Oorsuizen factoren

Laatste Update: 23 maart 2023

Gehoorbeschadiging of blokkade zorgt voor oorsuizen

De hoge en harde piep in de oren heeft erg veel oorzaken. In een vorig artikel zal je de meest ervaren factoren hiervan onder elkaar aantreffen. In het rijtje zie je ook de volgende 2 factoren staan:

Gehoor beschadiging

Gehoor blokkade

Vele van de factoren heb ik afzonderlijk al behandeld en in dit artikel zal ik de bovenstaande 2 factoren behandelen en wat de correlatie is met tinnitus.

Gehoor beschadiging

Een gehoor beschadiging en zo opgelopen. Vaak is elke vorm van beschadiging aan het gehoor een blijvend letsel. Harde knallen, ongelukken, of zelfs ouderdom kan zorgen voor problemen aan het gehoor (1). Elke vorm van schade kan de kans op oorsuizen potentieel doen verhogen.

Je gehoororgaan bestaat uit erg veel onderdelen. Hieronder een afbeelding met alle onderdelen.

Wanneer slecht een enkel onderdeel beschadigd is, zal je gehoor niet goed meer kunnen functioneren. Dit betekend dat gehoorverlies een vanzelf sprekend gevolg is.

Logischerwijs kan oorsuizen ook hier uit voort vloeien!

Gehoor blokkade

Een gehoorblokkade is niets anders dan een verstopping van je oren. Dit kan (wanneer er niets aan gedaan wordt) uiteindelijk zorgen voor veel problemen (2). Oorsuizen kan een gevolg zijn van een langdurige verstopping in je oren.

Oorzaak verstopping?

Zelfs een overgrote hoeveelheid oorsmeer is “voldoende” om de piep te doen aanwakkeren (3). Iedereen maakt oorsmeer aan. Hier is niets mis mee aangezien dit oorsmeer onze oren beschermen tegen bijvoorbeeld rondvliegend stof. Normaal gesproken ruimt ons lichaam dit oorsmeer vanzelf op wanneer we onder de douche staan.

Het gebruik van wattenstaafjes is de oren wordt door vele afgeraden aangezien je dan het oorsmeer alleen maar tegenhoudt om naar buiten te gaan. Tevens is de kans groot dat je je oor beschadigd daar onvoorzichtig met de wattenstaafjes om te gaan. Je trommelvlies wordt dan blootgesteld en deze is erg gemakkelijk te beschadigen. Wanneer deze beschadigd is, zal dit niet te repareren zijn.

Niet alleen oorsmeer kan een verstopping veroorzaken. Eigenlijk alles wat in het oor terecht kan komen kan worden gezien als potentieel gevaarte.

Daarnaast kan er dus ook wat aan de hand zijn in de weefsels van je oor, het is daarom altijd belangrijk om naar een arts te gaan als je merkt dat je minder goed hoort en het gevoel hebt dat je oor verstopt is. Soms kan het wat anders zijn dan oorsmeer (bron 2).

Zoals hierboven beschreven kan een beschadiging van het gehoor (trommelvlies) ook voor oorsuizen zorgen.

Hieronder een afbeelding zodat je een duidelijk overzicht van de correlatie.

Gehoorbeschadiging of blokkade zorgt voor oorsuizen

 Wat kan ik er tegen doen?

Een gehoor blokkade kan zeker worden voorkomen. Regelmatig de oren goed schoonhouden is de beste manier. Wattenstaafjes kunnen gebruikt worden, echter doe dit wel voorzichtig aangezien het makkelijk is om je oren te beschadigen.

Een gehoorbeschadiging kun je op allerlei manieren ophalen. Dit voor 100% voorkomen is nooit mogelijk. Heb je een gehoor beschadiging? Dan is dit voor een permanente beschadiging!

