische activiteit in onze mond opgepikt worden door het brein en de natuurlijke elektrische golven in het brein verstoren. In theorie zouden deze 'storingen' kunnen zorgen voor de waarneming van geluiden zoals suizen of zoemen. Er bestaan een aantal manieren waarop een tandarts kan testen of dit inderdaad een oorzaak zou kunnen zijn, bijvoorbeeld door het toepassen van een lokale verdoving.

Ga eens naar de tandarts

Mocht je zelf last hebben van tinnitus en vermoeden dat een tandprobleem de oorzaak is dan kan je dit dus best eens bespreken met je tandarts. Zij kunnen door middel van verschillende testen nagaan of dit inderdaad een oorzaak kan zijn. Uiteraard zijn er nog veel andere mogelijke oorzaken van tinnitus en wetenschappers onderzoeken nog altijd nieuwe theorieën. Als artsen bij jou de precieze oorzaak niet kunnen vaststellen hoef je gelukkig nog niet te wanhopen. Er bestaan een aantal therapieën die de symptomen van tinnitus kunnen verzachten of die je kunnen leren om er beter mee om te gaan.

Mensen die zelf tinnitus hebben en die vermoeden of weten dat een probleem aan hun gebit de oorzaak is nodigen we graag uit hieronder te reageren. Al je vragen en reacties zijn welkom, misschien dat je er andere lezers mee kan helpen of nuttige aanvullingen kan bieden op dit artikel!

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Heb al lange tijd last van doof gevoel links ook last van oorsuizing en ook last van mijn kiezen als ik erop bijt,zou daar mijn tinnitus vandaan komen?

  1. Beste Anneke,

   Het zou inderdaad heel erg goed kunnen dat het van je kiezen afkomt. Tandpijn is erg gemeen en kan erg veel klachten geven.
   Ik zou als ik jou was even langs de tandarts gaan en kijken of er iets is. Mocht er niks zijn dan kun je dat uitsluiten.

   Succes!

   1. Ook ik heb sinds een 8 tal maanden oorsuizingen die over dag niet waarneembaar was (enkel in stille ruimtes) maar sinds 3 dagen geleden is die toe genomen en wel hoorbaar overdag.
    Alsook is er al geruime tijd een onstekingsgevoelachtig gedoe in één van m'n kiezen, misschien ook es tandarts raadplegen?
    mvg.

    1. Beste Felle,

     Het is inderdaad niet onverstandig om ook de tandarts te raad plegen.
     Het kan namelijk heel erg goed zijn dat het piepen in je oor verergert word door een tandprobleem.
     Tandproblemen zijn heel gemeen, en kunnen veel negatieve effecten hebben op oor,hooft en keel.

     Succes!

     1. Een dag nadat ik een wortelkanaalbehandeling heb gehad bij de tandarts heb ik last van oorsuizen. Een soort achtergrond geruis wat lijkt op een storende tv kanaal die niets ontvangt. Ik heb het idee dat het te maken heeft met de zenuwbehandeling. Wellicht is het zenuwstelsel uit evenwicht gebracht. Ik hoop dat het over gaat.

  2. Net een ver stand kies laten trekken met een grote amalgaam vulling word vanmorgen wakker blijkt mijn tinutus voor 70% minder zit verder op de achter grond loop al tijden bij kno ik had nog nooit van deze optie gehoord amalgaam/tinutus ik heb nog drie amalgaam vullingen laat ze deze maand nog verwijderen fingers crossed
   Mischien verdwijnt het nog meer

   1. Ja verstandig. Amalgaam en wortelkanaalbehandelde tanden verwijderen. Een goede biologische tandarts staat daar voor open

 2. Heb al langere tijd zo af en toe last als ik ergens te hard op kauw dat mijn kies zeer doet dit verdwijnt naa enige tijd ,heb nu ook last van suizende oren met een dof gevoel en piep geluid,ga dinsdag naar de tandarts en voorleggen of dit met elkaar in verband kan staan. Hou je op de hoogte.

  M.v.g anneke

 3. Dag. Na een wortelkanaalbehandeling waarbij de tandarts doorboorde bij de 4e kanaal wat pijn deed had ik de dag erna een kaakontsteking en een gigantisch elekticiteitscentrale in mijn hoofd. Wel veel spanning gehad ook maar is dit dan de bekende druppel. Welke idioot boort er nu door terwijl het zeer doet met maximale verdoving?

 4. Hallo, ben man 42 jaar, sinds 4 jaar last van ernstige vorm van tinitus. Is begonnen van de een op andere dag, eerst mijn rechter oor, daarna mijn linker oor. Veel gebitsproblemen gehad, meerdere wortelkanaal behandelingen en zelfs een meerjarige chronische ontsteking in de rechter zijde van mijn onderdak (juist aan de rechter zijde is de tinitus begonnen) Een dag voor openbaring van de klacht bij mijn tandarts geweest -er was toen nog niets aan de hand- voor een algemene controle.
  Even goed met die haak langs het ontstoken tandvlees van de bewuste kies, bloed erbij etc...
  Op dat moment maar besloten de kies te van trekken. Een dag later een flinke (zeer hoge) fluittoon en een dichtgeslagen oor (alsof je in de beter rijdt) inmiddels 4 jaar en heel veel onderzoeken later, heb echt alles gedaan wat mogelijk is zit ik mooi opgescheept met een fluittoon in beide oren. Omdat ik zelf denk dat het geen toeval kan zijn dat na een chronische ontsteking m'n oren zijn gaan fluiten, ook nog bij een professor kaakchirurg geweest in UMC, na onderzoek en een paar foto's zag hij geen causaal verband tussen de ontsteking en de fluittoon, wel ontdekte hij een aangeboren afwijking in het kaakgewricht! Ben nu weer gestart met osteopathie, dat is de enige behandeling die een beetje verlichting biedt. Mocht iemand het verhaal lezen en nog een paar tips hebben, die zijn uiteraard welkom!

 5. Ik heb sinds 3 weken last van een hoge pieptoon in mijn hoofd. Voor die tijd is een stuk van mijn verstandskies afgebroken. Omdat ik er weinig van merkte heb ik er niet meteen iets aan laten doen. Afgelopen week heb ik de kies laten maken. Nu denk ik dat mijn tinnitus veroorzaakt wordt door de verstandskies. Ik heb al twee keer het gevoel dat er een electrische shock door mijn verstandskies gaat. Volgens mij is dit geen goed teken...

  Help!

  1. Hoi Quito,

   Het ontstaan van Tinnitus kan heel goed het gevolg zijn van een probleem met je verstandskies. Daar zijn al meerdere gevallen van bekend. Bij het overgrote deel was het probleem opgelost na het trekken van de betreffende verstandskies.
   Maak dus een afspraak met je tandarts, en overleg dit met hem. Het zou een hele goede oplossing voor je kunnen zijn.

   Hou je me op de hoogte?
   Jack

 6. Ik heb een wortelkanaalbehandeling gehad. Sindsdien heb ik last van oorsuizen aan de kant van wortelkanaalbehandeling. Ook zijn mijn lymfeklieren chronisch opgezet, wederom alleen aan de kant van de behandeling. Ik ben hiervoor al naar de KNO arts geweest, maar die kunnen niks vinden. Ik heb zelf altijd het vermoeden gehad dat het is ontstaan door de wortelkanaalbehandeling. Daarin werd ik gister bevestigd toen ik een artikel las vanuit de biologische tandheelkunde, die kritiek hebben op deze behandeling in het algemeen. Het zou niet natuurlijk zijn om een 'dode' kies in je gebit te laten zitten, en dat je systeem hierop niet goed reageerd. Ook omdat de behandeling nooit alle bacterien kan doden. Er ontstaan gebieden met anaërobe microben onder de tanden en kiezen. Je lichaam blijft reageren, en er ontstaan vroeg of laat klachten in je lichaam hierdoor.
  Ik vind het een hele logiche redenering. Ik heb besloten dat ik hoe dan ook de kies eruit wil laten halen. Al is er een kans dat mijn oorsuis weg gaat, dan doe ik het.
  Weet jij of het kwik / amalgaan wat gebruikt is ook verwijderd wordt als ik die kies laat verwijderen?

  1. Hallo Camille,

   Kwik en amalgaam wordt gebruikt om een kies te vullen, dus lijkt het mij logisch dat als de kies verwijderd wordt, ook het gebruikte kwik en amalgaam verwijderd wordt.
   Ik ben erg benieuwd naar het effect op je oorsuizing.
   Hou je me op de hoogte van de ontwikkelingen?

   Jack

 7. Heb sinds 3 jaar last van oorsuizen bij de KNO geweest cognitieve. therapie gehad, en behandelingen bij een osteopaat gehad. Niets heeft geholpen, nu heb ik zelf een het vermoeden dat de oorzaak bij mij ook wel eens in mijn gebit of kaak zou kunnen zitten. Wanneer ik mijn gehemelte aanspan dan neemt de ruis hevig toe, ook drukken tegen mijn kin heeft effect op de ruis.
  Komt iemand dit bekend voor of tips hebben dan hoor ik het graag.

