• lage rugpijn yoga en andere oefeningen

Lage rugpijn: Yoga en andere oefeningen

2017-07-06T17:04:32+01:00juli 5th, 2017|Rugpijn|0 Reacties

Laatste update: door

Lage rugpijn is een probleem waar zowel mannen als vrouwen last van hebben. Vooral als je een zittend beroep hebt, of juist een beroep waarbij je veel gewicht tilt (en dit op de verkeerde manier doet of als je lang achter elkaar staat). Het is daarmee een klacht die bij veel mensen voorkomt en het is ook een klacht waar mensen het meest zoeken naar alternatieve wijzen om de pijn op te lossen in plaats van pijnstillers te slikken.

Daarom wordt er ook gekeken naar hoe yoga kan helpen om rugpijn en dan met name lage rugpijn te verminderen.

Heb je last van rugpijn zonder dat je hier een duidelijke oorzaak voor kunt aanwijzen? Ga dan altijd naar een arts. Dit kan ook een symptoom zijn van wat anders dan te veel belasting op je rug.

Uit onderzoek blijkt dat 12 yoga sessies, gedurende 3 maanden, de rugpijn significant kan verlagen. Zelfs de hoeveelheid pijnmedicatie wordt erdoor verlaagd.

Er zijn in de yoga zelfs specifieke oefeningen die je kunt uitvoeren om pijn in de rug te verminderen. Ik zal er een aantal bespreken en laten zien.

Kattenrug tegen rugpijn

Bij deze oefening ga je op handen en knieën zitten, als een kruipende baby. Je zet je handen onder je schouders en je knieën onder je heupen, dus niet vlak bij elkaar. Vervolgens beweeg je langz