Bronnen:

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5397997/
 2. https://journals.lww.com/thehearingjournal/Fulltext/2021/02000/Symptoms__Clogged_Ears_and_Muffled_Hearing.11.aspx?context=LatestArticles
 3. https://web.archive.org/web/20200320091244id_/http://www.tinnitusjournal.com/articles/tinnitology-a-search-for-a-modern-identity-of-tinnitus.pdf

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Hallo,
  Heb sinds een tijdje last van een suis in mun linkeroor.
  Meestal heb ik last van oorsmeer maar twijfel dit keer.
  Mun linkeroor is erg gevoelig.

  Ga volgende week na de dokter maar ben ontzettend bang voor zijn reactie.
  Ik krijg echt een kutleven in de toekomst bij een negatieve uitslag.
  Ben als de dooood.
  Maarja ik luister nu als het misschien te laat is niet meer naar mun oortjes,
  God help me.

  Doei

  1. Hallo,

   Het klopt dat oorsuizen kan optreden door een gehoorbeschadiging.
   Echter, zelfs als er sprake is van oorsuizen is er VEEL tegen te doen.
   Steeds meer komen er (nieuwe) behandelingen bij en veel mensen met oorsuizen kunnen
   de piep verminderen.

   Het is lastig, maar zeker niet onbehandelbaar.

   Laat mij even weten wat de uitslag is geweest.

   Succes!

   Jack

   1. Beste Jack,

    Ik heb de laatste tijd veel last van een piep in mijn rechteroor! Ik heb mijn oor laten uitspuiten en toen was het na een paar dagen gelijk weg! Soms zit ik op de bank en voel ik dat er oorsmeer uit mijn oor loopt! Ik heb het idee dat ik weer naar de dokter moet om het uit te laten spuiten. Ik heb ook een gehoor check laten doen en daar kwam uit dat ik nog prima hoor!

    Komt het door mijn oortjes dat ik de oorsmeer verder in mijn oor duw?

    Wat moet ik doen?

    Alvast bedankt

    Dyon

    1. Hallo Dyon,

     Het kan heel goed zijn dat de verstopping in je oor voor een piep zorgt. Een goede tip is om het weer te laten uitspuiten. Voor thuis gebruik kun je ''audispray'' proberen dat oorsmeer oplost, deze kun je bij de apotheker / drogisterij krijgen. Is speciaal voor oren waar erg veel oorsmeer wordt gemaakt.

     Succes!

 2. Hallo Jack,

  Ruim 3 jaar geleden stond ik op het voetbalveld bij mijn zoon voetbal te kijken toen een speler uit frustratie de bal keihard over de zijlijn knalde. Ik zag hem aankomen maar het was maar een afstand van zo'n 3 meter dus ik probeerde te bukken en mijn arm ervoor te doen uit reactie maar de bal was sneller. Gevolg bal tegen de zijkant van mijn hoofd en nockout tegen de grond mis. Gevolg even buitenwesten, blauw gezicht en oorsuizen. Dacht dat dit even tijd nodig zou hebben en wel weer over zou gaan maar niets bleek minder waar (ben al geen dokter loper maar nu toch maar naar de huisarts). De huisarts stuurde mij door naar het ziekenhuis daar werd ook een gehoortest afgenomen (in een ruimte waar je de auto's gewoon langs hoorde rijden) en deze was bij mijn leeftijd destijds 43 heel normaal werd mij verteld. Verder konden ze niets voor me doen het was een grijs gebied moest er mee leren leven. Dat probeer ik nu al 3 jaar en denk moet gewoon een knop proberen om te zetten en me op iets anders focussen dan de piepgeluiden. Maar de piepgeluiden hebben de overhand. Op mijn werk heb ik er ook erg veel last van (werk op kantoor) als collega's mij wat vragen moeten ze het bijna altijd herhalen. Je kunt beter geluiden om je heen hebben als ik echt heel moe ben en het is stil wordt je helemaal gek van die geluiden en kom je ook nooit tot rust. Merk dat de omgeving om mij heen zich er ook niet in kan verplaatsen is weinig begrip voor. Eindconclusie het beheerst je hele leven privé en werk ben ontzettend moe. Is er nog hoop voor mij!!!!!!