  1. Hallo Jan, ja die klachten heb ik ook maar er is niets aan te doen tot op heden.
   De wetenschap erkent nog niet dat de veroorzaker van Tinnitus de tandarts kan zijn, meet maar eens met een dB meter hoe hard de boor van de tandarts lawaai maakt. Kortstondig hard geboor. gekras etc. van het boren beschadigd via de beenderen je gehoor.

  2. Mijn ruis word ook harder als ik mijn kaken hard dicht bijt ga ook maar eens na de tandarts om dit voor te leggen

 8. Hallo,
  Ik heb sinds een week last van een hoge toon in mijn oor. 3 weken geleden tijdens mijn vakantie in Griekenland viel plotseling mijn stifttand (voortand) er na 25 jaar uit. De tandarts in Griekenland heeft hem vastgezet met een soort cement. Zou dit verband met elkaar kunnen hebben?
  Theo

  1. Hallo Theo,

   Een hele grote kans dat er een verband is tussen deze twee. Het is zaak om dit niet te lang voort te laten slepen. Maak dus zo snel mogelijk een afspraak met je tandarts zodat je de situatie nog terug kunt draaien. Hoe langer deze situatie duurt, hoe lastiger het wordt!

   Hou je me op de hoogte?
   Jack

 9. Lees aub hallo ik ben een vrouw van 27 in 2012 liet ik een kies eruit trekken en had erge pijn hij was er lang meebezig later had ik erge last van me oor en deed pijn en had een druk op me oor hij sloeg snel dicht en ging moelijk open in augustus 2014 was die dicht geslagen en ging niet meet open werd duizelig en eng en alsof ik flauw ging vallen paar keer in het ziekenhuis gelegen ctscan en mriscan gehad ze konden niks vinden in oktober na knoarts geweest en daarna ghatnaloog en ze zeide je heb een kaalactrose heb ene bitje gehad die draag ik 24 uur nu ben ik benieuwd of dit door de tanderts komt want hij heb me hele gebit na de klote gemaakt en vulling de helft gedaan hoorde ik van me nieuwe tanderts dus moeteb weer 4 kiezen gedaan worden omdat de vullingen niet goed sluiten ook kwamen abcessen super grote al verwijdert en nog 1 en moest nog een kies misse en nu is die weg en staan andere mensen daar ze hebben weinig ervaring want ze ging me tanden bleken en kwam in me oog heel me oog rood en omstoken en liep er 2weken mee die tanderts zit in denhaag en ging google na de naam en zie dat die in arnhem heb gezeten dat die daar teveel klachten heb gehad ik wil nu wel graag weten of die kaakactrose doordat komt omdat hij heel erg lang bezig is geweest en moeizaam eruit ging , ik hoop wat tehoren

  1. Beste Samanta,

   Ten eerste excuses voor mijn late reactie. Ik vind het heel erg voor je dat je zulke problemen met je gebit hebt. Helaas kan ik je hiermee niet verder helpen. Het grote probleem met dit soort zaken is dat jij moet aantonen dat de schade is ontstaan door het handelen van die tandarts. Mijn advies is om dit eventueel te bespreken met een letselschadespecialist. Ik zou inderdaad zoals jij hebt gedaan voor een second opinion naar een andere tandarts gaan.

   Sterkte,
   Jack

 10. Ik heb oorzuizing al 7 maanden, de KNO denkt dat een geoorschade is. Maar ik ben niet zeker van ! Ik moet binnenkort m'n wijsheidstanden laten trekken want ze grooien tegen de andere tanden. Zou kunnen de oorzaak zijn van m'n tinitus?

  1. Dag,

   Tandproblemen kunnen oorsuizen veroorzaken. Echter is het probleem met oorsuizen dat het veel verschillende oorzaken kan hebben.
   Ik hoop dat je bezoek aan de tandarts je veel goeds brengt!

   Groetjes,
   Jack

 11. Op 11 februari naar de tandarts geweest. De mondhygieniste ging circa 15 min mijn gebit reinigen waarbij ik lang met mijn kaak open moest liggen. Ik voelde mijn linkerkaak verkrampen en er pijn inschieten. Sindsdien heb ik een raar piepend geluid in mijn linkeroor. Ik ben naar de huisarts geweest en die heeft aangegeven dat mijn oor er van binnen gezond en goed uitziet. Kan dit geluid komen door de pijn in de kaak en zal dit op den duur weg kunnen trekken wanneer de kaak weer helemaal rustig is geworden?

 12. Hallo! Ik heb sinds december tinnitus en heb ook een verstandskies die heel raar zit.. Kan dit een oorzaak zijn? Ook heb ik waarschijnlijk een gaatje in een kies maar mijn angst is als ie straks gevuld word dat het erger word.. Kan dat? Grtzz Domi

  1. Hi Dominique,

   De enige die hier antwoord op kan geven is je tandarts. Oorsuizen, naar aanleiding van een probleem met je gebit, is niet meer vreemd voor tandartsen tegenwoordig. Gewoon een afspraak maken en het probleem voorleggen.

   Veel succes,
   Jack

 13. Zo'n 8 weken geleden zijn er implantaten uit mijn boven kaak verwijderd, deze waren losgeraakt door een ontsteking en zullen later terug geplaatst worden. Vanaf die periode heb ik oorsuizen. Bij de huisarts is er kort daarna oorsmeer verwijderd. Een later consult bij de huisarts was onbevredigend omdat de huisarts ontkende dat er een samenhang zou kunnen zijn. Er was ook geen remedie volgens haar.

 14. Na inzet tand implantaat heb ik last van oorsuizingen aan de kant waar hij geplaats is.
  Wat kan ik hier mee , is er dan iets beschadigd ?
  Of kan ik beter de implantaat er weer uit laten halen,maar helpt dat.
  Wie weet heeft dit ook en er wat aan gedaan .

  1. Het feit dat Tinnitus kan ontstaan na een behandeling door de tandarts, wil niet altijd zeggen dat de tandarts slecht werk heeft geleverd.
   Ik raad je aan om even een nieuwe afspraak bij de tandarts te maken, om dit probleem even voor te leggen.

   Wellicht nog iemand anders die hier ervaring mee heeft?

   In ieder geval een heel fijn weekend!
   Jack

  2. Beste, hier het zelfde probleem na het trekken van 3 kiezen is mijn oorsuizingen begonnen.
   Is het nu door de stand van mijn mond veranderd is .
   Ik hoop als mijn tanden er opnieuw op de implantaten zitten het geruild voorbij is.
   Heb allerlei onderzoeken gedaan en behandelingen , niets heeft geholpen.
   Nu terug opnieuw kine aan het volgen voor overbelasting van mijn kaak

 15. Ik heb vanaf mijn tienerjaren al last van oorsuizingen, en heb het nooit als storend ervaren tot ong. 3 maanden geleden. Nu heb ik sinds mijn tienerjaren al last van te weinig ruimte in mijn kaak voor alle kiezen, inclusief mijn verstandskiezen die nooit zijn doorgekomen. Ben enige weken geleden naar de tandarts geweest omdat ik op de plek van waar deze kies zou moeten doorkomen "kiespijn" heb. Hij adviseert de niet doorgekomen verstandskies chirurgisch te laten verwijderen. Over 5 weken is mijn afspraak. Ik hoop dus binnenkort van het gesuis in mijn hoofd af te zijn. Zal het hier laten weten!

 16. Ik heb sind een paar maanden last van oorsuizen.
  Ik heb een sterk vermoeden dat het allemaal is begonnen met een trauma van het trommelvlies die ik twee jaar geleden heb opgelopen (linkeroor).
  Ik had last van mijn linkeroor, ik had de indruk dat mijn trommelvlies wegtrok en daardoor hoorde ik weinig of soms niet ! Ik ben toen een paar keer naar de oorspecialist geweest, maar geen resultaat. Hij stelde vast dat ik verkouden was (en inderdaad ik praat door mijn neus) en zei dat zolang ik verkouden blijf, dan zal mijn oorprobleem niet oplossen en gaf mij Nasonex. Eerlijk gezegd heeft dat niet eens geholpen. Twee jaar later, heb ik sinds kort last van oorsuizen : eerst licht geruis, nu sinds een paar dagen geluid zoals een snelkookpan.
  Wat tanden betreft, ben ik regelmatig bij de tandarts voor controle. De tandartsen geven mij altijd complimenten dat mijn tanden goed verzorgd zijn hoewel alle kiezen gevuld zijn.
  Ik ben gaan onderzoeken hoe ik het best van mijn oorsuizen zou afkomen. Het meest voorkomend antwoord is dat je moet leren leven met geluid (gedragstherapie), wat niet evident is.
  Via een vriendin ben ik te weten gekomen dat teminste één therapie zou helpen: Hirodu therapie of behandeling met bloedzuigers. Ik hoop dat dit zal werken. Ik heb er alle vertrouwen in.

 17. Beste,

  even mijn profiel schetsen:
  - Sukkel 4 jaar met vocht achter trommelvlies rechts, dus steeds buisjes in/uit, vocht keert telkens terug
  - Eveneens oorsuizen 4 jaar
  - wijsheidstanden zijn er uit, en heb 10 jaar geleden een beugel gehad
  - ben nu 26 jaar en mijn onderste tanden verschuiven opnieuw
  - ik heb eveneens een drukkend gevoel in de scharnieren van mijn kaken

  Kan dit alles een oorzaak vormen voor mijn oorklachten?

