Voedingsadvies

Laatste Update: 14 november 2016

Muesli-bollen gezond

Vandaag een korte artikeltje over muesli-bollen. Gisteren kreeg ik hierover een vraag en ik dacht laat ik er maar simpel een artikel over schrijven.

Het is een lekker rond broodje even groot als een krentenbol. Het vult vaker wat meer dan een krentenbol, dat komt omdat het gemaakt wordt van volkorenmeel in combinatie met rozijnen en graanvlokken. Daarnaast is het ook vaak wat droger.

Er zijn ook vele andere varianten van de muesli-bol. Zo kunnen er ook bollen zijn met cashewnoten en abrikozen.

Wat zit er in?

Omdat er verschillende soorten muesli-bollen zijn, hieronder een overzicht van voedingswaarden en voedingsmiddelen die in  de “normale” muesli-bol zitten.

Vitamine:

  • B1
  • B2
  • B6


Een goede vitamine B bom!

Mineralen:


Vooral de hoeveelheid natrium en kalium zijn goed om binnen te krijgen!

Overig

Er zitten relatief veel koolhydraten in. Per muesli-bol praten we al snel over 30 gram. Dit betekent dat dit een prima snack voor tussendoor is om even weer wat energie aan te vullen. Er zitten per bol ongeveer 7 gram eiwitten in en een kleine hoeveelheid vet.

Wat ook belangrijk om te melden is, is dat er veel vezels in zitten. Goed voor de darmwerking en de spijsvertering!

Wat kan ik erop doen?

Zoals je kunt zien zitten er nog vrij veel goede voedingsmiddelen in een muesli-bol. Laten we dit dan ook niet verpesten door er lekkere zoete dingen op te smeren. Sommige mensen vinden dit niet eens lekker, maar ik weet nog heel goed dat ik er chocopasta op deed. Dit maakt het geheel natuurlijk weer een stuk minder gezond. Tegenwoordig beleg ik ze met een stukje kipfilet of wat kaas!

Ik weet dat het aardig droog kan zijn, maar probeer om er vooralsnog geen boter tussen te smeren. Een flesje water kan ook wonderen doen toch?

Conclusie

Ja, het eten van muesli-bollen is zeker gezond. Er zitten vezels in wat zorgen voor een spijsvertering en wanneer je verschillende varianten probeert zitten er vaak ook nog noten tussen. Dit levert je weer de goede onverzadigde vetten op!

Probeer het niet te verpesten met ongezonde belegproducten.

Ga ook zeker niet elke dag muesli-bollen naar binnenwerken. Probeer afwisseling te zoeken anders wordt het ook snel saai!

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

  1. Ik eet veel muslibollen. Makkelijk m, geeb beleg. Maar de 4 bollen die ik eet per dag moeten dus worden aangepast. Enig idee wat een goed en net zo makkelijk alternatief is?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

1 Shares
Tweet
Pin
Share1