  Met vriendelijke groet,

  Jannie

 3. Hallo Jack,

  Sinds eergisteren heb ik een vervelende (maar niet erg hoge) pieptoon in mijn rechteroor.
  Het is gewoon zomaar ineens gekomen toen ik in bed lag savonds en was er nog steeds toen ik opstond.

  Als ik mijn oor toeduw hoor ik het eigenlijk niet meer. (dan is het geen blijvende gehoorschade, of ben ik nu mis?)
  Ik ben niet naar een feestje geweest of heb me niet blootgesteld aan harde geluiden. Ik ben ook niet verkouden geweest.
  Ook heb ik lichte druk op mijn rechteroor en het gevoel dat ik soms moet 'klaren'.

  Kan je me aub meer vertellen?

  1. Dit klinkt als een probleem met je trommelvlies, Elly.
   Ik ben geen KNO-arts, dus voor een correcte diagnose moet je toch echt even naar een arts toe.

   Laat je me weten wat deze als diagnose heeft gesteld?

   1. Ik heb een week last van mii linker oor door een hele harde knal door vuurwerk gaat het over?

    1. Die kans is er zeker. Maar om zeker te zijn moet je even een afspraak met je huisarts maken.

 4. Hallo Jack,

  Sinds 2 maanden heb ik ook een piep in mijn oor. Maar het is niet constant en als ik ga slapen heb ik er totaal geen last van. Nu ben ik erg allergisch voor katten en heb ontzettend last van hooikoorts.iIk moet ook ieder keer mijn keel schrapen want ik voel steeds slijm langs mijn keel naar beneden lopen. Vorig jaar had ik exact hetzelfde en ben naar een kno arts gegaan en binnen 5 minuten stond ik weer buiten dat ik over 3 maanden terug moest komen voor een gehoortest. Hij had oorsmeer eruit gehaald maar de piep kwam na 4dgn terug. Na 4mnden was de piep weg en heb er geen last meer van gehad tot 2mnden geleden. Kan het ook met mijn allergie te maken hebben? Ik ben ook steeds schor en heb idd last van slijm.

  1. Hier zou inderdaad een verband kunnen zijn tussen je allergie en het oorsuizen.
   Heb je wel eens overwogen om een acupuncturist te bezoeken? Deze is in staat om energie-blokkades op te heffen. Wellicht dat dat jouw probleem op kan lossen.
   Kijk ook even op onze speciale blog over oorsuizen: https://www.optimalegezondheid.com/oorsuizen/

   Veel succes!

 5. Hoi Jack,

  Ik heb nu 4 weken een piep in mijn rechter oor, af en toe hoor ik dat ook links. Ben bij doktor geweest en na laten kijken. Doktor gaf aan dat het trommelvlies een beetje naar binnen stont. Tevens heb ik een gehoor test gedaan. Die geeft aan dat ik een heel klein beetje achteruit ga met gehoor, maar dit was normaal voor mijn leeftijd 33. Ik moest neusspray gaan gebruiken voor 3 weken. Zelf merk ik geen verschil. Heb jij nog tips? Want het is erg irritant die piep. Moet ik door naar de kno arts?

  Mvg Ron

 6. Hoi! Ik heb ook last van piep, oren zaten helemaa verstopt en net uit laten spuiten. Maar die piep is er nog! Kan het zijn dat dit tijd nodig heeft of zou de piep meteen weg moeten zijn? Thanks!

  1. Vooropgesteld dat de piep gerelateerd is aan de verstopte oren, kan het inderdaad even duren voordat de piep daadwerkelijk verdwijnt. Maar de kans is erg groot dat de oorsprong van de piep ergens anders zit. Probeer voor jezelf te bedenken sinds wanneer je die piep hebt, en wat er in die periode gewijzigd is. Tandartsbezoek? Verkeersongeluk? Operatie?

