• De meest vervelende vrouwelijke gezondheidsklachten

De meest vervelende vrouwelijke gezondheidsklachten

2014-12-20T11:12:57+01:00december 20th, 2014|Gezondheidsklachten|0 Reacties

Laatste update: door

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

De meest vervelende vrouwelijke gezondheidsklachten

vrouw met schaamteHet is helemaal waar dat vrouwen over het algemeen sneller naar de huisarts stappen dan mannen(CBS). Maar er zijn natuurlijk een aantal aandoeningen die voor je gevoel té gênant zijn om daar met je huisarts over te praten. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van je eigen persoonlijkheid, je eigen instelling en de wil om erover te kunnen en willen praten.

Maar toch is er nog steeds een bepaalde drempel. Helemaal als het om intieme zaken gaat zoals seksualiteit, libido en problemen zoals een schimmelinfectie.

Laten we een paar van dit soort aandoeningen en kwaaltjes(1) even op een rijtje zetten:

Prikkelbare Darm Syndroom

Past dit in het lijstje van vrouwelijke problemen? Jazeker. Want van de mensen die last hebben van deze gênante aandoening, is driekwart van het vrouwelijke geslacht. PDS, zo deze aandoening vaak als afkorting wordt aangeduid, is een chronische aandoening aan de darmen waar ruim 8% van de Nederlandse bevolking last van heeft. Dit zijn tenminste de mensen die met PDS naar een arts gaan. Lichtere vormen van PDS worden soms alleen maar gezien als een ongemakje en komen nooit b