  Met dank, Kevin

 18. Ik ben laatst bij de tandarts geweest voor het vervangen van vullingen. Met zowel een verdoving links en rechts merkte ik dat mijn oren ook verdoofd waren. Per toeval merkte ik dat bij het afnemen van de verdoving mijn tinnitus toenam. Sterker, bij volle verdoving had ik wel mijn gehoor, maar niet mijn tinnitus. Wat kan dit zeggen over eventueel verhelpen van mijn tinnitus?

  1. Ik kan hier weinig zinvols over zeggen, Rombout. Mijn gevoel zegt dat jouw Tinnitus dus iets te maken zou kunnen hebben met je zenuwbanen. Deze waren immers verdoofd, en dus inactief.

   Je zou deze vraag aan een arts kunnen stellen. Ik ben erg benieuwd naar zijn ideeën hierover!

   Fijne dag!

 19. hallo,heb al ruim 3 jaar last van ernstige tinnitus,alle pistes al bewandeld,geen resultaat,kno arts wil gehoorverbeterende chirurgie,door gehoorbeentjes reconstructie,twijfel zelf of dit resultaat gaat geven,denk ook vaak richting tanden,voor kaakspanning heb ik al therapie en beetplaatje gehad,heeft iemand ervaring met operatie? En resultaat?

 20. Heb sinds een half jaar last van tinnitus eerste 4 maanden erg hard maar de laatste 2 maanden is het draagbaar geworden met uitzonderingen daargelaten. Indien ik slecht heb geslapen dan heb ik weer zon dag.

  Nu heb ik binnenkort een afspraak met de tandarts en weet dat er geboord moet worden. Ik ben bang dat dat mijn tinnitus weer op het oude niveau zal brengen.

  Nu mij de vraag: Het boren bij de tandarts wakkert dat je Tinnitus aan? Wat is de kans hierop?

  Groet, Rein

  1. Het is niet het boren op zich, maar de vulling die tinnitus kan veroorzaken. Natuurlijk is er een kans dat het terugkomt na de tandarts, maar die kans is net zo groot als voor ieder ander mens zonder Tinnitus. Spreek er openlijk over met je tandarts zodat deze hiervan ook op de hoogte is.

   Heel veel succes!

 21. Sinds jan 2015 oorsuizen beide kanten. Begon links, 1 min later rechts.
  Heb in september 2014 wortelpunt behandeling( li) gehad bij de kaakchirurg.
  Daarvoor ook aangezichtspijn(2013) links gehad door allerlei problemen met de kiezen.
  Heeft aangezichtspijn en oorsuizen iets met elkaar te maken?
  en de wortelpuntbehandeling kan je daar oorsuizen li en rechts van krijgen?

  Gr myl

  1. Dit kan inderdaad met elkaar te maken hebben. Ik raad je aan om weer een afspraak met je tandarts te maken om te kijken of het probleem via die weg opgelost kan worden.

 22. Vorige week vrijdag ( 11 december ) mijn linksonderste verstandskies laten trekken, was 6 dagen daarvoor een stuk afgebroken tijdens pinda's kauwen. Maandag kreeg ik iets last, en heb de volgende dag een afspraak laten maken bij de kaakchirurg, afspraak was precies een week later op de 15e, ik vroeg nog aan de assistente als het kwaad kon, dat mijn schildklier opgezet was. Nee zei ze.
  De dagen er na werd alleen maar erger, vrijdag weer toen weer gebeld, dat ik het niet meer uithield. ( steken in mijn hoofd, kaak deed zeer, en ik kon mijn mond als maar minder open doen.
  Die vrijdag ( 11 december ) er uitgehaald, en het was flink ontstoken onder de kies, moest ook 6 spuiten hebben, en nog deed het zeer, ( als iets ontstoken is, is het moeilijker te verdoven ) De kaakchirurg zei "als je later was gekomen, was het nog veel erger geweest, en had ik eerst een antibiotica moeten nemen om de ontsteking weg te halen, en dan pas de kies te trekken.
  Een paar dagen later kreeg ik een wat doof gevoel ( net als of je water in je oor hebt ) in mijn rechter oor. Heb de dokter gebeld, en die gaf mij het advies om neusspray te gebruiken, heb ik gedaan, maar nu weer 2 dagen later, helpt het nog niets.
  Ik gebruik nog steeds pijnstillers voor de getrokken kies, en als ik die neem, is het zoemend geluid minder.
  Als het vrijdag de 18e nog zo is, bel ik de kaakchirurg weer op, misschien dat een antibiotica helpt??.

  Het gekke is, dat links de verstandskies is getrokken, en daar ook de ontsteking zat, maar dat ik in mijn rechter oor een doof gevoel heb met zoemend geluid. ik ben er niet minder om gaan horen.
  De kaakchirurg heeft verder heel netjes zijn werk gedaan, niet wild trekken of zo, echt met beleid.

  Ik houd jullie op de hoogte,

  1. Ik zou het inderdaad heel erg op prijs stellen als je ons op de hoogte houdt, Peter...
   Heel veel succes!

 23. Ook hier oorklachten door (vermoedelijk) een wortelkanaalbehandeling. In 2011 een wortelkanaalbehandeling gehad links achterin bovenin. Eigenlijk direct daarna bleef ik last houden van die kies, maar volgens de tandarts kon dat niet omdat hij dood was. Na een jaar zwakte de kiespijn af en kreeg ik een hartslag in mijn linkeroor. Dat duurde weer ongeveer een jaar (om gek van te worden) en daarna onstonden er tinnitus en kaakproblemen aan die zijde. Inmiddels zijn we 3 jaar verder en is daar ook nog chronisch vocht achter mijn trommelvlies bijgekomen (uiteraard weer in mijn linkeroor). En eindelijk wist de tandarts me afgelopen oktober te vertellen dat ze een wortelpuntontsteking zagen op de foto. In de kies van de wortelkanaalbehandeling. Ik moet nu in maart terugkomen en dan maken ze weer een foto om te zien hoe het er mee staat. Maar mijn besluit staat al vast: die kies moet er uit. En als zij dat zonde vinden dan vind ik wel iemand anders, maar aan mijn lijf niet nog een wanhoopspoging met nog een wortelkanaalbehandeling. Of nog erger; een apexresectie.
  Ik hou jullie op de hoogte!

  1. Je bent goed bezig, Barbara. Jij kent je eigen lichaam het beste!

   Ik zou het inderdaad erg op prijs stellen als je ons op de hoogte gaat houden. Ben heel erg benieuwd!

 24. ik heb al jaren oorsuizen maar denk niet dat dit te maken heeft met m'n tanden. Ik heb twee wortelkanaalbehandelingen aan dezelfde kies achter de rug. De laatste was 10 jaar geleden. Sinds kort pijn, tandarts, foto gemaakt, conclusie: tand moet eruit! Ik moest mog even denken....na een week was ik er klaar mee, ontstoken oog erbij en nog steeds zeurende pijn bij die kies, hij moesg eruit! Weer naar de tandarts, dat ontstoken oog komt niet door die tand hoor! En die tand.....ik weet het zo net nog niet.....wat is er nog meer aan de hand onder die tand? Shit! Wat nu? Als je het allemaal zeker wilt weten moet je een 3D foto laten maken bij de ACTA in Amsterdam! Okee! Ik daar naartoe, foto gemaakt en nu wil de endodontoloog toch nog wel een poging wagen om de wortel opnieuw te behandelen. Er zat volgens de man bij de ACTA een fikse ontsteking onder die kies. Ik word er gek van! Ik heb gehoord dat je van allerlei ontstekingen onder je tanden allerlei andere klachten kunt krijgen dus het zou fijn zijn als die verdween maar wat is wijsheid? Laten behandelen opnieuw of laten trekken? Wie weet het nu echt? Ik kan zo der pijnstilling hoor dus dat valt wel mee maar het zeurt de hele tijd dus er moet iets gebeuren. Iemand een idee? Hie denken ze hier over een bio tandarts? Ik hoor het wel....

  1. De keus tussen opnieuw behandelen of laten trekken is lastig. Opnieuw behandelen heeft het risico dat je probleem weer terugkomt. Laten trekken is natuurlijk het meest effectief. Maar dat hangt er ook van af wat je zelf wilt, je leeftijd, heb je de financiën om deze kies eventueel te laten vervangen? Allemaal overwegingen die ik helaas niet voor je kan beantwoorden.

   Veel succes!

 25. September 2014 naar de tandarts geweest vanwege een ontsteking aan een kies in de linker onderkaak.
  Na iets meer dan een maand weer teruggegaan omdat de kies weer begon te mieren. De wortelkanalen vrij gemaakt en weer behandeld. De mond vrij lang open moeten houden waarbij er teveel spanning op de kaakspieren kwam door stress. Een maand later begon de ruis in het linkeroor.

  Dit aangegeven bij de tandarts. Hij had de helft van die kies weggehaald omdat de ontsteking niet goed weg was.

  Als ik de kiezen op elkaar duw hoor ik steeds een suisje. Alsof het door de kaak suist. Duw ik de onderkaak naar voren dan ruist het ineens heel hard. Een hoge piep. De ruis is iets minder als ik op een bepaalde plek duw bij de kaakspier. Het is net alsof er constant een druk in dat gedeelte van de kaak is.