 7. sinds kort heb ik in mijn linker oor een soort van ruis,piep maar ik weet niet hoe het weg gaat. ik zit te twijfelen tussen een verstopte oor en gehoor beschadiging want de laatste week was ik heel erg verkouden maar t kan ook zijn dat mijn gehoor is beschadigd want ik zat met een koptelefoon op maar kzet hem nooit echt hard.

  1. Maak even een afspraak met je huisarts om in ieder geval je oren uit te laten spuiten. Op deze manier sluit je in ieder geval een mogelijke oorzaak uit.
   Laat je huisarts dan ook even naar de staat van je oren kijken, om te bepalen of er eventueel sprake is van een gehoorbeschadiging.

 8. Hallo,
  Ik loop al jaren bij een kno arts heb al aardig wat operaties gehad en kon kwa gehoor nog net zonder gehoortoestellen. Ik was al heel lang niet meer naar de kno arts geweest, tot een week geleden toen snoot ik mijn neus en toen hoorde ik opeens heel slecht aan mijn linkeroor ik voel een soort druk in mijn oor met oorsuizen en ben na de kno arts geweest omdat ik bang ben dat het niet meer goed komt. maar dr kno arts zei dat ik nog maar even 4 weken moest aankijken. Nu is vandaag precies hetzelfde gebeurd met mijn rechteroor en hoor nu helemaal weinig! Wat nu? Ben nu echt bang

  1. Ik kan me voorstellen dat dit angstig is, Karin.
   Het lijkt me verstandig om alsnog naar je KNO-arts te gaan voor een juiste diagnose.
   Omdat het na het snuiten gebeurt is, denk ik niet dat het heel ernstig kan zijn. Denk aan een blokkade van de gehoorgang aan de binnenzijde.
   Snel een afspraak maken voor een oplossing!

 9. Hallo.
  Ik heb nu al een aantal dagen last van een Hooge pieptoon in mijn rechter oor.
  Ik kwam van een festival af waar de muziek redelijk hard stond maar had op de terug weg nog huis nergens last van
  pas nadat ik had geslapen en opstond met het gevoel had alsof mijn oor vol water zat samen met een ruis. Ik heb mijn oren goed schoon gemaakt met wattenstaafjes maar de druk in mijn oor blijf je voelen samen met de ERG vervelende ruis die aanblijft houden zelfs als ik praat. wat moet ik doen? kom ik nog ooit van die ruis af of heb ik flinke gehoor beschadiging

  1. De kans is inderdaad heel erg groot dat je een gehoorbeschadiging hebt opgelopen tijdens het festival. In veel gevallen gaat dat na een poosje weer over, en soms kan het blijvend zijn.
   Het zou heel verstandig zijn om een afspraak met de KNO-arts te maken. Deze kan vaststellen wat de beschadiging is, en eventueel behandelen.

 10. Hallo.
  Ik ben 2 weken geleden geopereerd aan myn linkeroor aan otosclerose en nu sinds myn ooroperatie is myn oor dicht en voel en druk en enorme last van oorsuizen aan myn geopereerde oor "pieptoon"en krijg er ook angstaanvallen van door die oorsuizen.myn vraag is nu gaat de oorsuizen weg of is het voor altyd?

 11. Hallo, ik heb gisteren een calorische test laten doen voor evenwichtsstoornissen. Bij het inspuiten van warm water in mijn rechteroor, begon mijn oor te suizen en doet dit de dag nadien nog steeds. Ik heb vandaag de prof teruggezien en hij zei dat er niets beschadigd was. Zou het suizen nog kunnen ophouden?

  1. Ik denk dat je nog even geduld moet hebben, maar waarschijnlijk gaat het suizen wel weer weg. Er is immers niets gebeurt: Geen operatie, geen tandarts...alleen maar warm water.

   Hope je me op de hoogte?

