• Negeer jij deze lichaamssignalen

Negeer jij deze lichaamssignalen?

2014-09-14T20:03:02+01:00september 14th, 2014|Gezondheid Algemeen|0 Reacties

Laatste update: door

Negeer jij deze lichaamssignalen?

pijn op de borst niet negerenJe lichaam steekt ontzettend ingenieus in elkaar en is in staat om, soms vooraf, signalen af te geven dat er iets aan de hand is. Iets wat veel ernstiger is dan het signaal zelf. Vaak worden uit onwetendheid, achteloosheid of zelfs uit trots, deze signalen niet begrepen en al helemaal niet juist geïnterpreteerd.

Een plotseling opkomende extreme hoofdpijn, terwijl je dat normaal nooit hebt, wordt vaak met een aspirientje weer ‘vergeten’. Maar dat zijn juist de signalen die je heel erg serieus moet nemen.

Het gaat hier dus om signalen die niet binnen je normale patroon vallen, extremiteiten, pijn op plekken waar je anders nooit pijntjes hebt en andere problemen. Vaak wordt het afgedaan met “het valt allemaal wel wat mee”, maar zo’n signaal is er natuurlijk niet voor niets.

In dit artikel geef ik je de belangrijkste symptomen en signalen van het lichaam die duidelijk maken dat er méér aan de hand is. In ieder geval de moeite waard zijn om direct hulp te zoeken bij je huisarts of een eerste hulp post..

Lusteloos en somber gevoel

We hebben allemaal wel eens een slechte dag: Even geen zin, lusteloos en het liefst zou je die dag gewoon in bed willen blijven liggen om de volgende dag weer vol energie weer op te staan. Maar als je deze gevoelens voor langere tijd hebt, is er meer aan de hand. Je voelt je futloos, nutteloos, traag, doodmoe, somber en je hebt geen zin in eten.

Kortom een depressie. In extreme gevallen kun je zelfs verlangen naar