  Sinds een paar dagen last van een andere kies in de linkerkant van de kaak die al jaren geleden behandeld was. De ruis is ineens veel meer geworden. Bijten op die kies is niet echt een pretje omdat er iets niet goed zit onder de kies. De kies zelf doet geen pijn.

  Als het geruis iets te maken heeft met de kiezen is mij niet helemaal duidelijk. Wel is het zeker dat de linkerkant van de beide kaken vaker ontstoken zijn geweest in de loop der jaren en hierdoor problemen zijn ontstaan.

 26. Sinds een paar jaar heb ik last van oorsuizen, een hoge pieptoon in mij oor, als ik mijn onderkaak naar voren duw. Niet naar laten kijken omdat ik er normaal gesproken geen last van heb.

 27. Ik heb al een aantal jaar last van licht oorsuizen aan mijn linker oor en daarvoor ook een aantal jaar geleden bij de kno arts geweest. Het trommelvlies stond bol (of hol, iig niet goed door onder- of overdruk). Dit zorgt ook voor een slechter gehoor aan mijn linker oor (test gedaan).
  Daarnaast ben ik een aantal jaar geleden behandeld aan een kies in mijn linker onderkaak, er is een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd en een kroon geplaatst.
  Recent speelde deze kies weer op dus na het maken van een foto, waarop duidelijk een ontsteking te zien was, is de kroon tijdelijk verwijderd en de wortelkanaalbehandeling opnieuw uitgevoerd. Nu, 5 dagen na de behandeling, lijkt het erop dat mijn gehoor weer beter wordt en het suizen afneemt!

  (Ik ben gaan Googlen hierop nadat ik merkte dat mijn gehoor beter werd vrij snel na de tandartsbehandeling en kwam hier uit...)

 28. Hallo,

  Sinds vele Jaren last van tinnitus. Ondertussen ook al cognitieve gedragstherapie gedaan (met mindfullnes) en dit heeft goed geholpen.
  Echter hebben ze drie weken geleden een paar tanden getrokken en sindsdien heb ik veel meer last.
  Alle wonden zijn nog niet genezen, maar als ik er op bijt, dan wordt de fluittoon harder.
  Als ik mijn mond ver open doe, dan knakken die kaken.
  Wat kan ik nog doen?

  1. Het beste wat je op dit moment kunt doen is weer even contact opnemen met degene waar je de cognitieve gedragstherapie eerder hebt gevolgd.
   Waarschijnlijk gaat de tinnitus vanzelf weer over als de wonden genezen zijn, maar dit kun je beter voor zijn.

   Heel veel succes!

 29. Ik heb al maanden of jaren (geen idee meer) last van een constante piep in mijn hoofd. Overdag hoor ik het niet, maar als het stil wordt wel. Opzich stoor ik mij er dan niet heel erg aan, soms een beetje. Ik heb een overveet van 10mm (bovenkaak), en zal volgens de tandarts dan een correctie moeten hebben bij de kaakchirurg. Opzich stoor ik mij niet aan de overbeet, maar als de overbeet de piep veroorzaakt ben ik benieuwd als dat wordt verholpen met zon correctie. Als ik met mijn onderkaar druk zet hoor ik de piep duidelijk veranderen, is dit een teken? En wordt zon kaakcorrectie door een kaakchirurg vergoed? (Ik ben minderjarig).

  1. Dat zou inderdaad een duidelijk teken kunnen zijn dat je onderkaak iets te maken heeft met het oorsuizen, Bob.
   Om er achter te komen of een kaakcorrectie wordt vergoed, moet je echt even contact opnemen met je ziektekostenverzekering.

   Ik wens je heel veel succes!

 30. Hallo, in 2009 kreeg ik 12 implantaten en toen begon de tinnitus, ook heb ik een scan (gelukkig laten kopieren) in januari 2010 gehad en heeft die "kluns" door de bovenkaak door mijn sinus geboord dit is te zien op de scan met grijze vlek net boven dat gaatje, dit was altijd kans op ontsteking zei desbetreffende k&o arts, waardoor ik altijd van oktober tot ca april neusverkouden ben, smorgens altijd bloed snuit en altijd hoest 's avonds in bed. En van mijn bovenkaak was wat afgeslepen in 2008 nav kantelen van de kaak na tanden verwijdering en iedere avond protese uit en hier hebben ze niet eerst nieuw kaakbot onder geplaatst waardoor ik altijd bij de oren steken netals een schroevendraaier in mijn hoofd opzij heb, dit door het overbuigen van de "kaakscharnier" met tanden op elkaar zetten, hoop dat U begrijpt wat ik bedoel. Ook kan ik nooit meer op mijn buik liggen en zijkant hoofd dan is het weer dat " met een schroevendraaien" in je zijkant, voor, boven en achter de oren wringen gevoel. Dit is ondraaglijk en zit nu al 8 jaar thuis dankzij die kluns. Weg leven van 53 tot nu mijn 62ste levensjaar, net toen mijn laatste zoon uit huis was en ik zelf eens kon gaan leven. Hebt U een erkenings uitleg en advies voor mij, pas verhuisd naar het oosten dus kan naar een andere arts / tandarts gaan. Mvgt. Mai

  1. Erg vervelend om dit te horen!
   Mijn beste advies is om een afspraak te maken met een (andere) kaakchirurg voor een second opinion.
   Ik ben er namelijk niet zeker van in hoeverre dit te herstellen is.

   Wat je wel kunt doen, is je tinnitus proberen te beheersen. Er mee om leren gaan, voor een betere kwaliteit van leven.
   Kijk maar eens op: https://www.optimalegezondheid.com/oorsuizen/

   Ontzettend veel succes!

  2. wat vreselijk om te horen. ik hoop dat het ondertussen beter gaat. Ga aub opzoek naar een Biologische tandarts, zoek er eentje waar jij je goed bij voelt. Zij weten meer over de invloed. Fred Neelissen uit Overveen doet second opinion met meting, hij zal je vertellen welke tanden storen. implantaten kunnen namelijk storen. Succes en sterkte!

 31. Heb al jaren tinnitus. Sinds mei vorig jaar is het erger geworden. Ik heb een lichte zwelling onder mijn oor. Deze doet pijn. !!!!
  De tandarts kan niets vinden. De Kno arts heeft een punctie laten verrichten .Alles goed. Wat nu? Er jagen stormen door mijn hoofd.

 32. Ik heb 3 weken geleden last gekregen van een licht geruis en dat is nog steeds niet weg? Ik ga regelmatig uit, maar sta nooit dicht bij luidsprekers en ga vaak een geluidpauze nemen buiten... Ik weet dat ik grote amandelen heb, 3 gaatjes in mijn tanden heb en dat mijn trommelvlies rood was na een dokterbezoek ( 2 weken geleden). Soms heb ik lichte steken van pijn in mijn oren... Kan het aan een van die dingen liggen?

 33. Wellicht kunt u mijn helpen. Sinds een aantal jaren had ik van tijd tot tijd een zeurende pijn aan mijn kiezen in mijn bovenkaak. Na een hevige migraine aanval (nog nooit gehad) heb ik nu 5 jaar last van van constante pijn aan mijn tanden/ kiezen boven ook een raar gevoel. Een bitje of een verhoogde beet in het ondergebid heeft allemaal niet geholpen. Ik heb bovenaan een brug zitten die kantelde bij een beet. Dit is min of meer verholpen. Pijn of raar gevoel blijft bestaan. De ene dag zit dit rechts de andere dag links maar zonder pijn. Echt elke dag afwisselend. Rechts is het rare gevoel het ergste. In die tussentijd ook tinitus gekregen. KNO arts niets te vinden. Tandarts ook niet. Dus wordt ik steeds weg gestuurd zonder iets te doen omdat men het gewoon niet weet. Toch denk ik dat het met die brug te maken heeft. Rechts heb ik ook vaak een drukkend gevoel in mijn oor. Tandarts wil er niet aan om de brug weg te halen. Kunt u mij advies hierover geven? O ja ook kaak fysio gehad. Niet geholpen. Zou een neuroloog iets kunnen doen.

 34. Hallo.

  ik heb al een tijdje last van een licht geruis in mijnoren net een centrufuus die op hoge toeren draaid
  nu is het erger geworden Als ik mijn .kaken goed op elkaar drukt wordt het geluid versterkt.
  mijn kiezen zijn allemaal gevuld met mangaan

  zou het komen door het gewicht van de vulling of kan de vulling geleiden door stralingen om ons heen.

  groet peter

  1. Kan inderdaad komen door je vullingen. Leg het probleem even aan de tandarts voor, deze kan je er alles over vertellen.

 35. drietal weken geleden na het spoelen van mijn haar begon er een geklop in mijn rechter oor ik dacht eerst dat het mijn hart was dat ik hoorde kloppen maar dat kon het niet zijn het ging veel te vlug het was als getik van een uurwerk maar tien maal vlugger ik werd er gek van smorgens zat mijn oor dicht en hoorde bijna niets na twee dagen naar de huisarts geweest er zat een prop in, dokter heeft dit weggespoeld ,geklop was weg een dag later begon alles opnieuw, terug naar de huisarts niets aan de oren te zien bloeddruk goed testen uitgevoerd om ziekte van meniere omdat ik ook wat draaierig was nee alles was oké brief meegekregen voor kno arts alles was oké met de oren drie testen uitgevoerd niets gevonden nu is mijn vraag ik zit met een uitgroeiende tand aan de rechter kant die heel gevoelig aan het worden is kan het daaraan liggen???