 12. hallo, ik heb sinds 3 weken een hoge pieptoon in mn hoof/oren zitten, voornamelijk aan de rechter kant heb ik het idee. ik ben zelf werkzaam als fotograaf in een aantal clubs/kroegen en op een aantal diverse festivals, ik heb ALTIJD geluiddempende oordoppen in (in de afgelopen maanden ongeveer 3-4x vergeten). het piepgeluid kwam ineens opzetten op een dinsdagavond(3 dagen na mn fotografie avond) en sinds een week is er ook wat druk op mn rechter oor ontstaan. ik vraag me dus af of dit nou een gehoor beschadiging is of dat het gewoon allemaal verstopt zit en ik het moet laten uitspuiten? (aangezien ik dus die oordoppen heb ga ik van het laatste uit). ik ga van de week naar de huisart dus die moet meer duidelijkheid kunnen scheppen, maar toch wou ik het graag even met jullie delen

  mvg,

  1. Dankjewel dat je dit met ons wilde delen.
   Wat zei de huisarts? Is er meer duidelijkheid nu?

   Heel veel sterkte!

 13. Hallo,

  Ik heb sinds een jaar denk ik een raar geluid in mijn oor bij bepaalde tonen.
  Als ik zelf praat, en dan stop met praten, eindigd mijn zin met een suizend geluid.
  Of als mijn kinderen hard praten klinkt het ook vreselijk raar.
  Ik ben inmiddels een aantal keer bij de KNO arts geweest.
  Die heeft na een paar ontsteking remmer kuurtjes (wat niet heeft geholpen) een proef gaatje in mijn trommel vlies gemaakt.
  Dat hielp even, en toen was het al weer dicht gegroeid.
  Daarna een buisje in mijn linker oor gekregen, omdat ik dacht dat het beter zou worden.
  Maar helaas.... het geluid is weer terug.
  Ik ben radeloos, is er iemand die een idee heeft???

 14. Hoi,
  Ik heb zinds een tijdje een piep in mn linker oor/linker hersenhelft. Het kwam nadat we een oude film op school keken waar een hoge piep in zat, ik was niet de enige die de piep hoorde. Maar toen de film af was zei een vriend van me, ik hoor de piep niet meer. Maar ik hoorde het nog steeds. Ik dacht dit trekt wel weg ofzo maar het is niet meer weggegaan. Ik luister veel naar muziek, maar niet hard ofzo. Ben 15 jaar en ben er best ongerust om. Het is pas een dag geleden maar ik ben erg bang dat het niet meer weggaat.

  Hopelijk kan iemand my helpen. Alvast bedankt

  1. Ik kan me voorstellen dat je ongerust bent, maar gezien de waarschijnlijke oorzaak van de piep in je oor, zal het waarschijnlijk vanzelf weer weggaan na een paar dagen.

   Mocht je meer willen weten over oorsuizen, dan verwijs ik je door naar de speciale blog over dit onderwerp:
   https://www.optimalegezondheid.com/oorsuizen/

   Veel succes. Als je verder nog vragen hebt, dan hoor ik dat natuurlijk heel erg graag van je!

 15. Hallo,

  Ik heb sinds 3 dagen een piep in mijn linkeroor. Hij begon zomaar, eerst iets zachter en de volgende dag iets harder. Voor zover ik weet, zonder aanleiding.
  Ik ga over een paar dagen naar de huisarts, is er iets in de tussentijd waar ik op moet letten? Of is er iets wat ik kan doen? Ik heb wel eens gehoord dat een druppel olie in het oor, het oorsmeer kan verzachten en helpt om het weg te laten lopen, klopt dat?

  1. Je kunt het altijd proberen, maar of dat iets doet tegen die vervelende piep betwijfel ik. Maar het kan in ieder geval geen kwaad.

