Langer Leven

Laatste Update: 27 juli 2023

Leef langer met voedingsmiddelen met anti-aging effect!

Hoe gezond we ook leven, uiteindelijk moeten we er allemaal aan geloven. Het ouder worden zit nu eenmaal in ons bloed en op dit moment zijn er geen medicijnen of behandeling waardoor je lichaam niet meer ouder wordt.

Als we het “ouder worden” niet kunnen stoppen, kunnen we dit misschien trager laten verlopen? Ja dit kan zijn. Je levensstijl kan ervoor zorgen dat je lichaam minder snel ouder wordt.

Bepaalde voedingsmiddelen hebben een bijwerking genaamd “anti-aging”.

"Anti-aging"

Sommige voedingmiddelen hebben sterke anti-aging bestandsdelen waardoor je lichaam minder snel oud zal worden. Deze voedingsmiddelen bevatten namelijk bepaalde anti-oxidanten die van nature het verouderingsproces vertragen door gericht vrije radicalen op te ruimen. Vooral de cosmetische industrie is hierin geïntereseerd, omdat veel mensen ten minste een huid willen met een jonge uitstraling (1).

Wil je langer leven of langer jong blijven, dan is het zaak om een aantal van de onderstaande voedingsmiddelen dagelijks in je voedingspatroon te hebben.

Bladgroenten

Bladgroenten zijn misschien niet het lekkerste wat er is, maar wanneer je de voordelen hiervan leest, denk je er misschien anders over! Niet voor niets moesten we dit allemaal eten.

Hieronder slecht een aantal van de voordelen:

 • Bevat foliumzuur en calcium.
 • Bevat voedingsstoffen die je botten sterker maken
 • Vertraagt de cognitieve achteruitgang die onvermijdelijk is
 • Bevat anti-kanker eigenschappen
 • Gaat oog/zichtproblemen tegen.
 • Etc. Zo kan ik nog wel even doorgaan
 • Gaan geheugenverlies tegen


Begin je er al een beetje trek in te krijgen? Het zal je verbazen dat de onderstaande voedingsmiddelen zo veel voordelen met zich mee brengt.

Anti-aging voedingsmiddelen

Avocado: De eerste die zal worden behandeld is avocado’s. Tegenwoordig is dit steeds populairder en ik vind het heerlijk om dit tussen een bruine bagel te hebben. Klein beetje peper erop en lekker smullen. Naast het feit dat het lekker is bevat het een van de beste kwaliteit omega 3 vetten. Het zorgt ervoor dat je huid sterker wordt, rimpel tegengaan en gaat natuurlijk haaruitval tegen. Daarbij werkt het dus ook als anti-aging food.

Amandelen: Ik heb het niet over de met zout en olie besprenkelde amandelen uit Spanje, maar over de onbewerkte amandelen. Amandelen bevatten vitamine E (die is erg lastig binnen te krijgen) en krijgt onder andere daarom de stempel “de gezondste noot”.

Deze vitamine pakt gericht de vrije radicalen aan die we aantreffen in ons zenuwstelsel en spieren. Wanneer je ouder wordt, zullen deze 2 namelijk het eerst worden getroffen.

Handjevol amandelen per dag, is heerlijk en tijdens een uurtje TV kijken gezonder dan chips. Daarbij werkt het bewezen als anti-aging (2).

Heb je een notenallergie? Pas dan op en zoek een andere bron voor vitamine E.

Abrikozen: Vooral de gedroogde (ongezoete) abrikozen zitten vol met voedingsstoffen die het “anti-aging” effect hebben (3). Ook hoge bloeddruk en slecht cholesterol zal met behulp van abrikozen worden aangepakt.

Het werkzame bestanddeel in abrikozen is betácaroteen (vitamine A)

Tomaten: Toen ik dit voor het eerst las, vond ik dit vreemd te lezen. Tomaten eten we geregeld en staat regelmatig aan de basis van veel gerechten. Tomaten beschermen ons lichaam voor slechte UV-straling. Natuurlijk kun je ook zonnebrand opsmeren, maar een natuurlijke beschermer is nooit verkeerd. Je zal simpelweg minder snel verbranden. Daarnaast houdt het je huid jong en glanzend.

Lycopeen is het bestandsdeel wat tomaten zo gezond maakt. Dit goedje beschermt je huid tegen het oxidatieproces en zal je op langer termijn een aan minder rimpels kunnen bezorgen (4).
[MOWPOP id="128"]

Bronnen:

 1. https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10408398.2020.1805407
 2. https://www.iscientific.org/wp-content/uploads/2019/10/15-IJCBS-15-8-15.pdf
 3. https://www.techniumscience.com/index.php/biochemmed/article/view/4328
 4. http://repository.lppm.unila.ac.id/1394/

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Nog een goed product tegen anti-aging is chocola!
  Cacao bevat van nature ook heel antioxidanten.
  Maar helaas wordt de cacao voor 'normale' chocola zodanig verhit dat alle goede stoffen zoals de antioxidanten kapot gaan.
  Maar nu is er gezonde chocola. De cacao voor de producten van gezonde chocola wordt slechts koudgeperst (niet warmer dan 38 graden) waardoor de antioxidanten behouden blijven.
  3 stukjes gezonde chocola staat gelijk aan 18 sinaasappels qua antioxidanten!

  Kijk voor meer informatie op http://gezondechocola.nl/wat-is-xocai/

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share