  1. Ik kan daar natuurlijk geen definitief en sluitend antwoord op geven, maar er is inderdaad een kans dat die uitgroeiende tand aan de basis staat van die vreemde geluiden. Snel even naar je tandarts! Er moet sowieso iets gebeuren aan die tand. En de kans is redelijk aanwezig dat dat geklop verleden tijd wordt.

   Heel veel succes, en hou je me op de hoogte?

 36. Goedenmorgen.

  Kunnen ontstekingen in je kaak ook ontstaan als je al geruime tijd niet bij de tandarts bent geweest? zo'n 5maanden. Ook vroeg ik mij af of je andere tanden breken ook oorzaak kan zijn van de tinnitus. En nu ik hier toch ben zou ik ook graag weten of 't normaal is dat ik niet beide kaken tegelijk comfortabel op elkaar kan krijgen.

  Alvast dank.

  1. 5 maanden niet bij de tandarts geweest? Lijkt me niet een groot probleem.
   Maar gezien jouw problemen lijkt me een nieuw bezoeken aan de tandarts geen overbodige luxe, want brekende tanden en je kaken die niet sluiten: Nee, dat is niet normaal.

 37. Beste, ik ben een vrouw van 37 jaar. Sinds mijn 29ste heb ik tinnitus aan beide kanten. Omdat mijn vader na een lange slepende ziekte overleden was het jaar ervoor, dachten ze dat het wellicht door de emoties kwam,niet zozeer door gehoorschade.
  Bij controle bij de tandarts zei die me dat mijn wijsheidstanden er beter uit zouden moeten. Soms heb ik ontstekingsreacties op die tanden maar dat is nu lang geleden. Van één wijsheidstand is er een stukje afgebroken, waar ik eigenlijk geen last van heb. De wijsheidstand staat ook niet rechtop. Ik heb ook gehoorverlies en draag apparaatjes met ruisgenerator. Mijn kaak "klakt" ook aan ene kant.
  Nu vertelde me iemand dat hij hij tijdelijk ook oorsuizen had. Hij wist ook niet hoe het kwam. Onlangs ging hij bij de tandarts, er werd een tand ontzenuwd en diezelfde week was hij verlost van de tinnitus.... Daardoor beetje beginnen opzoeken van info over de relatie tussen problemen met wijsheidstanden en tinnitus... Aan verminderd gehoor,kan men iets doen met apparaatjes maar moest ik verlost geraken van die tinnitus, zou ik weer een redelijk normaal leven kunnen leiden. ben ergotherapeute van beroep maar heb me'n job opgegeven, veel stress op't werk, waardoor het allemaal erger werd, viscieuze cirkel... werk nu van thuis uit, regel zelf me'n werk, zorgenkindje erbij... soit, het lukt maar de tinnitus heeft toch een zware invloed op alles. Alvast bedankt! Ilse

 38. Ik heb mijn hele gebit laten renoveren bij een biologische tandarts. Dode kiezen eruit laten halen en metaalvullingen vervangen. Zelfs mijn implantaat laten verwijderen. Maar helaas, geen enkel resultaat nog. Dit alles is in 2014 gedaan.
  Misschien geeft een goed passend ondergebit nog verbetering. Al mijn grote molaren zijn onder verwijderd, waardoor ik de afgelopen jaren heel weinig kauwvlak had. En mijn kaak gewrichten daardoor te hard hebben moeten werken.

 39. Sinds begin 2016 heb ik last van tinnitus, Per direct naar de huisarts gegaan, wat bleek een prop in het oor, aansluitend 3 dagen met olie week maken en daarna de proppen verwijderd. Ik dacht de pieptoon komt door de prop, piep was na verwijderen prop wel minder geworden, nog geen week later een oorontsteking, na 3 maanden KNO bezoek eindelijk de ontsteking weg, maar desondanks nog wel steeds een piep. Al met al dacht ik dat het door de oorontsteking en de prop kwam. Inmiddels zijn we 2 jaar verder en kom ik nu hier terecht, ik zie dat er nu veel mensen zeggen dat het ook een kaak/tand probleem kan zijn.

  Het is wel zo op moment dat ik hard op mijn kiezen bijt de piep heel erg fel wordt. hij veranderd dan enorm van toon.
  Tevens heb ik vroeger met sporten al een een dikke knal op mijn kaak gekregen. Tot heden knapt hij soms iets, maar dat is al meer als 10 tot 15 jaar geleden dat dit plaats vond, en toen heb ik geen pieptoon ondervonden.

  Ik moet in maart weer naar de tandarts en zal dit hem voorleggen, maar heeft dit überhaupt nog zin...?? Omdat ik al meer als 2 jaar een pieptoon in mijn linker oor heb.

  1. Dat heeft zeker nog zin, Hessel. De kans is vrij klein, maar je moet alles proberen. Gewoon voorleggen aan je tandarts!

 40. Hallo allemaal, ik heb sinds anderhalf week oorsuizen echt heftige piep in mijn linker oor, ben naar de huisarst geweest, en de dokter zei dat het tinnitus kan zijn. Alleen ik heb ook hele slechte gebit, bijna alle tanden zijn verrot, kan de oorzaak hieraan liggen?
  Ga van de week nog een afspraak maken met audiologisch centrum voor een onderzoek en dan wil ik ook nog langs de kno arts.
  Ben al een hele lange tijd niet meer naar tandarts geweest.

  Dus mijn vraag is kan de oorzaak aan mijn gebit liggen. Ik word helemaal gek van piep in mijn oor, kan niet meer slapen.

  Alvast bedank voor jullie reacties
  Met vriendelijk groeten mevlut

 41. Grappig, ik heb afgelopen week een volslagen uit de hand gelopen ontstoken kies gehad. Donderdag last, vrijdag even tussendoor kies door de tandarts opgeboord zodat (afgestorven) wortelkanalen open lagen, vrijdagnacht overdosis ibuprofen (nee, het zijn geen snoepjes!) en 0 uur slaap, zaterdag 5 kwartier wortelkanalen zoeken en schoonmaken bij de weekenddienst, zaterdag en zondag met antibiotica uitgeteld in bed, maandag terug bij de tandarts met een bijna verdwenen kies door gezwollen tandvlees.

  "Ik zie het al zegt hij" en in mijn ooghoek ontwaar ik een scalpeltje.... Ik kan het iedereen aanraden, als je niks beters te doen hebt met een zonovergoten bevrijdingsweekend!

  Tot zover de intro. Het is mij opgevallen dat dat als ik mijn abces (dat nu snel aan de beterende hand is, dank u) lichtjes aanraak of masseer (dat is goed, zegt mijn tandarts) steekt er een luidrustig gepiep op. Ik maak mij geen zorgen en vermoed dat het verdwijnt zodra alles weer tot rust is gekomen.

  Overigens heb ik in het weekend ook wel af en aan tinnitus gehad zonder daar iets voor te hoeven doen, afgewisseld met een dikke kin, bovenlip, onderlip, wang dan wel serieuze pijn in de tong. Voor de duidelijkheid gelukkig niet allemaal tegelijk.......

  Nu ja, de kies is gered en over drie weken is alles weer vergeten. Maar dat van die tinnitus wilde ik toch even delen.

  Greets en sterkte,

  Simon

  1. Dank voor het delen van jouw ervaringen, Simon. Wordt erg op prijs gesteld!

 42. Goede morgen

  Ik heb sinds 2016 opeens last gekregen van oorsuisen. Een gepiep op de achtergrond. Vandaag rechts ,dan links .. maar vooral rechts.
  Ik heb een specialist opgezocht alsook doorverwijzing gehad naar prof en alle onderzoeken gehad die ook maar mogelijk zijn. Eindresultaat: geen geval van gehoorschade maar een ontsteking maar waar... ??

  Ik heb toevallig ook in 2016 onderaan in mijn tandvlees 2stuks implantaten laten plaatsen. Bij deze ingreep ging een zware infectie gepaard aan de rechterzijde. Nu twee jaar later denk ik zou dit er iets mee te maken kunnen hebben. Mijn specialiste denkt van niet omdat het de onderkaak is maar ik weet het niet.... iemand enige ervaring?

 43. Sinds enige tijd heb ik een fistel in de mondholte. Na een wortelkanaalbehandeling verdween die wel, maar na een aantal maanden keerde die terug. De tandarts zegt dat de kies waaronder de chronische ontsteking zit eruit moet. Nu kreeg ik een paar dagen geleden een "piep" in mijn oor! Nadat ik dit allemaal gelezen heb heb ik het verband kunnen leggen, of is dit voorbarig? Over twee weken wordt mijn kies getrokken, kan ik ervan uitgaan dat het oorsuizen dan ook ophoudt?