 16. Hallo,
  Sinds september een suis in rehter oor. Alleen als het heeeeeeel stil is en ik mijzelf er op concenteer. Na een tijd okk links. Als ik nu sinds kort mijn oor toeduw of dichtduw met mijn vinger hoor ik zahte hoge pieptoon in beide oren....
  Ik heb geen feestje gehad ofzo... zou niet weten van wat.
  Heeft u een idee? Alvast bedankt

 17. Hallo, ik heb sinds gister een ruis in mn oor, heb niks geks gedaan, geen feestje, geen harde muziek. Ik ben wel verkouden. Ik heb soms wel last van verstopte oren, kan het zijn dat als ik ze uitgespoten heb de ruis dan verdwijnt? Ik vind het erg slecht dat hier nog geen medicijn of operatie voor is, aangezien veel mensen met dit probleem kampen. Groetjes Robbert

 18. Hi,

  Ik had al sinds een poosje last van tinnitus, het was alleen niet heel heftig. Ik kon er eigenlijk prima mee leven en de piep was erg licht. Ik had het een soort van geaccepteerd. Ging ook vaak naar feesten toe met nummer 1 prio: Gehoorbescherming.

  Nu met oud en nieuw is er een gigantisch luide knal afgegaan vlak bij mij en deze heeft mijn gehoor echt permanent om zeep geholpen. 1 week later voel ik nog steeds pijn en 'warmte' in mijn oren. (Ik denk zelfs ontstoken) en het suizen is wel 2 a 3 x zo erg geworden.

  Ja, ik slaap nu al slecht en ja ik heb inmiddels een x aantal angstaanvallen gehad rondom dit.

  Fijn, aangezien het vuurwerk (Wat echt zo illegaal is als de pest) door een of andere malloot uit het raam op straat gegooid is. Volledig buiten mijn controle om.

  Oh wat zou ik graag terug gaan in de tijd en mezelf vanaf dag 1 oordopjes geven. Hier moet echt meer awareness voor komen.

  Groetjes,
  Ori.

 19. Hi,

  Ik heb vorige week dinsdag een antibiotica kuur gehad van azitromycone. Sindsdien donderdag kreeg ik de eerste klachten van oorsuizen. Zaterdag de laaste pil genomen. Op zondag is het er permanent oorsuis. Ben naar de huisarts geweest en zag dat mijn trommelvliezen wat ingetrokken waren. Zij belde de kno arts en die raadde gelijk prednisolon aan.
  Kan het zijn dat de bijwerkingen van de antibiotica azitromycone zolang duurt of is het mogelijk permanente oorsuizen?
  Hoop dat het niet permanent is.

 20. Goedendag,

  Sinds mijn 12e ben ik door sudden deafness doof geworden aan mijn linker oor. Niets aan te doen, kan er prima mee leven.
  Echter sinds 2 jaar loop ik bij de KNO arts voor mijn rechteroor, waar ik duidelijk gehoorvermindering begon te ervaren, en waar een lichte tinitus in terrecht is gekomen. Na wat tests over de afgelopen 2 jaar, blijft de geconstatteerde gehoordip stabiel... voorzichtig aan dus, bescherming gebruiken in lawaaierige omgevingen, en ja.. de piep kan ik goed negeren, aangezien mijn Dove linkeroor dit ook altijd al heeft gehad.

  Echter 10 dagen geleden werd ik 's ochtends wakker, en merkte dat als ik zelf praatte, er een 'suis / piep' bij kwam in t gehoor, anders dan een normale tinitus toon voor mij, ik omschrijf het meer als mee-rinkelen. Ik ervaar nu deze toon constant als ik:
  - Zelf praat
  - Mensen om mij heen wat harder praten
  - Ik gas geef in de auto (vanaf een bepaald toerental en sneller... dan neemt de suis/piep toe)
  - als een beltoon overgaat (telf tegen oor of carkit)

  Ben teruggegaan naar de KNO arts, welke vrij simpel antwoordde. Het ziet er verder goed uit van binnen, tegen bijgeluiden is niets te doen.
  Nu.. ik kan dit begrijpen bij een aanwezige tinitus, maar ik zie dit als een ander soort probleem. Het oor 'rinkelt' mee bij wat intensere tonen...

  Ik ben nu in twijfel.. second opinion.. of mij erbij neerleggen en proberen te accepteren dat hier dus niets aan te doen is?

