• Onregelmatige stoelgang

Onregelmatige stoelgang

2014-07-28T12:01:54+01:00juli 28th, 2014|Gezondheidsklachten|0 Reacties

Laatste update: door

Onregelmatige stoelgang

onregelmatige stoelgang

We hebben allemaal wel eens van die dagen dat alles even anders loopt. De stoelgang is daar een onderdeel van. Een onregelmatige stoelgang kan voorkomen tijdens een vakantie, wanneer de eetgewoontes drastisch wijzigen en het dag- en nachtritme wat anders is.

Dat is heel normaal, en niet iets om je echt zorgen over te maken, behalve dan dat het erg lastig kan zijn en veel vakantieplezier kan bederven. Maar als de onregelmatige stoelgang zich manifesteert in het dagelijkse leven, zonder duidelijke veranderingen in eet- en leefgewoontes, dan is er waarschijnlijk meer aan de hand.

Wanneer spreken van een onregelmatige stoelgang?

Iedereen heeft zijn of haar eigen gewoonte voor wat betreft de stoelgang. De één doet iedere morgen na de eerste kop koffie de grote boodschap, terwijl de ander met één keer per drie dagen voldoende heeft. Dit is per persoon verschillend, maar iedereen weet wel van zichtzelf wat het eigen, normale, patroon is. Op het moment dat je hierin regelmatig een afwijking opmerkt spreken we van een onregelmatige stoelgang. Dit kan zowel vaker zijn, als minder vaak. Iemand die dus normaal 1 x per dag naar het toilet gaat, en nu plotseling maar 1 x per drie dagen aandrang heeft, heeft last van een onregelmatige stoelgang. In dit geval waarschijnlijk veroorzaakt door een