 44. Geachte,
  Ik ben ongerust over...Oorsuizen gekregen na een abces, alsook praat ik door mijn neus.
  Ik heb mijn boven tanden laten trekken en implantaten in Titanium laten plaatsen.
  Na het trekken en het plaatsen kreeg ik een abces, (niet op het implantaat) De tandarts wou er niks aan doen ik bedoel hij wou de voorlopige vaste brug niet afnemen, begrijpelijk want de implantaten zaten nog niet vast.
  Spijtig genoeg heb ik geen antibiotica gekregen, dus 1 maand met dikke kaak gelopen
  Na een 2 maanden heeft de chirurg het abces verwijderd, dit abces waren harden bolletjes geworden.
  Enfin onlangs een Ct scan gehad, alles gaat de goede kant uit...maar nu na 3 maanden nog steeds blijf ik nog door mijn neus praten, alsook in dezelfde periode na verwijderen abces ook oorsuizen gekregen. De dokter zegt afwachten, maar dit duurt al 3 maanden! Dus ik maak mij serieus ongerust! Mvg Annie

 45. Ik heb al 1 jaar last van een klakkend gevoel in mijn oor en veel slijm produceren alles gedaan zeker 10 keer al naar NKO geweest in UZ Gent en alles ok zou het kunnen zijn nu moet ik terug op controle bij de tandarts meschien lig het aan mijn ene tand doe wat ontstoken is ??????

 46. opeens oorsuizen en na een jaar en 6 bezoeken aan de nko arts, nog steeds geen oorzaak gevonden.
  Soms ben ik er depri van;eerst hoop je dat het wel vanzelf over gaat.
  Maar is echt storend bij het inslapen.
  Eerste bezoek bij nko werd me gezegd om 6 maanden af te wachten, het zou vanzelf overgaan.
  Erna terug nko arts en allerhande onderzoeken en zelfs mri scan.
  Maar leverde niks op;kiné voor de nek mss vd stress?

  Waarom is er geen oorzaak te vinden, kan hier niet mee leven.
  Ook steeds een verkouden en droge of snottige neus.

  Waarom???

 47. Ik (24 M) heb sinds een week last van een constante piep in mijn oor, ik gok tussen de 1200 en 1300 Hz.
  Sinds anderhalve maand voel ik dat mijn verstandskiezen doorkomen in beide helften van de bovenkaak. Het doet geen pijn, al betwijfel ik van 1 of hij op de goede manier door komt.

  Zouden deze twee gegevens met elkaar te maken kunnen hebben? Het doorkomen van de kiezen en de hoge toon in mijn oren?

  1. Grote kans dat dit inderdaad met elkaar te maken heeft, Pieter. Even overleggen met je tandarts.

 48. Goedenavond ik heb nu sinds 2 maanden last van hard suizen in bebgin was het niet zo heftig en hele dag ,nu wel. Jaren geleden heb ik een klikgebit laten plaatsen maar had zoveel problemen dat ik na een paar maanden het ondergebit niet meer in heb gehad dat os nu 4 jaar geleden. Het staafje is in mijn tandwortel geplaats,maar die is langer dan 1 jaar afgebroken dus is het een open gat wat gefeeltelijk is dicht gegroeid naar mijn idee. Na iedere maaltijd moet ik de restjes eruit halen en nu heb ik gemetkt dat ik op het moment dat ik dat doe het geruis erger worx en er een piep doorheen komt .Daarom vraag ik me af zoyu het probleem daar kunnen liggen. Heb al allergie pillen gehad en neus spray op advies van mijn arts omdat ik ook al lang neusverkouden ben.Ik ben erg benieuwd of er meer mensen zijn die dit ook denken te hebben
  Groetjes Isabel
  Ps Denk er over om contact op te memen met een tandarts

  1. Dat is inderdaad een goede stap, Isabel.
   Laat je me weten wat de tandarts gezegd heeft?

 49. In oktober heb ik aan de linkerbovenzijde een tandzenuwontsteking gehad aan een kies. Hiervoor heb ik 2 antibiotica kuren moeten nemen en in november is deze kies ontzenuwd. 3 dagen na het ontstaan van de tandpijn in oktober, heb ik aan mijn linkse oor pulsaire tinnitus gekregen. De huisarts dacht dat dit kwam door de tandzenuwontsteking, maar toen de pijn beter was door de antibiotica en de tand ontzenuwd was, is de tinnitus gebleven. Intussen al 3 keer naar de NKO geweest en een MRI scan laten nemen maar nergens iets op te zien. Ik heb enorm veel last van deze pulsaire tinnitus en maak me zorgen. Zou er een verband kunnen zijn met de tandzenuwontsteking destijds? Ik blijf het toevallig vinden dat dit 3 dagen er na begonnen is. Alvast bedankt voor een reactie!

  1. Dat is geen toeval Yana. Reguliere medici kijkt vooral met het oog, echter is niet alles ZICHTBAAR in onze realiteit. Zoek een biologische tandarts, evt Fred Neelissen kan je diagnose geven wat de storing is. Wortelkanaalbehandelingen zijn gevaarlijk voor je gezondheid, moet extraheren.(!!)( Zie google/youtube: rootcanals danger ) Sterkte.

 50. Ook ik (man, nu 52 jaar) heb al jaren een gesuis in mijn hoofd, en verergerd door hard bijten en bepaalde kaakbewegingen maar ook door mijn hoofd naar voren te buigen rechts. Ik krijg ook meer last van tinnitus als ik lang gebruik maak van Wifi op mijn mobie of bluetooth aanstaat. . Maar ook heb ik last van een kies , rechtsboven die met een wortelkanaal 2x behandeld is en nog steeds tandvleesklachten geeft rondom. De kies ernaast is al getrokken en ook al twee keer behandeld, wat uiteindelijk niet heeft geholpen en eruiteindelijk toch uit moest. Ik heb alle berichten en reacties hier gelezen en steeds komen vaak zieke kiezen en tanden met (on)succesvolle (wortelkanaal) behandelingen naar boven. Dus er is een link met de zenuwen, Niet zo gek want er loopt een aangezichtszenuw trigenius die alles registreert naar de hersenen . kaak, .gehoor..gevoel..... Internationaal zijn er ook hele grote twijfels over de wortelkanaalbehandeling en zeer giftige anaerobe bacterieen die kunnen groeien de effecten daarvan op ons welzijn door pijnloze abcessen die onstaan en zo ziekmakers zijn ook onder dode kiezen.. Misschien dat er toch ook een link is met de hoge frequentie van moderne apparatuur en klachten, voor mij staat dat in ieder geval vast gezien toename klachten en gevoeligheid die ik heb gekregen (EHS) .. Tinnitus is een erg eenzame deprimerende aandoening en slechts weinigen beseffen de impact daarvan op je dagelijks leven. Ik ben er mijn werk en vrienden door kwijtgeraakt maar eigenlijk heb je geen leven meer.

 51. Ik hoor sinds een paar maanden ook een piep in beide oren, nou is er wel een stuk van mijn verstandskies af en ook linksonder is een kies waar nog een kroon op moet en ook een tand waar een stuk af is, morgen moet ik naar de tandarts voor controle , daarna afspraak om alles te maken, maar ook moet ik meestal 1 x per jaar mijn oren laten uitspuiten dus daar zou het ook aan kunnen liggen, alleen mijn oren zitten niet dicht ofzo, laatste keer was in december vorig jaar dat ik mijn oren heb laten uitspuiten, tandarts is al langer geleden..
  Dus ik ben benieuwd of het aan de kiezen ligt of toch echt aan veel oorsmeer. Ik laat eerst de tanden in orde maken, mocht de piep er nog steeds zijn ga ik mijn oren laten uitspuiten.
  Ik laat het weten hoe het verloopt.

 52. Een half jaar geleden zijn mijn tanden en kiezen schoongemaakt met een hoge frequentie boor. Met tranen in de ogen door de oorpijnen gesmeekt om dit niet meer te doen. Sindsdien heel veel last van hoge fluittoon in beide oren. Tenminste, ik kan dit niet bewijzen maar het stoort mij nu al maanden deze fluittoon. Het zou kunnen zijn dat ik me nu bewust mee bezig ben, maar toch. Voorheen zeker niet in deze erge vormen. Is er een causaal verband in deze of moet ik verder zoeken ?

 53. Mijn gebit was door Sjogren zo erg aangetast, dat de enige optie was trekken. Kaakchirurg heeft 12 implantaten gezet,, en daarop is een all on 6 gebit geplaatst. Alle behandelingen zijn in een tijdsbestek van 1 1/2 jaar gedaan. Nu heb ik al een tijd dat ik mijn hartslag constant hoor in mijn hoofd, voornamelijk aan de rechterkant. Kan dit verband houden met alle behandelingen die ik heb gehad?

 54. Ik ben benieuwd
  Kom net vd tandarts af en heb een wortelkanaal behandeling ondergaan er zat een fistel. Nu deze is behandeld ben ik ook tot nu toe het suizen bijna kwijt. Heb eerder nooit geweten dat dit een oorzaak Kon zijn dus ook niet met de tandarts besproken.
  Liep er al ruim 2 jaar mee. Overigens deze tandarts is nieuw dus de vorige heeft nooit opgemerkt dat er een ontsteking zat

 55. Ik heb in maart 2019 een wortelkanaalbehandeling gehad voor het plaatsen van een kroon rechtsboven.
  Tijdens deze behandeling voelde ik dat de kanaalbehandeling doorschoot naar boven.

  Een week daarna had ik last van plotsdoofheid en werd mijn tinitus in volume vertienvoudigd Had al Lang klachten aan het gebit en lichte, te verwaarlozen tinitus.