  Met vriendelijke groet,
  Joep

 21. Hey,
  ik heb 2 maanden geleden een klein trekbommetje dicht bij mijn gezicht weten afgaan. Sindsdien af en toe een hoge piep gehoord en wat paniekaanvallen ervan gekregen. Echter deze week is het er bijna constant, als ik me erop focus. binnen 2 dagen heb ik een afspraak met een KNO arts, zit de kans er nog in dat het gepiep overgaat?

  1. Die kans is er zeker, als je er maar snel bij bent. 2 maanden is in dit geval wel heel erg lang...

 22. Hallo,

  Ik heb 2 weken geleden een verkoudheid opgelopen, waarbij ik last had van keelpijn, mijn sinussen en waarbij ik last had van groen-gele snottebel. Tijdens die verkoudheid ervaarde ik een geruis in mijn rechteroor. Deze is er nu nog steeds, als het wat beter was met mijn verkoudheid, nu ongeveerd een week geleden kreeg ik opeens ook een pieptoon in mijn linkeroor, het geluid in mijn linker en rechteroor is verschillend, het is wel constant aanwezig, niet enorm luid want overdag heb ik er niet veel last van enkel s avonds als het stil is word ik gek. Ik ben ondertussen naar de dokter geweest en zij zei dat mijn oren er perfect uitzagen (geen oorsmeerproppen en geen vocht achtertrommelvlies). Nu heb ik al 2 dagen last van soort verstopte oren zoals je kan hebben op het vliegtuig of wanneer je geeuwt en soms een lichte jeuk, 11 januari heb in een afspraak bij een nko-arts om te kijken wat de oorzaak nu net is want de huisarts zei dat het waarschijnlijk tinnitus is. Maar is er ook geen kans dat die suizen door die verkoudheid komt of zouden deze dan al moeten weg zijn?

 23. Hallo,
  Al sinds vanochtend heb ik een verstopt rechter oor, alsof er water in zit.
  De hele tijd hoor ik al geruis en soms wat gepiep en ik irriteer me er heel erg aan.
  Ik probeer juist goed te letten op harde geluiden, dus niet dat mijn muziek heel hard staat als ik oortjes in heb.
  Het kan niet aan mijn leeftijd liggen want ik ben net 14. Ik maak me hier best veel zorgen over. Mijn rechteroor is sowieso al gevoelig want ik heb al twee keer gehad dat ik s'avonds na een dag met harde geluiden (een keer een feest en de tweede keer met nieuwjaar) een harde piep in mijn rechteroor hoorde. De volgende ochtend was dat gelukkig wel weg, maar nu heb ik er al de hele dag last van. Kan ik er wat tegen doen? Of moet ik maar even afwachten?

  met vriendelijke groet,
  Eva

 24. Ik heb al een aantal jaar een piep in mijn rechteroor en een klein piepje links. Als je dit ook krijgt,maak je dan vooral niet te veel zorgen want je gaat er vanzelf aan wennen. Af en toe denk ik er weken niet aan en merk het dan ook niet meer en dan opeens schiet het weer te binnen. En dan vergeet je het weer haha. Koop wel op maak gemaakte oordoppen (schoonenbeek) om verdere schade te voorkomen.

  gr Stefan

  1. Ik heb ook al een aantal jaren last van tinnitus. Ik ben er nog steeds niet aan gewend en heb nog altijd veel slapeloze nachten. Gelukkig voor jou heb jij er minder last van dan sommige andere mensen en fijn dat je mensen gerust wil stellen, maar de reden dat je er gewend aan raakt gaat niet altijd op. Wat ik wel met jou eens ben is dat je vooral niet moet denken nou heb ik het toch al dus hoef ik er niks meer aan te doen. Nog altijd zorgen dat het niet erger wordt en beschermen dat gehoor!

   met vriendelijke groet,

   Frank

 25. Ik heb oorsuizen na oor uitspuiten
  Het deed erg zeer het uitspuiten toen zijn ze gestopt en nu een vliegtuig hoofd en slecht horen en suizend oor

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

1 Shares
Tweet
Pin1
Share