  Bij navraag bij de tandarts zei hij niets te zien op de röntgenfoto.
  Inmiddels een jaar verder en nog steeds klachten aan dezelfde geplaatste kroon.
  Licht zeurende pijn en tinitus.
  Deze is gelukkig in volume licht gedaald, maar nog niet weg.
  Gelukkig heb ik mijn gehoor wel voor 70% terug.

  Bij de tandarts

  1. Hoi Paul,

   Wat naar dat je zoveel last gehad hebt van de wortelkanaalbehandeling. Het kan inderdaad goed mogelijk de oorzaak zijn van de tinnitus die je daarna hebt ervaren. Helaas is in jou geval niet duidelijk of het aan de vulling zelf ligt of dat er mogelijk een infectie is geweest aan de wortel en het steunbeentje. Mocht dit zo zijn dan wordt dit overgebracht naar een knooppunt van zenuwen dat zich net naast het oor bevindt. Dit zou problemen in je binnenoor kunnen veroorzaken. Als je er last van blijft houden zou ik bij de tandarts vragen om aanvullende testen om uit te sluiten wat het is. En misschien zelfs een second opinion bij een andere tandarts? Houd je ons op de hoogte?

   Groeten, Robert Jan

 56. Langere tijd heb ik tussen twee kiezen regelmatig last van tandvleesontsteking. Waarschijnlijk na een vulling die niet helemaal goed is gegaan werd het nog erger. Ik kreeg last van een hele hoge piep. Na een aantal maanden ben ik weer bij de mondhygienist geweest. Heel bijzondee, maar de hoge piep is weg. Ik hoor nog wel een licht gesuis, maar aanzienlijk minder dan voorheen. Zou mijn tandvleesontsteking wellicht toch de zenuwen (knooppunt) hebben geirriteerd dat zich net naast het oor bevindt?

  1. Hoi An,

   Dat zou goed mogelijk kunnen. Mocht het licht gesuis niet weggaan dan zou ik toch nog eens vragen aan de tandarts of zij met behulp van een test kunnen nagaan of dit inderdaad de oorzaak is. Misschien zou het ook de vulling zelf kunnen zijn die het suizen veroorzaakt.

 57. Sinds kort oorsuizen, soms is het ook een tijd weg. Ik heb een slechte kies die al eens behandeld is. Ik heb ook verkoudheid gevoel.

  Het suizen voel ik in het oor niet in het hoofd,

  Groet

  Jos

 58. Anderhalf jaar geleden (juli 2018) kreeg ik van de ene op de andere dag tinnitus in mijn linkeroor. De eerste maanden waren een hel aangezien het geluid (lijkend op een gestationeerde motor) toen ook een vibrerende effect in mijn oor had. De laatste maanden lijkt het meer alsof mijn oor als een antenne functioneert en neemt het geluid toe als ik naar de radio luister of telefoneer. Daarbij heb ik ook bijna dagelijk enorme spierspanning in mijn nek en soms
  zelfs aangezichtspijn (linkerkant van mijn gezicht).
  In eerste instantie dacht ik dat ik het probleem in mijn nekwervels moest zoeken, maar ik ben een week geleden bij een biologische tandarts geweest die vermoedt dat ofwel mijn amalgaam vullingen (ongeveer 6) ofwel mijn implantaat (grade 5, titaan, aluminium en vanadium) die ik in februari 2017 heb laten zetten (zelfde kant als het oorsuizen) verantwoordelijk kunnen zijn.
  Is het mogelijk dat implantaten en/ of vullingen spierspanning veroorzaken? Ik baal er behoorlijk van dat ik dat implantaat er nu weer uit moet halen zonder zekerheid dat dat de oplossing is (dure grap!) Misschien vraag ik de tandarts eerst de vullingen eruit te halen en dan het resultaat te bekijken. Denkt u dat een implantaat van 100÷ titaan beter is dan een met aluminium? Maw geleidt titaan niet of minder dan aluminium? Bedankt voor uw visie?

  1. Hoi Marit, hoe gaat het nu met je tinnitus? Heb je het implantaat eruit laten halen en zo ja, heeft dit geholpen?

 59. Goedendag, sinds ik een wortelkanaal behandeling heb ondergaan heb ik een constante zoem in mijn oor. Ik lees in uw artikel dat tandproblemen een oorzaak kunnen zijn.

 60. Gisteren bij de tandarts geweest om allles te laten opknappen .
  Heb aan de linker onderkant 4 kiezen laten vullen ( incl verstandskies ) en links boven afgebroken tand weer gerepareerd.
  Sinds vanmiddag heb ik af en toe last van een kloppend gevoel ( lijkt op mijn hartslag ) in mijn linker oor.
  Hiervoor nergens last van !
  Kan dit hier vanaf komen ?

 61. Ik heb al lange tijd last van oorsuizen (piep), als ik mijn boven en onderkiezen aan de rechterkant op elkaar zet, dat veranderd de frequentie van het geluid. Het lijkt er dus sterk op dat het geluid veroorzaakt wordt in relatie met mijn kiezen aan de rechter zijde.

 62. Hallo...de tandarts gaat wijsheidstanden verwijdern...ivm erge ruis (volgens mij) in mijn hoofd.en niet in mijn oor.. dit al ong 20j .
  Wordt erger heb een periode gehad dat ik het echt niet meer zag zitten.
  Als het verwijderen van de kiezen echt helpt is het alsof ik de lotto win.
  Op hoop van zegen..
  Gisele

 63. Ik vecht al jaren met pijn en ontstoken tandwortels vanwege een slechte tandarts vele jaren terug. Pinnetjes in mijn bot gezet in plaats van in de tandwortels. Vele operaties gehad. Ook last van meniere en één versleten kaakgewricht. Dat is soms zo ongelooflijk pijnlijk. Last van mijn oren en neus vaak dicht. En verga van de tinnitus. Met name na één grote verbouwing bij de buren. Weet zelfs niet of ik dit nog volhoud. Wel ook door die ellende veel tand problemen. En nu daardoor 3 kiezen kwijt. En nog 3 allmalgaan vullingen.

 64. Sinds december 2020 tinnitus gekregen. Per toeval ben ik in aanraking gekomen met neuraaltherapie wat de klachten flink verminderde. Nu een jaar later laten de waardes bij de neuraaltherpie nog steeds een “storing” zien. Wij denken nu dat de oorzaak in mijn voortand zit . De rechter voortand is een kroon die op een dode wortel is gezet in 1998. Zou dit inderdaad kunnen? Iemand ervaringen hiermee? Ik ben voornemens deze kroon met wortel te laten verwijderen maar zou willen weten of hier ervaringen mee zijn.

 65. Als ik bijv. op een dropje bijt dan word bij mij het geluid in mijn hoofd luider. Dat gebeurd ook als ik mijn nek aanspan. Herkenbaar?

 66. Al zo.n2 a 3 weken last van oorsuizen.
  Meten van de bloeddruk blijkt wel wat verhoogd.
  Maar niet direct verontrustend.
  Na meerdere tia.s werd mij zo.n 3 jaar terug verteld dat er een beginnende aneurisma te zien was.

  U begrijp mijn ongerustheid...te zoeken in die richting.
  Nu deze nacht krijg ik plots last van een gevoelige kies.....en krijg steeds meer het gevoel een ontstoken kies te hebben.

  Maak mij nu wel zorgen....kan zo.n ontsteking naar binnen slaan?
  Al 3 weken blijkt die ontsteking er dan te zijn.
  Nu net het weekend.
  Wat is verstandig om nu te doen?
  Ben albegonnen met spoelen met baking soda.

  1. Dag Map Ernst, een infectie van een kies kan tinnitus veroorzaken, mocht je al 3 weken rondlopen met een onsteking dan is het zeker belangrijk om zo snel mogelijk een afspraak te maken met je tandarts. Baking soda is inderdaad een handig huismiddel maar je kunt bij onstekingen in de mond ook denken aan metchloorhexidine deze mondspoeling is net wat krachtiger en gelukkig ook zonder voorschrift te verkrijgen bij de aphotheek. Succes.

   Robert Jan

 67. Ik heb al jaren dat probleem en acuut gekregen door een knal van dichtbij naast mijn oor. Je moet er mee leren leven en soms heb je momenten dat het weinig aanwezig is.

  Nu heb ik sinds een paar maanden een probleem met een kies die een wortel kanaal behandeling moet hebben en klachten van zenuwpijn geeft en ook mijn oorsuizen of piepen is drastisch verergert en ook kan dit verergert worden door hart medicatie wat ik ook krijg...maar boy de laatste weken word het onhoudbaar dus ik bel de tandarts die wortelkanaal behandeling daarmee gaan we niet wachten tot ik kiespijn krijg....word vervolgt

 68. Vorige week zijn in twee kiezen de amalgaanvullingen er uit gehaald. Gruwelijke herrie gaf die boor. Voordien had ik al tinnitus en nu is het helemaal een ramp met die herrie in mijn hoofd. Ik word hier doodongelukkig van en ben haast ten einde raad. Slaap bijna niet meer daardoor en weet niet hoe ik verder moet…

  Ook heb ik fibromyalgie en veel last van artrose, ik ben nu behoorlijk wanhopig.

  1. Dag Margriet, wat naar dat je zoveel pijn hebt door het verwijderen van de amalgvullingen van de kiezen. Hierdoor kan je inderdaad last krijgen van tinnitus. Ook begrijpen we dat dit de fibrmyalgie en artrose niet ten goede komt. Ben je al naar je tandarts geweest om te kijken hoe ze je kunnen helpen? Het zou fijn zijn als je zo snel mogelijk geholpen kunt worden. Laat je ons weten hoe het met je gaat? Heel veel sterkte toegewenst Margriet!

 69. Al een tijd last van een piep in mijn oor
  Vanmorgen bij tandarts geweest. Blijf dat er een vulling los zit. Ik ben benieuwd of de piep volgende week weg is als er nieuwe vulling in komt. Ik laat t weten

 70. Hallo.
  Ik heb vorige week links onder 3 kiezen moeten laten weg halen, omdat ik een kaakontsteking heb. Na een dag ontstond er gebons in mijn oor. Snachts is het weg, smorgens als ik opsta ook. Maar daarna..... Komt het op, steeds harder en als ik bv recht op zit trekt het weg, maar als ik achter over ga zitten dan lijkt het of geluid niet voorbij het gebons kan. Is dan extra hard voor mijn gevoel. En als ik dan weer van houding verander of ga liggen is het weer weg.
  Heeft dit te maken met de kaakontsteking of iets? Ik ga voor een gebidsprotese maar als al die extra herrie in mijn oren nog meer word.... Dan wordt ik nog dover dan ik al ben. Kan iemand zich in dit verhaal herkennen? Moet ik dit tegen mijn tandarts vertellen?

  Mvg Vera

  1. Beste Vera,

   Het zou inderdaad heel erg goed kunnen dat het van de kies behandeling afkomt. Het is heel verstandig om even langs de tandarts gaan en kijken of er iets is. Mocht er niks zijn dan kun je dat uitsluiten.

   Succes!

 71. Ik heb al 6 weken last van oorsuizen. Het is begonnen met een verkoudheid en stijve en pijnlijke nek. Daarna oorpijn en enige tijd daarna oorsuizen. Ook last van kiespijn. Tandarts kan niets vinden, ook niet op röntgenfoto's. Huisarts ziet ook niets niets aan mijn oren geen ontsteking. Ik heb wel vd zekerheid een kuur gehad tegen ontsteking maar heeft dus niets geholpen Ik word er een beetje hopeloos van. Sind vandaag echt zo'n pijn dat pijnstillers zelfs niet helpen. Echt oorpijn en kiespijn maar moeilijk te voelen waar de pijn vandaan komt.. mijn oor of mijn
  kies. Tinnitus is ook niet weg is de hele dag
  aanwezig. Help

  1. Dag Karin, wat vervelend dat de tandarts en de huisarts niets hebben kunnen vinden op de röntgenfoto's. Heb je nog steeds last van verkoudheid? Want dit kan de slijmvliezen doen opzwellen en irriteren en hierbij kunnen ook ontstekingen onstaan. Bij een niet goed werkende buis van Eustachius kan dan onderdruk optreden in het middenoor. Bij een aanhoudende onderdruk kan uiteindelijk vocht gaan ophopen in het middenoor, dit kan ook het oorsuizen veroorzaken. Je zou in verband met je eerdere klachten bij een KNO arts langs kunnen gaan misschien kunnen zij wel iets vinden. Ik hoop dat je snel geholpen kunt worden. Laat je ons weten hoe het met je gaat?

 72. Al ruim 2,5 jaar heb ik tinnitus aan mijn linkeroor. Echter, alleen als ik in een bepaalde houding lig. Zelf had ik het idee dat het te maken zou kunnen hebben met een kies links boven die regelmatig opspeelt. Tandarts zag telkens geen afwijkingen op de foto's. Na corona enkele maanden geleden ontstond er wederom kiespijn op dezelfde plek, maar erger en aanhoudend. Niets te zien op de foto's wat kon duiden op een gaatje of lekkende vulling. Na het vervangen van de (oude) vulling werd het duidelijk: pulpitis. Komende week wortelkanaalbehandeling.

  Zelf heb ik het gevoel dat ik al veel langer met een ontsteking rondloop en dat door afname weerstand deze pas echt naar boven kwam. Ook heb ik het gevoel dat er verband is met de tinnitus die ik ervaar. Ben heel nieuwsgierig of er na de wortelkanaalbehandeling verbetering op treedt. Dan laat ik het uiteraard hier weten 😉

 73. Sinds maart 2018 begonnen de geluiden in m'n oor. Ik werd er ontzettend neerslachtig van. KNO-arts geweest, oortest afgelegd, 100% gehoor .. Niets mis mee. Het werd afgeschoven alsof ik te veel te harde muziek had geluisterd ??

  Ik ben 27 en al aardig lang proberen mijn verstandskiezen (boven) door te komen. Onder zijn ze al weggehaald. Echter moeten mijn twee 'normale' kiezen ook nog doorkomen. Mijn bovenkaak staat al jaren op spanning en ik merk dat de laatste periode steeds erger wordt..
  Vannacht werd ik rond half 2 wakker, met enorm lawaai in m'n linkeroor. Ik hoorde het achteruit rijden van vrachtwagens, zo'n piep. Ik heb gehuild, geschreeuwd van ellende. Normaal heb ik 10 sec last van een enorme hoog piep, tot aan een minuut, maar dit duurde uiteindelijk driekwartier. Na de vrachtwagens, kwamen de sprinkhanen en daarna ging het op hartslag. De piep kwam duidelijk op hartslag. Want hoe rustiger ik ademde, hoe minder het werd. Ook ben ik met mijn kaak gaan bewegen (heen en weer) en zodoende werd het gelukkig ook minder!

  Er zal vast een deel van stress in zitten, maar het kan toch niet anders dan dat mijn gebit er ook mee te maken heeft??

  1. Dag Suzanne, van sommige tandproblemen is bewezen dat ze inderdaad bij sommige mensen tot tinnitus kunnen leiden. De zenuwen rondom je tanden zijn erg gevoelig. Wanneer er druk wordt uitgeoefend op de zenuwen rond de tanden en kiezen kan deze worden overgebracht naar een knooppunt van zenuwen dat zich net naast het oor bevindt. Mocht je het vermoeden hebben dat de doorkomende verstandskiezen de oorzaak zijn van het piepende geluid dan kan je bij de tandarts met verschillende testen nagaan of dit inderdaad een oorzaak kan zijn. Ik hoop dat je snel geholpen kunt worden. Sterkte!

   Groetjes, Robert Jan

  1. Beste lezer,

   Ja, het geluid van een tandartsboor kan tinnitus veroorzaken. Tinnitus is een aandoening waarbij je een constante piep, ruis of brom in je oren hoort, zonder dat er een externe bron van geluid aanwezig is. Het kan worden veroorzaakt door blootstelling aan harde geluiden, zoals het geluid van een tandartsboor.

   Als je merkt dat je last hebt van tinnitus na een tandartsbezoek, is het belangrijk om dit te bespreken met je tandarts. Hij of zij kan je adviseren over mogelijke behandelingen en manieren om de symptomen te verminderen.

   Het is ook een goed idee om gehoorbescherming te dragen tijdens tandheelkundige procedures, vooral als je gevoelig bent voor harde geluiden. Dit kan helpen om toekomstige schade aan je gehoor te voorkomen.

   Ik hoop dat dit antwoord je vraag heeft beantwoord. Als je nog andere vragen hebt, laat het me dan gerust weten.

 74. Na een middenoorontsteking (en perforatie van het trommelvlies) volgde een ontsteking onder een gezonde kies. Wortelkanaalbehandeling ondergaan en antibiotica omdat de pijn hevig was. Sinds de wortelkanaal behandeling heb ik pulserende tinitus aan die kant, ook af en toe pijn scheuten in het hoofd. Ik hoop dat dit overgaat want ik vind het angstig en zeer storend.

  1. Dag Felice, wat heftig om te horen dat je door een middenooronsteking een ontsteking aan de kies hebt gehad en dat de wortelkanaalbehandeling jou na de behandeling na effecten hebben gegeven. Wij dat je snel verlichting vindt en dat het snel over zal gaan.

 75. Ik heb al vier jaar last van oorsuizen. Ruim twee jaar geleden begon het me echt te storen, een bezoek aan de KNO-arts hielp bij mij ook niets.
  Vorige week was het oorsuizen erg aanwezig, en ik had ook een stevige pijn aan mijn kaken. Nooit eerder zo krachtig gevoeld. Ik besloot ibuprofen tegen de kaakpijn te nemen. Die trok weg ... en ook het oorsuizen.
  Mogelijk ligt er inderdaad een verband. Ik ga het mijn tandarts vragen.

  1. Dag Maarten, bedankt voor het delen van je ervaring! Het lijkt inderdaad op een relatie tot je oorsuizen en kaakpijn. Het is zeker de moeite waard om dit met je tandarts te bespreken. We wensen je het beste toe en hopen dat je antwoorden vindt die je kunnen helpen.

 76. Mijn oorsuizen is begonnen (en best wel heftig) na t plaatsen van n kies implantaat en kroon, jaren geleden.
  En dat weet ik zeker!!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

3 Shares
Tweet
Pin3
Share